Boekenplank:
Kies
 • Home
 • C
 • Patricia Cornwell

Boeken van Patricia Cornwell

Patricia Cornwell ging na haar studie Engels werken als verslaggever bij de The Charlotte Observer in North Carolina waar opklom tot ze de misdaadverslaggever van de krant. Na haar verhuizing naar Virginia ging ze werken voor het kantoor van de Chief Medical Examiner of Virginia. Daarnaast werkte Cornwell als vrijwilliger bij de Richmond Politie.

Meer over Patricia Cornwell

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1956

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Patricia Cornwell


Andy Brazil

 1. Wespennest - Hornet's nest
 2. Zuiderkruis - Southern cross
 3. Hondeneiland - Isle of dogs

At Risk Team

 1. Het risico - At risk
 2. Het front - The front

Kay Scarpetta

 1. Fataal weekend - Postmortem
 2. Corpus delicti - Body of evidence
 3. Al wat overblijft - All that remains
 4. Rigor Mortis - Cruel and unusual
 5. Modus Operandi - The body farm
 6. Het Kaïnsteken - From Potter's field
 7. Doodsoorzaak - Cause of death
 8. Onnatuurlijke dood - Unnatural exposure
 9. De brandhaard - Point of origin
 10. Zwarte hoek - Black notice
 11. Het eindstation - The last precinct
 12. Aasvlieg - Blow fly
 13. Sporen - Trace
 14. Roofdier - Predator
 15. Dodenrol - Book of the dead
 16. Scarpetta - Scarpetta
 17. De Scarpetta factor - The Scarpetta factor
 18. Mortuarium - Port mortuary
 19. Rood waas - Red mist
 20. Link - The bone bed
 21. Zuurstof - Dust
 22. Scherp - Flesh and blood
 23. Gewetenloos - Depraved heart
 24. Chaos - Chaos
 25. Autopsie - Autopsy
 26. Kroongetuige - Livid
 27. Onnatuurlijke oorzaak - Unnatural death

Non-Fictie

 • Portret van een moordenaar - Portrait of a killer
 • Scarpetta's wintertafel - Scarpetta's wintertable

gedetailleerd overzicht

Andy BrazilWespennest
De Zwarte Weduwe waart rond in Charlotte, North Carolina. Een meedogenloze moordenaar die het heeft voorzien op zakenlieden. De slachtoffers duiken op in diverse plaatsen in de stad, maar één ding hebben ze gemeen: hun genitaliën zijn bewerkt met oranje verf.

Plaatsvervangend commissaris Virginia West heeft haar handen vol aan het onderzoek. En tot haar grote ergernis draagt haar chef haar ook nog op een jonge, ambitieuze verslaggever mee op patrouille te nemen om het slechte imago van de politie op te vijzelen.

Voor Andy Brazil van de Charlotte Observer is het een geweldige kans. Maar de paniek grijpt om zich heen als vertrouwelijke informatie uitlekt en de Zwarte Weduwe opnieuw toeslaat...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Hornet's nest
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789024501533
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zuiderkruis
Een gewelddadige jeugdbende houdt de stad Richmond in Virginia in zijn greep. Het agressieve gedrag escaleert van autodiefstallen en roofovervallen bij geldautomaten tot moord. Een volstrekt zinloze moord.

Pers en burgers zijn het toenemende geweld in hun stad zat. En onder hun kritische oog start hoofdcommissaris Judy Hammer met haar collega's Virginia West en Andy Brazil een onderzoek om de zaak zo snel mogelijk op te lossen...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Southern cross
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024537709
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hondeneiland
Judy Hammer, hoofdcommissaris van politie in de staat Virginia, en haar trouwe rechterhand Andy Brazil worden dol van de perikelen rond politici die tegen burgers beschermd moeten worden en omgekeerd.

Te midden van die wanorde roept men op het eiland Tangier, voor de kust van Virginia, de onafhankelijkheid uit. De eilandbewoners stellen dat hun recht op zelfbestuur verankerd ligt in de geschiedenis van de Amerikaanse pioniers, die in 1607 van Hondeneiland in Londen uitzeilden op weg naar de Nieuwe Wereld.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Isle of dogs
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024540686
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

At Risk TeamHet risico
Rechercheur Winston Garano moet achter een twintig jaar oude moordzaak in Knoxville aan. Die opdracht komt van zijn baas, Monique Lamont, een keiharde vrouw die haar zinnen heeft gezet op een miljoenenbudget voor een nieuw DNA-laboratorium. Het oplossen van de Knoxville-moord moet het breekijzer daarvoor zijn.

