Boekenplank:
Kies

Boeken van Laura Frantz

Laura Frantz is geboren en opgegroeid in Kentucky, waar ze speelde in de bossen en rivieren die ze in haar boeken beschrijft. 

Meer over Laura Frantz

Genres: Christelijk, Roman

Geboren: 1961

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Laura Frantz


Overzicht

 • Bruid in het maanlicht - A moonbow night
 • De bestemming van Elisabeth - The lacemaker
 • De bijenkoningin - A bound heart
 • De Franse naaister - The seamstress of Acadie
 • De koppelaarster - Tidewater bride
 • De lady in de toren - The rose and the thistle
 • De pioniersdochter - The frontiersman's daughter
 • De vrouw des huizes - The Mistress of Tall Acre
 • Een ongewone vrouw - An uncommon woman
 • Het hart van de chocolaterie - A heart adrift
 • In het fort van de kolonel - The colonel's lady
 • Terug naar de Rode Rivier - Courting Morrow Little

De Ballantyne Kronieken / The Ballantyne Legacy

 1. De dochters van de meestersmid - Love's reckoning
 2. De tweestrijd van Elinor - Love's awakening
 3. De thuiskomst van Rowena - Love's fortune

gedetailleerd overzicht

OverzichtBruid in het maanlicht

Het is rond 1770. Temperance Tucker redt zich uitstekend in het ruige, uitgestrekte en nog niet in kaart gebrachte grensgebied van Kentucky. Ze kan zich snel uit de voeten maken, schiet altijd raak en misschien nog wel het belangrijkste: ze zwijgt over vroeger.

Maar het verleden van haar familie wordt een probleem als ze verliefd wordt op een knappe landopziener uit Virginia, die ook een geheim met zich meedraagt. Kunnen ze de ballast en de pijn van zich afschudden voor een gezamenlijke toekomst?

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: A moonbow night
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029726450
Uitgever: Voorhoeve
De bestemming van Elisabeth

De vooraanstaande Elisabeth ‘Liberty’ Lawson wordt in de steek gelaten door haar verloofde én ervan beschuldigd een spion te zijn voor de Britten. Niemand schiet haar te hulp, behalve de patriot Noble Rynallt. Maar zijn hulp brengt een nieuwe serie vijanden met zich mee.

Liberty staat voor een verschrikkelijke keuze: moet ze zich bij de radicale revolutionisten scharen of trouw blijven aan haar Engelse wortels? En tegen welke prijs?

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: The lacemaker
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789029727563
Uitgever: Kok
De bijenkoningin

De Schotse Lark MacDougall ziet met lede ogen aan hoe de vrouw van haar jeugdvriend en kasteelheer Magnus Macleish zichzelf steeds dieper in de nesten werkt. Omwille van Magnus ontfermt ze zich over zijn echtgenote, en met haar kruidenkennis bereidt ze een tinctuur die het stel zal helpen met zwanger raken.

Maar als Magnus’ vrouw plotseling overlijdt, worden Magnus en Lark van moord beschuldigd, verstoten en als bedienden verkocht. Los van elkaar moeten ze een nieuw bestaan opbouwen in de Nieuwe Wereld. Zullen ze elkaar ooit terugvinden?

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: A bound heart
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789043531252
Ebook: 9789043531269
Uitgever: Kok
De Franse naaister

Acadië, 1750. Naaister Sylvie Galant woont met haar Franstalige familie in Acadië. Als de Britse soldaat William Blackburn haar waarschuwt dat er een Britse invasie ophanden is, moet ze haar geboortegrond halsoverkop verlaten en een nieuw bestaan opbouwen in Virginia.

Wanneer haar pad opnieuw kruist met dat van William, staat hun gedeelde, gebroken verleden als een muur tussen hen in. Lukt het hen om hun tegenstellingen opzij te zetten en samen een toekomst op te bouwen?

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: The seamstress of Acadie
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789029736237
Ebook: 9789029736244
Uitgever: Kok
De koppelaarster

James Towne, 1634. Selah Hopewell is de enige vrouw in de nederzetting die niet wil trouwen. Ze heeft het druk genoeg met haar werk in de winkel van haar vader en bovendien is ze belast met de zorg voor een scheepslading bruiden die onlangs zijn gearriveerd in de Nieuwe Wereld, op zoek naar een echtgenoot.

Een van hen heeft haar zinnen gezet op Xander Renick, de weduwnaar van Selah's overleden beste vriendin. Ze vraagt Selah om te bemiddelen. Maar Xander heeft andere plannen... 

