Boekenplank:
Kies
 • Home
 • S
 • Kim Vogel Sawyer

Boeken van Kim Vogel Sawyer

Kim Vogel Sawyer houdt van veel dingen die met een 'k' beginnen, zoals kinderen, katten en koekjes. Ze is heel actief in de kerk, waar ze zondagsschoolles geeft en deel uitmaakt van diverse koren. In haar vrije tijd speelt ze toneel, kalligrafeert ze en maakt ze graag quilts. Sawyer en haar man wonen in Kansas en hebben drie dochters en inmiddels ook kleinkinderen.

Meer over Kim Vogel Sawyer

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Kim Vogel Sawyer


Overzicht

 • Als de lente komt - A promise for spring
 • De droom van de bibliothecaresse - The librarian of Boone's Hollow
 • Breng Maggie thuis - Bringing Maggie home
 • De dromen van juf Amsel - Courting miss Amsel
 • De roep van je hart - Where the heart leads
 • De verzoening - A whisper of peace
 • Een dame op de prairie - Beneath a prairie moon
 • Een man van zijn woord - Grace and the preacher
 • Een zijden draad - A silken thread
 • Eerste oogst - Fields of grace
 • Gedragen door liefde - Echoes of mercy
 • In mijn armen - Ours for a season
 • Kijk niet achterom - Dear John
 • Neva's kinderen - Room for hope
 • Opnieuw beginnen - What once was lost
 • Veilige haven - Sweet sanctuary
 • Volg mijn lied - Song of my heart
 • Voor altijd in mijn hart - My heart remembers
 • Voorjaarsbloesem - When hope blossoms
 • Vreugde van mijn hart - A hopeful heart
 • Waar ik ook ga - In every heartbeat
 • Waar wilgen groeien - Where willows grow
 • Wachten op de terugkeer van de zomer - Waiting for summer's return
 • Wijs mij de weg - A home in Drayton Valley

Sommerfeld Trilogie

 1. Sommerfeld trilogie - Sommerfeld Trilogy
 2. Terug naar Sommerfeld - Bygones
 3. Scherven van geluk - Beginnings
 4. Stroom van zegen - Blessings

Zimmerman Trilogie

 1. Regen van genade - When mercy rains
 2. Melodie van liefde - When grace sings
 3. Kans op verzoening - When love returns

Katy Lambright (YA)

 1. Katy's nieuwe wereld - Katy's new world
 2. Katy's strijd - Katy's debate
 3. Katy komt zichzelf tegen - Katy's homecoming
 4. Katy's besluit - Katy's decision

gedetailleerd overzicht

OverzichtAls de lente komt
Als tiener verliest Emmaline haar hart aan Geoffrey Garret. Met tranen in haar ogen neemt ze afscheid van hem als hij zijn geluk in Amerika gaat beproeven. Hij belooft binnen een jaar terug te keren en met haar te trouwen. Maar vijf jaren gaan voorbij zonder dat Emmaline iets van hem hoort...

Geoffrey werkt jarenlang onafgebroken om zijn schapenboerderij in Kansas winstgevend te maken. Al die tijd houdt hij Emmalines vader op de hoogte van zijn vorderingen. Eindelijk is het dan zover, eindelijk kan hij zijn verloofde naar Amerika laten komen. Emmaline gehoorzaamt haar vader en vertrekt naar Amerika, maar wil zij nog trouwen met de man die voor haar een vreemde is geworden?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: A promise for spring
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789029719377
Uitgever: Voorhoeve
De droom van de bibliothecaresse

Kentucky, 1936. De jonge Addie droomt ervan om schrijfster te worden. Maar wanneer haar vader tijdens de Depressie zijn baan verliest, is Addie gedwongen om het enige baantje aan te nemen dat ze kan vinden: te paard bibliotheekboeken rondbrengen bij arme gezinnen in Kentucky. In het gesloten plaatsje Boone's Hollow zien ze haar echter liever gaan dan komen.

Dan ontmoet ze Emmett Tharp, die als eerste inwoner van het dorp een academische graad behaald heeft. Kan hij haar helpen... of misschien zelfs meer dan dat?

Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: The librarian of Boone's Hollow
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789029730853
Ebook: 9789029730860
Uitgever: Kok
Breng Maggie thuis

Hazel DeFord heeft nooit in het reine kunnen komen met haar verleden. In 1943, toen ze tien jaar oud was, verdween haar driejarige zusje Maggie spoorloos terwijl ze samen bramen plukten in het bos. Sindsdien wordt Hazel gekweld door schuldgevoel.