Dan wordt Monique in haar eigen huis overvallen en verkracht, en Winston komt onverhoeds binnen...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: At risk
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024555581
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het front
Rechercheur Win Garano wordt door zijn ambitieuze baas Monique Lamont opgezadeld met een hopeloze cold case. De openbaar aanklaagster denkt door het oplossen van deze oude zaak een grote carrièrestap te kunnen maken.

Win verdiept zich in de zaak, en langzaamaan openbaart zich een vuile, ingewikkelde moordzaak. Hij kan echter niet vermoeden dat Lamont er zelf ook bij betrokken is.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: The front
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021800240
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Kay ScarpettaFataal weekend
Een seriemoordenaar waart rond in Richmond, Virginia. Patholoog-anatoom Kay Scarpetta probeert met geavanceerde technieken rechercheur Pete Marino te helpen de moordenaar op te sporen.

Maar iemand maakt misbruik van haar kantoor om de jacht op de seriemoordenaar te saboteren en zo de reputatie van Scarpetta te vernietigen. Ze laat zich echter niet ontmoedigen en blijft verbeten verder zoeken, daarbij geholpen door haar nichtje Lucy, een tienjarig computerwonder.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Postmortem
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789024515882
Ebook: 9789021808857
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Corpus delicti
Iemand achtervolgt Beryl Madison. Iemand houdt haar in de gaten terwijl ze boodschappen doet en als ze thuis is. Ze wordt steeds vaker opgebeld en bedreigd. Doodsbang vlucht ze naar Key West. Maar eens moet ze terug naar huis. Die nacht wacht de onbekende haar op en om een onverklaarbare reden laat Beryl de moordenaar binnen.

Zo begint voor patholoog-anatoom Kay Scarpetta het onderzoek naar een even ingewikkelde als bizarre misdaad. Waarom deed Beryl de deur open? Kende zij de moordenaar?
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Body of evidence
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789021801254
Ebook: 9789021808864
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Al wat overblijft
Vier keer wordt de auto van een jong stel leeg op een eenzame plek aangetroffen; vier keer worden de in verregaande staat van ontbinding verkerende lichamen maanden later in een bos gevonden. De politie lijkt geen enkele aanwijzing te hebben over de identiteit van de moordenaar en ook patholoog-anatoom Kay Scarpetta staat voor een raadsel.

Als de dochter van senator Pat Harvey samen met haar vriendje verdwijnt, neemt de zaak een nieuwe wending. En wat wil de geheimzinnige speelkaart zeggen die bij alle lijken is gevonden?
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: All that remains
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789021008578
Ebook: 9789021808871
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Rigor Mortis
Ronnie Joe Waddell wordt, na tien jaar dodencel, op de elektrische stoel geëxecuteerd. Conform de procedures onderzoekt Kay Scarpetta het stoffelijk overschot. Maar dan worden twee misdaden gepleegd die alleen maar met Waddel in verband kunnen worden gebracht.

Het onderzoek loopt stroef. Vingerafdrukken verdwijnen, computergegevens worden gemanipuleerd. Het duurt niet lang of de reputatie van patholoog-anatoom Kay Scarpetta staat op het spel...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Cruel and unusual
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789021801483
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Modus Operandi
Een slaperig stadje in de bergen van North Carolina wordt ruw opgeschrikt door de moord op een elfjarig meisje. Patholoog-anatoom Kay Scarpetta en rechercheur Pete Marino vermoeden dat de moord het werk is van een gevreesde seriemoordenaar.

Voor Kay word de zaal nog gecompliceerder als blijkt dat haar nichtje Lucy, geniaal met computers, zich bij de FBI behoorlijk in de nesten heeft gewerkt...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: The body farm
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789021802435
Ebook: 9789021808895
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Het Kaïnsteken
Op kerstavond wordt in Central Park het naakte, levenloze lichaam aangetroffen van een jonge vrouw. Wanneer Kay Scarpetta en haar collega's Benton Wesley en Pete Marino op de plaats van het misdrijf arriveren, herkennen ze meteen het werk van de gevreesde seriemoordenaar Temple Brooks Gault. Maar wie is het slachtoffer?

