Boekenplank:
Kies

Boeken van Julie Klassen

Julie Klassen schrijft romans in de stijl van Jane Austen en de zusjes Brontë: vol historische details en intrigerende plots. Voor ze fulltime ging schrijven, was Klassen redacteur bij een uitgeverij van christelijke romans waar ze auteurs begeleidde. In haar vrije tijd duikt ze graag in de boeken om onderzoek te doen voor haar historische verhalen. Verder is ze gek op reizen, BBC-series, lange wandelingen, hazenslaapjes en koffiedrinken met vrienden.

Meer over Julie Klassen

Genres: Christelijk, Historisch, Roman

Geboren: 1964

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Julie Klassen


Overzicht

 • De apothekersdochter - The apothecary's daughter
 • De brug naar het eiland - The bridge to Belle Island
 • De dansmeester - The dancing master
 • De dienstmeid van Fairbourne Hall - The maid of Fairbourne Hall
 • De echo van Swanford Abbey - Shadows of Swanford Abbey
 • De jongedame in het poorthuis - The girl in the gatehouse
 • De juffrouw uit Devonshire - The tutor's daughter
 • De schildersdochter - The painter's daughter
 • De stille gouvernante - The silent governess
 • Een dame onwaardig - Lady maybe
 • Het geheim van Pembrooke Park - The secret of Pembrooke Park
 • Het strand van de verloren schatten - A castaway in Cornwall
 • Onvoorwaardelijk - Lady of Milkweed Manor

De kust van Devonshire / On Devonshire Shores

 1. De zussen van Sea View - The sisters of Sea View
 2. Een schrijfster aan zee - A winter by the sea

Ivy Hill

 1. De herberg van Ivy Hill - The innkeeper of Ivy Hill
 2. De dames van Ivy Cottage - The ladies of Ivy Cottage
 3. De bruid van Ivy Green - The bride of Ivy Green
 4. Kerst op Ivy Hill - An Ivy Hill Christmas
De kust van Devonshire / On Devonshire Shores

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe apothekersdochter
Engeland, begin negentiende eeuw. Als Lilly Haswell vijftien is, verdwijnt haar moeder spoorloos. Jarenlang hoopt de apothekersdochter op een teken van leven. Maar het blijft stil. Ook van haar vader, met wie ze nauw samenwerkt, krijgt ze niets los over dit familiegeheim.

Dag in, dag uit helpt Lilly incognito in de apotheek. Voor vrouwen is het in die periode ongehoord om zich bezig te houden met medische zaken. Hoe ouder Lilly wordt, hoe meer haar verlangen groeit om het kleine dorp achter zich te laten en zelf de wereld te ontdekken. Zodra iemand haar de kans biedt om een tijdje in Londen te verblijven, grijpt Lilly die met beide handen aan, en zegt ze haar vader en broertje vaarwel.

Ze begint aan een ontdekkingsreis naar haar plek in de grote wereld, naar avontuur en romantiek, en naar de waarheid omtrent het geheim dat haar familie al zo lang in zijn greep houdt. Maar dan krijgt ze bericht dat haar vader ziek is. Wetend dat zij de enige is die de apotheek draaiende kan houden, staat ze voor een moeilijke keuze. Welke koers zal Lilly haar leven geven?
Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The apothecary's daughter
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029795678
Ebook: 9789029796156
Uitgever: Voorhoeve
De brug naar het eiland

Isabelle woont op Belle Island: een afgelegen eiland in de rivier de Thames. Het is een wereld op zich en Isabelle voelt zich er veilig. Maar ze wordt geplaagd door een terugkerende droom over een moord. Of is het een herinnering? Isabelle weet niet meer wat ze moet geloven, zeker niet wanneer ze te horen krijgt dat iemand die zij vertrouwde in Londen is vermoord.

Advocaat Benjamin Brooker onderzoekt de mysterieuze moord en komt terecht op Belle Island. Zijn voornemen om nooit meer een knappe vrouw op haar woord te geloven, wordt meteen op de proef gesteld als hij Isabelle ontmoet, hoofdverdachte in de moordzaak. Zij beweert dat ze het eiland al in geen tien jaar heeft verlaten, maar kan hij haar geloven? En wat moet hij met de gevoelens die hij voor haar begint te ontwikkelen?

Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The bridge to Belle Island
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029728454
Ebook: 9789029728461
Uitgever: Kok
De dansmeester
De Londense dansleraar Alec Valcourt besluit met zijn moeder en zus te verhuizen naar Devonshire om daar een nieuw leven te beginnen. Maar tot zijn grote verbazing heeft een rijke weduwe in dit plaatsje alle vormen van dans verboden.

