Boekenplank:
Kies

Boeken van Tricia Goyer

Tricia Goyer heeft meer dan zeventig boeken op haar naam staan. Haar gezin bestaat uit tien (deels geadopteerde) kinderen en een groeiend aantal kleinkinderen. Ze houdt van koken, lezen, het geven van thuisonderwijs en het begeleiden van tienermoeders in haar woonomgeving.

Meer over Tricia Goyer

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Tricia Goyer


Overzicht

 • Bij het licht van de zilveren maan - By the light of the silvery moon
 • Vogelvrij - Songbird under a German moon

De Goede Strijd / The London Chronicles

 1. Licht in het duister
 2. Verborgen moed - A secret courage
 3. Gewaagde ontsnapping - A daring escape

De Spaanse Kronieken / Chronicles of the Spanish Civil War

 1. Een vallei van verraad - A valley of betrayal
 2. Het verscheurde land - A shadow of treason
 3. De geur van vrijheid - A whisper of freedom

De Taartenwinkel van Pinecraft / Pinecraft Pie Shop

 1. Met liefde gemaakt - Made with love
 2. Zaadjes van hoop - Planted with hope
 3. Van naald tot draad - Sewn with joy

Gabi Mueller

 1. De koerierster - The Swiss courier
 2. De jacht op de Mona Lisa - Chasing Mona Lisa

Marianna Sommer / Big Sky

 1. Marianna omnibus
 2. Aan stille wateren - Beside still waters
 3. Langs bosrijke paden - Along wooded paths
 4. Dal van hoop - Beyond hope's valley

The Liberator Series

 1. De as van het verleden - From dust and ashes
 2. Een lied in de nacht - Night song
 3. Het licht van de dageraad - Dawn of a thousand nights
 4. De schaduw van zijn vleugels - Arms of deliverance

Non-Fictie

 • Amish levenskunst - The one year book of Amish peace
De Spaanse Kronieken / Chronicles of the Spanish Civil War
De Taartenwinkel van Pinecraft / Pinecraft Pie Shop

gedetailleerd overzicht

OverzichtBij het licht van de zilveren maan
Het lot bracht hen samen. Zal een ramp hen scheiden?

In de haven van Southampton ligt de Titanic klaar voor zijn eerste reis over de oceaan. Het trotse nieuwe schip is voor Amelia Gladstone het symbool van belofte. Aan de andere kant van de oceaan, in Amerika, wacht haar het weerzien met haar nicht en mogelijk de liefde van haar leven. Amelia is in de wolken, totdat ze ziet hoe een in lompen gehulde verstekeling de loopplank wordt afgesleept.

Arm als hij is nadat hij zijn fortuin erdoor heeft gejaagd, denkt Quentin dat er op de pier van Southampton een einde gekomen is aan zijn reis naar Amerika, nog voordat die begonnen is. Maar dan bezorgt een lieve jongedame - een reddende engel met de naam Amelia - hem een ticket voor zijn overtocht. Verlangend naar een tweede kans zet hij koers naar Amerika.

Eenmaal op zee wordt Quentin geconfronteerd met het verleden; hij ontdekt dat zijn vader, een rijke spoorwegmagnaat en zijn oudere broer Damien zich ook aan boord bevinden. Als Amelia probeert verzoening tot stand te brengen tussen vader en zoon, ontdekt ze dat beide broers belangstelling voor haar hebben en moet ze een keuze maken: aan wie kan ze haar hart toevertrouwen?

Dan breekt de rampzalige nacht aan en één van de broers wordt voor een nog belangrijker keuze gesteld. Wat zal de reis Amelia brengen: liefde of verlies?
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: By the light of the silvery moon
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789077669631
Uitgever: Grace Publishing House
Vogelvrij
Het is het jaar 1945. De oorlog is voorbij en in Duitsland komt langzaam het herstel op gang. De twintigjarige Betty Lake mag er komen zingen voor Amerikaanse soldaten, en die uitnodiging neemt ze maar wat graag aan. Als ze met haar talent voor één soldaat zijn thuisland een stapje dichterbij kan brengen, is haar missie al geslaagd, zo redeneert ze.

