Boekenplank:
Kies
 • Home
 • B
 • Wanda E. Brunstetter

Boeken van Wanda E. Brunstetter

Meer over Wanda E. Brunstetter

Genre: Roman

Geboren: 1937

Verenigde Staten

Website: https://wandabrunstetter.com/


De bruiden van het Lehighkanaal

 1. Kelly - Kelly's chance
 2. Betsy - Betsy's return
 3. Sarah - Sarah's choice

De bruiden van Lancaster County

 1. Blij van hart - A merry heart
 2. Uitzien naar een wonder - Looking for a miracle
 3. Rijk aan eenvoud - Plain and fancy
 4. Hoop doet leven - The hope chest

De dochters van Lancaster County

 1. De weg terug - The storekeeper's daughter
 2. Gebroken dromen - The quilter's daughter
 3. Een nieuw begin - The bishop's daughter

De Indiana Amish

 1. Broze belofte - A cousin's promise
 2. Krachtig gebed - A cousin's prayer
 3. Stille liefde - A cousin's challenge

Het land van morgen

 1. De zoektocht - The journey
 2. Het verlangen - The healing
 3. De worsteling - The struggle

Holmes County

 1. Het geheim - A sister's secret
 2. De beproeving - A sister's test
 3. Het keerpunt - A sister's hope
De bruiden van het Lehighkanaal

gedetailleerd overzicht

De bruiden van het LehighkanaalKelly
Pennsylvania, 1891. Kelly McGregor woont al haar hele leven aan het Lehighkanaal. Maar haar omstandigheden zijn lang niet zo mooi als haar omgeving. Zal ze ooit haar droom kunnen verwezenlijken? Dagelijks drijft Kelly ezels langs het kanaal die trekschuiten vol kolen de stad in brengen. Naast dat loodzware werk gaat ze thuis ook nog gebukt onder het liefdeloze huwelijk van haar ouders. In stilte koestert ze de wens een eigen galerie te openen. Maar daar lijkt een wonder voor nodig.
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: Kelly's chance
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-8865-210-3
Uitgever: De Groot Goudriaan
Betsy
In de zomer van 1896 krijgt domineesdochter Betsy Nelson te horen dat haar vader een hartaanval heeft gehad. Hij moet zijn ambt neerleggen en Betsy keert huiswaarts om voor hem te zorgen. De nieuwe dominee, William Covington, is onlangs door zijn verloofde in de steek gelaten. Hij neemt zich voor nooit meer verliefd te worden. De kerkleden zien hem veel liever wél met een vrouw door het leven gaan, en Betsy lijkt de perfecte kandidaat. Maar gaat deze koppelactie ook echt werken?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: Betsy's return
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789088652424
Uitgever: De Groot Goudriaan
Sarah
De weduwe Sarah Turner is niet op zoek naar liefde. Ze heeft haar handen vol aan haar drie kinderen, het werk bij de sluis en het bakken van brood voor de kanaalvaarders. Maar dan passeert in de zomer van 1989 kapitein Elias Brooke de sluis. Sarah, die niets moet hebben van schippers, houdt hem op afstand. Toch is hij vanaf dat moment steeds in haar gedachten. Zal Sarah haar hart volgen of accepteert ze het huwelijksaanzoek van de knappe smid Patrick O'Grady?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: Sarah's choice
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789088652578
Uitgever: De Groot Goudriaan

De bruiden van Lancaster CountyBlij van hart
Nadat haar jeugdvriend met een ander Amish meisje is getrouwd, blijft Miriam Stoltzfus verbitterd achter. Tijdens haar verboden vriendschap met de Englische journalist Nick bloeit ze weer op. Zegt ze de gemeenschap vaarwel om bij hem vertroosting te vinden, of kiest ze toch voor de Amish weduwnaar Amos?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: A merry heart
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 978-90-8865-070-3
Uitgever: De Groot Goudriaan
Uitzien naar een wonder
Ondanks haar handicap kijkt Rebekah Stoltzfus terug op een zorgeloze kindertijd. Maar nu ze opgroeit tot een jonge vrouw, beseft ze dat ze nooit zal kunnen voldoen aan de verwachtingen van de Amish gemeenschap: trouwen en kinderen krijgen. Zal ze altijd afhankelijk blijven van haar familie? Maar dan komt Daniel Beachy steeds dichter in haar buurt. Wat zoekt hij bij een vrouw met een handicap? Meer dan ooit verlangt Rebekah naar een zelfstandig leven zonder medelijden - en bidt wanhopig om een wonder.
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: Looking for a miracle
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-8865-115-1
Uitgever: De Groot Goudriaan
Rijk aan eenvoud
Door een studie binnenhuisarchitectuur belandt de jonge Laura in Pennsylvania. Daar raakt ze gefascineerd door de Amish en hun cultuur. Al gauw slaat tussen haar en Eli Yoder een vonk over. Laura heeft het alleen niet zo op de kerk, en weet al helemaal niet wat het inhoudt om de wereld de rug toe te keren. Eli's achtergrond maakt het hem onmogelijk met een ongelovige om te gaan. Hij beseft dat hij een pijnlijke keuze zal moeten maken. Waarom moet liefde zo ingewikkeld zijn?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: Plain and fancy
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 978-90-8865-145-8
Uitgever: De Groot Goudriaan
Hoop doet leven
Rachel Beachy is hopeloos verliefd op de vriend van haar zus Anna. Wanneer Anna breekt met het Amish geloof, ligt het onmogelijke ineens wel binnen Rachels bereik. Zal zij het hart van de jongen weten te veroveren?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: The hope chest
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 978-90-8865-208-0
Uitgever: De Groot Goudriaan