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: Tidewater bride
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029730877
Ebook: 9789029730884
Uitgever: Kok


De lady in de toren

Lady Blythe Henly moet plotseling vluchten wanneer haar vader wordt uitgeroepen tot vijand van de kroon. Ze komt als onderduiker terecht in de toren van Wedderburn Castle in Schotland. Maar in een huis met zeven zonen en vele bedienden blijft haar aanwezigheid niet lang geheim.

Vlak nadat Everard Hume zijn vader heeft verloren, staat lady Blythe voor zijn poort. Hij heeft al genoeg problemen met een broer die zich in gevaarlijke politieke bochten wringt, een kasteel dat hij moet onderhouden, en een heel jong broertje dat sturing nodig heeft na het overlijden van hun vader. Het zou voor iedereen beter zijn als de lady het kasteel zo snel mogelijk weer verlaat.

Lady Blythe bevindt zich al snel in het midden van wervelwind van intrige, ambitie en snel wisselende bondgenootschappen. Wie kan ze vertrouwen?

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: The rose and the thistle
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789029734066
Ebook: 9789029734073
Uitgever: Kok
De pioniersdochter

Het is 1777. In Amerika veroveren pioniers uit Europa steeds meer terrein. Lael Click groeit op in het ruige landschap van Kentucky in de nederzetting die haar vader heeft opgericht. De verstandhouding tussen de pioniers en de indianen in het gebied is gebaseerd op een wankel evenwicht.

Eén Shawnee-indiaan, Captain Jack, lijkt meer dan gewone belangstelling voor de blonde pioniersdochter te hebben. Als haar vader op jacht gaat, verruilen Lael, haar moeder en broertje hun boerderij voor de veiligheid van het fort. Lael voelt zich daar erg opgesloten en trekt het liefst met haar paard de

wildernis in. Bij elke tocht begeeft ze zich verder bij het fort vandaan, tot ze overmoedig wordt en het grondgebied van de indianen betreedt.

Haar vader weet ternauwernood een huwelijk met Captain Jack te voorkomen, maar Lael moet wel een stuk van haar blonde haar afstaan. Niet veel later gaat Lael een opleiding volgen in de stad, maar als ze terugkeert loopt ze opnieuw de knappe indiaan tegen het lijf. Weet hij nu haar hart te veroveren of kiest ze toch voor de Ierse dokter die in de nederzetting is komen wonen?

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: The frontiersman's daughter
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789029704632
Uitgever: Voorhoeve
De vrouw des huizes

Virginia, 1783. Tot vreugde van Sophie Menzies, die financieel aan de grond zit, is de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog eindelijk voorbij. Als haar buurman generaal Seamus Ogilvy terugkeert naar Tall Acre, hoopt ze dat er betere tijden zullen aanbreken. De generaal is weduwnaar en naarstig op zoek naar een moeder voor zijn dochtertje Lily Cate.

Gezien haar penibele situatie, stemt Sophie in met Seamus' huwelijksaanzoek en voor even lijkt dat de beste oplossing voor allebei. Maar als er een vrouw verschijnt die een geschiedenis met de generaal heeft, wordt het geluk van de kersverse familie sterk op de proef gesteld.

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: The Mistress of Tall Acre
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724500
Uitgever: Voorhoeve
Een ongewone vrouw

Virginia, 1770. Tessa Swan is niet zomaar een vrouw. Opgegroeid te midden van vijf broers is ze gewend geen blad voor de mond te nemen, en ze is voor niemand bang. Maar als Tessa wordt ontvoerd door indianen, heeft ze geen andere keus dan de hulp aan te nemen van Clay Tygart, die is opgegroeid bij de stam die Tessa gevangen houdt.

Clay heeft zich voorgenomen om niet in romantische verwikkelingen verzeild te raken... maar als hij Tessa leert kennen, blijkt dat nog niet mee te vallen.

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: An uncommon woman
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029729376
Ebook: 9789029729383
Uitgever: Kok
Het hart van de chocolaterie

Het is 1755. De achtentwintigjarige Esmée Shaw woont in York, Virginia en lijdt nog steeds onder langdurig liefdesverdriet. Ze wil heel graag iets doen om haar leven zin te geven, iets meer dan alleen een chocolaterie runnen.

Kapitein Henri Lennox is na lange afwezigheid weer thuisgekomen en is van plan om de vuurtoren in de gevaarlijke Chesapeake Bay op te bouwen, een droom die hij ooit deelde met Esmée. Als ze elkaar weer tegenkomen, wordt er een voorzichtige basis gelegd om de pijn van het verleden te overwinnen.