Zeventig jaar later is het nog steeds een groot mysterie wat er met Maggie is gebeurd. Hazel heeft haar verdwijning altijd geheim gehouden, ook voor haar dochter Diane. Zij begrijpt de overbezorgde houding van haar moeder niet en hun band is nooit sterk geweest. Diana's dochter Meghan is daarentegen dol op al de aandacht van haar oma. Wanneer een ongeluk Meghan dwingt om zes weken te stoppen met werken, besluit ze naar haar oma te gaan. Tot haar verbazing is haar moeder daar ook. Met drie generaties DeFord-vrouwen in één huis moet Meghan de rol van bemiddelaar aannemen om te voorkomen dat de situatie escaleert.

Wanneer Meghan ontdekt wat haar oma al die jaren geheim heeft gehouden, besluit ze op onderzoek uit te gaan. Zal Meghan, generaties later, kunnen achterhalen wat er met Maggie is gebeurd? En zal ze ervoor kunnen zorgen dat haar moeder en haar oma elkaar eindelijk gaan begrijpen?

Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Bringing Maggie home
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029727211
Uitgever: Kok
De dromen van juf Amsel
Edythe Amsel is dolgelukkig als ze als onderwijzeres aan de slag kan op een klein schooltje in Nebraska. De bewoners van het dorpje Walnut Hill moeten alleen wel wennen aan deze eigengereide lerares.

Joel Townsend is blij met de aanstelling van een vrouw op de school. Hij denkt dat een beetje vrouwelijke invloed geen kwaad kan in het leven van zijn neefjes. Maar als blijkt dat de aantrekkelijke juf Amsel er wel heel onconventionele lesmethoden op nahoudt, begint hij daaraan te twijfelen.
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Courting miss Amsel
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029796613
Ebook: 9789029717830
Uitgever: Voorhoeve
De roep van je hart
Na zijn diplomering aan Boston Tech heeft Thomas Ollenburger grote dromen voor de toekomst, maar er zijn misschien nog wel grotere vragen. Welke baan is er voor hem weggelegd? Zal hij in het huwelijk treden? Waar moet hij gaan wonen?

Zijn mennonitische roots, die op de prairie van Kansas liggen, trekken aan hem, evenals zijn grote liefde voor de stad Boston. Ook zijn genegenheid voor zowel een jonge vrouw in Kansas als in Boston, maakt het voor hem niet makkelijker.

Thomas weet niet welke keuzes hij moet maken. Hij heeft altijd Gods wil gezocht in het nemen van beslissingen, maar nu lijkt de hemel te zwijgen. Zal hij keuzes maken? En zo ja, welke? Zullen de wensen van zijn hart hem wegleiden van zijn mennonitische opvoeding?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Where the heart leads
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789064511226
Uitgever: Het Zoeklicht


De verzoening
De half-Indiaanse Lizzie Dawson woont alleen in een berghut in Alaska. Haar stam heeft haar verstoten vanwege haar blanke vader.

Wanneer Clay Selby in de regio arriveert, heeft hij slechts één doel voor ogen: het evangelie verspreiden onder de Athabaskische indianen. Totdat hij een indiaanse vrouw ontmoet met prachtige, felblauwe ogen. Een vriendschap kan zijn missie in gevaar brengen. Wat kiest hij? Volgt hij zijn roeping... of zijn hart?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: A whisper of peace
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029705806
Ebook: 9789029706308
Uitgever: Kok
Een dame op de prairie

Abigail Brantley is opgegroeid in weelde en ze weet precies hoe een jonge vrouw als zij zich moet gedragen binnen de kringen van de elite. Maar als men lucht krijgt van haar vaders illegale praktijken wordt ze aan de kant geschoven en moet ze plotseling in haar eigen inkomen voorzien. Ze neemt een baan aan als lerares in etiquette, waarbij ze onbehouwen boeren uit Kansas manieren bijbrengt om ze klaar te stomen voor een huwelijk met een postorderbruid.

Mark Cleveland, wiens vader ooit werd bedrogen door een postorderbruid, wil niets met het hele gebeuren te maken hebben en zeker niet met het rijkeluisdochtertje dat alles beter weet. Maar dan krijgt hij medelijden met Abigail, die zo haar best doet om deze ruwe mannen te polijsten. Hoe kan hij haar duidelijk maken dat perfectie geen garantie is op geluk?

Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Beneath a prairie moon
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043531054
Ebook: 9789043531061
Uitgever: Kok
Een man van zijn woord

De inwoners van het stadje Fairland, Kansas, kijken reikhalzend uit naar de komst van hun nieuwe voorganger. In de maanden daaraan voorafgaand, heeft postmedewerkster Grace Cristler uitgebreid briefcontact met hem om al zijn vragen over hun stadje te beantwoorden. Ze kan het niet helpen dat ze wel heel nieuwsgierig wordt naar deze man die zulke mooie brieven schrijft.

Theophil Garrison groeide op onder de vleugels van zijn liefhebbende grootmoeder totdat zijn neef hem betrok bij een treinoverval. Toen alles misliep, vluchtte Theo om onder een gevangenisstraf uit te komen. Nadat hij is vrijgekomen, zint zijn neef op wraak en moet Theo weer op de vlucht slaan.

Onderweg kruist zijn pad met dat van een terminale voorganger. Theo ziet een kans en grijpt hem. Compleet met zwart pak en Bijbel zet hij koers naar Fairland en bidt hij dat ze zullen geloven dat hij Rufus Dille is.

Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Grace and the preacher
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789029726672
Uitgever: Voorhoeve
Een zijden draad

In Een zijden draad volgen we vier jonge mensen die volwassen worden in een roerige periode in de Amerikaanse geschiedenis.

Atlanta, 1895. De Internationale Expositie van Katoenstaten is in volle gang. Lauren Millard wordt door haar oudere broers en zussen gedwongen om een echtgenoot te zoeken die niet alleen voor haar, maar ook voor haar moeder, die weduwe is, kan zorgen.

Tijdens haar werk in het Zijdepaviljoen van de tentoonstelling ontmoet ze de knappe Landon Rochester, zoon van een rijke fabriekseigenaar. Hij lijkt de perfecte kandidaat voor een huwelijk. Maar is Landon eigenlijk wel zo volmaakt en onberispelijk als hij zich voordoet?

Ook Willie Sharp, fabrieksarbeider, en zijn vriend Quincy, een arme zwarte arbeider, krijgen werk op de tentoonstelling. Maar hun vriendschap is lang niet voor iedereen zo vanzelfsprekend als voor henzelf, en dat zorgt voor problemen...

Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: A silken thread
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029728553
Ebook: 9789029728560
Uitgever: Kok
Eerste oogst
1872 - Omdat hun oudste zoon Henrik in militaire dienst moet, besluiten Reinhardt en Lilian Vogt te vertrekken uit het dorp Gnadenfeld in Rusland. Net als veel andere mennonieten emigreren ze met hun drie zoons naar Amerika, het land van de vrijheid. Reinhardts vriend Eli gaat mee.

Tijdens hun reis naar 'het beloofde land' wordt het gezin zwaar getroffen door tegenslagen. Reinhardt zet nooit voet aan wal in New York. Eli en Lilian worden gedwongen een moeilijke beslissing te nemen om de toekomst van de jongens veilig te stellen.

Eli is vastbesloten om alles te doen wat hij Reinhardt heeft beloofd, ook al weet hij dat Lilian niet van hem houdt. Maar terwijl hij geniet van de rust en vrijheid op zijn eigen land, woedt er in zijn hart een zware storm.
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Fields of grace
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789033608216
Uitgever: De Banier


Gedragen door liefde
1904 Sinclair, Kansas. Gedreven door haar rotsvaste geloof, haar moeilijke jeugd en een hart vol mededogen, is Caroline Lang gaan werken voor de Labor Commissie, een organisatie die de werkomstandigheden in fabrieken en werkplaatsen inspecteert. Het is haar vurige verlangen dat kinderen bevrijd zullen worden van de zware verantwoordelijkheden van een werkend leven en naar school kunnen gaan.

Als zich een verdacht ongeluk voordoet in de wereldberoemde Dinsmore chocoladefabriek, gaat Caroline undercover als fabrieksmedewerker om de omstandigheden rond het overlijden van haar collega te onderzoeken, zijn opdracht af te maken en haar persoonlijke strijd tegen kinderarbeid voort te zetten.

Oliver Dinsmore, erfgenaam van de Dinsmore dynastie, voert zijn eigen onderzoek uit. Ook hij doet zich voor als een gewone werknemer, maar dan om het reilen en zeilen van de fabriek van binnenuit te leren kennen, voordat hij de teugels overneemt van zijn vader.

