Boekenplank:
Kies

Boeken van Janet Evanovich

Meer over Janet Evanovich

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Janet Evanovich


Alexandra Barnaby

 1. Metro girl - Metro girl
 2. Motor mouth - Motor mouth

Stephanie Plum

 1. Grof geld - One for the money
 2. Knekeldans - Two for the dough
 3. Dodelijk trio - Three to get deadly
 4. Viermaal is scheepsrecht - Four to score
 5. De zevende hemel - Seven up
 6. Het achtste wonder - Hard eight
 7. Schoppen negen - To the nines
 8. Tien met stip - Ten big ones

Stephanie Plum Kerst-editie

 1. Stille nacht - Visions of sugar plums
Alexandra Barnaby
Stephanie Plum Kerst-editie

gedetailleerd overzicht

Alexandra BarnabyMetro girl
Alexandra Barnaby heeft het niet gemakkelijk in een grotendeels door mannen gedomineerde wereld. Een vrouwelijke automonteur met een voorkeur voor roze wordt sowieso met argwaan bekeken. Gelukkig is Alex niet op haar mondje gevallen en weet ze precies hoe ze met mannen moet omgaan. Maar of die eigenschappen haar helpen als ze de confrontatie aangaat met FBI-agenten en huurmoordenaars uit Cuba - en als ze bovendien nog een goudschat wil vinden? Want Alex moet eerst haar broertje beschermen dat het zeiljacht van de bekende autocoureur Sam Hooker heeft gepikt. En dan is er nog Hooker zelf, die graag een relatie met haar wil beginnen, ware het niet dat moordenaars, rechercheurs en familie steeds opnieuw een streep door de rekening halen...
Schrijver: Janet Evanovich
Oorspronkelijke titel: Metro girl
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-443-2067-1
Uitgever: The House of Books
Motor mouth
Barney is een vrouw met een voorkeur voor snelheid en een talent om de wet te overtreden. Ze weet ook alles van bedrog. Eerst was er Hooker en toen die verkoper. Nu is ze ervan overtuigd dat een concurrent de boel belazert. Terwijl Hooker en Barney rondsnuffelen om bewijzen te vinden, eindigen ze met een 'geleende' truck met oplegger, twee raceauto's en een dode kerel. En dat is nog maar het begin van de ellende.
Schrijver: Janet Evanovich
Oorspronkelijke titel: Motor mouth
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-443-2222-4
Uitgever: The House of Books

Stephanie PlumGrof geld
Stephanie Plum, geen cent te makken en werkeloos, chanteert haar neef Vinnie van het bureau Borgstelling en Incasso om haar een baan te geven als premiejager. Haar eerste opdracht: de aanhouding van Joe Morelli, voormalig politieman en nu beschuldigd van moord. Saillant detail: Morelli is de supermacho die Stephanie op haar zestiende ontmaagdde en vervolgens de onthullende details schreef op de muur van het toilet van Mario's Lunchroom. Er bestaat nog steeds een sterke band-tegen-wil-en-dank tussen de twee, dus de jacht op Morelli kan gecompliceerd worden. Maar bovenal uiterst gevaarlijk, zeker als Stephanie in contact komt met een zwaargewicht bokser die het geweld niet schuwt...
Schrijver: Janet Evanovich
Oorspronkelijke titel: One for the money
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-290-4910-3
Uitgever: Meulenhoff
Knekeldans
Gewapend met een overmaat aan lef - om nog maar te zwijgen van schokpistolen, spuitbussen met pepergas, verblindende straatlantaarns en haar .38 die ze liever niet gebruikt - zet premiejager Stephanie Plum de jacht in op de voortvluchtige misdadiger Kenny Mancuso. Hij is net uit het leger, beschikt over verdacht veel geld, en hij heeft zojuist zijn beste vriend neergeschoten. In achterstraatjes, donkere stegen en rouwkamers zoekt Stephanie tussen lijken en doodkisten naar de schimmige Kenny. En wie kent de rouwkamers beter dan Stephanies onweerstaanbare oma Mazur, die bij een dodenwake altijd pontificaal op de eerste rij zit? Politieman Joe Morelli met zijn soepele fatsoenopvatting en oververhitte libido zit Kenny Mancuso - en Stephanie - op de hielen. Ondanks de hulp die Stephanie krijgt van vrienden en kennissen, moet ze tenslotte het gevaar alleen trotseren als ze gebalsemde lichaamsdelen krijgt thuisbezorgd en met de dood wordt bedreigd door de onsmakelijkste gek die ze ooit heeft ontmoet.
Schrijver: Janet Evanovich
Oorspronkelijke titel: Two for the dough
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-290-4830-1
Uitgever: Meulenhoff
Dodelijk trio
In Dodelijk trio baant premiejager Stephanie Plum zich opnieuw een weg door de stadsjungle van Trenton, New jersey. Bij een wat dubieuze huiszoeking krijgt ze een stoot tegen haar hoofd, waarna ze wakker wordt naast een lijk. Voor rechercheur Joe Morelli komt ze onmiddellijk op de eerste plaats van de lijst verdachten te staan. Stephanie krijgt nauwelijks de gelegenheid zich daar zorgen over te maken, want ze wordt onverwacht beschoten door lugubere types met bivakmutsen. De boodschap die met de kogels meekomt is duidelijk: als ze niet ophoudt jacht te maken op een ijsverkoper - die volgens de buurt geen vlieg kwaad doet - kan het nog wel eens verkeerd met haar aflopen.
Schrijver: Janet Evanovich
Oorspronkelijke titel: Three to get deadly
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-290-5428-X
Uitgever: Meulenhoff
Viermaal is scheepsrecht
Stephanie Plum is een jonge medewerkster op het kantoortje van een Amerikaanse borgtochtverlener. E?n van diens cli?nten is niet voor de rechter verschenen en hij dreigt het voorgeschoten geld kwijt te raken, dus krijgt Stephanie de opdracht om de vrouw op te sporen. Het wordt ??n grote chaos, met vele komische verwikkelingen. Ze krijgt te maken met een concurrente, een travestiet, een valsemunter, een macho schlemiel, haar hippe grootmoeder en een nieuwe minnaar... Maar het wordt minder leuk als haar auto en haar flat uitbranden en er moorden worden gepleegd.
Schrijver: Janet Evanovich
Oorspronkelijke titel: Four to score
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-290-5833-1
Uitgever: Meulenhoff
De zevende hemel
Eddie DeChooch is gepakt voor sigarettensmokkel in Trenton, New Jersey. Als de ex-maffioso weigert voor de rechtbank te verschijnen, wordt premiejager Stephanie Plum ingeschakeld om hem op te sporen. Geen gemakkelijke klus, zo blijkt, want Eddie kent alle trucs en is niet bang zijn pistool te gebruiken. Walter 'MoonMan' Dunphy en Dougie 'De Dealer' Kruper waren maffiavriendjes van DeChooch. Ze hebben deelgenomen aan een gevaarlijke operatie die veel meer inhield dan een eenvoudige sigarettensmokkel. Als Dougie en Mooner spoorloos verdwijnen, brengt Stephanie zwaar geschut in stelling: meesterpremiejager Ranger. Zijn prijs? Een perfecte nacht met Stephanie. Maar met wie maakt ze meer kans op de zevende hemel? Haar mentor, de vervaarlijke Ranger, of haar ex-vriend, de seksistische rechercheur moordzaken, Joe Morelli? Op het thuisfront heeft Valerie, Stephanies zuster, besloten terug te keren naar Trenton, met haar twee draken van kinderen. Oma Mazur vraagt zich af of ze lesbisch zal worden en Bob, de boulimische hond, vreet alles op, met inbegrip van het meubilair.
Schrijver: Janet Evanovich
Oorspronkelijke titel: Seven up
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-417-6014-8
Uitgever: Muntinga


