Boekenplank:
Kies

Boeken van Beverly Lewis

Beverly Lewis groeide op in Pennsylvania, midden in het Amish gebied van Amerika. Als kind deed ze niets liever dan lezen, schrijven en pianospelen. Pas toen haar eigen kinderen naar school gingen, begon ze haar werk te publiceren. Eerst verhalen in tijdschriften en in 1993 haar eerste kinderboek. De trilogie over de jonge Amish vrouw Katie Lapp betekende Lewis’ debuut voor volwassenen. Met haar verhalen biedt Lewis een kijkje in de traditionele Amish gemeenschap.

Meer over Beverly Lewis

Genre: Roman

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Beverly Lewis


Overzicht

 • De liefdesbrieven - The love letters
 • De redding van Sarah Cain - The redemption of Sarah Cain
 • De verboden foto - The photograph
 • De weg naar huis - The road home
 • Een nieuw begin - The beginning
 • Een plaats om te schuilen - Sanctuary
 • Een verre droom - The first love
 • Het weerzien - The river
 • Oktoberlied - October song

Annies Volk / Annie's People

 1. Annies Volk Trilogie
 2. Onrustig hart - The preacher's daughter
 3. De vreemdeling - The Englisher
 4. De broeders - The brethren

De Amish / The Heritage of Lancaster County

 1. Katie Lapp Trilogie - The Heritage of Lancaster County
 2. Verstoten - The shunning
 3. Bekentenis - The confession
 4. Erfenis - The reckoning

De Roos / The Rose Trilogy

 1. De doorn - The thorn
 2. Het oordeel - The judgment
 3. De bloeitijd - The mercy

De Verbond Serie / Abram's Daughters

 1. Dochters van het verbond - The covenant
 2. Verbroken verbond - The betrayal
 3. Verloren dromen - The sacrifice
 4. Verdwaalde harten - The prodigal
 5. Voltooid verleden - The revelation

Familie Miller

 1. De tondeldoos - The tinderbox
 2. Het zakhorloge - The timepiece

Gemeenschap van Eenvoud / Amish Country Crossroads

 1. De boodschap - The postcard
 2. Het kruispunt - The crossroad

Grace Byler / Seasons of Grace

 1. Geheimenis - The secret
 2. Gemis - The missing
 3. Gelofte - The telling

Hickory Hollow / Home to Hickory Hollow

 1. De violiste - The fiddler
 2. Het bruidsmeisje - The bridesmaid
 3. De beschermelinge - The guardian
 4. De nieuwkomer - The secret keeper
 5. De laatste bruid - The last bride

Nellie Fisher / The Courtship of Nellie Fisher

 1. Nellie Fisher Trilogie
 2. De breuk - The parting
 3. Verboden wegen - The forbidden
 4. Diepste verlangen - The longing

Geheimen achter de zomerheuvels / Summerhill Secrets (jeugdserie)

 1. Een schuilplaats voor Lissa - Whispers down the lane
 2. De blauwgeruite rugzak - Secret in the willows
 3. Als er een ster valt - Catch a falling star
 4. De nacht van de vuurvliegjes - Night of the fireflies
De Amish / The Heritage of Lancaster County
De Roos / The Rose Trilogy
Gemeenschap van Eenvoud / Amish Country Crossroads
Grace Byler / Seasons of Grace

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe liefdesbrieven
Het leven van Marlena Wenger staat op de kop als ze voor haar kleine nichtje Angela Rose moet gaan zorgen, omdat haar zus Luella in het ziekenhuis ligt. Ze reist in de zomer naar Pennsylvania af, ver bij haar thuis en haar Old Order Amish beau vandaan. Marlena helpt haar mennonitische grootmoeder met de zorg voor Angela Rose, ze houdt zich vast aan het idee dat het maar voor een paar weken is.

Maar de weken worden maanden, en haar beau verbreekt de relatie. Ondanks haar gebroken hart voelt Marlena zich steeds meer thuis in haar nieuwe woonplaats en ze gaat naailessen nemen bij Ellie Bitner. De knappe neef van Ellie dingt naar haar hand, maar Marlena is nog niet klaar voor een nieuwe relatie. Al haar aandacht gaat uit naar Angela Rose, maar zegt ze zelfs de liefde daarvoor vaarwel?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The love letters
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789088653513
Ebook: 9789088653520
Uitgever: De Groot Goudriaan
De redding van Sarah Cain
Lydia Cottrell is zeventien als haar moeder overlijdt, ze heeft haar moeder beloofd dat ze er voor zal zorgen dat zij en haar vijf broertjes en zusjes bij elkaar zullen blijven. Wat ze niet wist was dat haar moeder, haar 'stadse' zuster had aangewezen als voogd. Lydia is bang dat tante Sarah hen mee zal nemen naar de stad, ver van hun veilige vertrouwde Amish gemeenschap.

