Boekenplank:
Kies

Boeken van Deeanne Gist

Deeanne Gist volgde een pedagogische opleiding, maar bleef thuis om voor haar gezin te zorgen. Daarnaast schreef ze artikelen voor diverse familietijdschriften. Ze zette ook een lijn van producten op die ouders kunnen helpen bij de opvoeding van hun kinderen. Gist woont met haar gezin in Houston, Texas.

Meer over Deeanne Gist

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Deeanne Gist


Overzicht

 • Alles op het spel - Fair play
 • De tabaksbruid - A bride most begrudging
 • Het hart op de lippen - It happened at the fair
 • Met goed fatsoen - The measure of a lady
 • Op de koop toe - A bride in the bargain
 • Scherven brengen geluk - Tiffany girl
 • Schoon in de sluier - Maid to match
 • Zwijgen is goud - Love on the line

Essie Spreckelmayer

 1. Een schone zaak - Courting trouble
 2. Olie op het vuur - Deep in the heart of trouble

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles op het spel
Chicago, 1893. Billy Jack Tate doet haar voordeel met haar mannennaam. Als een van de weinige vrouwen heeft ze het tot dokter geschopt en nu toont ze op de wereldtentoonstelling in Chicago haar vaardigheden, in de hoop dat ze snel een eigen praktijk kan beginnen. Maar dan vraagt de knappe Hunter Scott haar om die droom op te geven en zijn vrouw te worden. Billy is verliefd op hem, maar verafschuwt zijn traditionele normen en waarden.

Billy en Hunter vinden elkaar in het bouwen van een speeltuin voor de minderbedeelde kinderen in de stad. Maar het einde van de tentoonstelling nadert en beiden moeten een keuze maken. Is Billy bereid haar droom op te geven? En zou Hunter ermee kunnen leven dat zijn vrouw kostwinner is?
Schrijver: Deeanne Gist
Oorspronkelijke titel: Fair play
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029723251
Ebook: 9789029723268
Uitgever: Voorhoeve
De tabaksbruid
Wie gelooft er nog in liefde... op het eerste gevecht?

Amerika, zeventiende eeuw. In de haven ligt een schip vol 'bruiden', vrouwen uit het bezette Engeland die op zoek zijn naar een beter leven bij een kolonist. De prijs: een kist tabak voor de kapitein.

Drew O'Connor heeft net zijn vrouw verloren en zit niet te wachten op een nieuwe echtgenote. Wel zoekt hij een huishoudster en oppas voor zijn kleine zusje. Het toeval scheept hem op met de beeldschone, maar opvliegende Constance. Deze aanwinst blijkt al gauw een roodharige kat in de zak.

De jongedame kan niet koken, heeft in huis nog nooit een vinger uitgestoken en waagt het om Drew tegen te spreken. 'Lady Constance Morrow' beweert namelijk ontvoerd te zijn door de kapitein en eist direct een retourtje naar haar adellijke Engelse familie. Maar het laatste schip is net vertrokken en in Engeland woedt de oorlog in alle hevigheid...
Schrijver: Deeanne Gist
Oorspronkelijke titel: A bride most begrudging
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789029719247
Ebook: 9789029720205
Uitgever: Voorhoeve
Het hart op de lippen
Chicago,1893. Alles staat op het spel voor Cullen McNamara. Met zijn zelfontworpen sprinklerinstallatie moet hij op de Wereldtentoonstelling van Chicago investeerders trekken. Als het lukt, zal hij eindelijk zijn uitvindersdroom waar kunnen maken en kan hij trouwen met zijn jeugdliefde, Wanda.

Het lawaai in de beurshallen gooit echter roet in het eten voor Cullen: zijn slechte gehoor maakt dat hij geïnteresseerden amper kan verstaan. In zijn wanhoop vraagt hij de dovenlerares Della Wentworth hem te leren liplezen. Het valt Cullen niet mee om zich te concentreren terwijl hij naar haar prachtige verschijning kijkt. Zal hij zijn toekomstplannen opgeven voor een vrouw die hij nog maar net kent?
Schrijver: Deeanne Gist
Oorspronkelijke titel: It happened at the fair
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029721189
Ebook: 9789029721196
Uitgever: Voorhoeve
Met goed fatsoen
 • Spreek altijd beleefd
 • Kleed je kuis
 • Bescherm je familie
 • Wees onberispelijk
 • En... bezwijk niet voor verleiding
Amerika, 1849. De twintigjarige Rachel van Buren heeft etiquette hoog in het vaandel, en haar leefregels neemt ze vanzelfsprekend mee naar haar nieuwe woonplaats San Francisco. Maar wanneer haar vader tijdens de overtocht overlijdt, is ze plotseling verantwoordelijk voor haar broertje en zusje, en moeten ze samen zien te overleven in de grote stad.

In plaats van het beloofde eldorado treffen ze een modderpoel vol smerige goktenten waar ruige mijnwerkers de dienst uitmaken... en waar fortuin het wint van fatsoen. Nog voordat Rachel kan denken aan een terugkeer naar huis, heeft de avontuurlijke stad haar broertje en zusje al in de greep. Ook zijzelf ontkomt niet aan de verleiding wanneer barman Johnnie haar hart sneller doet kloppen. Maar ze geeft niet toe. Voor geen goud. Toch?
Schrijver: Deeanne Gist
Oorspronkelijke titel: The measure of a lady
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789029719575
Ebook: 9789029722117
Uitgever: Voorhoeve
Op de koop toe
Er moet getrouwd worden - en snel. Maar wie vertelt het de bruid?

