Boekenplank:
Kies
 • Home
 • K
 • Jonathan Kellerman

Boeken van Jonathan Kellerman

Meer over Jonathan Kellerman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1949

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jonathan Kellerman


Overzicht

 • Broedertwist - True detectives
 • Domein van de beul - The butcher's theater
 • Dubbele doodslag - Double homicide
 • Lege plek - The Conspiracy Club
 • Misdadigers - Capital crimes

Alex Delaware

 1. Breekpunt - When the bough breaks
 2. Bloedband - Blood test
 3. Het scherp van de snede - Over the edge
 4. Doodgezwegen - Silent partner
 5. Tijdbom - Time bomb
 6. Oog in oog - Private eyes
 7. Duivelsdans - Devil's waltz
 8. Gesmoord - Bad love
 9. Noodgreep - Self-defense
 10. Het web - The web
 11. De kliniek - The clinic
 12. Handicap - Survival of the fittest
 13. Boze tongen - Monster
 14. Engel des doods - Dr. Death
 15. Vlees en bloed - Flesh and blood
 16. Moordboek - The murder book
 17. Doorbraak - A cold heart
 18. Therapie - Therapy
 19. Razernij - Rage
 20. Ontknoping - Gone
 21. Stoornis - Obsession
 22. Beklemming - Compulsion
 23. Skelet - Bones
 24. Sluitend bewijs - Evidence
 25. De privélerares - Deception
 26. De mysterieuze vrouw - Mystery

