Boekenplank:
Kies

Boeken van Ted Dekker

Ted Dekker, zoon van een Nederlandse vader en een Amerikaanse moeder, groeide op in Indonesië. In de jungle, waar gevaar altijd op de loer lag, ontwikkelde hij al op jonge leeftijd een scherp oog voor menselijk gedrag. Later werd dit een belangrijke inspiratiebron voor zijn schrijfcarrière. Na de middelbare school emigreerde hij naar Amerika en studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie. Hij werkte een tijd voor een grote verzekeringsmaatschappij, waar hij wegens zijn creatieve talent al snel opklom tot marketingdirecteur. Sinds 1997 is Dekker fulltime auteur. Met zijn originele thrillers maakte hij razendsnel furore in Amerika en Nederland.

Meer over Ted Dekker

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Ted Dekker


Overzicht

 • Adam - Adam
 • Bloedgetuige - The bride collector
 • De dochters van de Beul - Bone man's daughters
 • Dri3 - Thr3e
 • Het huis - House
 • Het rode koord - The girl behind the red rope
 • Kus - Kiss
 • Obsessie - Obsessed
 • Oogwenk - Blink
 • Vuur - Burn

Anno Domini

 1. Anno Domini 30 - A.D. 30
 2. Anno Domini 33 - A.D. 33

Danny Hansen

 1. Dodenakker - The priest's graveyard
 2. Het heiligdom - The sanctuary

De cirkel

 1. Zwart - Black
 2. Rood - Red
 3. Wit - White
 4. Groen - Green

De verloren boeken

 1. Uitgekozen - Chosen
 2. Trouweloos - Infidel
 3. Afvallig - Renegade

Martyr's Song

 1. Hemelbestormer - Heaven's wager
 2. Wanneer de hemel huilt - When heaven weeps
 3. Vuur uit de hemel - Thunder of heaven
 4. Martelaarslied - The martyr's song

The outlaw chronicles

 1. Outlaw - Outlaw
 2. Exit - Eyes wide open
 3. Water walker - Water walker
 4. Hacker - Hacker

Zegels van waarheid / Beyond the Circle

 1. Nummer 49 - The 49th mystic
 2. Het 5e zegel - Rise of the mystics
Zegels van waarheid / Beyond the Circle

gedetailleerd overzicht

OverzichtAdam
Eve... Adam... 'Hij herschept de geboorte van het kwaad en bewijst dat het de kracht bezit om zich meester te maken van de onschuld.' Als je op de duivel in hoogsteigen persoon jaagt, hoe ver moet je dan gaan?

Psycholoog Daniel Clark raakt geobsedeerd door de mysterieuze en ongrijpbare seriemoordenaar Eve. Hij overleeft ternauwernood een even onverwachte als fatale confrontatie. Na deze aanval wordt Daniel geplaagd door martelende angst- en paniekaanvallen. Alleen een nieuwe, met opzet veroorzaakte, bijna-doodervaring kan hem verlossen van zijn angsten. Daniel smeekt: 'U moet mij doodmaken, dokter, en ik wil dat u het nu doet!'

Als er een God bestaat... zal special agent Daniel Clark hem hard nodig hebben... om uit de dood te herrijzen en de duivelse Eve te verslaan...
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Adam
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024528035
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bloedgetuige
FBI-agent Brad Raines krijgt te maken met de zwaarste taak uit zijn carrière. Een seriemoordenaar heeft vier jonge vrouwen om het leven gebracht. Op elke plaats delict laat hij een sluier achter.

Hoe dichter de FBI de moordenaar op de hielen zit, hoe sneller en gruwelijker hij lijkt toe te slaan. De zaak begint Raines persoonlijk te raken wanneer zijn collega het volgende slachtoffer wordt. Lukt het hem te achterhalen wie dit op zijn geweten heeft voordat het te laat is?
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: The bride collector
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789043518574
Ebook: 9789024533695
Uitgever: Kok
De dochters van de Beul
Wie is de perfecte vader? Slechts één man houdt stand...

Ze noemen hem Beul, een seriemoordenaar die al zes jonge vrouwen een voor een heeft ontvoerd. Hij is op zoek naar de perfecte dochter, maar als zijn slachtoffers niet aan zijn torenhoge verwachtingen kunnen voldoen, vermoordt hij hen door hun botten te breken. Hij laat hen hulpeloos achter om in eenzaamheid een uiterst pijnlijke dood te sterven.