De dochters van Lancaster CountyDe weg terug
Naomi Fisher is een Amish meisje van negentien: onbezorgd, tevreden met haar leven, klaar om haar weg in de liefde te zoeken en hopelijk te trouwen. Ze heeft al een oogje op Caleb, de jonge wagenmaker. Onverwachts overlijdt echter Naomi's moeder. Als oudste dochter moet Naomi nu de zorg op zich nemen voor het huishouden en voor haar zeven jongere broers en zussen. Daarnaast helpt ze haar vader in de winkel. Er lijkt nooit een einde aan het werk te komen. Naomi's vader is verbitterd sinds de dood van zijn vrouw; Naomi heeft het gevoel dat ze het nooit goed doet in zijn ogen. Bovendien verbiedt hij haar met Caleb om te gaan. Trouwen moet ze maar uit haar hoofd zetten, want ze kan thuis niet gemist worden. Het leven lijkt uitzichtloos. Dan gebeurt op klaarlichte dag het ondenkbare. Eén moment van onoplettendheid heeft verschrikkelijke gevolgen. Naomi's vader kan haar niet vergeven voor haar aandeel in de tragedie. Ten einde raad neemt Naomi een wanhopig besluit...
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: The storekeeper's daughter
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-6140-948-9
Uitgever: De Groot Goudriaan
Gebroken dromen
Abby Miller is de dochter van Fannie, die in De weg terug hertrouwde met Abraham Fisher en naar Pennsylvania verhuisde. Abby's toekomst ziet er veelbelovend uit, maar in één dramatische nacht verandert alles. Sinds het huwelijk van haar moeder heeft Abby de leiding over de quiltwinkel in Ohio. Zelf hoopt ze ook binnenkort te trouwen. Dan krijgt ze bericht dat haar moeder in verwachting is en zich niet goed voelt. Abby besluit haar op te zoeken om haar een poosje te helpen. Maar tijdens haar afwezigheid brandt de quiltwinkel af; daarbij komt Abby's verloofde om het leven. Hoe kan Abby deze tegenslagen te boven komen? Kan er uit de tragedie ooit iets goeds voortkomen?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: The quilter's daughter
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-6140-560-3
Uitgever: De Groot Goudriaan
Een nieuw begin
Leona Weaver is lerares op een kleine Amish school in Lancaster County, Pennsylvania. Wanneer haar verloofde plotseling door een ongeluk om het leven komt, blijft Leona ontredderd achter. Ze begrijpt niet hoe God dit kon laten gebeuren. Vlak nadat zijn moeder is overleden, ontdekt Jimmy Scott dat zijn ouders niet zijn biologische ouders zijn, maar dat hij Amish is van geboorte. Diep geschokt besluit hij om naar Pennsylvania te gaan en daar meer over zijn identiteit en familie te weten te komen. Als Jimmy ingehuurd wordt om de school te schilderen, ontmoet hij Leona. Ze voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar Leona weet dat een relatie tussen een Amish vrouw en een Englisher man onmogelijk is. Kan Jimmy haar en de andere leden van de Amish gemeenschap ervan overtuigen dat hij meer is dan een buitenstaander?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: The bishop's daughter
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-6140-674-7
Uitgever: De Groot Goudriaan