Sarah Cain is een moderne succesvolle makelaar, die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen. Tot ze een telefoontje krijgt van haar nichtje Lydia, die haar vertelt dat haar zus is overleden. Haar zus Ivy, die zo in de wereld stond en vol was van zichzelf, was twaalf jaar geleden een vrouw van Eenvoud geworden in de Amish gemeenschap. Dat is iets wat Sarah maar niet kan begrijpen. En nu moet zij, Sarah Cain, voor die Amish kinderen gaan zorgen?
Saving Sarah Cain - 2007
Regisseur: Michael Landon Jr.
Cast: Lisa Pepper, Abigail Mason, Elliott Gould, e.a.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The redemption of Sarah Cain
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-6140-754-0
Ebook: 9789061407546
Uitgever: De Groot Goudriaan
De verboden foto
Een paar maanden nadat hun moeder is overleden, verdwijnt Eva's zus. Eva is bang dat Lily verliefd is geworden op iemand buiten hun Amish gemeenschap. Maar dat is niet het enige waarover ze zich zorgen maakt: zij en haar zussen moeten een nieuw onderkomen vinden nu hun broer de familieboerderij overneemt.

Dan komt Jed Stutzman, een Amish buggy-maker uit Ohio, naar Eden Valley. Eva voelt zich aangetrokken tot deze charmante vreemdeling, maar is geschokt als ze de foto ziet die uit zijn portemonnee valt. Want de vrouw op de foto is bepaald geen vreemde voor haar...
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The photograph
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789088653568
Ebook: 9789088653575
Uitgever: De Groot Goudriaan
De weg naar huis

Rouwend om de dood van haar Amish-ouders en het feit dat ze is gescheiden van haar negen broertjes en zusjes, troost Lena Rose Schwartz zichzelf ermee dat haar nieuwe leven in Lancaster County niet voor altijd zal duren. Ongetwijfeld zal ze binnenkort terugkeren naar haar geliefde plek, inclusief haar vriend.

Maar terwijl ze zich vastklampt aan de hoop op een hereniging met degenen van wie ze het meeste houdt, ontdekt ze dat Lancaster een fijne en aantrekkelijke plek is. Zal ze de moed vinden om haar hart open te stellen voor andere mogelijkheden dan haar droom?

Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The road home
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789493208285
Ebook: 9789493208322
Uitgever: De Parel
Een nieuw begin

'Ik wilde dat er iets was wat ik kan doen,' zei nicht Verena, en toen brak haar stem. 'Maar wat?' fluisterde Susie, terwijl ze over haar ogen veegde. 'De jongen van wie ik al zo lang houd, ziet me als zijn zus... en dat is altijd zo geweest.'

Susie Masts leven in Lancaster County is gevormd door de tragische dood van haar vader en haar broer, die maar weinig met haar in leeftijd scheelde. Nu, op tweeëntwintigjarige leeftijd, is Susie nog steeds ongetrouwd, ondanks dat ze al lange tijd verliefd is op haar vriend Obie Yoder.

Als haar moeders gezondheid verslechtert en haar jongere zus antwoorden wil hebben op haar vragen over haar adoptie, krijgt Susie er nog meer zorgen bij en lijkt de kans te bestaan dat ze nog meer dierbare mensen gaat verliezen.

Zullen lang verborgen familiegeheimen en gemiste kansen Susies hoop voor de toekomst doven? Of is wat nu het einde lijkt slechts een nieuw begin?

Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The beginning
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789493208483
Ebook: 9789493208537
Uitgever: De Parel


Een plaats om te schuilen
Ze had gehoopt dat deze dag nooit zou aanbreken. Bevend legde Melissa de hoorn neer en haastte zich naar de trap. Haar hart klopte in haar keel toen ze eraan dacht wat ze nu moest doen. Je kunt het, hield ze zichzelf voor, terwijl ze een snik onderdrukte. Je moet...

Wanneer Ryan James thuiskomt op een prachtige zomerdag in Connecticut, blijkt zijn vrouw Melissa opeens verdwenen te zijn. Ze heeft niets dan een haastig gekrabbeld briefje achtergelaten.

Ryan - verslagen en vol onbegrip - zet alles op alles om haar te vinden, maar ontdekt alleen dat zij niet is wie ze beweerde te zijn. Haar sofinummer en naam blijken vals te zijn, haar verleden verzonnen.

Ryan weet niet dat Melissa is gevlucht naar Pennsylvania, het land van de Amish, waar ze een kamer huurt van een sympathieke Amish-vrouw. Wanneer zij vriendschap met elkaar sluiten, komt Melissa's pijnlijke verleden aan het licht.

Een plaats om te schuilen is een aangrijpende roman over de prijs voor vrijheid en de troost van vriendschap, over twee geliefden die de waarheid zoeken en genezing voor hun gewonde harten.

* Geschreven door Beverly en David Lewis.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: Sanctuary
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789061407768
Uitgever: De Groot Goudriaan
Een verre droom

Lancaster County, 1951. Maggie Esh is eraan gewend dat ze vriendelijk behandeld wordt door de jonge mannen van het Old Order Amish Church-district. Maar ze is ziek en wil niets liever dat ze wat meer is zoals andere meisjes, zodat ze een normaal, gezond leven kan leiden en op een dag kan trouwen.

Wanneer er in de omgeving tentsamenkomsten worden georganiseerd, besluit Maggie er een te bezoeken en wat ze daar hoort zeggen door de prediker doet haar alles wat ze gelooft heroverwegen. Durft ze op God te vertrouwen als hoop op een ander leven een verre droom lijkt?

Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The first love
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789493208674
Uitgever: De Parel
Het weerzien
De zussen Tilly en Ruth hebben het vertrouwde leventje als Old Order Amish jaren geleden verruild voor een bestaan in de gewone wereld. Tilly is inmiddels getrouwd met een Englische man en is moeder van een tweeling, terwijl Ruth nog steeds vrijgezel is en zich maar niet over haar verbroken verloving heen kan zetten.

Na jaren niets van hun familie te hebben vernomen, ontvangen de zussen een uitnodiging voor het huwelijksjubileum van hun ouders. Ze besluiten de uitnodiging te accepteren, ondanks de wetenschap dat het niet makkelijk zal worden.

Eenmaal terug komen ze oog in oog te staan met de rivier, een plek vol pijnlijke herinneringen en diep weggestopte gevoelens. Zijn de zussen in staat om hun verleden op de oever achter te laten en zich op de toekomst te richten?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The river
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789088653407
Ebook: 9789088653414
Uitgever: De Groot Goudriaan
Oktoberlied
Lancaster County is gekleed in de mooiste herfsttinten in oktober. De Amish halen hun oogst binnen, bouwen nieuwe schuren, en leven in alle rust hun leven van Eenvoud. Tegen dit decor ontmoeten we opnieuw hoofdpersonen uit Beverly Lewis' eerdere romans.

Katie en Dan lijden nog altijd onder hun verstoting uit de Amish gemeenschap. Zal Katies vader haar ooit kunnen vergeven en haar weer als zijn dochter zien?

Philip probeert elke dag meer te leren over het leven als Amish man. Hij heeft geen spijt van zijn beslissing om het 'Engelse' leven achter zich te laten. Maar niet iedereen in de Amish gemeenschap is bereid hem zonder meer te accepteren.

Ook Sarah vindt het soms moeilijk zich aan te passen aan het leven in eenvoud. Bovendien is ze nu verantwoordelijk voor vijf kinderen. Met het huwelijk van de oudste voor de deur is dat een zware taak...
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: October song
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789061407959
Uitgever: De Groot Goudriaan

Annies Volk / Annie's PeopleAnnies Volk Trilogie

De Annies Volk Trilogie bevat de boeken:

 1. Onrustig hart
 2. De vreemdeling
 3. De broeders

Schrijver: Beverly Lewis
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401903578
Uitgever: Kok
Onrustig hart
De twintigjarige Annie Zook staat op een kruispunt in haar leven. Haar vader is de prediker van de Amish gemeenschap en iedereen verwacht van Annie dat ook zij spoedig toetreedt tot de Amish kerk. Annie stelt de beslissing echter steeds uit. Haar grote passie is schilderen, maar dat is bij de Amish ten strengste verboden. Haar geheim heeft al een breuk veroorzaakt tussen haar en de jongen op wie ze verliefd is.

De steenrijke Louisa Stratford is al jaren Annies penvriendin. Zij kent Annies geheim en deelt haar liefde voor kunst. Als Louisa haar verloving verbreekt, komt ze bij Annie logeren. Ze snakt naar een minder gecompliceerd leven en hoopt in Pennsylvania rust te vinden.

Louisa en Annie hebben beiden het gevoel klem te zitten in het wereldje waarin ze zijn opgegroeid. Kunnen zij elkaar helpen de juiste keuzes te maken?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The preacher's daughter
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789061409052
Ebook: 9789401903585
Uitgever: De Groot Goudriaan
De vreemdeling
Annie Zook doet haar best zich te houden aan de regels van haar Amish gemeenschap. Ze heeft haar vader beloofd om zes maanden lang niet te schilderen, en in het najaar eindelijk tot de kerk toe te treden. Hoewel het haar zwaar valt, houdt ze zich aan die belofte. Maar dan wordt ze verliefd op Ben, een Englischer. Als haar vader dit verboden contact zou ontdekken, zou Annie tot over haar oren in de problemen raken.

Ondertussen heeft Ben ook zijn geheimen. Wat zoekt hij bij de Amish? Waarom draagt hij een foto van Annies schilderij bij zich?

Louisa Stratford, Annies Englische vriendin uit Denver, logeert al enige tijd bij Annie en voelt zich helemaal thuis bij de Amish. Wanneer zij echter een vriendin uit Denver op bezoek krijgt, begint ze zich te realiseren wat ze heeft achtergelaten. Haar verwarring wordt nog groter als een sympathieke Amish jongen duidelijk belangstelling voor haar heeft...
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The Englisher
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789061409496
Ebook: 9789401905404
Uitgever: De Groot Goudriaan
De broeders
Annie Zook is ten einde raad. Ze kan haar keuze niet langer uitstellen: ze moet nu beslissen of ze wel of niet wil toetreden tot de Amish kerk. Als ze dat doet, moet ze haar geliefde schilderkunst vaarwel zeggen. Die gedachte is onverdraaglijk. En wat moet ze aan met Ben, de Englisher die haar hart gestolen heeft?

Haar vader heeft hun geheime relatie ontdekt en heeft haar verboden Ben ooit nog te zien. Om de woede van haar vader te ontlopen, verlaat Annie het ouderlijk huis en trekt ze in bij haar vriendin Esther, die in de ban is gedaan. Dat brengt haar nog meer in de problemen. Het geduld van de broeders raakt op...