Intussen wordt de stad overschaduwd door komende oorlogsdreiging met de Fransen en krijgt Henri de opdracht om een expeditie te leiden. Zijn toekomst is plotseling opnieuw met onzekerheden gevuld. Lukt het Esmée en Henri om de onzekerheden te overwinnen en hun gezamenlijke droom een kans te geven?

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: A heart adrift
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789029732413
Ebook: 9789029732420
Uitgever: Kok


In het fort van de kolonel

De ongehuwde Roxanna gaat tijdens de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog op zoek naar haar vader. Wanneer ze aankomt in het fort in Kentucky waar hij gelegerd is, blijkt hij tot haar grote verdriet te zijn gesneuveld. Roxanna bezit geen cent meer en is genoodzaakt te gaan werken als secretaris van kolonel McLinn.

Al snel geniet ze van het werk in het fort, dat vol zit met intriges en geheimen. Door de intensieve samenwerking ontwikkelt zich een hechte band tussen haar en de knappe kolonel. Maar ze kan het gevoel niet van zich afschudden dat hij iets voor haar achterhoudt, iets wat hun band voor altijd zal veranderen.

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: The colonel's lady
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029720410
Uitgever: Voorhoeve
Terug naar de Rode Rivier

Morrow Little wordt nog elke dag geplaagd door de herinnering aan de overval van de indianen waarbij haar moeder omkwam en haar broertje ontvoerd werd. Morrow vertrekt naar tante Etta in Philadelphia, omdat het daar veiliger is voor haar. Als ze bericht krijgt dat haar vader ernstig ziek is, keert ze terug naar haar ouderlijk huis om voor hem te zorgen.

Er dingen inmiddels vele mannen naar haar hand. Maar zelf heeft Morrow haar oog laten vallen op een man die haar zowel intrigeert als beangstigt. Kan ze deze liefde een kans geven? Of moet ze zich schikken naar de wil van haar vader en met een man trouwen van wie ze niet houdt?

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: Courting Morrow Little
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029724661
Uitgever: Voorhoeve

De Ballantyne Kronieken / The Ballantyne LegacyDe dochters van de meestersmid

Philadelphia, 1784. Op een regenachtige dag in december klopt Silas Ballantyne op de deur van meestersmid Liege Lee, bij wie hij in de leer zal gaan. Hij heeft grootse plannen: na zijn opleiding wil hij zijn geluk beproeven in het westen. Wat hij niet weet is dat het traditie is dat een leerjongen met een dochter van zijn meester trouwt. En Liege is vastbesloten hem daaraan te houden.

Silas is wel gecharmeerd van de dochters van Liege. Eden is hartelijk en vol levenslust, Elspeth is ondernemend en slim. Of doen ze zich alleen maar zo voor om hem om hun vingers te winden? Kan hij nog onder een huwelijk uit?

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: Love's reckoning
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029722209
Uitgever: Voorhoeve
De tweestrijd van Elinor

1822. De jonge Elinor Ballantyne opent een school voor jonge dames. Een van haar eerste leerlingen is Chloe, een meisje uit de beruchte Turlockfamilie - de aartsvijanden van de Ballantynes. Wanneer Elinor vanwege Chloe verwikkeld raakt in Turlockzaken, leert ze haar broer Jack kennen, een jongeman die zich afkeert van de gewelddadige reputatie van zijn familie.

Tot haar wanhoop wordt Elinor verliefd op hem. Maar om bij hem te kunnen zijn, zou ze haar eigen familie de rug toe moeten keren.

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: Love's awakening
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029722896
Uitgever: Voorhoeve
De thuiskomst van Rowena

Kentucky, 1850. Rowena Ballantyne heeft alleen maar geruchten gehoord over het fortuin en het landgoed van haar grootvader Silas in Pennsylvania. Zelf is ze opgegroeid in een eenvoudig huis in Kentucky. Als haar vader het verzoek krijgt om naar zijn geboortegrond terug te keren, reist Rowena met hem mee en ontdekt ze een compleet nieuwe wereld. Familieleden die ze nog nooit heeft gezien, dansen die ze nog nooit heeft gedanst en een kant van haar vader die ze niet achter hem had gezocht.

Ze doet haar uiterste best om zich te gedragen volgens de etiquette en raakt bevriend met James Sackett, de beste stuurman van de scheepvaartonderneming van de familie Ballantyne. Ondanks zijn hulp voelt Rowena aan dat ze er nooit helemaal bij zal horen. Maar dan trekt ze als debutante het oog van een knappe jongeman...

Schrijver: Laura Frantz
Oorspronkelijke titel: Love's fortune
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029723596
Uitgever: Voorhoeve