Maar Betty's optreden wordt een ongekend succes en al snel noemt iedereen haar Nachtegaal. Het beroemde operagebouw, het daverende applaus in de volle zaal en de aandacht van luchtmachtfotograaf Frank Witt - het is voor Betty als een droom die uitkomt en ze geniet van ieder moment. Maar als haar kamergenote Kath plotseling vermist raakt, keert de stemming om. Wie heeft het op haar gemunt? Kunnen de foto's van Frank het mysterie rondom haar verdwijning oplossen voordat er meer slachtoffers vallen?
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: Songbird under a German moon
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789029795821
Uitgever: Voorhoeve

De Goede Strijd / The London ChroniclesLicht in het duister

Licht in het duister bevat de boeken:

 1. Verborgen moed
 2. Gewaagde ontsnapping

Schrijver: Tricia Goyer
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789492408648
Uitgever: De Parel
Verborgen moed

De Amerikaanse Emma Hanson vertrekt naar Engeland om te studeren aan de universiteit van Oxford, maar als de Tweede Wereldoorlog in volle hevigheid woedt, sluit ze zich aan bij de vrouwenafdeling van de Engelse luchtmacht. Als medewerker van de strikt geheime Fotografische Verkenningseenheid wordt ze gestationeerd op het mooie en historische Danesfield House, West-Londen.

Engelsman Will Fleming is een knappe, jonge kunstenaar die door de Britse overheid is belast met de taak om het veranderende landschap op doek vast te leggen. Zijn pad kruist dat van Emma als zijn ware missie - nazispionnen opsporen - hem leidt naar Danesfield House, het doelwit van een duister complot.

Ondanks dat geen van beiden het ware karakter van hun opdracht kan onthullen, raken Emma en Will bevriend, maar het duurt niet lang of alle geheimen en het toenemende gevaar dreigen hen uiteen te drijven. Kan Will Danesfield House - en Emma - redden, voordat het te laat is en hij haar voorgoed kwijt is?

Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: A secret courage
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789492408112
Uitgever: De Parel
Gewaagde ontsnapping

Als de Amerikaanse Amity Mitchell een dringend telegram krijgt van haar broer, Andrew, waarin hij haar vraagt naar Praag te komen om Joodse kinderen te helpen ontsnappen uit Tsjecho-Slowakije, besluit ze te gaan. Eenmaal daar treft ze voorbereidingen om de kinderen veilig naar Engeland te brengen, maar al snel neemt het gevaar toe en versterken de Duitsers hun greep op het land.

Dan zet Amity met de hulp van vele anderen alles op alles om de onschuldige levens te redden, maar zal het lukken om aan de Duitsers te ontsnappen, voordat het te laat is?

Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: A daring escape
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789492408143
Uitgever: De Parel

De Spaanse Kronieken / Chronicles of the Spanish Civil WarEen vallei van verraad
Sophie reist naar Spanje om te trouwen met de man van wie ze houdt. Daar aangekomen ontdekt ze echter dat hij haar in de steek gelaten heeft. Ze is midden in de burgeroorlog beland, en ze kan niet meer terug naar Amerika.

Ten einde raad sluit ze zich aan bij een brigade van internationale vrijwilligers. Terwijl ze probeert zichzelf in veiligheid te brengen, gebruikt ze haar schilderkunst om wereldwijd de aandacht te vestigen op de situatie van het Spaanse volk.
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: A valley of betrayal
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029718233
Uitgever: Voorhoeve
Het verscheurde land
Sophie probeert met haar schilderwerk de buitenwereld iets te laten zien van wat er in Spanje gaande is. Nadat haar Spaanse verloofde haar in de steek had gelaten, is ze betrokken geraakt bij een brigade van internationale vrijwilligers.

Ze krijgt de taak om informatie los te peuteren bij haar voormalige verloofde en moet daarvoor haar nieuwe liefde aan het front achterlaten. Slaagt Sophie erin om de cruciale informatie op tijd aan Walt door te geven en daarmee de soldaten van de brigade te beschermen?
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: A shadow of treason
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789029718424
Uitgever: Voorhoeve
De geur van vrijheid
De gevechten tussen de nationalisten en de republikeinen laaien verder op in Spanje. De oorlog lijkt alles en iedereen in het Spaanse land te willen vernietigen. De internationale vrijwilligers Sophie, Philip, José en Deion realiseren zich dat ze, als ze in leven willen blijven en nog iets voor het Spaanse volk willen betekenen, genoodzaakt zijn het land te verlaten. Maar de grens tussen vriend en vijand is vaag en de tocht het land uit niet zonder gevaar.

