Boekenplank:
Kies
 • Home
 • T
 • Bodie & Brock Thoene

Boeken van Bodie & Brock Thoene

Het schrijversduo Bodie & Brock Thoene bestaat uit het echtpaar Bodie Thoene (1951) en Brock Thoene (1952).

Meer over Bodie & Brock Thoene

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Bodie & Brock Thoene


Overzicht

 • De adem van de angst, deel 1 & 2 - The twilight of courage
 • Schaduw over Shiloh - Shiloh autumn

Amerika Saga / Wayward Wind

 1. Tocht om Kaap Hoorn - Winds of promise
 2. Klopjacht in Californië - To gather the wind
 3. Oorlog in Tennessee - Winds of the Cumberland

Anno Domini kronieken / A. D. Chronicles

 1. Eerste licht - First light
 2. Aangeraakt - Second touch
 3. Verblind - Third watch
 4. Uitverkoren - Forth dawn
 5. Vervulling - Fifth seal
 6. Verbond - Sixth covenant
 7. Verwonderd - Seventh day
 8. Opgemerkt - Eighth shepherd

Erfenis van Shiloh / Shiloh Legacy

 1. In het huis van mijn vader - In my fathers's house
 2. Al vallen er duizend - A thousand shall fall
 3. Zeg tot deze berg - Say to this mountain

Erfenis van Sion / Zion Legacy

 1. Nachtwake in Jerusalem - Jerusalem Vigil
 2. Onweer boven Jeruzalem - Thunder from Jerusalem
 3. Het hart van Jeruzalem - Jerusalem's heart
 4. De boekrollen van Jeruzalem - The Jerusalem Scrolls
 5. De stenen van Jeruzalem - Stones of Jerusalem
 6. De hoop van Jeruzalem - Jerusalem's hope

Galway kronieken / Galway Chronicles

 1. Alleen de rivier weet wat vrijheid is - Only the river runs free
 2. Over mensen en engelen - Of men and of angels
 3. De as der herinnering - Ashes of remembrance
 4. Alle wateren naar de zee - All rivers to the sea

Kronieken van Sion / Zion Chronicles

 1. De poorten van Sion - The gates of Zion
 2. Een lied in Sion - A daughter of Zion
 3. Een dochter van Sion - A daughter of Zion
 4. De terugkeer naar Sion - The return to Zion
 5. Rouw over Sion - A light in Zion
 6. Een bazuin in Sion - A light in Zion
 7. De sleutel tot Sion - The key to Zion

Sion dagboeken / Zion Diaries

 1. Dreigende duisternis - The gathering storm
 2. Wanhopig verzet - Against the wind

Verbond met Sion / Zion Covenant

 1. Prelude in Wenen - Vienna prelude
 2. Tegenspel in Praag - Prague counterpoint
 3. Signatuur in München - Munich signature
 4. Intermezzo in Jeruzalem - Jerusalem interlude
 5. Passage in Danzig - Danzig passage
 6. Requiem in Warschau - Warsaw requiem
Sion dagboeken / Zion Diaries

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe adem van de angst, deel 1 & 2
1940. De Franse opperbevelhebbers menen dat hun land veilig is, achter de Maginotlinie. De oude generaals houden geen rekening met de moderne vliegtuigen van de Duitsers. Dit tot grote ongerustheid van kolonel Andre Chardon. Wehrmacht-officier Horst von Bockmann probeert een Joodse baby in veiligheid te brengen. Hij roept daarvoor de hulp in van een Amerikaanse journaliste. De Blitzkrieg raast over het vasteland van Noordwest-Europa. De Duitsers rukken ontstuitbaar op naar de Normandische kust, tot de jonge cadetten van de Ecole de Cavalerie een complete Panzer-eenheid tegenhouden. David Meyer, de neergestorte Hurricane-piloot, is net weer verder getrokken, na een korte verpleging in de Ecole. Met talloze Franse en Engelse soldaten hoopt hij bij Duinkerken geëvacueerd te worden naar de andere kant van het Kanaal. Madame Rose is, met een aantal Joodse en gehandicapte kinderen, Parijs ontvlucht. In een Friese tjalk, die in de Seine lag afgemeerd, vaart ze naar het Kanaal en raakt betrokken bij de evacuatie.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: The twilight of courage
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-6067-695-5 & 90-6067-696-3
Uitgever: Gideon
Schaduw over Shiloh
Niemand in Shiloh zag de ramp aankomen. Het waren zware tijden sinds de aandelenmarkt van Wall Street in 1929 was ingestort, maar de boeren waren ervan overtuigd dat ze het met hard werken wel zouden redden. Volkomen onverwacht stort in 1931 de katoenmarkt in en begint de Grote Depressie. Beroofd van hun inkomen, bedrogen door geldschieters en getroffen door alle mogelijke tegenslag, moeten de families Tucker en Canfield worstelen om het hoofd boven water te houden.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Shiloh autumn
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-242-6087-6
Uitgever: Kok

Amerika Saga / Wayward WindTocht om Kaap Hoorn
De Amerika Saga handelt over de roerige jaren rond 1850 in de Verenigde Staten. Rafer Maddox is stuurman op de stoomraderboot New World. Om te voorkomen dat deze in beslag wordt genomen, gaat de bemanning er met het schip vandoor.Met hun achtervolgers op hun hielen varen ze van New York onder Zuid-Amerika door naar Californië waar het goud lonkt. Het wordt een spannende reis vol verrassingen en gevaar. Maar dat is nog maar het begin van Rafers avonturen. Californië is een ruig land, waar het recht van de sterkste geldt en waar men voor het goud gerust een moord pleegt...
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Winds of promise
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-435-0064-X
Uitgever: Kok
Klopjacht in Californië
Jack Ryland reist per postkoets door Californië, op weg naar zijn nieuwe baan als advocaat van Wells & Fargo. Dan wordt de postkoets overvallen en de koetsier vermoord. Voor hij het weet is Jack betrokken bij de jacht op de voortvluchtige dader. Daarbij ontmoet hij dronken goudzoekers, lynchende menigten en moordende struikrovers. Maar niets brengt hem zo van zijn stuk als de ogen van Eliza Richardson. Als hij haar respect wil verdienen, zal hij de overvallers moeten vinden en een onschuldig man van alle blaam moeten zuiveren voordat het te laat is.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: To gather the wind
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-435-0065-8
Uitgever: Kok
Oorlog in Tennessee
Het is 1862. De Amerikaanse Burgeroorlog spoelt over de staat Tennessee. Jesse Dodson en zijn vrouw Alcie willen niets liever dan in alle rust hun land bewerken en hun kinderen opvoeden - maar hun gezin wordt door de oorlog verscheurd. Hun zestien jaar oude zoon William loopt weg van huis en sluit zich - tegen de wil van zijn vader - aan bij het leger van de Unionisten. Jesse reist hem achterna om hem weer thuis te brengen. Zo raakt hij betrokken bij een oorlog waar hij niet in gelooft. Hij zwerft langs de frontlinies en moet meevechten in enkele van de bloedigste veldslagen van de Burgeroorlog...
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Winds of the Cumberland
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-435-0159-X
Uitgever: Kok