Er vormt zich een hechte band tussen Ollie en Carrie, maar de spanningen lopen hoog op als hun meningen over de rol van kinderen in de fabriek lijnrecht tegenover elkaar blijken te staan. Het wordt nog ingewikkelder om hun ware identiteit te verbergen als er drie kinderen op hun pad komen die in grote nood verkeren. En hoe zit het eigenlijk met het sluimerende geloof van Oliver? Als alles boven tafel komt, zal de waarheid dan een eind maken aan hun ontluikende liefde?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Echoes of mercy
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789462781818
Uitgever: De Banier
In mijn armen

Anthony en Marty Hirschler maken deel uit van een Old Order mennonitische gemeenschap in Pine Hill, Indiana. Nadat een arts bevestigde dat ze nooit kinderen zullen krijgen, is het echtpaar uit elkaar gegroeid.

Marty verlangt ernaar te ontsnappen uit de hechte gemeenschap, waar juist grote gezinnen gewaardeerd worden. Dat verlangen wordt werkelijkheid wanneer haar jeugdvriendin, Brooke Spalding, opduikt met het wilde idee om een spookstad om te bouwen tot een vakantieresort. Brooke huurt Anthony in om te helpen met de bouw, haalt de Hirschlers over weg te gaan uit Indiana en neemt hen mee in haar plan.

Maar dan krijgt Brooke de diagnose dat ze kanker heeft. De morele bezwaren van de Hirschlers tegen een casino in het resort, en de ontdekking van een weggelopen tiener die zich op het terrein verbergt, openen een wereld aan mogelijkheden die noch de Hirschlers noch Brooke eerder hadden voorzien. Zullen ze in staat zijn om hun uitdagingen en verschillen te overwinnen, om degenen die het meest gekwetst worden te helpen?

Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Ours for a season
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789087182755
Ebook: 9789087183332
Uitgever: De Banier
Kijk niet achterom
Wanneer de 23-jarige Marin Brooks haar ouders verliest, rust het leiderschap van het goedlopende reclamebureau van haar vader ineens op haar schouders. Ook krijgt ze de volle verantwoordelijkheid voor haar oudere broer John die het syndroom van Down heeft.

Om John te beschermen tegen reacties van buitenstaanders heeft zijn moeder hem altijd thuis gehouden. Familieleden en anderen dringen er nu bij Marin op aan haar broer te laten opnemen in een zorginstelling - iets wat Marin weigert, ervan overtuigd dat haar ouders daar nooit mee zouden instemmen.

Tijdens haar zoektocht naar dagopvang voor John, komt Marin in contact met Philip Wilder. Hij heeft het tot zijn levensdoel gemaakt mensen met een handicap volledig te laten integreren in de samenleving. Zijn organisatie New Beginnings leidt hen op tot volwaardige medewerkers in gewone bedrijven.

Philip lijkt er steeds meer in te slagen om Marin van zijn opvattingen te overtuigen. Maar dan doet hij een ontdekking die te maken heeft met het verleden van Marin. Het lijkt het einde van hun ontluikende liefde. Of is er ook voor hen een nieuw begin?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Dear John
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789033630804
Uitgever: De Banier
Neva's kinderen

Neva Shilling draagt een zware last op haar schouders. Haar echtgenoot is veel onderweg met zijn kraam vol spullen. Terwijl hij weg is, runt zij hun winkel en zorgt ze voor hun twee kinderen. Op een avond staan er plots nog drie kinderen voor haar deur – van haar man en zijn geheime tweede vrouw die beiden bij een ongeluk om het leven zijn gekomen.

Neva’s hart breekt als ze zich realiseert dat Warrens lange reizen een excuus waren om zijn andere gezin te bezoeken. Verward en geschokt ziet ze geen andere mogelijkheid dan de kinderen in huis te nemen. Maar hoe kan ze ooit van hen houden als zij een voortdurende herinnering zijn aan het verraad van haar man?

Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Room for hope
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789029725880
Uitgever: Voorhoeve
Opnieuw beginnen
Christina Willems heeft de leiding over een armenboerderij. Door een brand wordt deze boerderij plotseling onbewoonbaar en moet Christina 'haar' mensen zien onder te brengen bij dorpsgenoten uit Brambleville.

Een van thuislozen is de blinde Tommy. Christina vraagt Levi Johnson, een in zichzelf gekeerde molenaar, om deze jongen in huis te nemen. Met tegenzin stemt Levi hiermee in. Toch ontstaat er algauw een band tussen hem en Tommy.

Als de mensen voor wie Christina zorgde één voor één een nieuw thuis vinden, begint zij te twijfelen aan de roeping van haar leven, namelijk anderen helpen. Kan ze die roeping nog wel waarmaken?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: What once was lost
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789033616341
Uitgever: De Banier


Veilige haven
Boston, 1944. De vader Lydia Eldredge eist dat dr. Micah Hatcher met zijn dochter trouwt, omdat zij een kind van hem zou hebben gekregen.