Terwijl patholoog-anatoom Kay Scarpetta probeert aanknopingspunten te vinden, slaat de moordenaar opnieuw toe...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: From Potter's field
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789024523405
Ebook: 9789021808901
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Doodsoorzaak
Op oudejaarsdag wordt een duiker dood aangetroffen op een werf voor afgedankte marineschepen. Een ongeluk?

Patholoog-anatoom Kay Scarpetta twijfelt. Als vervolgens haar mortuariumassistent wordt vermoord, ontdekt Kay dat beide zaken met elkaar te maken hebben. Samen met rechercheur Pete Marino en haar nichtje Lucy raakt Kay Scarpetta in een maalstroom van intriges en gevaar...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Cause of death
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789024526031
Ebook: 9789024577033
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Onnatuurlijke dood
Negen gruwelijk verminkte lijken zijn er al gevonden, vijf in Ierland en vier in Amerika. Patholoog-anatoom Kay Scarpetta wordt bij de tiende vondst geroepen. Weer ligt het lichaam op een vuilnisbelt en weer zijn de ledematen afgesneden. De overeenkomsten met de eerdere zaken zijn frappant en er lijkt sprake te zijn van een en dezelfde dader.

Kay Scarpetta en rechercheur Pete Marino ontdekken steeds meer bewijsmateriaal dat wijst op een complot. Een complot zo alomvattend dat het het hele land zou kunnen bedreigen...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Unnatural exposure
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789024521029
Ebook: 9789024577040
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De brandhaard
Een onbekende vrouw komt om bij een brand in het huis van een mediatycoon. Wie is zij? Waarom is ze vermoord? En hoe kan een vuur dat in de badkamer begint, zo fel branden dat alles volledig in de as wordt gelegd?

Terwijl patholoog-anatoom Kay Scarpetta zoekt naar een verband met een andere brand - en een andere moord - is ze in gedachten bezig met een zaak uit het verleden.

Carrie Grethen, medeplichtige van de seriemoordenaar Temple Gault, is ontsnapt uit de gevangenis. Ze zint op wraak. Ze stuurt Kay Scarpetta een boodschap die er geen enkele twijfel over laat bestaan dat ze Kay verantwoordelijk acht voor de dood van Temple Gault. En niet alleen Kay, maar ook Lucy, Pete Marino en Benton Wesley...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Point of origin
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024509966
Ebook: 9789024577057
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zwarte hoek
De nachtmerrie begint als op een Belgisch vrachtschip het half vergane lijk wordt aangetroffen van een onbekende man. Op het eerste gezicht gaat het om een onfortuinlijke verstekeling. De autopsie van Richmonds patholoog-anatoom Kay Scarpetta lijkt ook niets bijzonders op te leveren, behalve een zeer vreemde tatoeage en een aantal lange, blonde haren.

Maar verder onderzoek voeren Kay en Pete Mariono naar Parijs en naar het hoofdkantoor van Interpol in Lyon, waar ze geheime instructies krijgen over een gevaarlijke seriemoordenaar, bijgenaamd Loup-Garou, de weerwolf...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Black notice
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789024534852
Ebook: 9789024572359
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Het eindstation
Het eindstation is een toevluchtsoord voor hen die nergens anders meer terecht kunnen. Het is een bureau dat is gespecialiseerd in (ogenschijnlijk) hopeloze zaken. Ex-FBI-profiler Benton Wesley vreesde al maanden voor zijn dood dat hijzelf ooit als zaak van Het eindstation zou eindigen.

Nu moet ook Kay Scarpetta, patholoog-anatoom in Richmond, Virginia, een beroep doen op Het eindstation, de organisatie waarbij haar nichtje Lucy Farinelli betrokken is.

Kay wordt beschuldigd van moord. Het moordwapen waarmee politiecommissaris Diane Bray op brute wijze om het leven is gebracht, wordt aangetroffen in haar huis en de bewijzen tegen Kay stapelen zich op.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: The last precinct
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789051084177
Ebook: 9789024572366
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aasvlieg
Dr. Kay Scarpetta is weggegaan uit de staat Virginia, op zoek naar rust en vrede. Maar dat is haar niet gegund....