Ben is teruggekeerd naar huis met een gebroken hart. Thuis wacht hem echter een schokkende ontdekking, die zijn wereld volledig op zijn kop zet. Ook Ben moet nu keuzes maken die de rest van zijn leven zullen bepalen.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The brethren
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789061409694
Ebook: 9789401905411
Uitgever: De Groot Goudriaan

De Amish / The Heritage of Lancaster CountyKatie Lapp Trilogie
De Katie Lapp Trilogie bevat de boeken:

 1. Verstoten
 2. Bekentenis
 3. Erfenis
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The Heritage of Lancaster County
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-6140-999-1
Uitgever: De Groot Goudriaan
Verstoten
Met een vondst op zolder stort haar wereld in...

In de rustige Amishgemeenschap Hickory Hollow - in Pennsylvania, Amerika - heeft de tijd stilgestaan. De oude tradities worden in ere gehouden en het geloof der vaderen bloeit. Katie Lapp is opgegroeid in deze wereld, maar altijd heeft ze moeite om zich aan de regels te houden. Altijd heeft ze verlangd naar de Verboden Dingen: naar muziek, mooie kleding, de wind in haar loshangende haren...

Sinds de dood van haar jeugdliefde Daniel, met wie ze de passie voor muziek stiekem deelde, doet ze haar uiterste best om een goede Amishvrouw te zijn. Nu staat ze op het punt te trouwen met een sympathieke weduwnaar. Het is tijd om haar verboden verlangens voorgoed te begraven. Maar dan vindt Katie op zolder zijden babykleertjes - iets wat in de Amishgemeenschap niet thuishoort. Welk geheim zit hierachter?

De waarheid is schokkend en zet Katies wereld volledig op zijn kop. Ze blijkt geadopteerd te zijn; haar echte ouders zijn niet Amish. Katie gaat naar hen op zoek, maar betaalt daarvoor een heel hoge prijs: ze wordt in de ban gedaan...
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The shunning
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789043500388
Uitgever: Kok
Bekentenis
Verloren tussen twee werelden zoekt zij haar echte moeder...

Katie Lapp is door de Amishgemeenschap van Hickory Hollow in de ban gedaan. Ze mag geen contact meer hebben met haar familie en vrienden. Wanneer ze bovendien ontdekt dat ze geadopteerd is, verlaat ze Hichory Hollow met pijn in haar hart.

Een vreemd, nieuw leven ligt voor haar. Andere kleding, een ander kapsel - en een andere naam: Katherine Mayfield, de naam die haar echte moeder Laura haar bij haar geboorte gegeven heeft. Maar waar is Laura? Katherine weet maar heel weinig van haar moeder: haar naam, de staat waarin ze woont, en het feit dat ze stervende is...

Katherines speurtocht voert haar naar een groot landgoed in de staat New York. Daar komt ze terecht in een verwarrende wereld van hebzucht, samenzwering en verraad. Hoe kan Katherine bewijzen dat zij Laura's dochter is?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The confession
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789043500395
Uitgever: Kok
Erfenis
Haar Amishverleden laat haar niet los...

Katherine Mayfield heeft haar Amishfamilie in Hickory Hollow verlaten en is herenigd met haar echte moeder Laura. Wanneer Laura overlijdt, wordt Katherine eigenaresse van het statige Huize Mayfield. Katherine heeft altijd gedroomd van het 'wereldse' leven dat ze nu leidt. Ze geniet dan ook van de luxe, de mogelijkheden van de moderne wereld - en van de aandacht van haar nieuwe vriend Justin Wirth.

Maar de erfenis van haar Amishverleden laat haar niet los. En ook Laura heeft haar meer nagelaten dan alleen haar landgoed...

Wat Katherine niet weet, is dat haar dood gewaande jeugdliefde Daniel wanhopig naar haar op zoek is. Alles en iedereen lijkt hem tegen te werken. En als hij haar uiteindelijk vindt, is het nog maar de vraag of zij hem zal kunnen vergeven wat hij haar heeft aangedaan.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The reckoning
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789043501231
Uitgever: Kok

De Roos / The Rose TrilogyDe doorn
Ook in Lancaster County gaat het leven niet alleen over rozen. De zussen Rose en Hen Kauffman staan beiden voor een grote uitdaging, die bepalend is voor hun plek binnen de Amish gemeenschap.

Rose heeft verkering met de onberispelijke Silas, maar onderhoudt ondanks de waarschuwing van haar zus ook een hechte vriendschap met Nick, de geadopteerde zoon van de bisschop. Hen ziet met lede ogen aan hoe Rose dezelfde fout begaat als zij en valt voor de verkeerde man. Geen rozen zonder doornen...
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The thorn
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789088652127
Ebook: 9789088652134
Uitgever: De Groot Goudriaan
Het oordeel
Rose Kauffman is verloofd met Silas, een Amish jongen die goed ligt in de gemeenschap. Waarom lukt het haar dan maar niet om Nick te vergeten, die juist bij iedereen kwaad bloed heeft gezet?