Ryan Evans, militair, is zozeer met zijn werk getrouwd dat hij vervreemdt van zijn vrouw en dochter. Precies in de periode dat Beul niet van zich laat horen, zit Ryan Evans in Fallujah, Irak. Toeval, of niet? De FBI denkt er het zijne/hare van.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Bone man's daughters
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024531103
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dri3
De tijd om spelletjes te spelen is over, Kevin. Jij zult de wereld niet langer voor de gek houden. Ik heb erover gedacht je te vermoorden, maar dit is veel beter. Dit... dit zal je vernietigen.

Kevin Parson zit achter het stuur als hij een angstaanjagend telefoontje krijgt. Ene Slater dreigt zijn auto op te blazen, als hij niet binnen drie minuten zijn zonde aan de wereld belijdt. Kevin raakt in paniek. Wie is Slater? Maakt hij zijn dreigementen ook waar? Kevin neemt het zekere voor het onzekere, zet de auto stil en springt eruit. Precies drie minuten later volgt de ontploffing.

Zo begint een nachtmerrie, waarin steeds meer levens op het spel komen te staan. Weer een telefoontje, weer een raadsel, weer een deadline, nog een bomaanslag. En zo zal het doorgaan zolang Kevin zijn zonde niet belijdt. Het probleem is echter dat Kevin niet weet op welke zonde Slater doelt.

Geholpen door FBI-agente Jennifer Peters en CBI-agente Samantha Sheer probeert Kevin de identiteit van Slater te achterhalen. Hij blijft hen echter steeds een stap voor met zijn vernuftige, levensgevaarlijke kat-en-muisspelletjes...
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Thr3e
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789043515788
Ebook: 9789043522656
Uitgever: Kok
Het huis
In de onherbergzame bossen van Alabama stranden Jack en Stephanie met autopech. Ze moeten te voet verder gaan, op zoek naar hulp. Als de duisternis invalt, zien ze tot hun opluchting een huis waar ze de nacht kunnen doorbrengen. Weliswaar zijn ze nog steeds ver van de bewoonde wereld, maar in elk geval zijn ze veilig voor de nacht. Denken ze.

In het huis treffen Stephanie en Jack een ander stel aan, Randy en Leslie, die ook in het bos zijn gestrand. Te laat beseffen ze dat ze niet toevallig in dit huis zijn belandt: ze zijn erheen gelokt door de meedogenloze man die nu om het huis heen doolt. Nu kan zijn 'spel' beginnen.

Het viertal heeft minder dan twaalf uur de tijd om te ontkomen. Het huis houdt hen echter gevangen met een duistere kracht. De enige manier om eruit te ontsnappen, is verder ín het huis door te dringen. Maar in de geheimzinnige diepten van het huis staan hen angstaanjagende confrontaties te wachten...

* Geschreven door Ted Dekker & Frank Peretti.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: House
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789029718110
Uitgever: Voorhoeve


Het rode koord

Als het kwaad door de wereld raast, denken zij dat ze veilig zijn...

Meer dan tien jaar geleden zag Grace iets wat de wereld voorgoed zou veranderen. Het kwaad overspoelde de aarde, en sindsdien verschuilt Grace zich met de andere leden van haar kerk diep in de bossen achter het rode koord. Zolang ze daarachter blijven, zullen ze veilig zijn.

Grace’ broer betwijfelt of de wereld buiten het koord echt zo slecht is. Hij haalt Grace over om een kijkje te nemen. Zijn plan is het startschot voor een reeks gevaarlijke ontwikkelingen... waarvan Grace het middelpunt vormt.

* Geschreven door Ted Dekker & Rachelle Dekker.

Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: The girl behind the red rope
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789029730129
Ebook: 9789029730136
Uitgever: Kok
Kus
Wanneer Shauna uit een coma ontwaakt na een auto-ongeluk, blijkt een halfjaar uit haar geheugen te zijn weggevaagd. Ze trekt bij haar ouders in om te herstellen, maar haar verwarring blijkt het begin van een nachtmerrie.

