Boekenplank:
Kies

Boeken van Faye Kellerman

Faye Kellerman studeerde wiskunde en tandheelkunde. Ze is de echtgenote van Jonathan Kellerman en de moeder van Jesse Kellerman.

Meer over Faye Kellerman

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1952

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Faye Kellerman


Overzicht

 • Dubbele doodslag - Double homicide
 • Misdadigers - Capital crimes

Decker & Lazarus

 1. Het rituele bad - The ritual bath
 2. Een onreine dood - Sacred and profane
 3. Melk en honing - Milk and honey
 4. Verzoendag - Day of atonement
 5. Valse profeet - False prophet
 6. De doodzonde - Grievous sin
 7. Toevluchtsoord - Sanctuary
 8. Gerechtigheid - Justice
 9. Gebed voor een dode - Prayers for the dead
 10. Het zoete gif - Serpent's tooth
 11. Jupiters resten - Jupiter's bones
 12. Slachtoffer - Stalker
 13. De vergetenen - The forgotten
 14. Een stenen omhelzing - Stone kiss
 15. Donkere dromen - Street dreams
 16. Het verbrande huis - The burnt house
 17. De Mercedes moord - The Mercedes coffin
 18. De blinde man - Blindman's bluff
 19. De gehangene - Hangman
 20. Bloedspel - Gun games
 21. Beestachtig - The beast
 22. Moord: een inleiding - Murder 101
 23. De doodsformule - The theory of death

gedetailleerd overzicht

OverzichtDubbele doodslag
Twee steden, twee moorden...

Boston: Als de zwarte topscorer Julius Van Beest na een basketbalwedstrijd wordt neergeschoten, zet de politie alles op alles om de schutter te vinden, maar bij de lijkschouwing wordt een vreemde ontdekking gedaan.

Santa Fe: De rechercheurs Darrel Two Moons en Steve Katz onderzoeken de moord op een galeriehouder en komen terecht in een gevaarlijke wereld waar moord tot kunst is verheven.

* Geschreven door Faye Kellerman & Jonathan Kellerman.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Double homicide
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789024553365
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Misdadigers
Twee steden, twee moorden...

Berkeley: De openbaar aanklager Davida Grayson steunt publiekelijk het stamcelonderzoek. Dit heeft haar niet bij iedereen populair gemaakt. Toch had niemand verwacht dat Davida slachtoffer zou worden van een moord. Rechercheurs Will Barnes en Amanda Isis moeten de aanknopingspunten zien te vinden voordat de moordenaar nog eens toeslaat.

Nashville: De rechercheurs Baker Southerby en Lamar Van Gundy onderzoeken de moord op rockster Jack Jeffries, die is doodgestoken. Ze ontdekken al snel dat het slachtoffer een patiënt was van psycholoog Alex Delaware. Hij helpt hen bij het onderzoek naar dader en motief. Dan blijkt dat ook supersterren dingen verbergen.

* Geschreven door Faye Kellerman & Jonathan Kellerman.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Capital crimes
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789021800974
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Decker & LazarusHet rituele bad
Een joodse gemeenschap in de heuvels rondom Los Angeles wordt opgeschrikt door een brute daad: een vrouw wordt verkracht op de terugweg van de mikvah, een ritueel badhuis.

Rechercheur Peter Decker van Los Angeles Police Department is diep geschokt. Op de plaats van het misdrijf treft hij de jonge weduwe Rina Lazarus als getuige aan. Ze is kalm, mooi, intelligent en de enige van de besloten gemeenschap die bereid is mee te werken aan het politieonderzoek.

Het onderzoek stagneert echter. Peter Decker komt wel nader tot Rina, maar niet tot de dader... of toch? Dan krijgt hij het afschuwelijke vermoeden dat de dader het eigenlijk op Rina had voorzien. Haar leven lijkt gevaar te lopen...
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: The ritual bath
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789022531204
Uitgever: Boekerij
Een onreine dood
Rechercheur Peter Decker van het Los Angeles Police Department kampeert in de omgeving van zijn woonplaats met de twee zoons van Rina Lazarus - de beeldschone joodse weduwe die Decker tijdens een eerdere politiezaak ontmoette.

Dan - op de laatste dag van hun vakantie - doet de oudste van de twee jongens een huiveringwekkende ontdekking: hij vindt in de struiken de verkoolde resten van twee lichamen. Met één klap komt Decker terug in de harde werkelijkheid van alledag en zit hij tot aan zijn nek in een gruwelijke moordzaak.