En dan is er nog het Spaanse goud... Journalist Walt beweert een plan te hebben met het goud dat het Spaanse volk zal helpen. Hij heeft daarvoor de hulp nodig van Sophie. Zij moet hem het land uit helpen. Michael, de voormalige verloofde van Sophie, zit hen echter op de hielen en heeft zo zijn eigen plannen met het goud. Lukt het Sophie het goud uit handen van de vijand te houden? En zal er een einde komen aan de alles verwoestende oorlog?
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: A whisper of freedom
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789029718585
Uitgever: Voorhoeve

De Taartenwinkel van Pinecraft / Pinecraft Pie ShopMet liefde gemaakt
Lovina Miller zou gelukkig moeten zijn. Pinecraft, Florida, heeft alles wat een jonge Amish-vrouw zich kan wensen: zon, zand, volleybalwedstrijden, zangdiensten in het park... Maar Pinecraft mist iets wat Lovina wanhopig graag wil: een taartenwinkel en wel van haar zelf. Ze verlangt naar een plek waar de gemeenschap kan samenkomen en ze hen kan trakteren op dat waar ze zo van houdt: taart.

Als Noah Yoder, een jonge Amish-timmerman, haar leven binnenwandelt en zijn diensten aanbiedt om haar droom werkelijkheid te laten worden, lijkt Lovina een stap dichter bij haar eigen taartenwinkel te komen. Maar voordat Noah en Lovina samen een winkel - en leven - kunnen opbouwen, moeten ze allebei diep weggestopte herinneringen uit hun verleden onder ogen zien. Is hun nieuwe liefde sterker dan hun verdriet en pijn?

* Geschreven door Tricia Goyer & Sherry Gore.
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: Made with love
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789492408020
Uitgever: De Parel
Zaadjes van hoop

Als Hope Miller het aanbod krijgt om het lapje grond achter Eigen taart is goud waard te bewerken, grijpt ze die kans met beide handen aan. Eindelijk wat ruimte voor zichzelf, zonder dat ze op de lip wordt gezeten door haar zussen. Maar iedereen in Pinecraft, Florida, lijkt een andere mening zijn toegedaan over wat ze moet planten en hoe ze het moet doen.

Als weduwnaar en schoolmeester Jonas Sutter vraagt of zijn leerlingen van de Amish-school kunnen helpen om het lapje grond om te toveren in een gemeenschapstuin, stemt Hope aarzelend in. Diep vanbinnen vraagt ze zich af of ze op deze manier ooit de rust en stilte zal vinden, waarnaar ze zo verlangt. Maar God heeft voor Hope een ander plan - een dat haar hart opent voor de zegeningen om haar heen.

* Geschreven door Tricia Goyer & Sherry Gore.

Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: Planted with hope
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492408075
Uitgever: De Parel
Van naald tot draad

Joy Miller wil niets meer dan echtgenote en moeder zijn - helemaal nu haar relatie met Matthew Slagel zich verdiept. Maar dan komt er een cameraploeg van een televisiezender naar Pinecraft, Florida, om beelden om te nemen voor een nieuw programma over de Amish. Al snel lopen de spanningen op en dreigen Joy en Matthew uit elkaar te worden gedreven en niet alleen zij... maar heel de Amish-gemeenschap.

Joy wordt aanvankelijk enkel ingehuurd om kostuums voor het programma te naaien, maar het duurt niet lang of ze wordt meer en meer betrokken bij de productie - iets wat Matthew en zijn vader totaal niet zint. Als Joy bevriend raakt met de productieploeg, merkt ze dat God door haar in hun levens werkt en raakt ze ervan overtuigd dat ze deze kans om Gods liefde met anderen te delen, ondanks de afkeuring van anderen, niet aan zich voorbij kan laten gaan. Zullen zij en Matthew op de een of andere manier in staat zijn om hun dromen tot één toekomst te verweven?

* Geschreven door Tricia Goyer & Sherry Gore.

Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: Sewn with joy
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789492408105
Uitgever: De Parel

Gabi MuellerDe koerierster
Augustus 1944. De Gestapo probeert alle mensen die een bedreiging vormen voor het Derde Rijk uit de weg te ruimen. Een overijverige officier ontdekt dat Joseph Engel, een natuurkundige die werkt aan een atoomwapen, Joods is. Joseph weet zelf van niets, maar de klopjacht begint. Hij zal moeten vluchten... en snel!

Gabi Mueller werkt voor de Amerikaanse inlichtingendienst in het neutrale Zwitserland. Ze krijgt de zware taak opgelegd om Joseph vanuit Duitsland in veiligheid te brengen. Het lot van de wereld ligt in haar handen, maar wie is te vertrouwen in tijden van oorlog?