Shauna's vader, een politiek kopstuk, en haar agressieve stiefmoeder geven haar de schuld van het drama, waarbij haar broer een hersenbeschadiging heeft opgelopen. De enige steun komt van haar vriendje Wayne, hoewel Shauna zich hun relatie niet meer kan herinneren.

Terwijl ze graaft in haar duistere geheugen, komt ze tot de ontdekking dat ze over een buitengewone gave beschikt waarmee ze informatie kan veroveren. Maar dit talent blijkt levensgevaarlijk. Want herinneren... betekent sterven.

* Geschreven door Ted Dekker & Erin Healy.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Kiss
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789043516747
Ebook: 9789043518185
Uitgever: Kok
Obsessie
Een nietsvermoedende man. Een krankzinnige moordenaar. Een onbetaalbare schat. Een obsessie waarvoor alles moet wijken...

Stephen Friedman heeft altijd gedacht dat zijn moeder in het concentratiekamp is omgekomen. Maar wanneer een oude joodse vrouw overlijdt en een mysterieuze aanwijzing nalaat, blijkt dat zij Stephens moeder was - en dat Stephen erfgenaam is van een waardevolle verborgen schat.

Stephen raakt volledig door de schat geobsedeerd en zet alles op alles om hem te vinden. Maar er is nog een man die de aanwijzing begrijpt: een seriemoordenaar die al dertig jaar op Stephen wacht. Zijn prooi is hem eenmaal ontsnapt. Dit keer zal hij dat niet laten gebeuren.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Obsessed
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789043512541
Uitgever: Kok
Oogwenk
De briljante Amerikaanse student Seth krijgt een ongewone gave: hij kan flitsen van de toekomst zien. Of beter gezegd, niet van de toekomst, maar van vele mogelijke toekomsten.

Zijn pad kruist dat van Miriam, een Saoedische prinses, die haar land ontvlucht om te ontkomen aan een gedwongen huwelijk. Er zijn echter grote belangen gemoeid met Miriams huwelijk. Ze moet dan ook gevangengenomen worden of gedood. Dankzij zijn gave kan Seth haar helpen ontsnappen - maar voor hoelang?

Als opgejaagd wild moeten Miriam en Seth hun achtervolgers vóór blijven, terwijl het net steeds strakker om hen heen gespannen wordt.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Blink
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789043508469
Uitgever: Kok
Vuur
De jonge zigeunerin Janael heeft een haat-liefdeverhouding met haar afkomst. Wanneer een onbekende haar een uitweg biedt uit haar zwerversbestaan, grijpt ze die aan. Maar ze speelt met vuur...

Ze zet het aanbod naar haar eigen hand, maar dat plan mislukt grandioos. Uit wraak brandt de onbekende het hele tentenkamp tot de grond toe af en vermoordt alle honderddertig zigeuners. Denkt hij. Want vijftien jaar later, bij zijn arrestatie, blijkt Janeal nog in leven. En zij is niet de enige...
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Burn
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789043517553
Uitgever: Kok

Anno DominiAnno Domini 30
Wanneer vijanden onverwachts aanvallen, krijgt Maviah, de bastaarddochter van één van de meest machtige bedoeïensjeiks in Arabië, de opdracht koning Herodes om hulp te vragen. Maviah ontsnapt met de hulp van twee van haar vaders soldaten - Saba, die meer met zijn zwaard spreekt dan met zijn stem, en Juda, een Jood die de sterren leest. Een reis vol gevaren begint, maar als het hen al zal lukken om de uitgestrekte en dodelijke zandvlakten te overleven, wacht hen een brute wereld waarin ze onderworpen zijn aan wrede koningen en keizers. Maar dan ontmoet Maviah een man van een heel ander kaliber - een raadselachtige leraar die spreekt over een koninkrijk dat uiteindelijk zal triomferen en het zal winnen van welk koninkrijk dan ook. Zijn naam is Jeshua en zijn woorden zetten alles wat Maviah ooit geleerd heeft op zijn kop. Maar ondanks dat het volgen van hem een risicovolle onderneming is, is het misschien wel de enige kans voor Maviah om zichzelf en allen die haar dierbaar zijn te redden.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: A.D. 30
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789043525176
Uitgever: Kok
Anno Domini 33
Ze noemen haar de koningin van de woestijn. Maviah is dankzij de woorden van Jeshua uitgegroeid tot de sterke leider van een groep verstotenen. Haar macht is zo groot geworden dat ze een bedreiging vormt voor haar vijanden, die in samen tegen haar ten strijde trekken. Verslagen gaat Maviah op zoek naar Jeshua in de hoop dat hij haar kan helpen haar volk te redden. Als ze hem gevonden heeft, hoort ze dat hij met de dood wordt bedreigd. Is er nog hoop?
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: A.D. 33
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789043527064
Uitgever: Kok

