Boekenplank:
Kies

Boeken van Georgette Heyer

Meer over Georgette Heyer

Genres: Historisch, Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Pseudoniem (van): Stella Martin

Geboren: 1902 / Overleden: 1974

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • Amor en de erfgenaam - The nonesuch
 • Arabella - Arabella
 • De vrolijke vrijster - Lady of Quality
 • De Spaanse bruid - Beauvallet
 • De vlucht van een koning - Royal escape
 • De weerspannige weduwe - The reluctant widow
 • Het geluk neemt de vlucht - Friday's child
 • Ontluikende liefde - April lady
 • Sophie, een liefde zonder angst - The grand Sophy

Avon / Vidal

 1. Die oude schaduwen - These old shades
 2. Het duivelsjong - Devil's cub

Detectives

 • Het lijk in het schandblok - Death in the stocks
 • Moord kost tijd - A blunt instrument
 • Nachtelijk avontuur - The talisman ring
 • Noodlottig alibi - They found him dead

Dubbel uitgegeven titels

 • De liefde van een lady - zie De vrolijke vrijster
 • De maagd van Bassincourt - zie Die oude schaduwen
 • Léon-Léonie - zie Die oude schaduwen
 • Sophie, de onweerstaanbare gravin - zie Sophie, een liefde zonder angst
 • Sophy - zie Sophie, een liefde zonder angst

gedetailleerd overzicht

OverzichtAmor en de erfgenaam
Tot grote ergernis van de overige gegadigden wordt Waldo Hawkridge dankzij een erfenis vorstelijk bedeeld met een landgoed, Broom Hall, en een titel.

Zodra Sir Waldo op zijn bezit is aangekomen, wordt hij belaagd door dames uit de betere kringen die in hem een uitstekende huwelijkskandidaat zien voor hun dochters.

Een ervan is de kokette Tiffany, die door haar opvallende schoonheid de beste kaarten in handen lijkt te hebben. Maar tegen alle verwachtingen in voelt Waldo zich meer aangetrokken tot de aantrekkelijke gouvernante Ancilla.

Er volgt een romance die talrijke verwikkelingen en dwaze situaties tot gevolg heeft.
Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: The nonesuch
Eerste uitgave: 1962
ISBN/EAN: 9789032502140
Uitgever: De Kern
Arabella
In het begin van de negentiende eeuw - Napoleon raast nog door Europa - zijn de mogelijkheden voor een domineesdochter in het landelijke Yorkshire niet om over naar huis te schrijven. Maar wanneer de mooie Arabella naar haar peettante in Londen gaat, verandert de situatie volkomen.

Zij wordt gepresenteerd aan het koninklijk hof en ontmoet de vermogende, modieuze en invloedrijke Robert Beaumaris. Om hem voor zijn arrogantie op zijn nummer te zetten doet Arabella zich voor als een rijke erfgename, een leugentje met verstrekkende gevolgen.
Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: Arabella
Eerste uitgave: 1949
ISBN/EAN: 9789022918487
Uitgever: Bruna
De vrolijke vrijster
Annis Wychwood is rijk, aantrekkelijk, eigenzinnig en op haar negenentwintigste nog ongetrouwd. Dit laatste ervaart zij bepaald niet als storend, in tegenstelling tot haar omgeving die geshockeerd reageert wanneer zij besluit dat zij onderhand recht heeft op een eigen leven in haar eigen huis.

Zij vestigt zich in het deftige Bath. Hier komt zij door een vreemd toeval in contact met een in de omgeving als rokkenjager bekend staande oudere vrijgezel, sir Oliver Carlton.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: Lady of Quality
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789022917879
Uitgever: Bruna
De Spaanse bruid
De Spaanse bruid speelt zich af in de tijd van Elizabeth I van Engeland, de tijd van de grote machtsstrijd tussen het Spaanse en het Britse imperium.

Een Spaanse erfgename, doña Dominica de Rada y Silva, wordt samen met haar vader tijdens een zeeslag gevangen genomen door een Engelse vrijbuiter (van het goede soort), Sir Nicolas Beauvallet, die in Engeland beroemd en in Spanje berucht is.

De Engelse gentleman en de Spaanse grande raken verliefd op elkaar. Beauvallet zet zijn toekomstige bruid met haar vader veilig aan land en belooft Dominica, haar binnen een jaar te komen halen en als zijn wettige vrouw te installeren in het slot van zijn voorouders in de buurt van Londen.

Beauvallet moet met veel sluwheid en bravoure te werk gaan om zijn belofte te realiseren.
Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: Beauvallet
Eerste uitgave: 1929
ISBN/EAN: 9789022917572
Uitgever: Bruna
De vlucht van een koning

De vlucht van een koning is Georgette Heyer's levendige verslag van de ontsnapping van de jonge Charles II na de verpletterende nederlaag van zijn leger tijdens de Slag bij Worcester. Het verhaal roept de opwinding en het drama van die tijd op en volgt de outlaw King door Cromwells Engeland naar de uiteindelijke veiligheid.

Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: Royal escape
Eerste uitgave: 1938
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Kruseman


De weerspannige weduwe
Getrouwd rond middernacht, al voor het ochtendgloren weduwe... zo werd Elinor Rochdale de erfgename van een belangrijk huis, van een grootse naam.

Zij werd in één nacht deelgenote aan grote geheimen en de medewerkster aan een gevaarlijk complot dat tot enig doel had de naam van een familie te redden.

Knap, intelligent en welbespraakt, weet Elinor behendig de eigenzinnige Lord Carlyon, zijn jonge, onbezonnen broer Nicholas en de sinistere Francis Cheviot naar haar hand te zetten en zo een snode samenzwering van Napoleon Bonapartes agenten in Engeland te verhinderen.
Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: The reluctant widow
Eerste uitgave: 1946
ISBN/EAN: 9789022917558
Uitgever: Bruna
Het geluk neemt de vlucht
Lord Sherry heeft haast, bijzonder veel haast, haast om te trouwen! Hij is drieëntwintig en heeft zich in grote financiële moeilijkheden gewerkt. Er is geld genoeg in de familie, doch zijn in wijsheid vooruitziende vader, die de spilzucht van zijn zoon kende, heeft bij testament bepaald dat deze zijn erfdeel eerst op zijn vijfentwintigste mag opnemen, tenzij hij eerder trouwt. Sherry ziet dan ook slechts één uitweg: onmiddellijk trouwen.

Op merkwaardige wijze schaakt hij miss Hero Wantage - overigens met haar volledige medewerking, want zij houdt van Sherry sedert hun kinderjaren - en trouwt hals-over-kop met haar.

Nu kan Sherry over zijn erfdeel beschikken en financiële moeilijkheden bestaan er voor hem niet meer. Wel heeft hij zich, mét Hero, andere moeilijkheden op de hals gehaald. In zijn haast om getrouwd te raken heeft Sherry namelijk niet alleen vergeten zich af te vragen of hij wel van Hero houdt, maar ook over het hoofd gezien dat Hero uit een enigszins ander milieu komt dan hijzelf en de hem omringende vrienden.

Hero voelt zich dan ook in het aan allerlei strikte voorschriften en omgangsnormen gebonden maatschappelijke leven, waarin ze zich nu moet bewegen, allerminst thuis en zondigt keer op keer tegen de heersende etiquette.
Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: Friday's child
Eerste uitgave: 1944
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: De Spaarnestad
Ontluikende liefde
Voor graaf Giles Cardoss zijn er allerlei goede redenen om de weinig bemiddelde dochter van burggraaf Pevensey ten huwelijk te vragen. Nell is - zo meent Giles' zus Letty - zelfs mooier dan Giles maîtresse.

Hoe jammer dat Dysart, de broer van Nell, behept is met de van vader op zoon overgeërfde speelzucht, en dat Nell hem meer dan eens heimelijk uit de moeilijkheden moet helpen met van haar echtgenoot afkomstige middelen.

Daar komt nog bij dat Letty verliefd wordt op een onaanzienlijk ambtenaar en dat Dysarts vriend voor de financiële problemen criminele oplossingen zoekt.

Maar de gebeurtenissen nemen, tegen elke verwachting in, plotseling een gelukkige wending en diepere gevoelens behalen een overwinning op vooroordeel en eigenbelang.
Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: April lady
Eerste uitgave: 1957
ISBN/EAN: 9789022918722
Uitgever: Bruna
Sophie, een liefde zonder angst
Sophie Stanton-Lacy is pas terug van het Europese vasteland en, doortastend en onstuitbaar als ze is, lapt ze alle conventies van haar eigen wereldje, de Londense society uit het begin van de 19e eeuw, aan haar dure Parijse laarsjes.

Ze zet zich vol goede moed aan de taak die ze zichzelf heeft gesteld: het ontwarren van de relaties waarin haar familieleden dreigen te verstikken. Als simpele aanzet voor haar manipulaties begint Sophie met een klein feestje waarvoor ze zo'n vijfhonderd mensen uitnodigt.

Dat de onweerstaanbare Sophie uiteindelijk zelf verstrikt raakt in de netten van de liefde spreekt vanzelf.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: The grand Sophy
Eerste uitgave: 1950
ISBN/EAN: 9789022917800
Uitgever: Bruna

Avon / VidalDie oude schaduwen
Als de hertog van Avon in de sloppen van Parijs een haveloos roodharig schepsel redt uit de klauwen van een wrede en mysterieuze familie, denkt hij dat het gaat om een twaalfjarige jongen. Avon stelt hem prompt aan als zijn page, zonder te weten dat Léon een meisje is.

De ontdekking daarvan is echter onvermijdelijk, en als Léonie gedwongen wordt zich te kleden en te gedragen als de vrouw die ze is, komt ze terecht in een levensgevaarlijke situatie.

Avon wil een oude rekening vereffenen met de graaf van St. Vire en Léonie wordt daar op een riskante wijze bij betrokken.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: These old shades
Eerste uitgave: 1926
ISBN/EAN: 9789032501419
Uitgever: De Kern
Het duivelsjong
Als duellist en dobbelaar had de jonge markies van Vidal het aan zichzelf te danken dat hij de bijnaam 'het duivelsjong' kreeg, hetgeen trouwens ook te wijten was aan de nog wildere excessen van zijn vader, de hertog van Avon.