Hen, Rose' zus, woont met haar dochtertje weer bij de Amish. Maar haar Englische echtgenoot dreigt hun kind bij haar weg te halen als ze niet snel terugkeert, en het komt zelfs tot een rechtszaak. Bestaat er een manier voor Hen om als Amish te leven zonder haar gezin daarvoor op te offeren?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The judgment
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789088652233
Ebook: 9789088652639
Uitgever: De Groot Goudriaan
De bloeitijd
Pennsylvania, 1986. Ook in Lancaster County gaat het leven niet over rozen. De zussen Rose en Hen Kauffman staan beiden voor een grote beslissing die hun toekomst eens en voor altijd zal bepalen.

Rose Kauffman heeft een zwak voor de rebelse Nick Franco, die de Amish gemeenschap heeft verlaten na de mysterieuze dood van zijn pleegbroer. Haar verliefde gevoelens maken het voor haar onmogelijk te geloven dat Nick echt een opstandeling is. Maar waarom komt hij dan niet terug om alles recht te zetten? Op zijn beurt moet Nick uitvinden of hij zijn moderne leven wel op wil geven voor Rose.

Hen staat voor een grote uitdaging nu haar echtgenoot Brandon weer bij haar en hun dochtertje is komen wonen om te herstellen van zijn auto-ongeluk. Zouden ze na alles wat ze mee hebben gemaakt hun huwelijk weer kunnen oppakken?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The mercy
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789088652554
Ebook: 9789088652561
Uitgever: De Groot Goudriaan

De Verbond Serie / Abram's DaughtersDochters van het verbond
Pennsylvania, 1946. In de kleine gemeenschap Gobbler's Knob leven de Amish hun eigen leven en hebben weinig contact met de 'Englischer', de niet-Amish mensen om hen heen. De achttienjarige Sadie is echter rusteloos en nieuwsgierig naar de moderne wereld. Ze krijgt een relatie met een 'Englische' jongen. Maar die relatie brengt haar in grote moeilijkheden.

Sadies jongere zus Leah heeft haar eigen zorgen. Haar vader is fel gekant tegen een huwelijk met haar geliefde Jonas. Hij wil dat ze trouwt met haar buurjongen Gideon en doet zijn uiterste best om dat huwelijk te bevorderen.

Wanneer Sadie haar geheim aan Leah toevertrouwt, komt Leah in gewetensnood. Zal Sadies schande ook gevolgen voor haar hebben? En Sadie is niet de enige in Gobbler's Knob die geheimen met zich meedraagt.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The covenant
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789061408239
Uitgever: De Groot Goudriaan
Verbroken verbond
Het is zomer 1947 in de Anish gemeenschap van Gobbler's Knob, Pennsylvania, Voor Leah Ebersol kan de zomer niet snel genoeg voorbij zijn, In het najaar hoopt ze gedoopt te worden als lid van de Amishkerk, en dan zal ze haar verloofde Jonas weerzien.

Jonas heeft de kans gekregen om ver weg in Ohio het timmermansvak leren. Leah is blij dat hij zijn droom kan verwezenlijken, al mist ze hem ontzettend. Ze is ervan overtuigd dat hun liefde sterk genoeg is om tijd en afstand te overbruggen.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The betrayal
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789061408468
Uitgever: De Groot Goudriaan
Verloren dromen
Pennsylvania, 1949. Een rustig leven in Gobbler's Knob met haar geliefde Jonas: dat was alles waar Leah Ebersol ooit van gedroomd had. Maar haar leven is verre van rustig. Twee jaar geleden verliet haar zus Sadie de Amishgemeenschap en werd in de ban gedaan. Jonas vertrok naar Ohio voor zijn opleiding tot timmerman en liet nooit meer iets van zich horen.

Leah mist hen beiden nog steeds. Omdat ze geen contact met Sadie mag opnemen vanwege de ban, kan Leah niet nagaan of het verschrikkelijke gerucht waar is: dat Sadie met Jonas is getrouwd.

Ondertussen dingt Leahs buurman Gideon naar haar hand. Leah heeft hem lange tijd op afstand gehouden. Juist als ze op het punt staat om toch zijn aanzoek aan te nemen, wordt de familie Ebersol getroffen door een nieuwe tragedie. En weer moet Leah kiezen tussen haar eigen geluk en dat van haar familie.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The sacrifice
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789061408673
Uitgever: De Groot Goudriaan
Verdwaalde harten
Pennsylvania. 1956. In het gezin Ebersol lijkt de rust te zijn weergekeerd. Sadie heeft haar onbezonnen jaren achter zich gelaten en is weer thuisgekomen.

Leah heeft zich erbij neergelegd dat ze wel nooit zal trouwen. Sinds haar moeder zeven jaar geleden overleed, zorgt zij voor het gezin. De twee jongste kinderen beschouwen haar als hun moeder. Leah vindt, dat ze veel heeft om dankbaar voor te zijn.

Ze is er dan ook niet op voorbereid dat haar leven helemaal op z'n kop wordt gezet. Ze ontdekt een schokkend geheim, dat haar familieleden veel pijn zal doen als het bekend wordt.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The prodigal
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789061408901
Uitgever: De Groot Goudriaan
Voltooid verleden
Jonas Mast is na vele jaren uit Ohio teruggekeerd in Lancaster Country - en heeft Leah Ebersol gezegd dat hij nog steeds van haar houdt. Alle gevoelens die Leah zo lang heeft onderdrukt, komen weer boven en ze durft weer hoop te koesteren. Maar de dagen verstrijken zonder dat ze iets van Jonas hoort. Ze vreest dat Jonas' vader en de bisschop weer proberen hen te scheiden.