Danny HansenDodenakker
Danny Hansen ontvluchtte Bosnië na de oorlog. Nu is hij priester in de Verenigde Staten. Zo op het oog leeft hij een bestaan vol liefde en mededogen, maar diep van binnen koestert hij een diepe haat tegen onrecht - vooral wanneer die wordt veroorzaakt door hypocriete gelovigen. De priester zet de Bijbeltekst 'Oordeelt en gij zult geoordeeld worden' naar eigen hand en besluit zelf in te grijpen in de samenleving. Wat krom is, buigt hij eigenhandig recht en hij deinst er niet voor terug hierbij grof geweld te gebruiken.
Dan kruist zijn pad dat van Renee Gilmore. Zij blijkt het slachtoffer van een man die zijn macht misbruikt. Nadat ze aan zijn klauwen is ontsnapt, heeft ze slechts één doel voor ogen: wraak nemen. Als ze Danny en zijn levensfilosofie leert kennen, bundelen de twee hun krachten. Maar dan zijn de gevolgen niet meer te overzien.
In Dodenakker brengt Ted Dekker op een beangstigende manier feit en fictie bij elkaar zoals geen ander dat kan. Opnieuw is het hem gelukt een superspannend verhaal uit te denken met voor de kenner een sterke christelijke boodschap.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: The priest's graveyard
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-435-1964-9
Uitgever: Kok
Het heiligdom
Priester Danny Hansen zit een celstraf van vijftig jaar uit voor de moord op twee mannen. Hij is vastbesloten om vanaf nu geweldloos door het leven te gaan, maar dat is lastig in de wrede gevangenis die 'Het heiligdom' wordt genoemd.
Als bij zijn vriendin Renee een afgehakte vinger wordt bezorgd en ze daarnaast een onmenselijke opdracht krijgt, wordt het hem duidelijk dat ook buiten de gevangenis het gevaar dreigt. Samen met Renee wordt hij meegezogen in een angstaanjagend spel op leven en dood.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: The sanctuary
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789043521901
Uitgever: Kok