Petra Connor

 1. Billy Straight - Billy Straight
 2. De juni moorden - Twisted

gedetailleerd overzicht

OverzichtBroedertwist
Tegen wil en dank vormen de halfbroers Moe Reed en Aaron Fox een team om een vermiste studente op te sporen. De twee mannen verschillen als dag en nacht van elkaar. Moses is een jonge rechercheur bij het L.A. Police Departement en Aaron is een geslaagde privédetective. Wanneer Aaron ontdekt dat een beroemde acteur die bekendstaat om zijn drugsmisbruik iets te maken heeft met het vermiste meisje, lijkt er zicht op een doorbraak in de zaak. Hun onderzoek brengt ze in de verleidelijke wereld van glamour, geld en macht, waar rijke filmsterren het contact met de werkelijkheid verloren zijn.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: True detectives
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-218-0377-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Domein van de beul
Voor inspecteur Dani Sharavi van de recherche in Jeruzalem begint een vrijwel uitzichtloze moordzaak, wanneer binnen twee weken de verminkte lichamen van twee Arabische meisjes worden gevonden. Aanwijzingen zijn er niet, behalve het feit dat de slachtoffers keurig gewassen en leeggebloed zijn achtergelaten. Zijn de moorden gepleegd door een seksueel gefrustreerde psychopaat of zijn de moorden het gevolg van de spanningen tussen de joodse en Arabische gemeenschap? Domein van de beul is niet alleen een bloedstollende thriller, maar is tegelijkertijd een fascinerend portret van Jeruzalem met haar diverse bevolkingsgroepen die, met hun verschillende religieuze achtergronden, al eeuwen lang in een fragiele balans met elkaar leven.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: The butcher's theater
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-245-1823-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Dubbele doodslag
Boston: Als de zwarte topscorer Julius Van Beest na een basketbalwedstrijd wordt neergeschoten, zet de politie alles op alles om de schutter te vinden, maar bij de lijkschouwing wordt een vreemde ontdekking gedaan. Santa Fe: De rechercheurs Darrel Two Moons en Steve Katz onderzoeken de moord op een galeriehouder en komen terecht in een gevaalijke wereld waar moord tot kunst is verheven. * Geschreven door Jonathan Kellerman & Faye Kellerman.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Double homicide
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5336-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Lege plek
Als zijn vriendin Jocelyn is vermoord kent de jonge psycholoog Jeremy Carrier maar één manier om de pijn in zijn hart te dempen: hard werken. Wanneer er meer vrouwen op dezelfde gruwelijke wijze sterven, wordt Jeremy beschuldigd. Koortsachtig probeert hij zijn onschuld te bewijzen. Dankzij een vreemd genootschap komt hij langzaam maar zeker steeds dichter bij de waarheid… en uiteindelijk op het spoor van een geslepen psychopaat.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: The Conspiracy Club
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-4992-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Misdadigers
Twee steden, twee moorden... Berkeley: De openbaar aanklager Davida Grayson steunt publiekelijk het stamcelonderzoek. Dit heeft haar niet bij iedereen populair gemaakt. Toch had niemand verwacht dat Davida slachtoffer zou worden van een moord. Rechercheurs Will Barnes en Amanda Isis moeten de aanknopingspunten zien te vinden voordat de moordenaar nog eens toeslaat. Nashville: De rechercheurs Baker Southerby en Lamar Van Gundy onderzoeken de moord op rockster Jack Jeffries, die is doodgestoken. Ze ontdekken al snel dat het slachtoffer een patiënt was van psycholoog Alex Delaware. Hij helpt hen bij het onderzoek naar dader en motief. Dan blijkt dat ook supersterren dingen verbergen. * Geschreven door Jonathan Kellerman & Faye Kellerman.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Capital crimes
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-218-0097-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Alex DelawareBreekpunt
Morton Handler heeft een eigenzinnige opvatting over psychiatrie. Tot zijn specialiteiten behoren fraude, seksuele afpersing en manipulatie. Uiteindelijk wordt dit hem noodlottig: hij en zijn vriendin Elena Gutierrez worden op gruwelijke wijze vermoord. Rechercheur Milo Sturgis heeft geen enkele aanwijzing maar wel een mogelijke getuige: de zevenjarige Melody Quinn. Milo roept de hulp in van kinderpsycholoog Alex Delaware. Maar als Alex het meisje onder hypnose brengt, maakt hij veel meer los dan hij kan vermoeden.
When the Bough Breaks - 1986
Regisseur: Waris Hussein
Cast: Ted Danson, Richard Masur, Marcie Leeds, e.a.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: When the bough breaks
Eerste uitgave: 1985
ISBN/EAN: 90-245-2401-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Bloedband
De vijfjarige Woody Swape heeft kanker. Zijn enige kans om te overleven is een intensieve behandeling in het ziekenhuis. Maar in een onoplettend moment wordt Woody ontvoerd. Met elk uur dat verstrijkt verslechteren Woody's vooruitzichten. Kinderpsycholoog Alex Delaware en rechercheur Milo Sturgis beginnen een race tegen de klok om Woody te vinden. Wie is er zo verknipt om een doodziek kind te ontvoeren...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Blood test
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 90-245-4964-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het scherp van de snede