Anno Domini kronieken / A. D. ChroniclesEerste licht
De Anno Domini Kronieken verhalen over de turbulente gebeurtenissen in Jeruzalem in de eerste eeuw: het laatste jaar van Jezus' leven op aarde, de wereldschokkende week van Pasen, het vallen en opstaan van de nieuwe kerk, en uiteindelijk de verwoesting van Jeruzalem. Revolutie broeit in Jeruzalem. Kort voor Pesach komt een groep Zeloten in opstand tegen Herodes Antipas, maar ze worden bloedig neergesabeld door de Romeinen - samen met honderden onschuldige pelgrims. De sfeer is grimmig en zoals elk jaar groeit de hoop dat misschien dit jaar de Messias zal verschijnen. Centurion Marcus Longinus heeft geprobeerd de slachting te voorkomen. Zijn aartsvijand grijpt dat aan om hem in diskrediet te brengen. Marcus moet vluchten voor zijn leven. Suzanna staat onder de voogdij van Herodes Antipas. Hij wil dat zij trouwt met de wrede Demos, maar Suzanna houdt van diens broer Manaen. Demos laat Manaen in de gevangenis gooien en hem de ogen uitsteken. In zijn eindeloze duisternis heeft Manaen nog maar één reden om te leven: wraak. De blinde bedelaar Pniël wil niets liever dan de oude verhalen van zijn volk begrijpen. Kon iemand hem maar de Tora uitleggen. Kon hij de Eeuwige maar zien... De wegen van Pniël, Marcus, Suzanna en Manaen kruisen die van een zekere Jesjoea uit Nazaret. Over Hem doen de vreemdste verhalen de ronde - hoe Hij een menigte te eten geeft, zieken geneest, en ongehoorde woorden spreekt. De machthebbers voelen zich door Hem bedreigd en willen Hem uit de weg ruimen. Maar het Eerste Licht is niet te doven.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: First light
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-435-0766-0
Uitgever: Kok
Aangeraakt
De blindgeboren bedelaar Pniël is genezen van zijn blindheid. Zijn leven is er daardoor niet gemakkelijker op geworden. Hij verlangt naar een thuis, naar zijn familie. Maar zijn ouders willen niets met hem te maken hebben, zeker niet nu hij uit de synagoge is gezet omdat hij zegt dat Jesjoea van Nazaret hem genezen heeft - iets wat de machthebbers niet willen horen. Buiten de stad ligt de vallei van de melaatsen, de woonplaats van Lily en Cantor. Zij zijn gedwongen om in volstrekte afzondering te leven, om andere mensen niet te besmetten met de gevreesde ziekte. Maar ook in dit afgelegen oord zijn de verhalen over Jesjoea doorgedrongen. Kan Hij hen genezen? Zou Hij hen willen aanraken?
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Second touch
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-435-0966-3
Uitgever: Kok
Verblind
Heel Israel gonst van de geruchten over Jesjoea van Nazaret. Wie is Hij? Is Hij de Messias op wie het volk wacht? Maar waarom bewijst Hij dat dan niet - waarom grijpt Hij niet in en moet Israel nog altijd zuchten onder de Romeinse overheersing? Zahav, de dochter van een rabbi, droomt ervan om een van haar beroemde gebedssjaals aan de messias te geven... en ze droomt van een eigen gezin. Omdat een wijnvlek haar gezicht ontsiert, mag ze volgens de wet niet trouwen. Zahav is dankbaar voor alles wat ze heeft - welvaart, waardering, een liefhebbende vader die haar ook heeft leren lezen en schrijven - maar ze is eenzaam en haar leven lijkt uitzichtloos. Dan wordt ze verliefd op Alexander, een Griek met een verleden en een zoon die bezeten is. Maakt hun verboden liefde kans? Voor Manaen en Susanna lijken betere tijden aan te breken, nu ze getrouwd zijn en veilig op hun landgoed bij Betsaida wonen. Maar Manaen kan zijn blindheid niet accepteren en wordt verteerd door bitterheid over wat hem is aangedaan. Is er iemand die zijn ogen en zijn hart kan genezen?
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Third watch
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-435-1153-6
Uitgever: Kok
Uitverkoren
Maria, een jonge vrouw uit Nazaret, krijgt onverwacht bezoek. Dat verandert haar leven voorgoed – en dat van alle mensen wereldwijd. Maar zal de man van wie ze houdt, haar geloven? Onias bestudeert in het geheim de oude profetieën. Als iemand zou ontdekken wat hij weet, zou hij zijn leven niet meer zeker zijn.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Forth dawn
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-435-1252-7
Uitgever: Kok
Vervulling
Heel Nazaret roddelt over de zwangerschap van Maria. Ondertussen worstelt Jozef met zijn verantwoordelijkheid de Zoon van God te beschermen. Is hij wel tegen die taak opgewassen? Vanwege de volkstelling die koning Herodes bevolen heeft, reizen Jozef en Maria naar Betlehem. Daar worden de oude beloften en profetieën eindelijk vervuld.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Fifth seal
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-435-1333-3
Uitgever: Kok