Jake Mast is nog in Ohio. Hij mist zijn geliefde, Lydiann Ebersol. Maar als hij thuis zou komen, zou Leah gedwongen zijn haar goed bewaarde geheim te onthullen - een geheim dat de families Mast en Ebersol nog verder uiteen zal drijven. En dan zou elke kans op een huwelijk tussen Leah en Jonas verkeken zijn...
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The revelation
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789061409069
Uitgever: De Groot Goudriaan

Familie MillerDe tondeldoos

De achttien jaar oude Sylvia Miller is gelukkig met haar leven in de Amish-gemeenschap van Hickory Hollow. Ze staat op het punt zich te verloven en de band met de rest van het gezin is hecht, vooral met haar vader.

Als ze op een dag ziet dat haar vaders koperen tondeldoos open is, besluit ze er een blik in te werpen, ook al weet ze dat dat eigenlijk niet mag. Wat ze niet beseft, is dat wat ze op het punt staat te ontdekken haar gelukkige leven uiteen zal doen spatten en alles voor haar en de rest van het gezin voorgoed zal veranderen.

Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The tinderbox
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789493208025
Ebook: 9789493208032
Uitgever: De Parel
Het zakhorloge

Sylvia Miller heeft altijd een speciaal plekje in haar Old Order-familie gehad, een die Adeline Pelham in gevaar brengt als ze onverwachts in Hickory Hollow verschijnt. Adelines bestaan is een herinnering aan het pijnlijke geheim dat kortgeleden het Miller-huishouden op zijn kop heeft gezet, waardoor het een moeilijke tijd is om een Englische - en helemaal déze Englische - in hun midden te verwelkomen.

Brengt Adelines komst te veel verrassingen mee voor de Millers en hun Amish-gemeenschap? Of kan God iets goeds voortbrengen uit de misstappen uit het verleden?

Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The timepiece
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789493208124
Ebook: 9789493208193
Uitgever: De Parel

Gemeenschap van Eenvoud / Amish Country Crossroads

De boodschap
Rachel Yoder, een jonge Amishvrouw, is van nature verlegen. Na de plotselinge dood van haar man kruipt ze volledig in haar schulp. Zelfs haar dochtertje kan haar nauwelijks bereiken.

Journalist Philip Bradley moet een artikel schrijven over de Amish, maar het wil niet erg vlotten. Dan vindt hij een oude briefkaart - met een verbleekte boodschap van Rachels oudoom Gabriël, die jaren geleden in de ban gedaan was. Zijn vondst brengt de hele Amish-gemeenschap in rep en roer.

Tussen Rachels traditionele leven en Philips stadse manieren ligt een wereld van verschil. De geschiedenis van Rachels beruchte familielid brengt hen echter dichter bijeen. Kunnen hun ontdekkingen Rachel de moed geven om te geloven in genezing?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The postcard
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789043502351
Uitgever: Kok
Het kruispunt
Journalist Philip Bradley kan de Amish-gemeenschap niet uit zijn hoofd zetten. Hun ongecompliceerde manier van leven spreekt hem aan; zijn eigen carriëregerichte bestaan in New York geeft hem geen voldoening. Vooral Rachel Yoder en haar dochtertje Annie zijn vaak in zijn gedachten.

Wanneer Philip terugkeert naar Bird-in-Hand, merkt hij echter dat de kloof tussen Rachel en hem nog steeds onoverbrugbaar is. Is er een gezamenlijke toekomst voor hen mogelijk?

Philip gaat naarstig op zoek naar geneeswijzen voor Rachels blindheid. Ook Rachel zelf gelooft vast dat ze ooit weer zal zien. Ze is ervan overtuigd dat de toverdokter daarin geen rol zal spelen: alleen God kan haar genezen. Maar de weg naar genezing blijkt zwaar, als herinneringen aan haar trauma langzamerhand weer bovenkomen.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The crossroad
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789043502559
Uitgever: Kok

Grace Byler / Seasons of Grace

Geheimenis
Bij Grace Byler thuis wemelt het van de geheimen. Wanneer haar moeder plotseling het Amish gezin verlaat, zakt de grond onder Graces voeten weg. Alle zekerheden die ze in haar jonge leven heeft opgebouwd, staan ineens op losse schroeven. Waarom zou ze met haar jeugdliefde trouwen als liefde zomaar kan eindigen?

Terwijl ze de brokstukken van haar bestaan bij elkaar zoekt, krijgt Lancaster County er een inwoner bij. Heather Nelson, studente Engels, heeft een schokkende diagnose te horen gekregen. Ze verzwijgt haar ziekte en zoekt haar toevlucht in het Amish dorp vol herinneringen aan haar overleden moeder.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The secret
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789088651137
Uitgever: De Groot Goudriaan
Gemis
Lettie Byler is nog steeds spoorloos verdwenen. Bij oudste dochter Grace groeit het vermoeden dat haar vaders stille karakter mede debet is aan de situatie. Hoe kan een huwelijk zo eindigen?