'Attentie, weduwen en wezen! Er is nog plaats aan boord van de S.S. Continental met bestemming Washington. Baangarantie voor huishoudsters, onderwijzeressen en kindermeisjes. Vijftig dollar!'

Tot haar verrassing krijgt de jonge wees Anna een baan als kokkin in een houthakkerskamp in Seattle. Maar Joe, haar baas, heeft een heel ander plan. Want als hij niet snel trouwt, raakt hij zijn land kwijt. Zodra het meisje van de boot komt, wacht haar een bruiloft. Alleen weet zij nog van niets...
Schrijver: Deeanne Gist
Oorspronkelijke titel: A bride in the bargain
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789029721936
Ebook: 9789029720199
Uitgever: Voorhoeve


Scherven brengen geluk
Chicago, 1893. De knappe studente Flossie Jayne wordt door sieradenmaker Louis Tiffany gevraagd mee te helpen aan de bouw van zijn Tiffanykapel: een staaltje kunst zoals de wereld nog nooit heeft gezien. Ze werkt zich een slag in de rondte om de kapel op tijd af te hebben voor de Wereldtentoonstelling en naam te maken in de kunstwereld.

Maar dan krijgen haar ambities last van concurrentie. En wel van haar eigen hart. Wie zal de strijd winnen? Haar carrièredroom of de interessante jongeman die de kamer naast de hare huurt?
Schrijver: Deeanne Gist
Oorspronkelijke titel: Tiffany girl
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724159
Ebook: 9789029724166
Uitgever: Voorhoeve
Schoon in de sluier
Biltmore, eind 19e eeuw. Wie geboren is voor een dubbeltje, wordt nooit een kwartje. Maar Tillie Reese kan er niet mee zitten: ze krijgt de baan van haar dromen als dienstmeisje in het landhuis van de familie Vanderbilt. Ze geniet van alle pracht en praal en heeft er alles voor over om op te klimmen tot de positie van kamenier.

Ook Mack Danver treedt toe tot het personeel, maar hij heeft een hartgrondige hekel aan de rijkeluiswereld. Zijn enige drijfveer is het salaris, waarmee hij zijn zusje uit het weeshuis wil halen om weer samen een gezin te vormen.

Als de twee moeten samenwerken, gaat het mis. Want al snel vliegt er een vonk over, terwijl relaties onder het personeel ten strengste verboden zijn. Zijn Tillie en Mack bereid alles te riskeren voor hun ontluikende liefde?
Schrijver: Deeanne Gist
Oorspronkelijke titel: Maid to match
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029796248
Ebook: 9789029796897
Uitgever: Voorhoeve
Zwijgen is goud
Texas, 1904. Agent Luke Palmer moet undercover. Vermomd als telefoonmonteur probeert hij een gevaarlijke bende op te rollen, maar hij heeft niet door dat een ander paar ogen hém in de gaten houdt.

Telefoniste Georgie Gail bestudeert vogels in haar vrije tijd. Maar op een dag vangt haar kijker wel een heel vreemde vogel: haar technische collega, gewapend en ver van ook maar enige telefoonlijn. Luke moet zijn geheim wel prijsgeven - maar als Georgie haar mond niet houdt, loopt ze groot gevaar...
Schrijver: Deeanne Gist
Oorspronkelijke titel: Love on the line
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029706834
Ebook: 9789029706919
Uitgever: Voorhoeve

Essie SpreckelmayerEen schone zaak

Kan ze een willekeurige man ervan overtuigen dat hij haar echtgenoot moet worden?

Essie Spreckelmayer gedraagt zich niet helemaal zoals het een vrouw betaamt: ze fietst graag, vangt slangen en glijdt van trapleuningen af. Het wordt een hele kunst om een man te vinden die haar uitspattingen kan waarderen. Op de dag dat Essie dertig wordt, besluit ze niet langer af te wachten: ze neemt zelf de teugels in handen.

Essie kiest voor een originele aanpak. Ze noteert de gegevens van alle vrijgezelle mannen uit haar kleine woonplaats in Texas die in aanmerking komen, inclusief hun positieve en negatieve eigenschappen. Vervolgens doet ze haar ogen dicht en prikt met haar vinger een willekeurige naam. Deze man moet haar echtgenoot worden. Maar is hij het daar zelf ook mee eens?

Schrijver: Deeanne Gist
Oorspronkelijke titel: Courting trouble
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029726771
Ebook: 9789029726788
Uitgever: Kok
Olie op het vuur

Essie wil geen man meer, maar of ze dit besluit kan vasthouden?

Essie Spreckelmayer heeft zich erbij neergelegd dat ze niet zal trouwen. Samen met haar vader heeft ze de leiding over Sullivan Oil, de grootste olieproducent in Texas. Daarnaast geeft ze lessen op de door haar opgerichte fietsclub en is ze druk met haar geloof. Essie's leven lijkt in rustiger vaarwater gekomen, maar dan komt Tony Morgan als boorarbeid voor Sullivan Oil werken...

Wat Essie niet weet, is dat Tony de zoon is van de eigenaar van Morgan Oil en dat hij door zijn vader onterfd is. Zij zit in ieder geval niet te wachten op commentaar van een man die voor haar werkt. En ook Tony vraagt zich af wat hij met een vrouw als baas aan moet. Een vrouw in een broek nog wel! Zullen zij in staat zijn hun vooroordelen te overwinnen?

Schrijver: Deeanne Gist
Oorspronkelijke titel: Deep in the heart of trouble
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029727730
Ebook: 9789029727747
Uitgever: Kok