Het achtste wonder
Premiejager Stephanie Plum wordt ingehuurd om een verdwenen kind op te sporen. Maar er speelt meer en Stephanie twijfelt of ze wel voor de goede kant werkt. En zal Ranger zijn prijs opeisen nu haar relatie met Morelli wankelt? Er ligt weer heel wat op Stephanies' bord, waaronder een oude dame die auto's steelt, om nog maar te zwijgen van een moordend konijn.
Schrijver: Janet Evanovich
Oorspronkelijke titel: Hard eight
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-443-0670-7
Uitgever: The House of Books
Schoppen negen
Stephanie Plum is misschien niet de beste premiejager, maar het lukt haar altijd haar prooi te pakken te krijgen. In Schoppen negen heeft haar neef Vinnie, tevens haar baas, zich borg gesteld voor Samual Singh, een illegale immigrant. Wanneer de voortvluchtige is verdwenen, wordt Stephanie op de zaak gezet. Maar wat ze ontdekt is veel huiveringwekkender dan iemand ooit heeft kunnen bedenken...
Schrijver: Janet Evanovich
Oorspronkelijke titel: To the nines
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-443-1061-5
Uitgever: The House of Books
Tien met stip
Het begint met een onschuldig tochtje naar de supermarkt, op zoek naar nacho's. Maar Stephanie Plum en haar compagnon Lula, zijn op het verkeerde tijdstip op de verkeerde plaats. Voor ze het goed en wel beseffen raken ze verzeild in een gewelddadige roofoverval, waarbij een auto explodeert. Wat een gewone dag in het leven van Stephanie Plum beloofde te worden eindigt erin dat ze het doelwit worden van een gang. De vlam slaat helemaal in de pan als een sinistere killer, bijgenaamd de Junkman, de jacht op haar opent. De enige veilige plek is het onderkomen van Ranger, maar dat moet ze wel eerst vinden. In het gezelschap van een schietgrage Lula en een losgeslagen Oma Mazur begint Stephanie aan een waanzinnige race tegen de klok...
Schrijver: Janet Evanovich
Oorspronkelijke titel: Ten big ones
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-443-1463-7
Uitgever: The House of Books

Stephanie Plum Kerst-editieStille nacht
Het is kersttijd en Stephanie Plum krijgt te maken met een nogal ongewoon probleem: er zit een vreemde man in haar keuken. Hij was er plotseling terwijl ze koffie zat te drinken. Niets helpt om de knappe Diesel, zo heet de man, weg te krijgen. En Stephanie heeft al problemen genoeg: ze heeft nog geen kerstinkopen gedaan, de zaak Sandy Claws - die gezocht wordt wegens diefstal en zich niet heeft gemeld volgens borgcontract bij de rechtbank - is nog niet opgelost, haar zus is zwanger, haar grootmoeder heeft een nieuwe vriend en haar moeder drinkt te veel... En wat moet die Diesel nou?
Schrijver: Janet Evanovich
Oorspronkelijke titel: Visions of sugar plums
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-443-0795-9
Uitgever: The House of Books