De cirkelZwart
2010. Een terroristische aanslag met een dodelijk virus wordt werkelijkheid. In een week tijd zullen vier miljard mensen drager zijn van het dodelijkste virus uit de geschiedenis van de mensheid. Er is geen vaccin, geen antivirus. De enige hoop die de wereld heeft, is Thomas Hunter. Als Thomas in Denver voor een aantal belagers vlucht, ziet hij ternauwernood kans te ontsnappen naar het dak van een gebouw. Dan wordt hij getroffen door een stille kogel... en de wereld om hem heen wordt zwart. Vanuit dat duister komt de verbluffende werkelijkheid van een andere wereld tevoorschijn, een wereld waar het kwaad in bedwang wordt gehouden. Een wereld waar Thomas verliefd is op een mooie vrouw. En dan herinnert hij zich de droom over de achtervolging, wanneer hij merkt dat hij een bloederige hoofdwond heeft. Waar eindigt de droom en waar begint de werkelijkheid? Elke keer dat hij in de ene wereld in slaap valt, wordt hij wakker in de andere. En beide werelden lijken af te stevenen op een enorme catastrofe. Thomas wordt gedwongen tot het uiterste te gaan... en verder, tot voorbij de grenzen van tijd en ruimte. Sommige mensen zeggen dat het lot van de wereld afhangt van elke keuze die we maken. En nu hangt het lot van de wereld af van de keuzes van één man.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Black
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-5290-011-6
Uitgever: Librion
Rood
Minder dan een maand geleden was Thomas Hunter nog een mislukte schrijver die koffie verkocht in een Java Hut in Denver. Nu wordt hij zich steeds meer bewust van zijn verantwoordelijkheid om in heroïsche pogingen twee werelden te redden. Hij komt tot de rampzalige ontdekking dat hij eraan meegewerkt heeft dat de dood in beide werelden wordt ontketend. Nu moet hij uitvinden hoe hij dit kwaad kan overwinnen en tegelijkertijd zijn grote liefde kan redden. Of hij nu vergadert met wereldleiders in de ene wereld of een kleine strijdgroep aanvoert in de woestijnen van de andere wereld - Thomas is vastbesloten om de geschiedenis van beide werelden te veranderen, of om alles op te offeren bij zijn pogingen daartoe.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Red
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-5290-014-0
Uitgever: Librion
Wit
Thomas Hunter heeft nog maar een paar dagen om de gevaren, het bedrog en de verwoesting te overleven in twee afzonderlijke werelden. Het lot van deze twee werelden hangt volledig af van zijn unieke vermogen om in zijn dromen heen en weer te reizen tussen beide werkelijkheden, en uiteindelijk van de hoogst onwaarschijnlijke keuze van één man. In de ene wereld staat het virus op het punt de mensheid uit te roeien, in de andere wordt Thomas als leider van een dissidente groep, de Cirkel, geconfronteerd met nieuwe vijanden en uitdagingen. Een verboden en onmogelijke liefde dreigt alles te verstoren. In de verrassende afloop moet in een wervelwind van emoties en gebeurtenissen de geschiedenis herschreven worden om een apocalyps af te wenden. Noch de verschrikkingen uit Zwart, noch het verraad uit Rood kunnen meten met de krachten waartegen Thomas en de Cirkel het moeten opnemen in Wit.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: White
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-5290-016-7
Uitgever: Librion
Groen
Groen is een diep en duister verhaal vol apocalyptische metaforen. Het verklaart hoe het allemaal begon, en maakt tegelijkertijd op spectaculaire wijze de cirkel rond. Liefhebbers van de serie kijken er al jaren naar uit: vier boeken, twee werelden, één verhaal... welkom in de cirkel. Twintiger Thomas Hunter reist door te dromen vanuit 'onze' wereld naar de Andere Aarde, die zich tweeduizend jaar in de toekomst bevindt. Het is een plek vol oorlog, verraad, ziekte en dood, waardoor alles verloren dreigt te gaan - tenzij Thomas op tijd het tij weet te keren, want het lot van twee werelden ligt in zijn handen. In Groen is de Cirkel een verlaten plek die zich al tien jaar moet redden zonder verlosser. Elyons volgelingen worden verscheurd door twijfel. Hoe kun je blijven geloven in een betere toekomst als de wereld om je heen een chaos is? Dekker is niet bang dit soort vragen op te roepen in deze mix van thriller en fantasy, waarin hij als verteller op zijn best is.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Green
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-435-0520-8
Uitgever: Kok

De verloren boekenUitgekozen
De aarde is in een woestijn veranderd. Dat is het werk van Teeleh, de vijand van Elyon. Het kwaad heerst en openbaart zich als een pijnlijke huidziekte. Alleen het krachtige groene water biedt bescherming. Maar dat is overal verdwenen, behalve in zeven kleine bossen. Daar wonen de Bosbewoners, die de weg van Elyon volgen. Maar hoelang nog? Hun aartsvijand, de Horde, heeft gezworen alle sporen van de bossen van de aarde weg te vagen. Alleen de Garde biedt tegenstand. Johnis, een van de jonge Gardeleiders, krijgt een zware opdracht. Hij moet op zoek gaan naar de verdwenen Boeken der Kronieken, die de macht hebben om de mensheid te vernietigen...
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Chosen
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789085202592
Uitgever: Barnabas
Trouweloos
Na hun eerste actie tegen de Horde hebben de Bosbewoners vertrouwen gekregen in Johnis en de drie andere jonge Gardeleiders. Niemand kent hun echte opdracht: de zoektocht naar de verdwenen Boeken der Kronieken. Alleen Silvie weet dat Johnis ook een persoonlijke missie heeft. Zijn moeder is ontvoerd door de Horde. Hij dacht dat ze dood was, maar de Boeken der Kronieken hebben hem laten zien dat zij nog leeft. Samen met Silvie onderneemt Johnis een wanhopige poging om zijn moeder uit de stad van de Horde te redden. Maar Johnis doorziet niet dat zijn moeder gevangen is genomen om hem in de val te lokken...
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Infidel
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789085202608
Uitgever: Barnabas
Afvallig
De vier strijders - Johnis, Billos, Silvie en Darsal - hebben inmiddels drie Boeken der Kronieken in hun bezit. Ze moeten op zoek naar de resterende vier. Maar Billos kan zijn begeerte naar de macht van de boeken niet meer weerstaan. Hij raakt een van de boeken met zijn bloed aan om een andere wereld binnen te treden. Daar krijgt Billos gevaarlijke krachten toebedeeld en hij gaat uit op moordtocht... Johnis, Silvie en Darsal doen er alles aan om hem uit de andere wereld te bevrijden. De drie hebben al veel tegenslagen doorstaan, maar zijn ze voldoende voorbereid op een krachtmeting met hun vriend Billos?
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Renegade
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789085202660
Uitgever: Barnabas