Wanneer een forensisch tandarts aan de hand van de gebitten vaststelt dat tenminste één lichaam dat van een zestienjarig meisje is, slaat Decker, zelf vader van een tienerdochter, de schrik om het hart.

Het onderzoek komt op volle gang en leidt Decker naar alle uithoeken van Los Angeles - van keurige buitenwijken tot aan de afschrikwekkende drugsbuurten van Hollywood Boulevard. En hij moet al zijn expertise aanwenden om de verschrikkelijke moorden op te lossen.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Sacred and profane
Eerste uitgave: 1987
ISBN/EAN: 9789022531242
Uitgever: Boekerij
Melk en honing
Rechercheur Peter Decker denkt in het schijnsel van de koplampen van zijn auto iets vreemds te zien. Hij ontdekt een tweejarig meisje dat langs de kant van de weg zit. Hoewel haar lichaam bedekt is met bloed, mankeert het kind verder niets. Niemand lijkt het meisje te missen of te kennen, maar Peter weet dat ze ergens familie moet hebben - of hebben gehad...

Als zijn vriendin Rina Lazarus korte tijd later terugkomt uit New York, zit Peter tot over zijn oren in de zaak. Het bloed op de pyjama van het meisje blijkt afkomstig te zijn van vier verschillende mensen, en de peuter zit ook nog eens onder de bijensteken.

Het onderzoek leidt naar het huis van een imker-familie en daar treffen ze een gruwelijk tafereel aan: de lichamen van vier vermoorde mensen, die duidelijk al een paar dagen in de hitte liggen...
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Milk and honey
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 9789022531235
Uitgever: Boekerij
Verzoendag
Brooklyn is nu niet meteen Peter Deckers eerste keus om zijn huwelijksreis met Rina door te brengen. En toch bevindt hij zich daar, in de krappe behuizing van de ouders van Rina's overleden eerste man. Vanwege de joodse feestdagen besluit Peter er maar het beste van te maken. Maar de feestelijke stemming slaat al snel om wanneer blijkt dat Noam, een neefje Peter en Rina, van huis is weggelopen.

Normaal gesproken is het vinden van weggelopen jongeren een van Deckers specialiteiten, maar de gesloten joods-orthodoxe gemeenschap van Brooklyn sluit Peter volkomen buiten. En het helpt ook niet dat Noam verre van geliefd was.

De zaak lijkt uitzichtloos. Decker móét proberen een manier te vinden om met de jongen in contact te komen - en hem uit de ban te halen van een gevaarlijke psychopaat die niets, maar dan ook niets te verliezen heeft...
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Day of atonement
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789022531259
Uitgever: Boekerij
Valse profeet
Als de beeldschone Lilah Becht, de labiele eigenaresse van een populair kuuroord, zwaar is toegetakeld wordt Los Angeles-detective Peter Decker op de zaak gezet.

Decker voelt veel sympathie voor de aangeslagen vrouw, en Lilah probeert hem al snel om haar vinger te winden - zeer tot ongenoegen van Rina Lazarus, Deckers vrouw, die zes maanden zwanger is.

Lilah, dochter van de vroegere topactrice Davida Eversong, beweert paranormale gaven te bezitten, iets wat Decker maar moeilijk kan geloven. Dan wordt een lid van Lilahs familie vermoord, en krijgt hij de indruk dat Lilah, haar excentrieke moeder en haar broers allemaal geheimen voor hem hebben.

Decker zal door ouderwets speurwerk, oude wijsheid en onverwachte gebeurtenissen achter de ware toedracht van het verhaal moeten komen.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: False prophet
Eerste uitgave: 1992
ISBN/EAN: 9789022531198
Uitgever: Boekerij


De doodzonde
Peter en Rina Decker zijn dolgelukkig met de geboorte van hun dochtertje Hannah. Rina heeft echter een zware bevalling achter de rug, en ligt nog in het ziekenhuis.

Terwijl zij daar aan het herstellen is, wordt uit datzelfde ziekenhuis een baby gekidnapt, en verdwijnen er twee verpleegsters. Een van hen, Marie Bellson, is een zeer toegewijd verpleegster, en men heeft geen idee of zij ook slachtoffer is, of een van de daders.

Peter Decker, detective bij de Los Angeles Police Department, neemt de zaak op zich. Hij krijgt ditmaal behalve van zijn partner Marge Dunn, ook hulp van zijn dochter Cindy. Er is haast geboden, want niet alleen het leven van de baby staat op het spel...
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Grievous sin
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789022539002
Uitgever: Boekerij
Toevluchtsoord
Een diamantair en zijn hele familie verdwijnen op mysterieuze wijze van hun immense landgoed in Los Angeles. In de villa wordt geen enkel spoor gevonden en alle kostbaarheden lijken onaangeroerd. Dan wordt er een andere diamantair dood aangetroffen: vermoord in Manhattan.