Midden in de nacht krijgt de kinderpsycholoog Alex Delaware een verward telefoontje van zijn ex-patiënt Jamey Cadmus, een jongen met een beangstigend hoog IQ en een lange geschiedenis van emotionele problemen. Voordat Alex hem kan bereiken verdwijnt hij, om weer op te duiken op de plek van een gruwelijke moord. Is Jamey de moordenaar of is hij het slachtoffer van een nietsontziend complot?
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Over the edge
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 90-245-1525-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Doodgezwegen
Tijdens een party ontmoet kinderpsycholoog Alex Delaware zijn ex-vriendin Sharon Ransom die hem zes jaar geleden plotseling in de steek liet. Alex negeert Sharon, ondanks haar toespelingen dat ze hulp nodig heeft. De volgende dag is ze dood... Vol schuldgevoel start Alex een verbeten speurtocht naar haar verleden.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Silent partner
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-245-1080-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Tijdbom
Op het speelplein van een school vallen schoten. Geen van de kinderen raakt gewond, maar de schutter wordt neergeschoten door de lijfwacht van een politicus die een bezoek aan de school brengt. Rechercheur Milo Sturgis vraagt kinderpsycholoog Alex Delaware de kinderen te helpen met het verwerken van deze traumatische ervaring. Alex Delaware raakt meer en meer bij de zaak betrokken, maar zijn onderzoek wordt door allerlei mensen en instanties bemoeilijkt. Hij en Milo proberen erachter te komen wat de redenen zouden kunnen zijn voor de ogenschijnlijke kamikaze-actie van een enkele labiele geest...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Time bomb
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-245-1889-X
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Oog in oog
Kinderpsycholoog Alex Delaware krijgt een telefoontje van zijn ex-patiënte Melissa Dickinson. Als zevenjarige wist zij met hulp van Alex een angstcomplex te overwinnen. Melissa is inmiddels een jonge vrouw en wordt opnieuw geconfronteerd met de grootste angst uit haar jeugd: de man die haar moeder lichamelijk en geestelijk voor het leven verminkte, komt vrij uit de gevangenis. En dan verdwijnt Melissa's moeder spoorloos... Laag na laag legt Alex Delaware het mysterie bloot dat deze familie omgeeft. Samen met rechercheur Milo Sturgis ontrafelt hij een netwerk van voorbije ambities en langvergeten misdaden, dat nog steeds in staat is om levens te ontwrichten en te vernietigen.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Private eyes
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-245-5209-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Duivelsdans
Een bevriende kinderarts vraagt kinderpsycholoog Alex Delaware een patiëntje onder zijn hoede te nemen: Cassie Jones, een meisje dat telkens doodziek naar het ziekenhuis wordt gebracht en dan snel herstelt zonder dat de artsen de diverse symptomen kunnen verklaren. Alex gaat samen met rechercheur Milo Sturgis op onderzoek uit. Gebeuren er in het ziekenhuis duistere zaken of moet de thuissituatie van Cassie onder de loep genomen worden?
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Devil's waltz
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-245-1393-6
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gesmoord
Het zat in een eenvoudig bruin pakje, zonder afzender - een cassettebandje met daarop een hartverscheurende schreeuw, gevolgd door een kinderlijk liedje: Bad love. Bad love. Don't give me the bad love... Voor kinderpsycholoog Alex Delaware is dat bandje nog maar het begin van de nachtmerrie. Spoedig volgen er meer pesterijen: boosaardig gelach over de telefoon, vernieling van zijn bezittingen. Alex wordt het doelwit van een zorgvuldig geplande actie waarbij vage intimidaties escaleren tot serieuze bedreigingen. Samen met een goede vriend, rechercheur Milo Sturgis, probeert Alex de rode draad te vinden in een reeks verdachte ongevallen. Als zij er niet in slagen de verwrongen logica van de anonieme klewgeest op tijd te ontrafelen, zal Alex waarschijnlijk het volgende slachtoffer worden.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Bad love
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-245-1058-9
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Noodgreep
Sinds de vijfentwintigjarige Lucy Lowell jurylid is geweest bij een proces tegen een seriemoordenaar, wordt ze gekweld door een telkens terugkerende nachtmerrie waarin een kind iets geheimzinnigs en angstaanjagends ziet. Als deze nachtmerrie ook overdag Lucy's leven gaat beheersen maken kinderpsycholoog Alex Delaware en rechercheur Milo Sturgis zich grote zorgen. Ze vermoeden dat Lucy's nachtmerrie geen gewone angstdroom is, maar de harde werkelijkheid...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Self-defense
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-245-5591-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het web
Op uitnodiging van de arts Bill Moreland gaan Alex Delaware en zijn vriendin Robin naar het paradijselijke eiland Aruk. Maar als ze zijn aangekomen blijkt hun droom van uitrusten op prachtige zandstranden in idyllische baaien al snel een illusie. De eilandbewoners worden geterroriseerd, een meisje wordt slachtoffer van kannibalisme. En daarbij wil iemand weg heel erg graag dat Alex en Robin zo snel mogelijk weer vertrekken van Aruk...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: The web
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-245-5452-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De kliniek