Martyr's SongHemelbestormer
Hij verloor alles wat hij ooit had willen hebben en riskeerde zijn ziel om te krijgen wat hij verdiende. Een begaafde, jonge softwareontwerper staat op het punt miljonair te worden... Twee weldoorvoede, strak in het pak zittende bankdirecteuren die iedere gelegenheid uitbuiten... Een trendy geklede grootmoeder die haar gebeden letterlijk handen en voeten geeft... Een mooie, jonge weduwe die een gevaarlijk geheim ontdekt. Dit zijn de ingrediënten die Hemelbestormer enerzijds tot een psychologische thriller - een fascinerend verslag van de (bijna) perfecte misdaad maakt en anderzijds tot een liefdesverhaal - een verhaal van bitterzoete liefde die (bijna) genoeg is om een ziel te redden. In ieder geval worden we meegenomen in een wereld die reëler en dynamischer is, dan de meeste mensen ooit zullen ontdekken, een wereld waarin de echte drama's van dit universum zich afspelen - en van ons dagelijks leven.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Heaven's wager
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-6318-247-3
Uitgever: Novapres
Wanneer de hemel huilt
Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, in een dorpje in de Balkan, speelt een groep soldaten een wreed spel met een priester en zijn gemeente. Janjic Jovic doet aarzelend mee. Maar hij is niet voorbereid op de ongelofelijke demonstratie van liefde en de verschrikkelijke gebeurtenissen die daarop volgen. Nu, vele jaren later, zal datzelfde spel tot leven komen in zijn eigen hart. Hij wordt hevig verliefd op de verkeerde vrouw. Nu is het de beurt aan Janjic om het spel te spelen. Maar het kost hem alles. Duik in deze rauwe, romantische thriller die de rillingen over je rug laat lopen. Durf over de liefde na te denken. Maar vergeet niet... het kost je alles.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: When heaven weeps
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-6318-271-6
Uitgever: Novapres
Vuur uit de hemel
Wat gebeurt er als het kwaad van het terrorisme in aanvaring komt met de liefde van God? In het prachtige Amazonegebied bloeit een romance op tussen twee jonge mensen. Het leven in de jungle is een sprookje waar je alleen van kunt dromen. Vandaag komt er een einde aan het sprookje. De jungle kent meer dan liefde alleen. Zij herbergt ook een afgrijselijk kwaad. Een duister plan om Amerika op de knieën te brengen door een handvol terroristen. Het plan wordt tot in perfectie uitgevoerd. Amerika's grootste angst wordt bewaarheid. Niets staat totale vernietiging in de weg... Alleen de liefde van een vrouw.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Thunder of heaven
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 978-90-6318-282-3
Uitgever: Novapres
Martelaarslied
Een groep verbitterde partizanen valt tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog een vredig Bosnisch dorpje binnen. Na zijn kennismaking met de vriendelijke dorpspriester, besluit de commandant de vrouwen en kinderen uit het dorp aan een wreed spel te onderwerpen.

Als God met hen is, zal Hij hen ook wel redden. Het geloof en vertrouwen van de dorpelingen, speciaal dat van de priester, wordt sterk op de proef gesteld. Te midden van deze chaos wordt voor het eerst het Martelaarslied gehoord...