Onzeker over de liefde verbreekt Grace haar eigen verloving. Intussen raakt ze bevriend met Heather, de niet-Amish studente Engels die nog altijd in het dorp logeert. Samen ondernemen ze een zoektocht naar Grace' moeder. Maar ze hebben slechts ??n aanwijzing. Langzaam komt de waarheid aan het licht...
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The missing
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789088651465
Uitgever: De Groot Goudriaan
Gelofte
Met haar nieuwe vriendin Heather zoekt Grace stad en land af naar haar moeder. Maar wil zij wel gevonden worden?

Lettie wordt immers verscheurd door schuldgevoel ten opzichte van haar gezin. Toch wil ze koste wat kost het kind vinden dat ze ooit heeft afgestaan.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The telling
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-8865-209-7
Uitgever: De Groot Goudriaan

Hickory Hollow / Home to Hickory Hollow

De violiste
Wat een toevallige ontmoeting leek, zou hun leven wel eens voor altijd kunnen veranderen...

Tijdens een fikse storm neemt de violiste Amelia Devries een verkeerde afslag en komt terecht bij Michael Hostetler - en de Old Order-gemeenschap van Hickory Hollow waar hij deel van uitmaakt.

Ondanks hun verschillende achtergronden vinden Amelia en Michael elkaar; beiden ervaren veel druk van hun omgeving, die hoge verwachtingen van hen koestert. Blijft er wel ruimte over voor hun eigen dromen?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The fiddler
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789088652714
Ebook: 9789088652721
Uitgever: De Groot Goudriaan
Het bruidsmeisje
De 27-jarige Joanna Kurtz heeft veel bruiloften meegemaakt, maar nooit een als de bruid zelf. Ze droomt ervan schrijfster te worden, maar zoiets is ongehoord in de Lancaster County gemeenschap.

Haar verhalen zijn niet haar enige geheim. Ze heeft een beau, Eben, die haar van veraf het hof maakt. Zelfs haar zusje Cora, die zelf aanbidders in overvloed heeft, weet er niets van. Het is maar de vraag of ze ooit samen zullen zijn, want Eben moet de boerderij van zijn ouders in Indiana overnemen.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The bridesmaid
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789088652813
Ebook: 9789088652820
Uitgever: De Groot Goudriaan
De beschermelinge
Lerares Jodi Winfield vindt tijdens het hardlopen een meisje langs de kant van de weg. Ze heeft alleen ondergoed aan en er lopen dikke tranen over haar wangen. Jodi neemt de peuter mee naar huis met het plan uit te zoeken waar de kleine meid vandaan komt.

Terwijl de dagen voorbij vliegen raakt Jodi steeds meer gehecht aan het meisje, maar ze heeft nog altijd geen idee wie ze is. Op een dag komt Jodi onverwacht bij de Amish in Hickory Hollow terecht. Zal ze bij hen antwoorden vinden?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The guardian
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789088652998
Ebook: 9789088653001
Uitgever: De Groot Goudriaan
De nieuwkomer
Jennifer Burns staat bekend om haar voorliefde voor oude, eenvoudige spullen, maar niemand vermoedt dat diep in haar de wens leeft om ook eenvoudiger te leven. Op een dag sluit ze zich aan bij de Amish gemeenschap van Hickory Hollow.

Ze trekt in bij een boerenfamilie, wordt kinderjuf en heeft algauw een stoet Amish aanbidders achter haar aanlopen. Maar hoezeer ze haar best ook doet, haar nieuwe Amish jurk kan haar oude leven niet bedekken. Zal ze ooit de rust vinden waarnaar ze zo verlangt?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The secret keeper
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789088653131
Ebook: 9789088653148
Uitgever: De Groot Goudriaan
De laatste bruid
Tessie Miller is de laatste van haar vijf zussen die nog vrijgezel is. Ze heeft haar zinnen gezet op Marcus King, maar haar vader vindt hem geen goede partij voor haar. Ze laat zich door Marcus schaken en samen vluchten ze naar de Englische wereld... om vervolgens berouwvol terug te keren in de hoop dat ze haar ouders kan overhalen de liefde tussen haar en Marcus een echte kans te geven.

Maar dan dreigt Tessie verstoten te worden uit de Amish gemeenschap. Is er nog hoop ondanks haar benarde situatie?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The last bride
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789088653315
Ebook: 9789088653322
Uitgever: De Groot Goudriaan

Nellie Fisher / The Courtship of Nellie Fisher

Nellie Fisher Trilogie

De Nellie Fisher Trilogie bevat de boeken:

 1. De breuk
 2. Verboden wegen
 3. diepste verlangen

Schrijver: Beverly Lewis
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401908023
Uitgever: Kok
De breuk
Nellie Fisher bevindt zich in een onmogelijke positie. Haar familie overweegt zich van de Amish kerk af te scheiden. Als dat gebeurt, zal ze haar geliefde Caleb verliezen - die vasthoudt aan de wegen van de Old Order gemeenschap. Maar als ze kiest voor Caleb, moet ze haar familie loslaten.