Verbond
Een hemelse legermacht heeft het grote nieuws verkondigd: in Betlehem is de Zoon van God geboren. De herders hebben hem als eerste bezocht en zijn verwonderd naar huis teruggekeerd. Op de achtste dag wordt het kind besneden en ontvangt Hij zijn naam: Yeshua, de redder. Melchior, Balthasar en hun reisgenoten bereiken eindelijk het doel van hun reis en vinden het kind. Maar ook Herodes is vastbesloten deze pasgeboren Koning te vinden... en te doden.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Sixth covenant
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-435-1369-2
Uitgever: Kok
Verwonderd
Yeshua wordt uitgedaagd door diverse religieuze leiders en gaat regelmatig de discussie met hen aan. Als zijn vriend Elazar ziek wordt, smeken Elazars zussen Myriam en Marta hem te komen, maar Yeshua lijkt te druk met zijn werk. Als hij uiteindelijk bij het huis van zijn vriend komt, lijkt hij te laat te zijn... of? Intussen besluit weduwe Eva met haar zoon Abel op reis te gaan, op zoek naar de man van wie wordt gezegd dat hij zieken kan genezen. Is er hoop voor de zieke Abel?
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Seventh day
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-435-1466-8
Uitgever: Kok
Opgemerkt
In Jeruzalem woont de slinkse hoofdtollenaar Zacheüs. Dikke muren beschermen zijn bezit, maar van binnen verlangt hij naar oprechte vriendschap en liefde. Wanneer de voorheen melaatse Shimona hem vertelt over haar Geneesheer, gaat Zacheüs op zoek naar de enige die zijn hart kan helen.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Eighth shepherd
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-435-1629-7
Uitgever: Kok

Erfenis van Shiloh / Shiloh LegacyIn het huis van mijn vader
Met de trilogie De erfenis van Shiloh volgen we de lotgevallen van drie families in het Amerika van de jaren twintig, waar religieuze en culturele intolerantie de vrijheid bedreigen en de Ku Klux Klan terreur uitoefent. Vier jonge soldaten (drie van hen respectievelijk van joodse, Ierse en zwarte afkomst en de boerenzoon Birch Tucker uit de Shiloh-vallei in Arkansas) hebben gevochten aan het Europese front in de Eerste Wereldoorlog en keren na de wapenstilstand verbroederd terug naar huis. Maar daar beginnen de problemen en ondervindt de zwarte Jefferson Caufield, wat het betekent geen blanke te zijn. Als opgejaagd wild moet hij vluchten voor zijn leven...
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: In my fathers's house
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-242-6332-8
Uitgever: Kok
Al vallen er duizend
Er is storm op komst Amerika, 1929. Het lijkt goed te gaan op Wall Street. De aandelenkoersen stijgen, er wordt druk gespeculeerd; slechts weinigen zijn voorbereid op de komende gebeurtenissen. Max Meyer heeft snel carrière gemaakt als gezag hebben financieel journalist. Nu heeft hij echter iets heel anders aan zijn hoofd: een negenjarige jongen die zijn zoon blijkt te zijn... Birch en Trudy Tuck en hun twee zoons hebben zich in Shiloh gevestigd. De oude vervallen hoeve hebben ze nieuw leven ingeblazen. Maar uit onverwachte hoek dreigen er problemen. En ook letterlijk pakken donkere wolken zich samen boven Shiloh... * Dit boek is ook uitgegeven onder de titel Uw rechterhand verlost mij.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: A thousand shall fall
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 90-242-2085-8
Uitgever: Kok
Zeg tot deze berg
Max Meyer is met David naar Shiloh gevlucht. Terwijl hun achtervolgers steeds dichterbij komen, moeten ze leren om vader en zoon te zijn. Jefferson Canfield is na tien jaar gevangenschap ontsnapt. Samen met Lily probeert bij een nieuw leven op te bouwen bij Birch en Trudy Tucker. Het verleden laat hem echter niet met rust. Ellis Warne is arts, zoals zijn vader voor hem. Maar hij wordt gedwongen tot dubieuze praktijken. Kan hij zo wel arts blijven? De vier mannen en hun gezinnen komen voor grote problemen te staan. Maar zij beseffen dat geloof bergen kan verzetten.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Say to this mountain
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-242-6465-0
Uitgever: Kok