* Martelaarslied is een novelle en bestaat uit ca. 128 pagina's.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: The martyr's song
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789043523691
Uitgever: Kok

The outlaw chronicles

Outlaw
Julia Carter wordt vlak voor de kust van Irian Jaya overvallen door een zware storm. Haar boot kantelt en als ze bijkomt, is de storm gaan liggen, maar is haar zoontje verdwenen. Leden van een brute stam sleuren haar diep de jungle in. Ze verzet zich tot het uiterste tegen het onrecht wat haar wordt aangedaan, totdat ze erachter komt dat haar zoon Stephen nog leeft en ze een plan moet bedenken om hem te redden uit de klauwen van het stamhoofd. Stephen is immers geboren om de wereld te veranderen...
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Outlaw
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789043523288
Uitgever: Kok
Exit
Bij toeval raken Austin en Christy verzeild in een psychiatrische inrichting waar ze tegen hun wil in worden ingeschreven onder andere namen. De vrienden proberen vast te houden aan hun echte identiteit, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Terwijl ze uit de inrichting proberen te ontsnappen, wordt hun verwarring steeds groter. Wie zijn ze nu echt? Waarom zijn ze hier? Wie spreken de waarheid? En als dit een complot is, heeft die vriendelijke psychiater dan werkelijk kwaad in de zin?
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Eyes wide open
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789043522090
Uitgever: Kok
Water walker
Het geheugen van de dertienjarige Alice gaat niet verder terug dan zes maanden. Het enige leven dat ze kent, is dat wat ze dag voor dag aan het opbouwen is met het liefdevolle stel dat haar onlangs heeft geadopteerd. Totdat ze ontvoerd wordt door een vreemde man. In de doldwaze achtervolging die volgt, verdwijnt de man spoorloos. Met Alice. Hij noemt haar Eden en beweert dat hij haar vader is. Zij, Eden, is het lam dat de zonden van haar familie moet wegwassen.
Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Water walker
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789043523790
Uitgever: Kok
Hacker
In Hacker is de hoofdrol weggelegd voor de zeventienjarige briljante programmeur Nyah. Wanneer haar familie betrokken raakt bij een heftig ongeluk, heeft ze haar skills hard nodig om het leven van haar moeder te redden met een dure experimentele hersenoperatie.

Nyah kan veel geld verdienen met het kraken van de firewalls van wereldbedrijven. Maar een van haar klussen loopt uit de hand en dwingt haar te vluchten. Ze vlucht naar een onmogelijke realiteit, die nooit had mogen bestaan, maar dat toch doet. Kan Nyah haar moeder nog redden?

Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Hacker
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789029727051
Uitgever: Kok

Zegels van waarheid / Beyond the Circle

Nummer 49

Wat als je opeens wakker wordt in een andere wereld?

Het overkomt de blinde Rachelle. Zij ondergaat een behandeling in de hoop daarna weer te kunnen zien, maar er gaat iets afschuwelijk mis.

Vanaf het moment van ontwaken reist Rachelle van de ene naar de andere wereld. Zij blijkt ‘Nummer 49’ te zijn, de negenenveertigste in een rij van mystici van wie de geboorte al lang geleden is voorspeld. Het is de bedoeling dat zij beide werelden uiteindelijk zal redden. Hiervoor moet Rachelle op zoek naar de Vijf Zegels van de Waarheid.

Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: The 49th mystic
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043530408
Uitgever: Kok
Het 5e zegel

In Nummer 49 heeft Rachelle drie van de vijf Zegels van Waarheid gevonden en haar woonplaats Eden bevrijd. Nu is het de beurt aan de rest van de wereld.

Ze gaat op zoek naar het Vierde en Vijfde Zegel voordat het rijk van de Mystici wordt vernietigd. De Mystici zeggen dat er geen verdediging mogelijk is tegen het Vijfde Zegel, maar Rachelles zoektocht om de mensheid te redden gaat voor. De klok tikt; het einde nadert.

Schrijver: Ted Dekker
Oorspronkelijke titel: Rise of the mystics
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789043531849
Ebook: 9789043531856
Uitgever: Kok