Boekenplank:
Kies

Boeken van Melanie Dobson

Melanie Dobson schrijft romans met een mix van romantiek en spanning. Schrijven is voor haar het ultieme excuus om te reizen naar vergeten oorden, in oude huizen rond te snuffelen en urenlang vergeelde dagboeken te lezen. Ze woont met haar gezin in de Pacific Northwest. Als ze niet aan het schrijven is, geeft ze anderen les in schrijven. Ook leest ze graag historische romans.

Meer over Melanie Dobson

Genre: Roman (gelovige grondslag)

Verenigde Staten

Website: http://melaniedobson.com/


Overzicht

  • De tragedie van Ladenbrooke Manor - Shadows of Ladenbrooke Manor
  • Dochter van het Derde Rijk - The curator's daughter
  • Duister verleden - The black cloister
  • Een kamer vol lichtjes - Memories of glass
  • Het geheim van Chateau d´Epines - Chateau of secrets
  • Tot ik je vind - Catching the wind

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe tragedie van Ladenbrooke Manor

De tragedie van Ladenbrooke Manor speelt zich af op het Engelse platteland met zijn zachte zomeravonden, schattige cottages en weelderige tuinen vol vlinders. Midden in deze idyllische setting ontvouwt zich een mysterie dat zich uitstrekt over drie generaties vrouwen.

Als Heather Toulson terugkeert naar het huisje waar ze opgroeide op het Engelse platteland, ontdekt ze lang verborgen geheimen over de geschiedenis van haar familie en stuit ze op de waarheid rond een moord van zestig jaar geleden.

Libby, een vrolijke en vrije jonge vrouw, is bevriend met haar buurjongen, Oliver, de zoon van Lord Croft van Ladenbrooke Manor. Ze raakt in verwachting en wordt door haar vader op straat gezet. Niet veel later verdrinkt Oliver in een rivier. Hoewel zijn dood verdacht is, wordt een eventuele dader nooit gevonden.

Vijfenveertig jaar later keert Heather Toulson terug naar het huisje waar ze opgroeide op het Engelse platteland, vlak bij Ladenbrooke Manor. Tijdens het uitzoeken van de spullen van haar overleden vader, heeft ze een ongemakkelijke ontmoeting met haar eerste liefde. Maar wat haar nog meer in verwarring brengt, is een ontdekking die de geschiedenis in een heel ander licht plaatst.

Schrijver: Melanie Dobson
Oorspronkelijke titel: Shadows of Ladenbrooke Manor
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029725170
Uitgever: Voorhoeve
Dochter van het Derde Rijk

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog wordt een jong meisje ontvoerd. Het begin van een keten van bijzondere gebeurtenissen...

Dochter van het Derde Rijk begint vlak voor de Tweede Wereldoorlog, wanneer het meisje Lilly wordt ontvoerd. Archeologe Hanna Tillich wordt gedwongen om Lilly te adopteren, met een SS-officier te trouwen en in een museum in Neurenberg te gaan werken. Deze gebeurtenissen zetten haar leven op zijn kop en zorgen ervoor dat ze haar vraagtekens begint te zetten bij het naziregime. Maar vraagtekens zijn gevaarlijk.

Tachtig jaar later helpt Lilly onderzoeker Ember Ellis met haar onderzoek naar de holocaust. Ember helpt op haar beurt Lilly om haar gefragmenteerde herinneringen aan die tijd een plek te geven. Ondertussen moet Ember de confrontatie aangaan met haar eigen verleden, inclusief één persoon die haar het liefst voor altijd het zwijgen zou opleggen...

Schrijver: Melanie Dobson
Oorspronkelijke titel: The curator's daughter
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789029730914
Ebook: 9789029730921
Uitgever: Kok
Duister verleden

De moeder van Elise Friedman sterft plotseling, op Elises achtste verjaardag. Daarmee verdwijnt ook iedere hoop op ontrafeling van haar mysterieuze verleden. Elise wordt opgevoed door haar pleegvader. Jarenlang probeert zij duidelijkheid te krijgen over het verleden van haar moeder, Catrina. Welk leven liet Catrina achter toen ze naar Amerika emigreerde?

Als Elise in verband met haar studie naar Duitsland reist, het geboorteland van haar moeder, is ze vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen. In gezelschap van Addison, een oude vriend van haar moeder, komt Elise uiteindelijk dicht bij die waarheid, maar ook dicht bij hetzelfde kwaad waarin eens haar moeder verstrikt raakte.

Schrijver: Melanie Dobson
Oorspronkelijke titel: The black cloister
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789033122613
Uitgever: Den Hertog
Een kamer vol lichtjes

Amsterdam, 1942. Anneliese ‘Eliese’ Linden werkt bij de Hollandsche Schouwburg en probeert zoveel mogelijk Joodse kinderen uit de handen van de nazi’s te houden. Maar uitgerekend haar eigen zoontje belandt in Westerbork. Wanneer Eliese zelf ook moet vluchten is het voor haar onmogelijk te achterhalen wat er is gebeurd met hem en de andere kinderen die ze niet kon redden. Het uitblijven van antwoorden achtervolgt haar de rest van haar leven. Tot 75 jaar later een onbekende vrouw bij haar op de stoep staat.

Ava Drake vermoedt dat haar overgrootvader William Kingston niet de oorlogsheld is die hij beweert te zijn. Haar werk bij de Kingston Foundation brengt haar bij de koffieplantage van Landon West in Oeganda. Ava en Landon ontdekken een verband tussen hun families, en zo ontmoet Ava Landons overgrootmoeder. Als Ava haar verhaal heeft gehoord, plaatst dit haar lijnrecht tegenover een aantal machtige familieleden die bereid zijn ver te gaan om de waarheid geheim te houden.

Schrijver: Melanie Dobson
Oorspronkelijke titel: Memories of glass
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029728522
Ebook: 9789029728539
Uitgever: Kok
Het geheim van Chateau d´Epines

Het geheim van Chateau d'Epines vertelt het spannende en meeslepende verhaal van een jonge Franse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog haar leven riskeert om verzetsstrijders te verbergen in een gangenstelsel onder het landgoed waar zij woont.

Zeventig jaar later zoekt haar kleindochter haar toevlucht tot het landgoed om een relatiebreuk te ontvluchten en aan een oorlogsdocumentaire te werken. Ze is geschokt wanneer ze ontdekt welke rol het familiehuis in de oorlog gespeeld heeft. Maar als ze het gangenstelsel onder het landgoed begint te verkennen, ontdekt ze dat haar oma nog veel meer geheimen heeft bewaard.

Schrijver: Melanie Dobson
Oorspronkelijke titel: Chateau of secrets
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029727037
Uitgever: Kok


Tot ik je vind

Tot ik je vind is een ontroerende roman over de lotgevallen van twee Duitse kinderen in de Tweede Wereldoorlog en hun zoektocht naar elkaar in de tijd daarna.

De dertienjarige Daniel en de tienjarige Brigitte ontsnappen aan de Gestapo als hun ouders worden opgepakt. Ze komen terecht in Engeland, waar ze ieder hun eigen weg gaan, maar beloven elkaar weer te vinden zodra dat kan.

Meer dan 70 jaar zoeken ze tevergeefs naar elkaar. Totdat er een journaliste op hun pad komt die nieuwe hoop biedt...

Schrijver: Melanie Dobson
Oorspronkelijke titel: Catching the wind
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789043530699
Uitgever: Kok