Boekenplank:
Kies

Boeken van Jesse Kellerman

Jesse Kellerman studeerde psychologie aan Harvard en toneelschrijven aan de Brandeis University. Zijn ouders zijn Jonathan Kellerman en Faye Kellerman.

Meer over Jesse Kellerman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1978

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jesse Kellerman


Overzicht

  • Moordkunst - The genius
  • Verblind - Trouble
  • Verstoken - Sunstroke
  • Waarschuwing - The executor

gedetailleerd overzicht

OverzichtMoordkunst
Ethan Muller heeft moeite om zijn reputatie als kunsthandelaar te vestigen tegen de moordende concurrentie in de wereld van de moderne kunst.

Dan krijgt hij de kans van zijn leven: een onbekende man laat een appartement achter vol originele tekeningen en schilderijen. Een oude politieagent herkent in een van de tekeningen een jongetje dat jaren geleden vermoord is door een nooit gepakte seriemoordenaar.

Ethan is vastbesloten het mysterie tot de bodem uit te zoeken. En iemand anders is net zo vastbesloten om het geheim begraven te houden...
Schrijver: Jesse Kellerman
Oorspronkelijke titel: The genius
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789089680549
Uitgever: Mynx
Verblind
Het is laat op de avond en Jonah Stem wil alleen nog maar naar huis en naar bed. Hij maakt lange dagen als arts in opleiding en hij heeft al genoeg drama en bloed gezien.

Terwijl hij naar huis loopt klinkt er geschreeuw vanuit een steegje. Jonah ziet een gewonde vrouw op haar knieën zitten, smekend om hulp.

Zijn reddingsactie verandert echter langzaam in een nachtmerrie als de prijs die hij moet betalen voor zijn hulp hoger uitvalt dan hij ooit had kunnen vermoeden...
Schrijver: Jesse Kellerman
Oorspronkelijke titel: Trouble
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022548134
Uitgever: Uitgeverij M
Verstoken
Gloria Mendez is vrijgezel en stiekem verliefd op haar baas, een introverte man die veel ouder is dan zij en met wie ze al tien jaar nauw samenwerkt.

Als hij verdwijnt tijdens zijn jaarlijkse reis naar Mexico - reizen waar hij nooit iets over vertelt - besluit Gloria hem te gaan zoeken.

Haar zoektocht leert haar evenveel over haar baas als over zichzelf. Carl Perreira blijkt niet de man die ze dacht dat hij was - en tegen de tijd dat ze daar achter komt, moet ze vrezen voor haar eigen leven.
Schrijver: Jesse Kellerman
Oorspronkelijke titel: Sunstroke
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022548141
Uitgever: Mynx
Waarschuwing
Het zit Joe Geist niet mee. Hij is al jaren bezig met zijn scriptie, maar zijn nieuwe professor heeft hem laten weten hem niet meer te begeleiden. Tot overmaat van ramp heeft zijn vriendin hem uit hun appartement gegooid, waardoor hij per direct dakloos is. Als intellectuele nietsnut slijt hij zijn dagen op de bank van een vriend, maar een structurele oplossing is dit niet. Dan leest hij een wel heel intrigerende advertentie in de krant: 'Conversationist gevraagd'.

De advertentie blijkt te zijn geplaatst door Alma Spielmann, een dame op leeftijd van Duitse afkomst die in een deftig herenhuis woont. Joe kan het goed met haar vinden en hun wekelijkse uurtjes samen brengen Alma op het idee Joe te vragen bij haar in te trekken. Maar wanneer opeens haar neefje op de stoep staat verandert de sfeer in huis. Joe besluit dat zijn huidige verblijfplaats en werk hem zo zeer aan het hart liggen dat hij er alles voor over heeft om die permanent te maken...
Schrijver: Jesse Kellerman
Oorspronkelijke titel: The executor
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022556245
Uitgever: Boekerij