Erfenis van Sion / Zion LegacyNachtwake in Jerusalem
14 mei 1948. Eindelijk is de dag aangebroken dat de staat Israâl wordt uitgeroepen. De Britten verlaten het gebied. Joden en Moslims strijden om de heilige stad Jeruzalem en zijn bereid daarvoor hun leven te geven. Op dit historisch tijdstip volgen we verschillende mensen die we hebben leren kennen in 'De Kronieken van Sion' en 'Het Verbond met Sion'. Zoals Mosje Sachar, hoogleraar archeologie aan de Hebreeuwse universiteit Çn strateeg van de Hagana-groep, die probeert de Joodse wijk te beschermen met een handvol munitie en nog minder manschappen. Ondertussen doet zijn zwangere vrouw Rachel, die hij in het relatief veilige Tel Aviv had achtergelaten, haar uiterste best om Jeruzalem te bereiken, al vliegen de kogels haar om de oren. Tijdens deze levensgevaarlijke reis leert ze de verbitterde Lori Ibsen kennen, die getrouwd is met Jacob Kalner maar hem sinds haar huwelijk nauwelijks heeft gezien. Jacob voelde zich gedwongen, meteen na aankomst in het Heilige Land, dienst te nemen in het prille Israâlische leger, waar ook 'Dummkopf' Alfie Halder zich verdienstelijk maakt. Daoed en Gawan, twee Arabische weesjongens, worden onwillekeurig betrokken in de strijd en kiezen daardoor partij tegen hun vroegere kameraad Jacov Lubetkin. Temidden van het oorlogsgeweld worden ze geadopteerd door een wel zeer opmerkelijke man, die Jeruzalem is binnengetrokken, samen met de Soeurs Réparatrice, uit een Frans klooster aan de rand van de stad. Ongewild zijn deze nonnen bij het conflict betrokken geraakt, en ze ervaren aan den lijve dat de 'Engel des Heren Zich legert om wie Hem vrezen'.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Jerusalem Vigil
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-6067-896-6
Uitgever: Gideon
Onweer boven Jeruzalem
19 mei 1948. De staat Israël is nog maar vijf dagen oud. De Joden in de Oude Stad krijgen even lucht, omdat ze de Sionpoort in handen hebben. Maar de situatie is nog altijd zeer bedreigend. Mosje Sachar – professor en strateeg van de Haganah- strijders – probeert het moreel van zijn mensen hoog te houden. Hij wordt tegengewerkt door de corrupte rabbi Akiva. En zijn eigen leven wordt direct bedreigd door een infiltrant.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Thunder from Jerusalem
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-6067-898-2
Uitgever: Gideon
Het hart van Jeruzalem
23 mei 1948. De dagen van de Joden in het Oude Jeruzalem lijken geteld te zijn. De staat Israël is nu negen dagen oud. Het Joodse verzet heeft nauwelijks meer wapens en munitie. En de mensen sterven bijna van de dorst. Zal er op tijd redding komen? Een droge, hete, harde woestijnwind teistert het heilige land. De mensen in de Joodse wijk vergaan van de dorst. Het waterrantsoen is net genoeg om je tong nat te maken. Lori Kalner richt zich volledig op de bescherming van de kleine Abe Kurtzmann, die in paniek raakt zodra hij een gebouw binnengaat. Rabbi Lebowitz moet de geheime gang opblazen, nu Mosje en Dov niet zijn teruggekomen van hun missie in vijandelijk gebied, maar hij wacht… en wacht. David Meyer haalt adembenemende toeren uit als gevechtspiloot in een trage, kwetsbare Piper of een lastig te besturen Duitse jager: een Messerschmitt 109 – zowat de enige vliegtuigen waarover Israël beschikt. ‘Dummkopf’ Alfie Halder en de mysterieuze tuinman blijken een bijzondere relatie met elkaar te hebben. De tuinman komt Daoed te hulp, de Arabische weesjongen die door de Joodse dokter Baroech is geadopteerd. En hij geeft hem een bijzondere opdracht.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Jerusalem's heart
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-6067-899-0
Uitgever: Gideon
De boekrollen van Jeruzalem
De Israëlische strijdkrachten kunnen niet standhouden tegen de Arabische overmacht. Mosje Sachar, de Israëlische aanvoerder, vlucht voor onbepaalde tijd in de zeer geheime gangen onder de stad. ‘Dummkopf’ Alfie Halder gaat met hem mee. Onder een grote onderaardse koepel vinden zij een enorme bibliotheek, met talloze boekrollen waarin de geschiedenis van het Joodse volk is beschreven. Mosje opent een van de rollen en komt terecht in het verhaal van een zekere Mirjam, een knappe, jonge weduwe en haar Romeinse minnaar Marcus. Deze centurio, die moet vechten om zijn positie binnen het corrupte Romeinse bestuur te behouden, wordt onweerstaanbaar tot de Joodse Mirjam aangetrokken. Maar haar jeugd en de afwijzing door haar volksgenoten maken haar tot een zeer gecompliceerde vrouw. Ineens gonzen er berichten over een mysterieuze profeet door het Joodse land. De man zou een bedreiging vormen voor de Romeinse overheersers, maar voor Mirjam lijkt hij de vervulling te zijn van haar verlangen naar liefde en vergeving.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: The Jerusalem Scrolls
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-6067-924-5
Uitgever: Gideon
De stenen van Jeruzalem
28 mei 1948. Geen enkele Jood meer in de Oude Stad. Alleen Mosje Sachar en Alfie Halder nog. Zij zitten veilig in de onderaardse bibliotheek. Op aanwijzing van de oude rabbi Lebowitz leest Mosje boekrollen die daar al eeuwen liggen te wachten. En Alfie? Deze eenvoudige man ziet dingen die Mosje ontgaan. In de tweede boekrol leest Mosje over Aveel ­ een straatjochie in het oude Jeruzalem dat nauwelijks weet te overleven. Aveel is de straat op gestuurd door zijn moeder. Maar zijn hart is nog niet verhard. Dat komt misschien door z¹n vriendschap met Chajiem, een andere straatjongen, die geen vader en moeder meer heeft. Als Chajiem gedood wordt door een Romeinse soldaat, besluit de kleine Aveel wraak te nemen. Hij verlaat Jeruzalem. Nakdimon, een lid van het Sanhedrin, is eropuit gestuurd om te horen wat die buitengewone prediker Jesjoea nu eigenlijk zegt. Onderweg wordt hij overvallen door een bende rovers. Marcus Longinus is met eenzelfde opdracht onderweg. En hij hoopt de kans te krijgen zijn vroegere minnares weer te zien. In een ravijn stoot hij op Nakdimon die voor zijn leven moet vechten. En een roverhoofdman, die zijn land wil bevrijden van de Romeinen, heeft zo z'n eigen redenen om Jesjoea te zoeken.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Stones of Jerusalem
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-6067-925-3
Uitgever: Gideon


De hoop van Jeruzalem
28 mei 1948 - Mosje Sachar heeft alle besef van uur en tijd verloren in de geheime koepel onder de oude stad. Hij pakt de derde boekrol. Die wordt bijeen gehouden door de bandjes van een oud kindermutsje uit schapenvacht. Een teken? Alsof hij er persoonlijk bij is, leest Mosje verder over de drie straatschoffies ­ Har-or Tov, Emet en Aveel ­ die door Jesjoea van Nazaret zijn genezen van blindheid, doofheid en een treurig hart. Er gaat een wereld voor hen open, als Jesjoea hun vertelt wat er allemaal aan de nachtelijke hemel te zien is. Tegen de ochtend krijgen ze opdracht naar Bet Lechem te gaan met een boodschap voor Zadok. Marcus Longinus, de Romeinse centurio, krijgt opdracht toezicht te houden op de bouw van een aquaduct. Daar maakt hij kennis met Zadok, de opperherder van de duizenden schapen die in de Tempel geslacht zullen worden. De reden van de ontmoeting is een ernstig conflict tussen bouwers en herders.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Jerusalem's hope
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-6067-988-1
Uitgever: Gideon