Micah weet dat hij niet de vader kan zijn, maar toch zoekt hij de familie op. Daar aangekomen vertelt Lydia hem de waarheid en Micah besluit haar te helpen. Samen met zijn broer werkt hij echter aan een geheim project, waardoor niet alleen misverstanden ontstaan, maar ook Micahs leven gevaar loopt.
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Sweet sanctuary
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029722247
Ebook: 9789029722254
Uitgever: Voorhoeve
Volg mijn lied
Zangtalent Sadie Wagner werkt overdag als bediende in een kruidenierszaak om haar familie te onderhouden, maar 's avonds staat ze op de planken in het operagebouw.

De nieuwe sheriff Thad McKane, die een smokkelbende in de stad probeert op te rollen, raakt betoverd door haar stem. Maar als hij naar Sadies teksten luistert, vraagt hij zich af of ze wel zo onschuldig is als ze lijkt.
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Song of my heart
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029717618
Ebook: 9789029717625
Uitgever: Voorhoeve
Voor altijd in mijn hart
Kim Vogel Sawyer vertelt in Voor altijd in mijn hart de fascinerende geschiedenis van de weestreinen die arme kinderen van New York naar Midden-Amerika brachten, op weg naar een nieuwe toekomst. Verenigd door de band van het bloed, maar gescheiden door de tijd. Zullen drie weeskinderen elkaar ooit weervinden?

New York, 1886. Door een grote brand verliezen drie Ierse kinderen hun ouders. Ze komen in een weeshuis terecht, maar worden algauw met de trein naar Missouri gestuurd om geadopteerd te worden.

Ondanks de verwoede pogingen van de achtjarige Maelle om als broer en zussen bij elkaar te blijven, wordt ieder kind door een andere familie geadopteerd. Maar Maelle geeft het niet op, ze doet er alles aan om het gezin weer te herenigen.

Zeventien jaar later is Maelle nog steeds op zoek naar haar broer en zus. Maar langzamerhand vervagen haar herinneringen en vervliegt haar hoop. Zal ze Mattie en Molly ooit weerzien?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: My heart remembers
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789033629563
Uitgever: De Banier
Voorjaarsbloesem
Amy Knackstedt verhuist met haar kinderen naar Kansas om te ontsnappen aan de speculaties rondom de voortijdige dood van haar man. Ze hoopt op een nieuw begin.

Maar haar buurman, Tim Roper, vindt het niet fijn dat de mennonitische familie naast zijn appelboomgaard komt wonen. Hij heeft zijn geloof jaren geleden achter zich gelaten en wil er niet meer aan herinnerd worden. Maar als de paden van Amy en Tim elkaar kruisen, gebeurt er iets wat ze geen van beiden konden voorzien.
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: When hope blossoms
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789029720533
Ebook: 9789029720540
Uitgever: Voorhoeve
Vreugde van mijn hart
Kansas, 1888. Een wanhopige Tessa Neill meldt zich aan voor een programma dat vrouwen klaarstoomt voor het leven op een veehouderij. Het is haar enige kans nog iets te maken van haar toekomst. Toch is Tessa een en al onzekerheid. Zal ze ooit echt koeien melken, paardrijden en stoofpotten koken zonder er een puinhoop van te maken?

Abel Samms scheert alle vrouwen uit het oosten over een kam en wil niets te maken hebben met het schooltje waar hij naast woont. Tot Tessa zijn hulp nodig heeft...
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: A hopeful heart
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029719988
Uitgever: Voorhoeve


Waar ik ook ga
Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog groeien drie kinderen op in een weeshuis. Er ontstaat een hechte band, maar als de drie hun eigen weg gaan, moet blijken of die ook voor het leven is.

Libby koestert de wens om journaliste te worden, Pete voelt zich geroepen tot het predikantschap en Bennett wil gewoon zoveel mogelijk lol maken. Maar dan breekt de oorlog uit - en die drijft niet alleen de landen van de wereld, maar ook de drie vrienden uiteen. Of kunnen ze toch niet zonder elkaar?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: In every heartbeat
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029795968
Uitgever: Voorhoeve
Waar wilgen groeien
Haar hart schreeuwt om zijn terugkeer... maar is de afstand tussen hen meer dan alleen die in kilometers?

Door een lange periode van droogte en een economische crisis hebben Harley Phipps en zijn vrouw Anna Mae het zwaar te verduren. Ze kunnen nauwelijks hun twee dochters van voedsel voorzien - laat staan dat ze geld hebben voor hun nog ongeboren kind.

