Boekenplank:
Kies
  • Home
  • K
  • Jane Kirkpatrick

Boeken van Jane Kirkpatrick

Jane Kirkpatrick begon met een studie Engels, maar is later overgestapt en afgestudeerd op sociaal werk. Kirkpatrick heeft ruim vijfentwintig romans op haar naam staan. Alhoewel zij christen is, noemt zij haar boeken eerder inspirerend dan christelijk.

Meer over Jane Kirkpatrick

Geboren: 1946

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jane Kirkpatrick


Overzicht

  • Alles wat je achterlaat - All she left behind
  • Letitia's appelboom - A light In the wilderness
  • Tabitha's bestemming - This road we traveled
  • Web van herinneringen - The memory weaver

gedetailleerd overzicht

OverzichtAlles wat je achterlaat

Jenny Pickett weet veel over de geneeskracht van planten, maar haar droom om dokter te worden brengt haar in conflict met haar omgeving. Ze zet alles op alles om haar droom te laten uitkomen.

Maar de weg ernaartoe is lang, en de prijs ervoor is hoog, niet alleen voor Jenny zelf, maar ook voor haar familie. Zijn die offers te groot voor haar idealen?

Schrijver: Jane Kirkpatrick
Oorspronkelijke titel: All she left behind
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789023953210
Uitgever: Mozaïek
Letitia's appelboom

Het is het jaar 1845. De 26-jarige Letitia heeft al veel ellende doorstaan als haar vurige verlangen wordt vervuld: ze komt in bezit van een papier dat bewijst dat ze niet langer een slavin is. Een document van onschatbare waarde voor een zwarte vrouw alleen. Lezen kan Letitia niet. Toch vertrouwt ze op deze papieren - net zoals ze Davey Carson begint te vertrouwen, een Ierse boer die haar vraagt met hem mee te gaan naar het westen.

De reis is levensgevaarlijk, maar Letitia vindt steun in haar vriendschap met de blanke doktersvrouw Nancy, van wie de tocht zijn gruwelijke tol eist. Eenmaal aangekomen in het zogenaamd vrije Oregon ondervindt Letitia dat ook een officieel document haar niet kan redden van de wreedheid van mensen. Ze moet een lange, zware weg gaan die haar van angst naar moed voert, en haar uiteindelijk zal leren hoe ze werkelijk vrij kan zijn.

Schrijver: Jane Kirkpatrick
Oorspronkelijke titel: A light In the wilderness
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789023994800
Uitgever: Mozaïek
Tabitha's bestemming

Het is 1846. Vergezeld van haar dochter en haar altijd optimistische kleindochter vertrekt Tabitha Brown naar Oregon. Met hun schamele bezittingen in een huifkar gaan ze op weg naar het 'Wilde Westen', Tabby's zoon achterna.

De ontberingen onderweg zijn groot; Tabitha's geloof en moed worden ernstig op de proef gesteld. Maar juist door deze barre tocht zal Tabby tot haar bestemming komen - en is ze tot op de dag van vandaag bekend als de 'moeder van Oregon'.

Schrijver: Jane Kirkpatrick
Oorspronkelijke titel: This road we traveled
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789023977025
Uitgever: Mozaïek
Web van herinneringen

Eliza Spalding Warren was nog maar een klein meisje toen Indianen haar ontvoerden en in het dorp een bloedbad aanrichtten. Dat was in 1847. Nu ze moeder van twee jonge kinderen is, dreigt Eliza's bestaan wéér te worden ontwricht: haar impulsieve echtgenoot besluit te verhuizen om elders een nieuw leven op te bouwen. Eliza zal niet alleen haar geliefde thuis én het graf van haar moeder moeten verlaten; veel erger is dat ze zal verhuizen naar de streek waar ze ooit gevangen zat.

Eliza krijgt het dagboek van haar moeder in handen, en ontdekt tot haar verbijstering dat haar eigen herinneringen niet het hele verhaal vertellen. Kan ze het duistere verleden onder ogen zien en verdergaan? Of zullen haar jeugdherinneringen haar voorgoed in hun greep houden?

Schrijver: Jane Kirkpatrick
Oorspronkelijke titel: The memory weaver
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023996750
Uitgever: Mozaïek