Als Mary Challoner Vidals plan ontdekt om haar lieftallige zuster te ontvoeren, steekt ze zich in een gedurfde vermomming en gaat op weg naar Frankrijk, samen met de meest beruchte schurk van Georgiaans Londen.
Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: Devil's cub
Eerste uitgave: 1932
ISBN/EAN: 9789032501259
Uitgever: De Kern

DetectivesHet lijk in het schandblok
Er was iets vreemds aan het antieke schandblok in Ashleigh Green: er zat een lijk in, met hoge hoed en rokkostuum. Het lijk was ooit Arnold Vereker, een rijke Londenaar die door iedereen gehaat werd - en door een of twee mensen vermoord.

Scotland Yard had meer verdachten dan aanwijzingen. Mogelijke motieven voor deze afzichtelijke moord waren er in overvloed - maar de tranen die vanwege het slachtoffer geplengd werden, waren schaars. Hoofdinspecteur Hannasyde en brigadier Hemingway moeten al hun talenten aanwenden om de ware misdadiger te ontmaskeren.
Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: Death in the stocks
Eerste uitgave: 1935
ISBN/EAN: 9789020520859
Uitgever: Westfriesland
Moord kost tijd
Op een mooie avond doet agent Class in een Londens voorstadje een afschuwelijke ontdekking: de sympathieke Ernest Fletcher ligt met een ingeslagen schedel op zijn bureau.

Scotland Yard gaat op zoek naar de dader en al snel ontdekt hoofdinspecteur Hannasyde dat de dode niet is wat hij scheen te zijn. Wat zich eerst liet aanzien als een routine-geval, blijkt een ingewikkelde puzzel te worden.

In Ernest omgeving lijkt vrijwel iedereen een of ander motief te hebben. Een extra belemmering bij het onderzoek is het feit dat er geen moordwapen te vinden is. Het moet een hard, stomp wapen zijn geweest.

Dan slaat de moordenaar opnieuw toe!

Hannasyde en brigadier Hemingway komen er pas uit als alle mogelijkheden en onmogelijkheden vergeleken zijn en alle zijsporen zijn geëlimineerd. De ontknoping is zeer verrassend.
Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: A blunt instrument
Eerste uitgave: 1938
ISBN/EAN: 9789020520521
Uitgever: Westfriesland
Nachtelijk avontuur
Deze Georgette Heyer Omnibus bevat de boeken:
 1. Nachtelijk avontuur - The talisman ring
 2. Léon-Léonie - These old shades (ook uitgegeven als Die oude schaduwen)
 3. Sophy - The grand Sophy ( ook uitgegeven als Sophie, een liefde zonder angst)

Nachtelijk avontuur

Noch Sir Tristram Shield, noch zijn jonge Franse nichtje Eustacie, heeft enige interesse in een huwelijk met de ander. Toch is dit de laatste wens van de stervende Lord Lavenham. Er is immers niemand anders die de zorg voor zijn kleindochter op zich kan nemen aangezien zijn erfgenaam Ludovic op de vlucht is voor justitie...
Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: The talisman ring
Eerste uitgave: 1936
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Kruseman
Noodlottig alibi
De dood van Silas Kane leek een ongeluk, totdat zijn neef en erfgenaam eveneens sterft. Dan wordt de derde Kane, de nieuwe erfgenaam, het volgende doelwit en iedereen in Cliff House heeft een motief...

Naast Nachtelijk avontuur bevat deze omnibus tevens de verhalen Het raadsel van de molen van Inez Oellrichs en Het Rembrandt mysterie van Henry James Forman.
Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: They found him dead
Eerste uitgave: 1937
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Kruseman

Dubbel uitgegeven titelsDe liefde van een lady

Zie voor de beschrijving van dit boek: De vrolijke vrijster.

Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: zie De vrolijke vrijster
Eerste uitgave: 1972
ISBN/EAN: 9789032502195
Uitgever: De Kern
De maagd van Bassincourt

Zie voor de beschrijving van dit boek: Die oude schaduwen.

Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: zie Die oude schaduwen
Eerste uitgave: 1926
ISBN/EAN: 9789032510268
Uitgever: De Kern
Léon-Léonie

Zie voor de beschrijving van dit boek: Die oude schaduwen.

Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: zie Die oude schaduwen
Eerste uitgave: 1926
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Kruseman
Sophie, de onweerstaanbare gravin

Zie voor de beschrijving van dit boek: Sophie, een liefde zonder angst.

Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: zie Sophie, een liefde zonder angst
Eerste uitgave: 1950
ISBN/EAN: 9789046832165
Ebook: 9789046832172
Uitgever: Oceaan
Sophy

Zie voor de beschrijving van dit boek: Sophie, een liefde zonder angst.

Schrijver: Georgette Heyer
Oorspronkelijke titel: zie Sophie, een liefde zonder angst
Eerste uitgave: 1950
ISBN/EAN: Nvt
Uitgever: Kruseman