Harley heeft nooit gehecht aan luxe, maar wil het beste voor zijn vrouw en twee dochtertjes. Het ziet ernaar uit dat hij alles zal verliezen waar hij hard voor heeft gewerkt, als hij niets doet. Onmogelijk kan hij de baan bij een bouwbedrijf dan ook laten schieten. Het betekent echter wel dat hij enkele maanden van zijn gezin gescheiden zal zijn.

Anna Mae twijfelt of haar man wel helemaal eerlijk is over zijn baan bij het bouwbedrijf. De bouw van een kasteel? In Kansas? Harley had beloofd niet langer weg te blijven dan nodig is om de boerderij te behouden. Maar Anna Mae heeft nog geen geld gezien en ze is bang dat Harley voorgoed is verdwenen.
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Where willows grow
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029719254
Uitgever: Voorhoeve
Wachten op de terugkeer van de zomer
Ze komen uit verschillende werelden... kan liefde de barrières tussen hen slechten?

Helemaal alleen op de prairie van Kansas heeft Summer Steadman maar weinig opties. Nu ze haar man en kinderen heeft verloren aan een ziekte, wil ze niet langer verder trekken naar het westen waar zij en haar man hun toekomst wilden opbouwen. In plaats daarvan zoekt ze werk in een kleine mennonitische gemeenschap om dicht bij de graven van haar gezin te kunnen zijn.

Weduwnaar Peter Ollenburger, de plaatselijke molenaar, heeft iemand nodig om zijn zoon les te geven. Als hij hoort dat er een 'goed opgeleide vrouw' in de stad is, meent hij dat zij het antwoord is op zijn gebeden. Hij ontdekt echter al gauw dat het helpen van een buitenstaander vervelende gevolgen kan hebben.

Er is maar weinig dat deze vader niet voor zijn zoon kan doen, maar als de jongen meer in Summer ziet dan alleen een onderwijzeres, moet Peter een keuze maken. Wil hij met deze vrouw trouwen om zijn zoon een nieuwe moeder te geven of trouwt hij uit liefde? Is Summers gebroken hart ooit nog in staat om opnieuw lief te hebben?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Waiting for summer's return
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789064511394
Uitgever: Het Zoeklicht
Wijs mij de weg
New York, 1880. Om de armzalige omstandigheden in de stad te ontvluchten, besluiten Tarsie Raines en haar vrienden Joss en Mary Brubacher met hun twee kinderen naar Kansas af te reizen. Onderweg voltrekt zich echter een tragedie en vanaf dat moment zijn Tarsie en Joss op elkaar aangewezen, elk met hun eigen twijfels over God en de toekomst.

Als hun geld opraakt, staan ze voor een moeilijke keuze: gaan ze elk hun eigen weg of zullen ze proberen samen iets op te bouwen in Drayton Valley?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: A home in Drayton Valley
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789029721349
Ebook: 9789029721356
Uitgever: Voorhoeve

Sommerfeld TrilogieSommerfeld trilogie

De Sommerfeld trilogie bevat de boeken:

 1. Terug naar Sommerfeld - Bygones
 2. Scherven van geluk - Beginnings
 3. Stroom van zegen - Blessings

Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Sommerfeld Trilogy
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029795890
Ebook: 9789029722735
Uitgever: Voorhoeve
Terug naar Sommerfeld
23 jaar geleden verliet Marie de mennonitische gemeenschap van Sommerfeld om te trouwen met een buitenstaander. Na de plotselinge dood van haar man bleef ze berooid achter met haar dochter Beth. Bij haar familie was Marie niet langer welkom. Nu, na al die jaren, heeft ze alleen met haar ongetrouwde tante Lisbeth nog enig contact.

Onverwacht staat Maries jeugdliefde Henry voor haar. Hij vertelt haar dat tante Lisbeth is overleden en haar huis en restaurant heeft nagelaten aan Beth, onder één voorwaarde: Beth moet minstens drie maanden in Sommerfeld doorbrengen. Schoorvoetend besluiten Marie en Beth naar Sommerfeld te verhuizen. Daar hervindt Marie gaandeweg wat ze is kwijtgeraakt. Maar verzoening met haar familie, waar ze zo op gehoopt heeft, lijkt na al die jaren nog steeds onmogelijk.