Ze werd doodgestoken in een rustige straat in een van de veiligste wijken van Los Angeles. Het politieonderzoek zit muurvast. Wie vermoordde Hope Devane, professor in de psychologie en de auteur van een controversiële bestseller over populair-wetenschappelijke psychologie? Rechercheur Milo Sturgis is ervan overtuigd dat je, om een zaak op te lossen, er het best aan doet eerst het slachtoffer te leren kennen. Dus stapt hij met het dossier van de vermoorde vrouw onder de arm naar zijn goede vriend Alex Delaware in de hoop dat een psycholoog hem kan helpen. Stukje bij beetje vormen Alex en Milo zich een beeld van Hope Devane: haar jeugd, haar huwelijk, haar carrière en haar relatie met een ander slachtoffer...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: The clinic
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-245-2658-2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Handicap
Het begint met een enkele misdaad. De koelbloedige moord op de vijftienjarige Irit Carmeli tijdens een schoolreisje in de bergen van Santa Monica. Binnen enkele dagen wordt de zaak echter een van de grimmigste in de carrière van kinderpsycholoog Alex Delaware. Irit, dochter van een Israëlische consul, is niet het enige slachtoffer. Drie jonge mensen, allen met een handicap, verliezen het leven. Rechercheur Milo Sturgis en inspecteur Daniel Sharayi werken dag en nacht aan de zaak, maar uiteindelijk is het Alex Delaware die undercover moet gaan om de waarheid aan het licht te brengen...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Survival of the fittest
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-1718-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Boze tongen
Hoe kan een psychopaat die is opgesloten in een zogenaamd veilige inrichting voor moordenaars de gewelddadige dood van een aantal mensen in de buitenwereld voorspellen? Dat is de vraag die psycholoog Alex Delaware en rechercheur Milo Sturgis bezighoudt. Het eerste slachtoffer is een derderangs acteur die dood wordt aangetroffen in de kofferbak van een auto, keurig in tweeën gezaagd. Maanden later komt een psycholoog op een even gruwelijke wijze om het leven. Beide moorden zijn voorspeld door Ardis Peake, een psychiatrisch patiënt die al tientallen jaren achter slot en grendel zit. Niemand heeft ooit aandacht besteed aan zijn onsamenhangende uitspraken, maar nu zijn voorspellingen zijn uitgekomen, willen sommigen wel luisteren...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Monster
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-245-4169-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Engel des doods
Eldon Mate 'hielp' zieke mensen zelfmoord plegen en zag zichzelf daarom als een weldoener. Nu is deze 'Engel des doods' vermoord. Alles wijst erop dat iemand het niet met zijn ideeën over barmhartigheid eens was. Rechercheur Milo Sturgis wordt op de zaak gezet en roept de hulp in van psycholoog Alex Delaware. Alex worstelt echter met een gewetenskwestie, die hij moet oplossen voor hij weer met Milo kan samenwerken. Dit zorgt voor nog meer spanningen in het toch al zo ingewikklede onderzoek.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Dr. Death
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-245-3944-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Vlees en bloed
Lauren Teague was een opstandige tiener die van haar ouders in therapie moest bij Alex Delaware. Jaren later ziet hij Lauren terug in een erotische act. De genante herinnering komt weer bovendrijven als Laurens moeder een beroep doet op de psycholoog. Na haar tweede ontmoeting met Delaware was Lauren psychologie gaan studeren. Maar nu wordt ze vermist. Delaware bijt zich vast in de zaak en stuit op bizarre psychologische spelletjes en verbanden met de porno-industrie. Maar zijn vriendin heeft grote moeite met deze obsessie...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Flesh and blood
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-245-5183-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Moordboek
Psycholoog Alex Delaware ontvangt per post een album met misdaadfoto's. Hij laat het album zien aan rechercheur Milo Sturgis. Milo reageert geschokt op de foto van een jonge, gewurgde vrouw. De brute moord was een van Milo's eerste zaken. Van hogerhand werd het onderzoek om onduidelijke redenen gestaakt. Met de hulp van Alex Delaware besluit Milo te gaan graven in het verleden. Vastbesloten om dit keer wel de onderste steen boven te krijgen...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: The murder book
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-245-4689-3
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Doorbraak
In een trendy kunstgalerie wordt het lijk gevonden van Juliet Kipper, een jonge, veelbelovende schilderes. Waarom zou ze vermoord zijn? Rechercheur Milo Sturgis roept de expertise in van Dr. Alex Delaware. Alex ziet een opmerkelijk verband met een andere bizarre zaak: onlangs is een bluesgitarist bij een nachtclub neergestoken. Is er een seriemoordenaar aan het werk? En waarom sterven juist getalenteerde artiesten die bijna doorbreken naar het grote publiek?
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: A cold heart
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-245-4699-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Therapie
In de heuvels van Los Angeles wordt een auto gevonden met een jong stel erin. Allebei zijn ze vermoord met een kogel door het hoofd. Bij haar is ook nog eens een metalen stang door het hart gedreven. Rechercheur Milo Sturgis beseft dat deze zaak op het terrein van zijn vriend komt, de psycholoog Alex Delaware. Het is het terrein van de menselijke geest - complex, geheimzinnig en met een angstaanjagende neiging tot het kwaad. Delaware volgt een pad dat leidt naar een bekende psychiater en naar meer koelbloedige moorden. Naar hebzucht en bedrog...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Therapy