In Florida wordt ze betrokken bij een aantal afgrijselijke moorden, en ze raakt verstrikt in een internationale samenzwering die haar doodsangsten doet uitstaan.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Blow fly
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789024548279
Ebook: 9789024577064
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Sporen
Patholoog-anatoom Kay Scarpetta keert, vergezeld door Pete Marino, terug naar Richmond, Virginia, naar het onderzoekscentrum waar ze vijf jaar geleden na dramatische gebeurtenissen moest vertrekken.

Haar opvolger, dr. Marcus, heeft haar hulp nodig bij een uitzonderlijke lijkschouwing. Maar opnieuw wordt Kay in een onmogelijke positie gemanoeuvreerd door de vreemde en onheilspellende zaken die zich in het centrum lijken af te spelen...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Trace
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024550333
Ebook: 9789024577071
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Roofdier
Patholoog-anatoom Kay Scarpetta werkt freelance voor de National Forensic Academy. Haar team, met Pete Marino en Lucy Farinelli, krijgt te maken met een angstaanjagende zaak.

Als zij een aantal forensische puzzelstukjes bij elkaar leggen, wijst dat naar een moordenaar met een even geniaal als misdadig brein. Tot nu toe heeft hij in de schaduw zijn gang kunnen gaan...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Predator
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789024550869
Ebook: 9789024577088
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dodenrol
In het oude centrum van Charleston, in South Carolina, begint Kay Scarpetta een privépraktijk voor forensische pathologie.

Scarpetta heeft met haar schat aan ervaring al veel vermoorde mensen en bewijzen van sadisme gezien, maar hier wordt zij geconfronteerd met een reeks onthutsende, angstaanjagende sterfgevallen: een verdachte zelfdoding, een ritueel vermoorde vrouw, een misbruikt en gedumpt jongenslichaam.

Voordat ze hiermee klaar zal zijn, zal de Dodenrol, het logboek van het mortuarium, veel meer namen voor lijkschouwing bevatten. Misschien ook haar eigen naam...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Book of the dead
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024559305
Ebook: 9789024577095
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Scarpetta
De NYPD verzoekt Kay Scarpetta naar New York te komen om een patiënt te onderzoeken die speciaal naar haar heeft gevraagd: Oscar Bane. Hij is gewond en zit vastgeketend in een psychiatrische inrichting.

Hij vertelt haar een van de meest bizarre verhalen over een moord die ze ooit heeft gehoord. Er is een vrouw gemarteld en vermoord, en er zullen meer gruwelijke moorden volgen. Is Bane een krankzinnige misdadiger? Of klopt zijn paranoïde verhaal, en loopt er een moordenaar rond?

Langzaam komt Kay tot het verschrikkelijke besef dat degene die de misdaden begaat, altijd weet waar zijn prooi is...
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Scarpetta
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789021801582
Ebook: 9789021804385
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De Scarpetta factor
Kay Scarpetta is te gast in een praatprogramma op tv waar ze spreekt over de sensationele zaak van de vermiste, doodgewaande Hannah Starr. Wanneer ze na de uitzending thuiskomt, ligt er een verdacht pakje op haar te wachten. Een bom?

Deze levensbedreigende situatie staat niet op zichzelf: Scarpetta krijgt binnen de kortste keren te maken met een beroemde acteur die van een seksueel misdrijf wordt beschuldigd en bovendien met de verdwijning van een mooie, extreem rijke vrouw, met wie haar nicht Lucy ooit een geheime relatie had.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: The Scarpetta factor
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021805009
Ebook: 9789021804392
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Mortuarium
Een zesjarig jongetje is op gruwelijke wijze in zijn achtertuin vermoord. Vrijwel meteen is er een verdachte opgepakt: Johnny Donahue, een briljante Harvard-student met het syndroom van Asperger. Hij heeft zelfs al bekend. Maar patholoog-anatoom Kay Scarpetta ontdekt dat hij het nooit gedaan kan hebben.

In dezelfde week is in een park bij Boston een onbekende jongeman overleden. Scarpetta vindt het merkwaardig dat zijn lichaam pas begon te bloeden nadat het het mortuarium binnen was gebracht. Bij het onderzoek krijgt ze hulp van haar nichtje Lucy, die precies op de hoogte is van de laatste technologische ontwikkelingen, zoals minuscule robotcamera's.