* Geschreven door Tricia Goyer & Mike Yorkey.
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: The Swiss courier
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789029719735
Uitgever: Voorhoeve
De jacht op de Mona Lisa
Het is augustus 1944 en Parijs kan elk moment worden bevrijd. De Duitse soldaten slaan op de vlucht voor de geallieerden, maar laten een spoor van vernielingen achter en stelen ontelbare kunstobjecten. Reichsmarschall Hermann Göring weet van geen ophouden en wil de meest waardevolle van allemaal - de Mona Lisa - in handen krijgen.

Kunnen de Zwitserse OSS-agenten Gabi Mueller en Eric Hofstadler Da Vinci's meesterwerk redden voordat het in Duitse handen valt?

* Geschreven door Tricia Goyer & Mike Yorkey.
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: Chasing Mona Lisa
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789029710954
Ebook: 9789029711838
Uitgever: Voorhoeve

Marianna Sommer / Big SkyMarianna omnibus

De Marianna omnibus bevat de boeken:

 1. Aan stille wateren
 2. Langs bosrijke paden
 3. Dal van hoop

Schrijver: Tricia Goyer
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789077669884
Uitgever: Grace Publishing House
Aan stille wateren
Zal ze ooit vrij zijn van het verleden?

In de nacht van Marianna Sommers' geboorte wordt haar familie getroffen door een vreselijk ongeluk. Op het moment dat zij ter wereld komt, verlaten haar twee zusjes die om naar de hemel te gaan. Haar leven lang doet ze haar best om het verlies van haar zusjes voor haar familie en hun Amishgemeenschap in Indiana goed te maken. Haar enige droom: een eenvoudig leven als de vrouw van Aaron Zook, van wie ze al sinds haar kindertijd houdt.

Dan deelt haar vader mee dat ze gaan verhuizen - naar Montana nog wel! De reden is dat haar ouders haar jongere broertjes en zusje uit de buurt willen houden van hun oudste broer Levi, die de Amishleefwijze vaarwel gezegd heeft. Maar de verhuizing zal Marianna's droom in duigen doen vallen en ze smeekt in Indiana te mogen blijven. Tevergeefs. Als Marianna haar huis - en Aaron - verlaat, is ze er zeker van dat haar hart voor altijd gebroken is.

Maar in Montana wachten haar verrassingen. De bergen, bomen en stille wateren openen Marianna's hart voor God, zodat ze Hem op een nieuwe manier leert kennen. Toch zit het haar wel dwars dat de kleine Amishgemeenschap zo verweven is met de Englische buren. Vooral de omgang met houtbewerker Ben Stone baart haar zorgen. Als Ben maar niet alles precies goed deed! Hij is er voor hen in tijden van nood en zijn liefde voor God is zo duidelijk zichtbaar. Maar toegeven aan de gevoelens die hij in haar opwekt, zou een verschrikkelijke prijs vergen...
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: Beside still waters
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789077669563
Uitgever: Grace Publishing House
Langs bosrijke paden
Alles waar ze naar verlangde was een eenvoudig Amish leven...

Maar nu is Marianna Sommer afhankelijk van Englische buren. Hoewel ze er trots op zijn dat ze zich afzijdig houden van de wereld, ontdekken zij en haar pas verhuisde Amishfamilie dat het leven in de afgelegen bergen van Montana samenwerking vereist.

Als Marianna mensen gaat helpen die anders zijn dan zij - en ook hulp van hen krijgt - ontstaat er tweestrijd in haar hart. Ze wordt heen en weer getrokken tussen de Amishman uit Indiana met wie ze al zo lang van plan is te gaan trouwen en de vriendelijke Englischman die haar een leven met God laat zien dat ze nooit eerder gekend heeft.

Aan wie moet Marianna haar hart geven? Welk offer vraagt God van haar? Haar tradities? Haar gemeenschap? Het antwoord wordt gevonden langs bosrijke paden.
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: Along wooded paths
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789077669594
Uitgever: Grace Publishing House
Dal van hoop
Waar zal haar een hoopvolle toekomst wachten?

Na een lang verblijf in Montana besluit Marianna Sommers terug te gaan naar Indiana om haar broer Levi en zijn vriendin Naomi te helpen. Er is een baby op komst en er moet een huwelijk voorbereid worden. Bovendien hoopt ze haar eigen huwelijk met Aaron Zook te plannen - een huwelijk waarvan ze al sinds haar kindertijd droomt.

Hoewel ze de idyllische boerderijen en de gezinnen uit haar kindertijd heeft gemist, merkt Marianna dat haar hart verlangt naar Montana, naar de bergen, de mensen en haar nieuw gevonden geloof.