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5256-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Razernij
De zaak was een mediahype: peuter vermoord door twee pubers. Nu, jaren later, wordt Alex Delaware gebeld door één van de daders, Rand Duchay. Hij is net vrij en wil Delaware dringend spreken over iets belangrijks. Maar Rand komt niet opdagen op de afgesproken plek: zijn lichaam wordt gevonden langs de snelweg. Samen met rechercheur Milo Sturgis start Alex Delaware een onderzoek. Al gravend in het verleden onthullen ze langzaam een monster van ongekende omvang.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Rage
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-245-5757-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Ontknoping
Psycholoog Alex Delaware wordt door de politie gevraagd om een jonge actrice te onderzoeken, die met haar vriend Dylan hun eigen ontvoering in scène heeft gezet. Maar het blijft bij één gesprek, want niet veel later wordt het meisje gruwelijk vermoord teruggevonden. De hoofdverdachte, Dylan, is spoorloos verdwenen. Is hij een gestoorde moordenaar of zelf een slachtoffer? Samen met rechercheur Milo Sturgis zoekt Alex naar antwoorden in de schimmige theaterwereld van Los Angeles. Al snel stuiten zij op meer dode acteurs...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Gone
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-245-6072-1
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Stoornis
Psycholoog Alex Delaware hoort een merkwaardig verhaal van de jonge Tanya Bigelow. Haar tante heeft op haar sterfbed een moord bekend. Dat denkt Tanya tenminste te hebben gehoord in haar laatste, cryptische woorden. Alex stemt enigszins sceptisch toe om, samen met rechercheur Milo Sturgis, de zaak te onderzoeken. De aanwijzingen zijn vaag, tot zich opeens een echte moord aandient, die - heel angstaanjagend - een tunnel naar het verleden opent.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Obsession
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-218-0128-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Beklemming
Op een nacht, na een party, staat Kat zonder benzine. Ze kan niemand bellen: haar mobiel is leeg. Kat zal niet meer thuiskomen... Rechercheur Milo Sturgis werkt aan een gruwelijke moord op een lerares. Er is een ooggetuige die de moordenaar heeft zien vertrekken in een dure, donkere auto. De enige die van haar dood profiteert, is haar zoon, maar hij voldoet helemaal niet aan het daderprofiel. Milo doet een beroep op zijn onofficiële partner, psycholoog Alex Delaware. Hun methodische, gestaag vorderende onderzoek brengt hen naar de duistere kanten van de uitgaanswereld van Los Angeles. Daar stuiten ze op de verdwijning van Kat. Is er een verband met Milo's zaak?
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Compulsion
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-218-0195-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Skelet
De middelbare scholier Chance Brandt vervult als taakstraf telefoondiensten bij het Vogelmoeras, een natuurreservaat bij Los Angeles. Op een avond krijgt hij een beller die hem met verdraaide stem vertelt dat er een lijk in het moeras ligt. Chance denkt dat een van zijn vrienden hem voor de gek houdt en vergeet het voorval. Maar er ligt wel degelijk een lichaam in het moeras. Tijdens het onderzoek van de LAPD, onder leiding van rechercheur Milo Sturgis, worden in totaal vier vrouwenlichamen in het moeras gevonden. Alle vier missen ze de rechterhand. Is dit het werk van een verknipte seriemoordenaar? Milo belt meteen zijn vriend en parttime-assistent, psycholoog Alex Delaware.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Bones
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-218-0293-0
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Sluitend bewijs
In een half afgebouwde villa in een rijke buurt van Los Angeles stuit een nachtwaker op de lichamen van een jong stel. Ze liggen verstrengeld in een levenloze omhelzing. Rechercheur Milo Sturgis - door de wol geverfd - is toch geschokt bij de aanblik van de twee doden. Hij ziet het werk van een verknipte moordenaar. Met de hulp van psycholoog Alex Delaware gaat Milo vastberaden achter iedere aanwijzing aan, maar plotseling draait het onderzoek in een heel andere richting...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Evidence
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-218-1499-5
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De privélerares
Elise Freeman wordt dood aangetroffen in haar bad. Op een dvd die in haar boekenkast wordt gevonden, beschuldigt ze drie mannen van ernstige mishandeling. Ze zijn - net als Elise - docenten op een van Los Angeles' elitescholen. Voor het onderzoek probeert rechercheur Milo Sturgis door te dringen in deze school, maar de elite sluit de rijen, beducht voor een schandaal. Als er één moment is waarop Sturgis de kundigheid van zijn vriend, psycholoog Alex Delaware, kan gebruiken, is het nu. Het slachtoffer zelf had veel te verbergen en er zijn verdachten te over. Wanneer Alex en Milo de druk op hen - een minnaar, studenten, collega's - opvoeren, blijkt er één bereid om nogmaals te doden...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Deception
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-218-0521-4
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