Galway kronieken / Galway Chronicles

Alleen de rivier weet wat vrijheid is
Alleen de rivier weet wat vrijheid is vertelt de bewogen geschiedenis van Ierland in de periode rond 1830-1840. Het was een tijd dat Engelsen de Ierse pachters onderdrukten en daarmee het zaad van verbittering zaaiden dat generaties lang zijn kracht zou behouden. In een poging alle sporen van de Ierse geschiedenis volledig uit te wissen, namen de Engelsen Ierland intellectueel en geestelijk in de tang. En daar bleef het niet bij. Ze dwongen de Ieren met harde hand tot dienstbaarheid. Vrijheid werd daardoor een zo schaars goed, dat de Ieren er een spreekwoord voor vonden: "In Ierland weet alleen de rivier wat vrijheid is." In het dorp Ballynockanor is het slecht gesteld met de vrijheid. Sinds de dood van de erfgenaam uit het geslacht Burke, en de mysterieuze verdwijning van diens zoon, worden de pachters onbarmhartig uitgemolken door een hebzuchtige Engelse landheer, die hun het leven zowat onmogelijk maakt. In deze donkere periode van Ierlands geschiedenis hebben de inwoners van het armoedige dorp weinig hoop voor de toekomst. Toch spreekt een verwarde oude vrouw over vrijheid, waarheid en hoop. Mad Molly Fahey belooft pastoor O’Bannon en de dorpelingen dat het hongerige dorp Ballynockanor een wonder zal beleven. 'Een geheim wonder, Pater, maar toch een wonder.' En na Kerstavond, als een vreemdeling de bevroren rivier oversteekt en het dorp binnenwandelt, rijgt zich een keten van gebeurtenissen aaneen, waardoor het leven van de inwoners van Ballynockanor nooit meer hetzelfde zal zijn. Terwijl de ene gebeurtenis volgt op de andere, ontstaat er hoop in het hart van de eens zo mooie weduwe Kate Donovan Garrity, ondanks haar boosheid en twijfels. Haar uiterlijk werd door een brand geschonden, maar haar vroegere schoonheid is niet helemaal verdwenen. Hoewel ze nog jong is, vraagt ze zich af of ze ooit nog een man zal liefhebben? Of moet ze ervoor oppassen dat haar hart niet opnieuw gebroken wordt? Met grote hardnekkigheid slaagt ze erin haar gevoelens te verbergen. Wat haar drijft, is de angst opnieuw bezeerd te worden, opnieuw iemand te verliezen. De eigenzinnige, zinnelijke Brigit hunkert ernaar de schrijnende armoede van haar familie te ontvluchten en een vrouw van aanzien te worden. Ervan dromend een heldin te zijn, is ze een gewillige prooi voor de begerige zoon van de Engelse landheer die nu met harde hand regeert op het landgoed dat eens het geslacht Burke toebehoorde. Brigit gelooft dat zij het instrument zal zijn waardoor er vrede kan groeien tussen het dorp en de landheer. Heeft haar droom een kans van slagen - of is het een luchtkasteel? Wanneer de volkswoede omslaat in geweld, worden Kate en haar dorpsgenoten betrokken in een vrijheidsstrijd die hun hele levenswijze kan verwoesten. Terwijl het conflict oploopt, voelt de vreemdeling - die Joseph heet - zich gedwongen het verleden recht te zetten en oud onrecht boven water te brengen.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Only the river runs free
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-6067-768-4
Uitgever: Gideon
Over mensen en engelen
'Ik heb een tweede kans gekregen,' zei Joseph tegen de priester. 'Een thuis, een echt gezin. Een tijdlang meende ik dat zoiets voorgoed buiten mijn bereik lag. Meneer pastoor, het is voor mij een droom hier te zijn. Moet ik die droom op het spel zetten?' Joseph Connor Burke woont weer op het landgoed van zijn voorouders. Maar het is een woelige tijd. Ierland worstelt onder het juk van de Engelse onderdrukkers. Josephs droom van een vredig koninkrijk valt in duigen door geweld en verraad. Het duurt niet lang of het dorp Ballynockanor wordt meegesleurd in de politieke twist die over het Groene Eiland rolt. Joseph heeft de baby van Brigid Donovan in zijn armen en zijn hart gesloten. Voor hem is de kleine Tom echt zijn zoon. Er gaan zelfs roddels door het landgoed en de omgeving dat hij de vader van het kind is. Het kind lijkt immers wel erg veel op hem. Door de gedachte dat Joseph het kind bij haar overleden zuster verwekt zou kunnen hebben, groeit de haat die Kate Donovan tegen hem koestert. En de pijnlijke liefde die Joseph voor haar koestert, wordt hierdoor een onbereikbare droom – een nachtmerrie bijna. De beweging om Ierland los te maken uit de Engelse omarming – de beweging voor de Herroeping – vraagt zoveel van Josephs aandacht, dat hij minder aandacht aan de kleine Tom en zijn landgoed kan geven dan hij nodig acht. Door de dramatische thuiskomst van Brigid Donovan, van wie hij de weduwnaar is, heeft de onafhankelijkeheidsbeweging een enorme impuls gekregen. En Joseph is een soort boegbeeld op het schip waarvan Daniel O’Connell de kapitein is. Maar daardoor richten de tegenstanders van de Herroeping hun pijlen vooral op Joseph. Door middel van hoon, manipulaties en verraad proberen ze de jonker vleugellam en monddood te maken. Ergens in een herberg op het Engelse platteland komen enkele samenzweerders tegen de Herroeping bij elkaar. Twee van hen zijn hooggeplaatste Engelsen, de derde man is een Ier die een belangrijke rol in de Herroepingsbeweging speelt. Zij bespreken de mogelijkheden om Joseph van zijn standpunt af te brengen, maar niets lijkt te werken. Hij is bijvoorbeeld niet gevoelig voor omkoping. Ze besluiten een vrouw in de strijd te werpen. En als hij daarvoor niet bezwijkt...? De Ierse samenzweerder bedenkt een plan dat zelfs in de gedachten van de vijandige Engelsen niet was opgekomen. Zij snakken naar adem als hij hun zijn gruwelijke plan voorlegt. Maar omdat het ongetwijfeld efficiënt zal zijn, geven ze hem toestemming het uit te voeren.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Of men and of angels
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-6067-799-4
Uitgever: Gideon
De as der herinnering
Enkele minuten nadat Kate Donovan en Joseph Connor Burke elkaar hun jawoord hebben gegeven, verstoort een troep Engelse soldaten hun bruiloft. Ze arresteren Joseph, op beschuldiging van hoogverraad, waarop de strop staat. Eensklaps hult de gelukkigste dag van Kate Donovan Burke zich in de zwartste duisternis. De beschuldiging van hoogverraad is uit de lucht gegrepen, maar de rechter van Galway County is een vriendje van kolonel Mahon, het brein achter deze arrestatie. Als Joseph wordt opgehangen, kan Mahon zijn begerige handen op het land van Burke leggen. Na Josephs arrestatie speelt hij een huichelachtig spel met de kersverse Lady Burke, zodat zij Joseph overhaalt het spel mee te spelen om zijn hals te redden. Maar het loopt allemaal anders. Zijn sluwe aanpak brengt Mahon niet het gewenste resultaat. Daarom neemt hij allerlei vormen van grof geweld te baat om Kate – ofwel Lady Burke – klein te krijgen. En hij kan genoeg Ieren vinden die bereid zijn hun eigen volk te verraden, als het maar geld oplevert. En Mahon betaalt goed als je vuile klusjes voor hem opknapt. Terwijl Kate haar eenzame strijd voert op het landgoed Burke, bijgestaan door enkele bedienden en huisgenoten, reiken de inktvis-armen van kolonel Mahon tot de plaats waar Joseph zich bevindt. Op verre afstand van zijn geboortegrond wordt hem het leven zuur gemaakt door een onmenselijke cipier aan wie Mahon een grote som gelds heeft beloofd als hij Joseph onschadelijk weet te maken. De as der herinnering is een verhaal van haat, wreedheid en verraad, maar ook van een liefde die alles gelooft, die alles hoopt en die alles verdraagt. Zullen Kate en Joseph verenigd worden? Of zal hij eindigen aan de galg, op beschuldiging van verraad? Zullen zijn vrienden erin slagen hem vrij te krijgen? Of zal kolonel Mahon de familie Burke kunnen vernietigen?
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Ashes of remembrance
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-6067-868-0
Uitgever: Gideon
Alle wateren naar de zee
Het is oktober 1844. De hebzuchtige en wrede kolonel Mahon is dood, en er lijkt een tijd van vrede en welvaart aan te breken, hoewel de Britse overheersers erin slagen de Ierse onafhankelijkheidsbeweging steeds verder de kop in te drukken. Kate kan elk ogenblik bevallen van het kind dat Joseph bij haar verwekt heeft tijdens die ene hartstochtelijke nacht in de gevangenis van Galway City. Het betekent dat het geslacht Burke zal voortleven in de komende generatie. Hoewel jonker Joseph ver van huis is, geloven zijn pachters in zijn spoedige terugkeer, zodat hij zal kunnen delen in de vreugde en de plotselinge welvaart van zijn volk. Nog nooit heeft het westen van Ierland zo’n vruchtbaar jaar gekend. Er zijn sinds mensenheugenis niet zo veel aardappelen gegroeid op de vriendelijke hellingen van de rivier de Cornamona. Het lijkt wel of alle stenen in voedsel zijn veranderd. Tijdens de dankmis voor de overvloedige oogst ziet alleen gekke Molly donkere wolken boven de zonnige horizon. Voor de kerk van Ballynockanor profeteert ze dat een monster het land zal verslinden en velen zal verdrijven. 'Alle ogen zullen duister worden,' kermt ze. 'Een plaag, een ramp...' Niemand begrijpt wat ze bedoelt. En duidelijker kan ze het niet zeggen. Pas in de maanden daarna beginnen de dorpelingen te begrijpen wat haar verontrustende woorden inhielden.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: All rivers to the sea
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-6067-875-3
Uitgever: Gideon