Nellie en Caleb willen niets liever dan samen verder te gaan, maar is er een uitweg uit hun dilemma? Nellies oom is prediker in de Amish gemeenschap. Zijn woorden over de zekerheid van het heil raken Nellies hart...
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The parting
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061400998
Ebook: 9789401909822
Uitgever: De Groot Goudriaan
Verboden wegen
In de Oude Orde Amish gemeenschap van Lancaster County is een verhit debat over het heil uitgelopen op een kerkscheuring. De familie van Nellie Fisher heeft zich aangesloten bij de Nieuwe Orde, maar Nellie zelf is vast van plan om bij de Oude Orde kerk te blijven. Alleen dan kan ze immers trouwen maar haar geliefde Caleb. Toch voelt ze zich steeds meer aangetrokken tot het nieuwe geloof.

Calebs vader heeft zijn zoon verboden met Nellie om te gaan, en dreigt hem te onterven. Daarom besluiten Caleb en Nellie hun relatie te verbreken, in de hoop dat hij van gedachten zal veranderen. Maar de situatie lijkt uitzichtloos... Nellie en Caleb zullen spoedig moeten kiezen - voor hun liefde of voor hun geloof.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The forbidden
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789088650376
Ebook: 9789401909846
Uitgever: De Groot Goudriaan
Diepste verlangen
Bij de kerkscheuring in de Amish gemeenschap kwamen Nellie en haar verloofde Caleb tegenover elkaar te staan. Daarom heeft Nellie uiteindelijk de relatie beëindigd. Toch blijft Caleb hopen op haar terugkeer. Nellie verlangt ernaar te groeien in haar nog prille geloof. Caleb verlangt naar vrijheid - en naar Nellies terugkeer.

Christian, een mennoniet, wil Nellie graag beter leren kennen en haar vertellen wat hij weet over haar overleden zus Suzy. Nellies zus Rhoda snakt naar een leven buiten de Amish, naar alles wat de wereld te bieden heeft. En Nellies vader heeft maar ??n hartenwens: eenheid in zijn familie en tussen de broeders onderling. Wie zal zijn of haar verlangen werkelijkheid zien worden, en wie niet?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: The longing
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789088650512
Ebook: 9789401909839
Uitgever: De Groot Goudriaan

Geheimen achter de zomerheuvels / Summerhill Secrets (jeugdserie)

Een schuilplaats voor Lissa
Het leven van Mery Hanson wordt wel erg ingewikkeld. Juist als haar ouders een paar weken weg zijn, komt haar vriendin Lissa huilend bij haar aan de deur. Ze wordt door haar vader mishandeld, en ze wil niet langer thuis wonen. Maar haar vader is politieagent en hij doet alles om haar op te sporen.

Daarom neemt Merry haar Amish vriendin Rachel Zook in vertrouwen en samen vinden ze een schuilplaats voor Lissa. Voorlopig is ze veilig, maar er zijn duizend kleine dingen die haar kunnen verraden. En als de politie de hele omgeving gaat uikammen, moet Merry alle zeilen bijzetten om niet helemaal in paniek te raken.
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: Whispers down the lane
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789026611094
Uitgever: Callenbach
De blauwgeruite rugzak
Merry Hanson heeft een vreemde klasgenoot. Elton Keel zegt nooit iets, maar tekenen kan hij als de beste. Als hij drie dagen van school wordt gestuurd, doet ze alles om hem te helpen. Ze leent hem zelfs haar fototoestel.

Maar Merry heeft nog meer aan haar hoofd. Bij het huis van haar beste vriendin Rachel gebeuren de laatste tijd rare dingen. Ruiten worden ingegooid, kippen worden gestolen. Wie heeft dat allemaal op zijn geweten? Merry en Rachel besluiten samen op onderzoek uit te gaan. Ze houden er geen rekening mee, dat het wel eens levensgevaarlijk kan worden...
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: Secret in the willows
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026611087
Uitgever: Callenbach
Als er een ster valt
Merry Hanson ziet het niet meer zitten. Haar schoolvriend Jon Klein, op wie ze al heel lang verliefd is, heeft veel belangstelling voor haar beste vriendin Lissa. Merry doet alsof het haar niks kan schelen. Ze is gelukkig ook bevriend met Chelsea, met wie ze haar werkstuk maakt over haar familie. Allebei hebben ze vreemde, maar heel boeiende voorouders!

Lastig is het wel dat ze Jon en Lissa nauwelijks meer spreekt. De lege plek wordt snel ingenomen door iemand anders: haar Amish buurjongen Levi, die tot haar grote verbazing vraagt of ze met hem wil gaan! Wat moet Merry doen?
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: Catch a falling star
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026611360
Uitgever: Callenbach
De nacht van de vuurvliegjes
De vrienden en vriendinnen van Merry Hanson begrijpen er niets van. Het begint er steeds meer op te lijken dat Merry verkering heeft met een Amish jongen, Levi Zook. Levi is een jongen die weet wat hij wil. Hij gaat trouwen met Merry en een heel ander leven leiden dan zijn familie.

Merry weet dat allemaal nog niet zo zeker. Ze trekt wel steeds meer op met de familie Zook. Vooral met Levi's kleine zusje Susie, met wie ze 's avonds vuurvliegjes gaat vangen. Dan krijgt Susie een verschrikkelijk ongeluk...
Schrijver: Beverly Lewis
Oorspronkelijke titel: Night of the fireflies
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026611353
Uitgever: Callenbach