Ondertussen staan Scarpetta's integriteit en geloofwaardigheid op het spel. Het begint duidelijk te worden dat haar rechterhand Jack Fielding zijn bevoegdheden in het mortuarium ruimschoots overschreden heeft...

In de zinderende ontknoping grijpen alle gruwelijke details, raadsels en verhaallijnen op ingenieuze wijze in elkaar.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Port mortuary
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021854380
Ebook: 9789021804408
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Rood waas
Patholoog-anatoom Kay Scarpetta is op weg naar de beruchte vrouwengevangenis in de Amerikaanse staat Georgia. Ze gaat daar een gedetineerde opzoeken die informatie zegt te hebben over de dood van Jack Fielding, Scarpetta's collega die een halfjaar geleden vermoord is.

Tijdens haar speurtocht stuit ze op een bizarre samenhang tussen wat Jack is overkomen en andere feiten: een gezin dat jaren geleden uitgemoord is, een jonge vrouw in de dodencel, en diverse onverklaarbare sterfgevallen binnen de gevangenis. Er blijkt zelfs een verband te zijn met een uiterst destructief wapen dat internationale grote schade aan kan richten.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Red mist
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021805825
Ebook: 9789021805832
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Link
Patholoog-anatoom Kay Scarpetta krijgt een vreemd filmpje in haar inbox: een opname van een boottochtje, tamelijk onschuldig op het eerste gezicht, maar aan het eind van de opname verschijnt een foto van een afgesneden menselijk oor.

Er lijkt een link te zijn met de mysterieuze verdwijning van een paleontologe in Canada. Uiteindelijk leidt het spoor naar een sluwe, wrede killer.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: The bone bed
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789021805849
Ebook: 9789021805856
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Zuurstof
Op het sportveld van het MIT wordt een lijk gevonden. Het is van Gail Shipton, een studente informatica. Haar lichaam is bedekt met een felgekleurd fluorescerend poederlaagje.

Kay Scarpetta en rechercheur Pete Marino staan voor een raadsel. Gail lijkt verstikt, maar er zijn geen sporen die daarop wijzen...

Kortgeleden zijn in Washington drie jonge vrouwen net zo aangetroffen. Het zijn moorden waar Kays echtgenoot Benton toevallig aan werkt. Weet hij er meer van?
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Dust
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021805863
Ebook: 9789021805870
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Scherp
Vlak bij het huis van Kay Scarpetta wordt een leraar doodgeschoten. Scarpetta gaat meteen naar de plaats delict. Het blijkt om een precisieschot van veraf te gaan. Niemand heeft iets gezien of gehoord...

Aldus begint de jacht op een seriemoordenaar. Het enige wat hij achterlaat zijn stukjes koper; zijn slachtoffers lijken niets met elkaar gemeen te hebben. Later krijgt Kay Scarpetta schokkende aanwijzingen dat haar nichtje Lucy, een computergenie, iets met de moorden te maken heeft.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Flesh and blood
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789024566983
Ebook: 9789024566990
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gewetenloos
Kay Scarpetta ontvangt een vreemd filmpje dat opgenomen lijkt te zijn door een oude bewakingscamera. De beelden zijn compromitterend voor haar nicht Lucy, een computerspecialiste. Algauw volgen er meer verontrustende clips, die vreselijke juridische gevolgen kunnen hebben. Er hangt Lucy levenslang boven het hoofd...

Scarpetta gaat op een eenzame, dramatische zoektocht naar de waarheid. Een mysterieuze dood binnen de filmwereld, een vliegtuigwrak in de Bermuda-driehoek, een gruwelijk pakje in een vrachtwagen en angstaanjagende video's uit het verleden, dreigen Scarpetta's wereld compleet te ruïneren.

Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Depraved heart
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024567003
Ebook: 9789024567010
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Chaos
Een jonge vrouw overlijdt tijdens een fietstochtje langs de rivier de Charles. Geen natuurlijke dood, concludeert Kay Scarpetta. Er is blijkbaar een verband met de vele gedichten die haar worden opgestuurd door een zekere Tailend Charlie.

Maar deze stalker is op geen enkele manier te traceren. Scarpetta's eigen geloofwaardigheid en professionaliteit komen onder vuur te liggen.

Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Chaos
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024574742
Ebook: 9789024574759
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Autopsie

Forensisch patholoog-anatoom Kay Scarpetta is als hoofd medisch onderzoeker teruggekeerd naar Virginia, de staat waar ze haar gedenkwaardige carrière begon. Ze is nog maar enkele weken aan het werk als ze te maken krijgt met twee ernstige misdrijven: het lichaam van een vrouw is op een gruwelijke wijze tentoongesteld vlak bij een spoorlijn, en in een uiterst geheim laboratorium in de ruimte vindt een catastrofe plaats.

Wanneer Scarpetta de sporen begint te volgen, lijkt het erop dat een seriemoordenaar dicht bij huis toeslaat. Maar hoe hebben deze zaken met elkaar te maken?

Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Autopsy
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789024577248
Ebook: 9789024577255
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Kroongetuige

Hoofdpatholoog-anatoom Kay Scarpetta is met veel tegenzin kroongetuige in een sensationeel moordproces wanneer ze schokkend nieuws ontvangt. De zus van de rechter is dood aangetroffen. Op het eerste oog lijkt het op een simpele inbraak, maar dan ontdekt ze dat er niets is gestolen. En waarom ligt de tuin bezaaid met dode planten en insecten?

Hoewel er geen duidelijke doodsoorzaak is, herkent Scarpetta de onmiskenbare tekenen, en ze weet dat het ergste nog moet volgen. De forensisch patholoog komt in gevecht met een krachtige tegenstander die haar terugbrengt naar het verleden, en de tijd die ze nog heeft om de moordenaar te vangen raakt snel op...

Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Livid
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789021035840
Ebook: 9789021035857
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Onnatuurlijke oorzaak

In de wildernis van Noord-Virginia worden de lichamen van twee kampeerders gevonden. De slachtoffers zijn zo toegetakeld dat ze niet meer herkenbaar zijn. Patholoog-anatoom Kay Scarpetta wordt gevraagd de zaak te onderzoeken.

Eenmaal op het plaats delict blijkt het bewijs angstaanjagend, en in het geval van de onmenselijk grote voetafdrukken in de modder zelfs onbegrijpelijk. Na de griezeligste bergingsactie uit haar hele carrière, moet Scarpetta er achter zien te komen wie zulke gewelddadige moorden zou plegen, en waarom...

Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Unnatural death
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789021043661
Ebook: 9789021043678
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Non-Fictie

Portret van een moordenaar
Wie was de beruchte Engelse seriemoordenaar `Jack the Ripper'?

In Portret van een moordenaar toont Patricia Cornwell onomstotelijk zijn identiteit aan.

Door het schrijven van de Kay Scarpetta-thrillers heeft Patricia Cornwell een enorme expertise verworven in forensische onderzoeksmethoden. Die deskundigheid heeft ze ingezet bij een hernieuwd onderzoek naar `Jack the Ripper'.

Ze hanteerde de modernste DNA-technieken bij allerlei materialen en de meest geavanceerde analyses van handschriften, papier, inkt en andere resten. Daarnaast gebruikte ze haar kennis van daderprofilering, en consulteerde ze topdeskundigen op dit terrein.

Haar weergaloze speurtocht resulteerde in het vlijmscherpe portret van een moordenaar.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Portrait of a killer
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789024551057
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Scarpetta's wintertafel
Dit bijzondere boek gunt de lezer een blik in het privéleven van Kay Scarpetta, Pete Marino en Lucy Farinelli in de week tussen kerst en oud en nieuw. De doortastende patholoog-anatoom van de staat Virginia, haar collega van politie en haar nichtje (de FBI-agente) vieren de feestdagen met een aantal heerlijke maaltijden.

In de keuken brouwt het drietal bijzondere heerlijkheden als:
 • Marino's dodelijk lekkere eierpunch;
 • Lucy's tot overtreding verleidende koekjes;
 • Scarpetta's beroemde pizza;
 • Kay's stoofschotel vol smakelijke ingrediënten.

Dit is geen zwaarwichtig kookboek, maar een vrolijk, hartverwarmend verhaal voor lezers die hun culinaire vaardigheden willen meten met die van drie roemruchte speurders.
Schrijver: Patricia Cornwell
Oorspronkelijke titel: Scarpetta's wintertable
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789024535217
Uitgever: Luitingh-Sijthoff