Kronieken van Sion / Zion Chronicles

De poorten van Sion
De Kronieken van Sion geeft een levendig beeld van de intense worsteling van het Joodse volk dat verrijst uit de ashopen van de vernietigingskampen, en van de botsende krachten - binnen en bulten Palestina - die het land, in bedreiging en hoop, verdeeld houden.

November 1947. De Verenigde Naties besluiten dat Palestina - nu onder Brits gezag - zal worden verdeeld in een joodse en een Palestijnse staat. In mei 1948 zullen de Engelsen zich terugtrekken. Van alle kanten stromen joden toe, die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd: vol hoop en verwachting, en bereid hun nieuwe vaderland tegen elke prijs te verdedigen.

Ellie Warne werkt als fotografe in Jeruzalem. Als ze foto's maakt van een oude boekrol, raakt ze tegen wil en dank verwikkeld in het conflict tussen de joden, de Arabieren en de Engelsen. Ook in haar hart woedt strijd. Houdt ze nog van haar ex-vriend David? Of voelt ze meer voor de joodse archeoloog Moshe, die wel wat meer doet dan kruiken opgraven...
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: The gates of Zion
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789043507707
Ebook: 9789020537772
Uitgever: Kok
Een lied in Sion
December 1947. Over enkele maanden zal Palestina worden verdeeld in een joodse en een Palestijnse staat. Maar de tegenstand tegen de joodse staat is groot. De joden bereiden zich erop voor dat ze van alle kanten zullen worden aangevallen, zodra de Engelsen zich uit het gebied zullen terugtrekken. En ook nu is geweld aan de orde van de dag.

Rachel Lubetkin heeft Auschwitz overleefd, maar heeft daar een hoge prijs voor betaald. Nu is ze, met hulp van de Haganah, Palestina binnengesmokkeld. Ze krijgt bericht dat haar grootvader nog leeft en ergens in Jeruzalem woont. Hoe kan ze hem bereiken, nu de joodse wijk van Jeruzalem volledig van de buitenwereld is afgesloten?
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: A daughter of Zion
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789043507714
Ebook: 9789020537789
Uitgever: Kok
Een dochter van Sion

Rachel heeft als jonge vrouw Auschwitz overleeft en in Palestina haar grootvader en haar broer Yacok teruggevonden. Zij gaat met een voedselkonvooi mee de Oude Stad in en besluit er te blijven om de joden te helpen tegen de dreiging van de Arabieren. Haar oude vijand uit het concentratiekamp Friedrich Gerhardt is inmiddels zelf in Palestina naar haar op zoek vanwege haar afschuwelijke verleden. Zij trouwt met Moshe Sachar die zijn hart aan haar heeft verloren, en wordt zo weer een echte dochter van Sion.