De maanden verstrijken en geheimen die bevroren lagen in een winterse greep, beginnen te ontdooien en gaan een eigen leven leiden. De waarheid over een kind en over een voorbije relatie komt aan het licht en Gods plannen ontvouwen zich. Is Marianna in staat te ontdekken waar - en bij wie - haar hart werkelijk thuishoort?
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: Beyond hope's valley
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789077669648
Uitgever: Grace Publishing House

The Liberator SeriesDe as van het verleden
De vrouw van een SS'er, een overlevende uit het concentratiekamp en een Amerikaanse soldaat. Kunnen zij elkaar helpen het leven te hervinden?

Oostenrijk, 1945. De Amerikaanse troepen bevrijden de concentratiekampen Mauthausen en Gusen. Ze zijn niet voorbereid op de vreselijke aanblik van wat ze daar aantreffen: uitgemergelde gevangenen, dood en verderf.

Helenes man Friedrich, een SS'er, was een van de bewakers van Gusen. Hij is gevlucht en heeft haar met haar kinderen in de steek gelaten. Helene weet maar al te goed welke gruweldaden haar man in het kamp heeft begaan. De last van zijn schuld drukt zwaar op haar en ze doet wat ze kan om de overlevenden van het kamp te helpen. Langzaamaan bouwt Helene een nieuw leven op. Maar het verleden blijft haar achtervolgen. Kan ze ooit werkelijk vrij zijn?

De as van het verleden is mede gebaseerd op ware gebeurtenissen rond concentratiekamp Gusen.
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: From dust and ashes
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789029717731
Uitgever: Voorhoeve
Een lied in de nacht
Jakub, een joodse jongen uit Praag, belandt tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratiekamp Mauthausen. Omringd door het kwaad en verzwakt door honger heeft hij weinig kans te overleven. Jakubs enige hoop is het orkest van de gevangenen: als hij zich daarin onmisbaar kan maken met zijn vioolspel, wordt zijn leven wellicht gespaard. Maar is zijn muzikale talent groot genoeg voor de taak die hem wacht?

Buiten het kamp sluit de dochter van een Oostenrijkse diplomaat zich aan bij het verzet, terwijl haar Amerikaanse verloofde zijn leven waagt om haar terug te vinden. Kunnen zij ontkomen aan hun vijanden en de duistere nacht overleven?
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: Night song
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789029717977
Uitgever: Voorhoeve
Het licht van de dageraad
Dan en Libby worden verliefd op elkaar op Hawaï, waar Dan als piloot is gestationeerd en Libby als vlieginstructeur. De oorlog drijft hen echter uiteen. Terwijl Libby op Hawaï de Japanse aanval op Pearl Harbor ondergaat, is Dan met zijn eenheid ingezet op de Filippijnen.

Als krijgsgevangene wordt Dan naar een Japans gevangenkamp gebracht in een brute dodenmars. Er komt hulp uit onverwachte hoek, wanneer een Japanse bewaker zijn geweten laat spreken. Maar Dan kan Libby niet laten weten dat hij nog leeft. Zal ze op hem wachten?
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: Dawn of a thousand nights
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789029718066
Uitgever: Voorhoeve
De schaduw van zijn vleugels
Lee maakt de invasie in Normandië van nabij mee. Mary grijpt haar kans om mee te vliegen op een bommenwerper, maar als die missie tragisch afloopt, strandt ze op vijandelijk grondgebied. Met hulp van Vlaamse verzetsstrijders moet ze zien te ontsnappen.

De Vlaamse Katriene is in verwachting. Ze belandt in Lebensborn, een instelling voor vrouwen die Arische kinderen voor het Rijk moeten voortbrengen. Niemand weet echter dat Katriene in werkelijkheid Rebecca heet... en joodse is. Kan zij haar identiteit verborgen houden en haar kind redden van de SS'er die het haar wil afnemen?
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: Arms of deliverance
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789029718165
Uitgever: Voorhoeve

Non-Fictie

Amish levenskunst
In het drukke bestaan met zijn vluchtigheid en stress kun je veel leren van de manier waarop de Amish in het leven staan: neem de tijd, leef met aandacht, zoek vrede en rust bij God.

Dit dagboek bevat voor 365 dagen een inspirerende Bijbeltekst, een praktische toepassing en een leuk Amish weetje.
Schrijver: Tricia Goyer
Oorspronkelijke titel: The one year book of Amish peace
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789029724333
Uitgever: Voorhoeve