Gelukkig vindt Alec onverwacht een bondgenoot in de dochter van de weduwe: Julia Midwinter. Hoewel hij in eerste instantie niets moet hebben van haar flirterige gedrag, ontdekt hij dat achter haar opdringerige voorkomen een kwetsbare ziel schuilgaat.
Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The dancing master
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029722223
Ebook: 9789029722230
Uitgever: Voorhoeve
De dienstmeid van Fairbourne Hall
Margaret Macy vlucht weg uit Londen om onder een huwelijk met een onbetrouwbare man uit te komen. Om in haar onderhoud te voorzien gaat ze aan het werk als bediende in het huis van Nathaniel Upchurch, een vrijgezel die ze ooit afwees in de hoop het hart van zijn knappe broer te veroveren.

Als ze het volhoudt tot haar verjaardag, zal ze een erfenis van een oudtante krijgen. Maar kan ze als bediende onherkenbaar blijven als er meer spiedende ogen te gast blijken te zijn op Fairbourne Hall?
Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The maid of Fairbourne Hall
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029717632
Ebook: 9789029717649
Uitgever: Voorhoeve
De echo van Swanford Abbey

Wanneer Rebecca Lane afreist naar het tot hotel omgetoverde Swanford Abbey, kan ze niet vermoeden dat ze daar Sir Frederick tegen zal komen, de man die ooit haar hart brak. En ze had al helemaal niet kunnen raden dat Swanford Abbey het decor zou worden van de moord op een beroemde schrijver.

Sir Frederick gaat op onderzoek uit en ontdekt dat er meerdere gasten zijn die een motief voor de moord hebben, onder wie Miss Lane...

Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: Shadows of Swanford Abbey
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029731904
Ebook: 9789029731911
Uitgever: Kok


De jongedame in het poorthuis
De in opspraak geraakte Mariah Aubrey brengt de sociale status van haar familie in gevaar en wordt daarom uit het huis gezet. Gelukkig biedt Mariahs tante Francesca het oude poorthuis op haar landgoed aan om in te wonen. Mariah kan echter niet alleen op de giften van haar familie teren en begint in het geheim met het schrijven van romans.

Aan inspiratie heeft ze geen gebrek, zeker niet als na het overlijden van haar tante, kapitein Matthew Bryant op het landgoed komt om een nieuwe huurder voor het pand te zoeken. Naarmate hun vriendschap groeit, moet Mariah meer moeite doen om haar geheimen voor hem verborgen te houden. Zou hij nog geïnteresseerd in haar zijn als hij achter de waarheid komt?
Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The girl in the gatehouse
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029704298
Ebook: 9789029704564
Uitgever: Voorhoeve
De juffrouw uit Devonshire
Emma Smallwood verhuist met haar vader naar de kust van Cornwall. Ze nemen hun intrek in een groot landhuis bij een barones en haar vier zonen. Samen geven ze les aan de jongste twee, maar al snel blijkt dat iemand het op haar heeft voorzien.

Wie scheurde een bladzijde uit haar dagboek? En wie sloop 's nachts haar kamer binnen? Het is aan Emma de taak om uit te pluizen wie hiervoor verantwoordelijk is en aan welke zoon ze haar hart kan toevertrouwen.
Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The tutor's daughter
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029721264
Ebook: 9789029721271
Uitgever: Voorhoeve
De schildersdochter
De schildersdochter draait om een knappe jongedame, twee broers, een miniatuurportret en een allesbepalende keuze.

Sophie Dupont assisteert haar vader bij zijn werk als portretschilder; haar eigen werk houdt ze verborgen. In haar vrije uren wandelt ze langs de kliffen bij de kust van Devon waar zich vele schilders en dichters ophouden. Op een van die wandelingen ontmoet ze de knappe Wesley Overtree, de eerste man die haar vertelt hoe mooi ze is.

Kapitein Stephen Overtree is gewend om voor alle ellende op te draaien die zijn broer veroorzaakt. Ook dit keer heeft Wesley zich aardig in de nesten gewerkt. Hij heeft een meisje zwanger gemaakt en is met de noorderzon naar Italië vertrokken, op zoek naar een nieuwe muze. Om miss Dupont te behoeden voor een schandaal besluit Stephen haar een huwelijksaanzoek te doen. Sophie accepteert dit, maar krijgt ze daar geen spijt van als Wesley terugkeert?
Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The painter's daughter
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724449
Ebook: 9789029724456
Uitgever: Voorhoeve
De stille gouvernante
Als de jonge Olivia Keene ziet hoe haar vader haar moeder wurgt, bedenkt ze zich geen moment en grijpt het eerste het beste voorwerp om hem voor het hoofd te slaan. Zodra de gevolgen van haar daad tot haar doordringen, beseft ze dat niets ooit meer hetzelfde zal zijn.