Beth voelt zich ondertussen diep ongelukkig in Sommerfeld. Ze neemt het haar moeder zeer kwalijk dat zij haar nieuwe leven belangrijker lijkt te vinden dan haar dochter. Hoever zal Beth gaan om haar moeder voor zich terug te winnen? Zal het verleden hen voorgoed uit Sommerfeld verdrijven?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Bygones
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029718837
Uitgever: Voorhoeve
Scherven van geluk
Beth Quinn woont alweer een tijdje in de mennonitische gemeenschap in Sommerfeld. Haar moeder Marie omarmt het eenvoudige bestaan en geniet van het familieleven, maar kunstenares Beth voelt zich een buitenstaander. De manier waarop zij haar glas-in-loodatelier runt, zorgt voor scheve blikken in de gemeenschap: Beths handelsgeest strookt immers niet met het mennonitische beeld van de ideale vrouw.

Met twee mannen die strijden om haar aandacht, bevindt Beth zich bovendien op een tweesprong in haar leven: ze wil op eigen benen staan, maar verlangt ook naar iemand bij wie ze steun kan vinden. Andrew, lid van de gemeenschap, is haar rechterhand in het atelier. En Sean, wiens vader een bedrijf leidt dat kerken bouwt, lijkt geïnteresseerd in meer dan een zakenrelatie.

Terwijl Beth met gekleurd glas de mooiste vensters in elkaar zet, vraagt ze zich af hoe ze haar eigen bestaan inhoud moet geven. Zoekt ze leiding bij God - of trekt ze haar eigen plan, met als gevolg dat zij scherven blijft rapen?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Beginnings
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029719032
Uitgever: Voorhoeve
Stroom van zegen
Al zo lang ze zich kan herinneren, heeft Trina Muller een hart voor dieren. Dierenarts Groening herkent haar uitzonderlijke talent en garandeert haar dat zij zijn praktijk kan overnemen zodra ze de juiste diploma's haalt. Maar zo'n loopbaan is ongehoord in de mennonitische gemeenschap Sommerfeld, en ook haar ouders zijn fel tegen. Trina is volledig in de war. Want hoe kan God haar zo'n gave schenken en haar tegelijkertijd verbieden om er iets mee te doen?

Graham Ortmann is stapelverliefd op zijn verloofde, maar wanneer hij ontdekt dat ze ondanks alles haar studieplannen wil doorzetten, keert hij haar boos en verdrietig de rug toe. Trouwen met een vrouw die op het punt staat te breken met de regels van de Oude Orde, is voor hem uitgesloten.

Dan benadert een jonge man dokter Groening met een voorstel om de praktijk te kopen. Trina houdt haar hart vast, want deze man heeft precies de goede papieren op zak. Valt hiermee haar droom in duigen? Of is dit een teken van boven dat een baan als dierenarts inderdaad niet haar bestemming is?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Blessings
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029719209
Uitgever: Voorhoeve

Zimmerman TrilogieRegen van genade
Als Suzanne Zimmerman zeventien jaar is, raakt ze zwanger en wordt ze door haar moeder weggestuurd uit de mennonitische gemeenschap. Ze verhuist naar Indiana en gaat daar aan de slag als verpleegster, terwijl ze in haar eentje zorgdraagt voor de opvoeding van haar dochter Alexa.

Twintig jaar later vraagt haar broer haar te komen helpen met de verpleging van hun moeder. Zijn verzoek houdt in dat Suzanne weer oog in oog komt te staan met een familie die haar nog steeds niet accepteert.

Paul Aldrich, Suzanna's eerste liefde, is vastbesloten haar om vergeving te vragen, maar wanneer hij Alexa ziet, verandert alles.
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: When mercy rains
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029723930
Uitgever: Voorhoeve
Melodie van liefde

Alexa Zimmerman vraagt zich af of de gemeenschap van Old Order mennonieten in Arborville haar ooit zal accepteren. Ze is er niet opgegroeid, maar hoopt dat ze de mensen met haar culinaire en verpleegkundige vaardigheden kan overtuigen van haar toewijding. Om inkomsten te genereren met haar pas opgestarte bed & breakfast, biedt ze de verslaggever Briley Forrestor woonruimte aan voor een langere periode. Op dat moment beseft ze nog niet dat ze naast een gast ook een hoop onrust in huis heeft gehaald.

Als haar nicht Anna-Grace Bloom ook bij Alexa komt wonen, begint Briley te spitten in de familiegeschiedenis en brengt hij verborgen geheimen aan het licht. Alexa en Anna-Grace ontdekken dat hun geheimen met elkaar te maken hebben, en dat roept veel vragen op. Maar ondanks alles blijven ze vertrouwen op Gods plan.

Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: When grace sings
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724531
Uitgever: Voorhoeve
Kans op verzoening

Suzanne Zimmerman verliet op zeventienjarige leeftijd zwanger de mennonietengemeenschap in Arborville waar ze opgroeide. Daar terugkeren en de banden met haar familie herstellen vielen haar niet makkelijk. Maar het valt haar nog zwaarder om weer in de buurt van haar biologische dochter Anna-Grace te zijn, die bij haar in huis verblijft tot haar bruiloft en geen idee heeft dat Suzanne haar echte moeder is. Ondertussen vertrekt haar adoptiedochter Alexa naar Indianapolis om haar biologische ouders te vinden.

Suzanne voelt zich eenzamer dan ooit. Haar echte dochter noemt haar 'nicht Suzy' en ze staat op het punt haar geadopteerde dochter kwijt te raken aan de vrouw die haar op de wereld heeft gezet. Gelukkig kan ze met haar verdriet altijd terecht bij Paul, Anna-Grace' vader, maar voor ze het weet komen haar oude gevoelens voor hem boven.

Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: When love returns
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029725286
Uitgever: Voorhoeve

Katy Lambright (YA)

Katy's nieuwe wereld
De vijftienjarige Katy Lambright is anders dan de andere meisjes uit de mennonitische gemeenschap. Ze gaat graag naar school en schrijft stiekem gedichten. Haar droom komt uit als ze van de oudsten van de kerk toestemming krijgt om door te leren: ze mag naar de middelbare school!

Helaas pakt deze droom minder mooi uit dan gedacht: met haar ouderwetse jurk, haar hoofdkapje en haar make-up-loze gezicht valt Katy volledig uit de toon bij de andere scholieren. Gelukkig lukt het Katy toch om bevriend te worden met een paar meisjes. Maar daarmee is haar probleem niet opgelost.

Ze wordt in de gemeenschap scheef aangekeken om haar vriendschap met wereldse meisjes. Zelfs haar vader en haar beste vriendin begrijpen haar niet. Katy twijfelt: kunnen de twee werelden waarin zij zich bevindt wel samengaan?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Katy's new world
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789033609435
Ebook: 9789033631818
Uitgever: De Banier
Katy's strijd
Katy Lambright lijkt haar leventje helemaal op orde te hebben. Op school haalt ze goede cijfers, ze doet mee in het debatteam en heeft altijd een groep vriendinnen om zich heen. Ook thuis gaat het goed: ondanks dat ze geen moeder meer heeft, kan ze samen met haar vader het huishouden prima aan.

De rust wordt verstoord als Katy's vader thuiskomt met een nieuwtje: hij heeft een vriendin! Katy probeert haar vader ervan te overtuigen dat een vrouw in huis niet nodig is; ze hebben het samen toch fijn? Als hij zijn voornemen door lijkt te zetten bedenkt Katy een plan om hem toch te overreden. Zal het Katy lukken om haar vader voor zichzelf te houden?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Katy's debate
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789033630026
Ebook: 9789033632938
Uitgever: De Banier
Katy komt zichzelf tegen
Het leven van Katy Lambright wordt ingewikkelder wanneer ze een belangrijke rol krijgt op de schoolreünie, een jaarlijks terugkerend hoogtepunt op haar middelbare school. Ze is verrast dat juist zíj een taak krijgt die normaal alleen weggelegd is voor de populairste leerlingen. Nog blijer is ze als Bryce, de jongen die ze stiekem allang leuk vindt, haar vraagt om zijn danspartner te zijn tijdens de reünie.

Diep in haar hart weet Katy dat de mennonitische gemeenschap waar zij bij hoort nooit zal goedkeuren dat zij naar zo'n schoolfeest zou gaan. Maar Katy's vader vindt zijn dochter volwassen genoeg om zelf een beslissing te nemen. En dat maakt het juist zo lastig! Moet ze nu het verlangen van haar hart volgen, of toch luisteren naar de stem van haar geweten?
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Katy's homecoming
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789033630521
Ebook: 9789033633546
Uitgever: De Banier
Katy's besluit
Tijdens de zomervakantie bezoekt Jonathan, een Mennonitische jongen uit een andere gemeenschap, Schellberg. Zijn aanwezigheid brengt Katy in verwarring. Ze was toch verliefd op Bryce?

Voor het eind van de vakantie heeft Katy verschillende beslissingen te maken. De belangrijkste is of ze naar school blijft gaan, of dat ze kiest voor een leven in de Mennonitische gemeenschap. Katy worstelt ermee om een juiste keuze te maken, maar de uiteindelijke beslissing mag ze uit handen geven.
Schrijver: Kim Vogel Sawyer
Oorspronkelijke titel: Katy's decision
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789033632105
Ebook: 9789033601927
Uitgever: De Banier