De Indiana AmishBroze belofte
Nadat hij in een rolstoel is terechtgekomen, wil Loraines vriend Wayne niet meer met haar trouwen. Hij vindt dat hij door zijn handicap geen goede echtgenoot voor haar kan zijn. Loraine vindt het moeilijk om hem te begrijpen en is boos dat hij haar afwijst. Dan ontmoet ze Jake, de jongeman die haar in eerste instantie had achtergelaten om zijn geluk te beproeven in de Englische wereld, maar nu is teruggekeerd en om haar hand vraagt. Aan welke man zal Loraine haar trouw beloven?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: A cousin's promise
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789088653209
Uitgever: De Groot Goudriaan
Krachtig gebed
Als haar vriend Timothy overlijdt na een ernstig auto-ongeluk keert Katie, geplaagd door depressies en paniekaanvallen, terug naar de Amish gemeenschap in Indiana. Freeman Bontrager, die al een oogje op Katie heeft sinds hun schooltijd, is blij dat Katie weer thuis is en hij lijkt ieder excuus aan te pakken om bij haar in de buurt te zijn. Wanneer Katie plotseling een geheimzinnig pakket voor haar deur vindt, wordt Freemans trouw op de proef gesteld en staat hij voor een lastige keuze...
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: A cousin's prayer
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789088653353
Uitgever: De Groot Goudriaan
Stille liefde
Gebarentaaldocente Jolene Yoder voelt zich aangetrokken tot haar leerling Lonnie Hershberger. Maar Lonnie houdt afstand, want hoe zou hij haar ooit kunnen beschermen als hij niet eens kan horen? Bovendien trekt Jolene veel op met de knappe Jake Beechy. Ella Miller ziet lijdzaam toe hoe Jake Jolene inpalmt. Ze weet van zijn verleden met meisjes en is bang dat Jake het hart van haar nicht zal breken. Wat ze niet vermoedt, is dat Jake juist een oogje op haar heeft.
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: A cousin's challenge
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789088653452
Uitgever: De Groot Goudriaan

Het land van morgenDe zoektocht
Titus Fisher neemt nogal eens een verkeerde beslissing. Toen hij in Pennsylvania woonde, viel hij voor de verkeerde vrouw, die zijn hart brak. Na zijn verhuizing naar Kentucky lacht het leven hem weer toe. Hij vindt een nieuwe baan die hem veel voldoening geeft. Maar kiest hij ook voor de juiste vrouw? Suzanne Yoder is geen traditioneel Amish meisje. Ze doet haar best om te voldoen aan het ideaal van haar omgeving, maar haar interesses liggen elders. Is zij degene naar wie Titus zoekt?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: The journey
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789088652738
Uitgever: De Groot Goudriaan
Het verlangen
Na het overlijden van zijn vrouw verhuist Samuel Fisher met zijn kinderen naar Bluegrass County, Kentucky. Hij hoopt dat deze nieuwe omgeving hem een beter leven zal bieden, een leven vrij van de pijn en de herinneringen. Esther Beiler, de dochter van een winkelier, biedt aan om op Samuels kinderen te passen als hij aan het werk is. Ze valt al snel voor zijn kinderen, maar heeft ook een oogje op hun vader. Kan ze hem voor zich winnen of heeft hij zijn hart al verloren aan een Englische vrouw?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: The healing
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789088652837
Uitgever: De Groot Goudriaan
De worsteling
Timothy Fisher mist zijn broers, die van Pennsylvania naar Kentucky zijn verhuisd. Hij stelt voor om ook te verhuizen, maar zijn vrouw Hannah wil in Lancaster County blijven. Timothy zet door en hoopt dat het nieuwe huis dat hij voor haar en hun dochter Mindy bouwt haar zal opvrolijken. Maar na een tragisch ongeval lijkt die hoop vervlogen. Betekent dit het einde van hun huwelijk of geven ze God de ruimte om hen een tweede kans te geven?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: The struggle
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789088653018
Uitgever: De Groot Goudriaan

Holmes CountyHet geheim
Grace Hostettler is gelukkig in de Amish gemeenschap van Holmes County. Ze verheugt zich op haar huwelijk met Cleon. Maar niemand kent haar geheim. Wanneer de waarheid bekend wordt, staat haar toekomst op het spel. Toen ze achttien was, verliet Grace de Amish om te zien wat de wereld haar te bieden had. Na twee jaar keerde ze voorgoed terug. Nooit heeft ze over die jaren gesproken. Nu, vier jaar later, komt de waarheid over die periode aan het licht - met grote gevolgen voor Grace. Kan ze ooit het vertrouwen en de liefde van Cleon herwinnen? Ondertussen gebeuren er angstaanjagende dingen in en om het huis van de familie Hostettler. Wie heeft het op hen gemunt?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: A sister's secret
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-8865-019-2
Uitgever: De Groot Goudriaan
De beproeving
Ruth heeft altijd gehoopt dat ze veel kinderen zou krijgen. Nu ze trouwt met Martin, lijkt haar droom werkelijkheid te kunnen worden. Maar dan vindt er een tragisch ongeluk plaats. In één klap wordt er een streep gehaald door Ruths toekomst. Heeft haar leven nog wel zin? Waar is God in dit alles?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: A sister's test
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-8865-036-9
Uitgever: De Groot Goudriaan
Het keerpunt
De familie Hostettler is nog altijd het doelwit van mysterieuze en soms levensgevaarlijke aanvallen. Wie heeft het op hen gemunt? Martha Hostettler is verliefd op Luke, maar hij is één van de verdachten. Daarom gaat Martha op onderzoek uit. Maakt hun liefde een kans?
Schrijver: Wanda E. Brunstetter
Oorspronkelijke titel: A sister's hope
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-886-5060-4
Uitgever: De Groot Goudriaan