Haar moeder helpt haar te vluchten en regelt een onderkomen bij een oude kennis aan het hof van Brightwell. Daar vangt Olivia, die door het trauma niet meer kan spreken, een geheim gesprek op tussen de heer des huizes en zijn zoon Edward.

Edward ontdekt dat Olivia op de hoogte is van informatie die zijn reputatie kan schaden en stelt haar aan als gouvernante om haar in de gaten te kunnen houden. Maar hoe vaker hun paden elkaar kruisen, hoe duidelijker wordt dat zij niet zijn grootste bedreiging, maar juist zijn redding blijkt te zijn.
Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The silent governess
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029796606
Ebook: 9789029720038
Uitgever: Voorhoeve
Een dame onwaardig
In Een dame onwaardig wordt een gezelschapsdame na een ongeval onverwacht aangezien voor een vrouw van stand. Een geluk bij een ongeluk?

Een jonge vrouw overleeft een afschuwelijk ongeluk en komt bij in een warme, voor haar onbekende kamer. Haar bed wordt omringd door de liefdevolle blikken van onbekenden.

Haar geheugen laat haar in de steek, maar ze herinnert zich vaag een tragedie met een baby. De ring om haar vinger wijst haar op een leugen. Maar bovenal is er een geheim dat ze koste wat kost voor zichzelf moet houden. Hoewel iedereen beweert dat ze veilig is, begeeft ze zich in een huis vol vreemdelingen en kan ze niemand vertrouwen buiten zichzelf.
Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: Lady maybe
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724296
Ebook: 9789029724302
Uitgever: Voorhoeve


Het geheim van Pembrooke Park
Wanneer Abigail Foster en haar familie hun huis in Londen moeten verkopen vanwege financiële problemen, doet een advocaat hun een verbazingwekkend aanbod: ze mogen een landhuis betrekken dat al achttien jaar leeg staat.

De Fosters treffen een vreemd tafereel aan in Pembrooke Park: het lijkt erop dat de vorige bewoners halsoverkop zijn vertrokken. De theekopjes vertonen sporen van opgedroogde thee, in de kasten hangen door motten aangevreten kleren en het poppenhuis is midden in een spel achtergelaten.

De plaatselijke dominee verwelkomt de familie hartelijk en geeft Abigail een vreemde waarschuwing: pas op voor indringers die op zoek zijn naar de vermeende schat in Pembrooke Park. Zal ze de schat en de liefde vinden die ze al zo lang zoekt of wacht haar een heus gevaar?
Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The secret of Pembrooke Park
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029723633
Ebook: 9789029723640
Uitgever: Voorhoeve
Het strand van de verloren schatten

Laura Callaway loopt dagelijks langs de kust van Cornwall, die berucht is vanwege de vele scheepswrakken. Niet om kostbare schatten te jutten, maar om te zoeken naar het verhaal achter de levens die verloren zijn gegaan.

Op een dag vindt ze op het strand een gewonde man. Ze verzorgt hem en ontdekt een wond die van een mes afkomstig lijkt. Als er nieuwe aanwijzingen aanspoelen, weet ze niet meer of ze er wel goed aan heeft gedaan om hem in huis te nemen.

Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: A castaway in Cornwall
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029730358
Ebook: 9789029730365
Uitgever: Kok
Onvoorwaardelijk
Engeland, begin 19e eeuw. Zelfs de dochter van een predikant kan een misstap begaan, en nu moet de zwangere Charlotte een hoge prijs betalen: haar vader stuurt haar zonder pardon het huis uit.

Zodra ze haar intrek heeft genomen in een geheimzinnig opvanghuis in Londen, komt het twintigjarige meisje oog in oog te staan met haar verleden. Zodra tot haar doordringt dat ze het grootste offer nog moet brengen, maakt Charlotte een keuze die haar leven opnieuw voorgoed verandert.
Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: Lady of Milkweed Manor
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029719674
Ebook: 9789029720182
Uitgever: Voorhoeve

De kust van Devonshire / On Devonshire ShoresDe zussen van Sea View

Na de dood van hun vader besluiten drie zussen hun huis aan de kust open te stellen als pension voor ouderen die zorg nodig hebben. Zo kunnen ze in het onderhoud van hun doodzieke moeder voorzien.

Maar in plaats van vakantiegangers op leeftijd vinden aantrekkelijke jongeheren hun weg naar het pension en dus is er van rust aan zee geen sprake meer. De zussen worden heen en weer geslingerd tussen allerlei gevoelens van verlangen, plicht, weerzin, ambitie, onzekerheid en... liefde.

Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The sisters of Sea View
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029733830
Ebook: 9789029733847
Uitgever: Kok
Een schrijfster aan zee

Pension Sea View opent opnieuw de deuren voor geheimen en romantiek...