Ook Ellie Warne geeft haar ja-woord aan de Amerikaanse piloot David Meyer. David wordt door Ben Goerlon naar Amerika gestuurd om vliegtuigen voor Israël te kopen.

Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: A daughter of Zion
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789043507721
Ebook: 9789020537796
Uitgever: Kok
De terugkeer naar Sion
Februari 1948. De sfeer in Jeruzalem wordt steeds grimmiger. Een bloedige bomaanslag op het kantoor van de Jerusalem Post wordt door de joodse leiders benut voor een politieke list. In de Oude Stad, de joodse wijk van Jeruzalem, heerst honger.

Moshe Sachar en zijn mannen proberen tegen de verdrukking in het moreel hoog te houden. Dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

David Meyer doet koortsachtige pogingen om een joodse luchtmacht op poten te zetten met behulp van overtollig Amerikaans materiaal en om daarmee wapens naar Palestina te smokkelen. Want zodra de Britse troepen zich uit Palestina zullen terugtrekken, zal de nieuwe staat Israël ongetwijfeld van alle kanten worden aangevallen...
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: The return to Zion
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789043507738
Ebook: 9789020537802
Uitgever: Kok
Rouw over Sion
April 1948. Het joodse paasfeest nadert, maar in de joodse wijk van Jeruzalem is bijna niets meer te eten. Moshe Sachar organiseert een groot voedselkonvooi vanuit Tel Aviv, dat door de Arabische linies heen Jeruzalem moet zien te bereiken. De joodse troepen die voor het konvooi een weg moeten banen, zijn echter verreweg in de minderheid en slecht bewapend. De situatie lijkt hopeloos.

David en Ellie Meyer hebben van Ben Goerion de opdracht gekregen om een schip uit te schakelen, dat vanuit Joegoslavië op weg is naar Jaffa met wapens voor de Arabieren. Maar die opdracht blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Wie is hun vijand, wie hun vriend?
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: A light in Zion
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789043507745
Ebook: 9789020537819
Uitgever: Kok
Een bazuin in Sion

April 1948. Een overval van joodse terroristen op onschuldige Arabische burgers schokt de wereld. De publieke opinie lijkt zich tegen de joden te keren; de Verenigde Staten dreigen hun hulp aan het Joods Bureau te herzien.

De Arabieren nemen bloedig wraak voor wat hun vrouwen en kinderen is aangedaan. Het geweld in Palestina neemt steeds meer toe, terwijl het Britse leger zich afzijdig houdt.

Moshe en zijn mannen proberen stand te houden in de vesting Kastel, maar de overmacht is groot. Ondertussen belanden David en Ellie Meyer in Italië, op zoek naar een schip met wapens voor de Arabieren. Kunnen ze voorkomen dat het schip zijn doel bereikt?

Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: A light in Zion
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789043507769
Uitgever: Kok
De sleutel tot Sion
Mei 1948. Over enkele dagen zal de staat Israël worden uitgeroepen. De Britse troepen maken zich op om te vertrekken. Vijf Arabische staten popelen om Palestina binnen te vallen zodra de Engelsen het gezag hebben overgedragen. De joodse leiders proberen nog met diplomatie een vreedzame oplossing te vinden, maar zonder succes.

David en Ellie Meyer zijn gestrand in Europa en proberen uit handen van de autoriteiten te blijven. Een Amerikaanse journalist weet echter steeds hun spoor te volgen en brengt hen in het nauw. De tijd begint te dringen: David is de enige die de joodse piloten kan trainen en hen kan omvormen tot een heuse luchtmacht. En zonder een luchtmacht is de staat Israël kansloos...
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: The key to Zion
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789043507776
Ebook: 9789020537826
Uitgever: Kok

Sion dagboeken / Zion Diaries

Dreigende duisternis
Op de dag dat Loralei Kepler tweeëntwintig wordt, wordt haar leven ruw verstoord. De Tweede Wereldoorlog breekt uit en de Duitsers vallen België binnen. Loralei en haar familie lopen groot gevaar vanwege hun hulp aan Joodse mensen. Ze proberen zo snel mogelijk hun woonplaats Brussel te verlaten. Maar het is al te laat. Al gauw wordt Loraleis familie uit elkaar gerukt. Halsoverkop weet Loralei te ontkomen naar Londen. Ze komt terecht bij een kerk waar vluchtelingen worden opgevangen. Daar ontmoet ze iemand uit haar verleden, die een eeuwenoud geheim met zich meedraagt. Ook in Londen blijft het gevaar dreigen. Loralei gaat opnieuw de strijd met het kwaad aan, gewapend met een rotsvast geloof.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: The gathering storm
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789085201830
Uitgever: Barnabas
Wanhopig verzet
In 1940 vlucht de beroemde Joodse concertvioliste Elisa Lindheim-Murphy met haar man uit Wenen naar Engeland om te ontsnappen aan de nazi's. Maar ook in Engeland voelt ze zich niet veilig voor Hitlers uitbreidende macht. Elisa neemt een wanhopig, maar moedig besluit. Ze gaat een scheepstransport met Joodse kinderen naar Amerika begeleiden. Elisa hoopt dat zij en de kinderen daar eindelijk vrede en veiligheid kunnen vinden. Wanneer midden op de Atlantische Oceaan Duitse torpedo's het schip tot zinken brengen, weet Elisa zich met een aantal vluchtelingen in veiligheid te brengen op de reddingsboten. Door de schaarse voorraden wordt de tocht voor hen een race tegen de klok...
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Against the wind
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789085201977
Uitgever: Barnabas