De mysterieuze vrouw
Psycholoog Alex Delaware en rechercheur Milo Sturgis onderzoeken de moord op een knappe, ongrijpbare vrouw. Onder de naam 'Mystery' liet ze zich via een online datingsite aan mannen koppelen; haar enige date blijkt echter al maanden eerder te zijn overleden. Als het spoor dreigt dood te lopen, belt een oude bekende van Alex Delaware hem uit het niets op. Zou zij een link vormen met de zaak? Waarom moest de mysterieuze vrouw vermoord worden?
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Mystery
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021807201
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Petra Connor

Billy Straight
Op een donkere avond in Los Angeles is de twaalfjarige Billy Straight getuige van een moord. Weggelopen van huis omdat zijn stiefvader hem mishandelt, besluit de doodsbange Billy zich schuil te houden. Maar hij laat aanwijzingen achter dat iemand de brute moord op de ex-vrouw van een tv-ster heeft gezien, en daarmee begint een ware klopjacht. Een klopjacht door de politie, door premiejagers - belust op de riante beloning - én door de moordenaar zelf, die bereid is tot het uiterste te gaan om de getuige het zwijgen op te leggen...
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Billy Straight
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-245-4317-7
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De juni moorden
Vier levenloze lichamen liggen verspreid op het asfalt voor de nachtclub. Vreemd genoeg kan een van de slachtoffers niet geïdentificeerd worden. Er zijn geen andere aanwijzingen en de zaak lijkt rijp voor het archief onopgelost zaken. Rechercheur Petra Connor besluit te vertrouwen op haar intuïtie en haalt daarmee veelzeggende informatie boven water. Dan stuit haar stagiair op een bizarre connectie tussen een aantal onopgelost moorden. In een meesterlijk geconstrueerde plot, voert Kellerman de lezer naar een climax waarin 28 juni letterlijk een deadline is.
Schrijver: Jonathan Kellerman
Oorspronkelijke titel: Twisted
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-245-5720-8
Uitgever: Luitingh-Sijthoff