Als de hertog en hertogin van Kent intrekken in de aangrenzende vakantiewoning, wordt de zussen gevraagd onderdak te bieden aan hun mannelijke personeel. Ondertussen besluit Emily haar schrijversdromen te vervullen en krijgt ze hierbij hulp van de aantrekkelijke secretaris van de hertog.

Maar wanneer een onverwachte gast opduikt in Sea View, wordt ze verscheurd tussen haar verlangens en haar toekomstdromen.

Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: A winter by the sea
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789029735407
Uitgever: Kok

Ivy HillDe herberg van Ivy Hill

Op een heuvel in het landschap van Wiltshire ligt het dorpje Ivy Hill. Het kloppende hart van het dorp is herberg The Bell, waar de postkoetsen stoppen die reizigers, handelaren en vooral nieuws brengen.

Jane Bell was ooit een dame van stand, totdat ze trouwde met de charmante herbergier die haar beloofde dat ze nooit één dag in haar leven hoefde te werken. Als hij onder mysterieuze omstandigheden overlijdt, is de onervaren Jane plotseling de eigenaar van The Bell. Ze heeft nog drie maanden om een schuld bij de bank af te lossen, anders zal ze ook de herberg kwijtraken.

Ondanks hun moeizame relatie, wendt ze zich tot haar haatdragende schoonmoeder Thora. Zij was voorheen de uitbater van de herberg en worstelt met haar nieuwe rol. De twee vrouwen vinden elkaar in hun zorgen om de herberg en groeien naar elkaar toe. Als Thora twee mannen uit haar verleden tegenkomt, ziet ze hen - en haar eigen toekomst - in een ander licht.

Jane zint op een manier om de herberg nieuw lezen in te blazen en haar schuld af te lossen. Ze organiseert een postkoetswedstrijd om inkomsten te genereren. Lukt het haar om The Bell te redden? Wie is de knappe vreemdeling die zich niet uitlaat over zijn plannen? En zal Thora opnieuw liefde vinden?

Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The innkeeper of Ivy Hill
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029725750
Uitgever: Voorhoeve
De dames van Ivy Cottage

Breng een bezoek aan het idyllische dorpje Ivy Hill, waar nieuwe vriendschappen ontstaan, romances opbloeien en geheimen aan het licht komen.

Na de dood van haar vader trekt de adellijke dame Rachel Ashford in bij de ongetrouwde Matilda Grove en haar nichtje Mercy in Ivy Cottage. Rachel blijft achter zonder geld, maar met de grote boekencollectie van haar vader. Vastberaden om in haar eigen levensonderhoud te voorzien, begint ze een bibliotheek. Als er anoniem boeken gedoneerd worden, ontdekt Rachel twee grote geheimen. Ze krijgt hulp uit onverwachte hoek van een oude geliefde, maar geen van beiden hebben ze een vermoeden van de verrassing die hen te wachten staat.

Marcy Grove zet zich ondertussen met hart en ziel in als juffrouw op een meisjeskostschool en ze is niet bezig met haar mannelijke aanbidders. Als meerdere mannen interesse tonen in Ivy Cottage en de bewoners, gaat Mercy ervan uit dat de knappe Rachel hier de oorzaak van is. Maar wat - of wie - heeft de interesse van de mannen gewekt?

Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The ladies of Ivy Cottage
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029726955
Uitgever: Kok
De bruid van Ivy Green

Er gebeurt van alles in Ivy Hill... Jane Bell krijgt de kans om te trouwen, maar weigert haar herberg op te geven. Mercy Grove verlaat haar school en het lijkt erop dat ze als oude vrijster zal eindigen.

Verder verwacht iedereen dat Miss Brockwell met een man van adel gaat trouwen en komt er ook nog eens een geheimzinnige kleermaakster in het dorp wonen.

Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: The bride of Ivy Green
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043530453
Uitgever: Kok
Kerst op Ivy Hill

Richard Brockwell is al jaren niet thuis geweest met kerst. Hij is veel liever in Londen, ver van zijn ouderlijk huis, waar hij kan ontsnappen aan de vele familiegeheimen en de pijn uit het verleden. Maar wanneer Richards moeder dreigt zijn toelage stop te zetten als hij niet langskomt met kerst, keert hij met tegenzin terug naar Ivy Hill.

Deze kerst op het platteland brengt vele verrassingen met zich mee, waaronder ontmoetingen met een wees, zijn eerste liefde en Arabella Awdry... een dame die veel aantrekkelijker is dan hij zich herinnert. Zal kerst op Ivy Hill, met de romantische sfeer van het platteland en de vreugdevolle kerstliederen, een magische verandering in het hart van Richard teweeg kunnen brengen?

Schrijver: Julie Klassen
Oorspronkelijke titel: An Ivy Hill Christmas
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029730372
Ebook: 9789029730396
Uitgever: Kok