Verbond met Sion / Zion Covenant

Prelude in Wenen
De macht van de nazi's breidt zich met geweld uit, bovengronds en ondergronds. Duitsland leeft al onder hun juk. Het kleine buurland Oostenrijk huivert... Elisa Lindheim, violiste bij het Weens Symfonie Orkest, is half-Joods, maar haar identiteit gaat schuil achter een Arische naam. Daardoor, en door haar blonde haar, kan ze vrij in Duitsland optreden, hoewel een wet uit 1935 dat aan Joodse musici verbiedt. Haar dierbare Joodse vriendin Leah, celliste in hetzelfde orkest, wordt samen met haar man Shimon wel bedreigd door de nazi-terreur. John Murphy is verslaggever voor de New York Times in Berlijn en Wenen. Hij knoopt nauwe relaties aan met Engelse politici die Hitler ten val willen brengen. Door hun betrokkenheid bij de Joodse ondergrondse komen Elisa en John, los van elkaar, terecht in een web van intriges, samenzweringen en dodelijk gevaar. De dreiging van oorlog hangt boven hun ontmoetingen.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Vienna prelude
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-6067-649-1
Uitgever: Gideon
Tegenspel in Praag
Ze is aan de nazi-terreur ontsnapt. Maar ze keert terug, om kostbare schatten uit het land te redden. Elisa Lindheim heeft haar leven gewaagd om mensen te helpen ontsnappen uit de dodelijke greep van de nazi's. Maar deze begaafde violiste is zelf ook een vluchteling. Duitsland en Oostenrijk zijn niet veilig meer voor haar. Ze vindt ternauwernood een toevlucht in Tsjecho-Slowakije, maar voor hoe lang? Duizenden verkeren in levensgevaar. Zij kan hun noodkreten niet negeren. Hitler vertrapt het liefelijke Oostenrijk en strekt zijn handen uit naar het buurland Tsjecho-Slowakije. Zijn haat grijpt iedereen naar de keel. Kan de oorlog nog uitblijven?Elisa wordt verscheurd tussen haar toewijding aan het ondergronds verzet en haar trouw aan Leah, haar Joodse vriendin die twee Duitse jongetjes buiten het bereik van de nazi's probeert te houden... Ondertussen hunkert ze naar John Murphy. Zal hij bij haar terugkomen?
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Prague counterpoint
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-6067-714-5
Uitgever: Gideon
Signatuur in München
Met het signeren van het verdrag is de vrede nog niet getekend. Europa huivert voor de tirannie van de Nazi's. Onder de intimidatie van Hitler beginnen de knieën van de Europese leiders steeds harder te knikken. Wanneer zullen de Engelsen en Fransen hem een halt durven toeroepen? Zullen ze moed krijgen door de geheime informatie die Elisa hun moet overbrengen? Elisa meende dat ze eindelijk aan de nazi's was ontkomen, samen met haar man John Murphy en het mismaakte weeskind Charles Kronenberger. Maar onderweg naar Amerika komt ze terecht in een netwerk van chantage en intrige. Leah Feldstein probeert, samen met Louis, het tweelingbroertje van Charles, Oostenrijk te ontvluchten, hoewel alle grensovergangen zijn afgesloten. Ondertussen zwerft een oud vrachtschip met achthonderd Joodse vluchtelingen aan boord, doelloos over de oceaan. Er is geen land dat deze ontheemden wil opnemen. Zou Shimon Feldstein onder hen zijn?
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Munich signature
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-6067-715-3
Uitgever: Gideon
Intermezzo in Jeruzalem
Jeruzalem en Palestina blijven trekken, maar het Beloofde Land belooft weinig goeds... Shimon en Leah Feldstein slagen erin het land van hun voorvaderen binnen te komen. Maar ook op dat stukje grond heeft Hitler zijn kwaadaardige ogen geslagen. Ook daar wil hij de Joden het leven onmogelijk maken. En hij heeft in het Midden-Oosten sterke medestanders, die hem helpen de stabiliserende aanwezigheid van Engelse troepen teniet te doen. De omstreden liefde tussen een Joodse jonge man en een Arabische jonge vrouw komt hun heel goed van pas. Leah's vriendin Elisa volgt de ontwikkelingen in Palestina met angst en hoop. Maar als ze hoort wat haar vroegere vriend Thomas von Kleistmann is overkomen, weet ze dat de wrede, Germaanse goden inderdaad zijn losgelaten.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Jerusalem interlude
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-6067-716-1
Uitgever: Gideon
Passage in Danzig
De "Kristallnacht" - de nacht van het gebroken glas - verplettert iedere hoop dat het wel zal meevallen. De synagogen van Berlijn staan in brand en Joodse winkels en woningen worden geplunderd. Dominee Karl Ibsen en zijn vrouw Helen (zij is de zuster van Anna Lindheim) worden gearresteerd, omdat ze Joden hebben geholpen. Hun twee kinderen moeten zien te ontkomen aan hun nazi-achtervolgers. De jonge Peter Wallich staat, samen met zijn moeder, zuster en kleine broertje, voor hetzelfde probleem. Hoe kan hij, als Jood, hen veilig uit Wenen krijgen? Hoe kunnen ze Danzig bereiken - de havenstad waar de vrijheid lonkt? Wat kan één mens doen?
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Danzig passage
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-6067-718-8
Uitgever: Gideon
Requiem in Warschau
Terwijl de schaduwen over Polen trekken, stamelt een verbijsterde wereld; "Het is dus toch zo erg..." Hitler arrangeert een requiem voor Warschau. Het leven van miljoenen loopt gevaar - voorbestemd om vermorzeld te worden in de klauwen van de Führer. Lori Ibsen en Jacob Kalner hebben, samen met Jamie, Mark en Alfie, hun toevlucht gezocht in Danzig. Daar hopen ze veilig te zijn. Peter Wallich onstnapt naar Warschau en probeer wanopig een plekje te vinden onder de Joden. Lucy Strasburg staat op het punt te bevallen van haar "SS-baby" en hoopt aan Wolfgan von Fritschauer te ontkomen. Maar in het vooroorlogs Europ is geen veilige plaats meer. Hitler's haat stroomt als gifgas over het Kanaal en bedreigt ook het leven van Helen Ibsen en haar zuster Anna Lindheim, die bidden voor de veiligheid van hun kinderen.
Schrijver: Bodie & Brock Thoene
Oorspronkelijke titel: Warsaw requiem
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-6067-719-6
Uitgever: Gideon

Gerelateerde schrijvers