Vanaf dat moment raken Peter Decker, detective bij de Los Angeles Police en zijn razendslimme vrouw Rina Lazarus verzeild in een bloedstollend labyrint van moord en intriges met vertakkingen over de hele aardbol - waarvan de laatste tak op een levensgevaarlijke manier in hun eigen achtertuin belandt.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Sanctuary
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 9789022534489
Uitgever: Boekerij
Gerechtigheid
Als een populaire tiener vermoord wordt aangetroffen in een armoedig motel, komt dat bij Peter Decker, detective bij de Los Angeles Police Department, en Rina Lazaris extra hard aan - ze hebben immers zelf ook een dochter.

Het onderzoek leidt Decker naar de vreemde en vaak gewelddadige wereld van een groep rijke, verveelde tieners. Maar Decker vermoedt dat er meer aan de hand is dan verwende jongeren die spelen met hun leven. Zelfs nadat er een bekentenis is afgelegd, blijft hij graven - tegen de zin van zijn superieuren in. En hij beseft al gauw dat het in dit geval een tijd zal duren voor er gerechtigheid zal zijn...
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Justice
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789022537640
Uitgever: Boekerij
Gebed voor een dode
In Gebed voor een dode draait het om de moord op Azor Sparks, een vermaard en geliefd hartchirurg. Hij laat een niet zozeer bedroefde, maar wel geschokte vrouw en zes volwassen kinderen na. Sparks was een zeer gerespecteerd man en lid van een strenge christelijke gemeente.

Tijdens het onderzoek van Peter Decker en zijn team blijkt dat hij ook dol was op motoren en regelmatig optrok met een groep motorduivels. Wat deed hij daar? En waarom reageert Peters vrouw Rina, thuis aan de keukentafel, zo extreem op het bericht van de moord op Azor Sparks?
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Prayers for the dead
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789022531211
Uitgever: Boekerij
Het zoete gif
Een gewapende man loopt een trendy restaurant in Los Angeles binnen en verandert het binnen enkele seconden in een slachthuis.

Ondanks zijn meer dan twintig dienstjaren is rechercheur Peter Decker geschokt bij het zien van alle doden en gewonden. De schutter blijkt voormalig barkeeper Harlan Manz te zijn. De media schilderen hem af als eenzame psychopaat, maar Decker vertrouwt de zaak niet. Zou er een andere verklaring kunnen zijn? Een andere moordenaar?

Door een vuil spelletje komt de reputatie van Decker tijdens het onderzoek in gevaar. Zoals altijd staan zijn vrouw Rina en de kinderen onvoorwaardelijk achter hem. Maar ook uit wel zeer onverwachte hoek komt hulp.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Serpent's tooth
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789022531228
Uitgever: Boekerij


Jupiters resten
Dr. Emil Ganz was ooit een vermaard astrofysicus - maar dat was voordat hij verdween, om tien jaar later als 'Broeder Jupiter' een sekte te gaan leiden: de Orde van de Ringen van God.

Vijftien jaar lang regeerde hij de Orde met spirituele en ijzeren hand, nu wordt hij dood in zijn kamer gevonden. Naast zijn bed liggen een fles wodka en een buisje pillen - zelfmoord. Of wilde de Orde van hem af?

Peter Decker, inspecteur Moordzaken van de LAPD, wordt op de zaak gezet. De Orde is verre van blij met zijn komst en ziet de politiemensen als indringers in hun vreedzame samenleving.

De onvrede slaat al snel over in pure vijandigheid wanneer twee leden van de sekte, waaronder een kind, verdwijnen. Decker zal snel moeten optreden om te voorkomen dat er nog meer levens, waaronder die van onschuldige kinderen, in gevaar worden gebracht.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Jupiter's bones
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789022531266
Uitgever: Boekerij
Slachtoffer
De dochter van Peter Decker, Cindy, is na haar studie bij dezelfde politiemacht gegaan als haar vader, de LAPD, de Los Angeles Police Department. Peter is niet blij met de carrièrekeuze van zijn dochter, en bovendien wordt Cindy als 'dochter van' door haar collega's met achterdocht bekeken.

Ondertussen is Peter Decker met twee collega's bezig aan een onderzoek naar een reeks zeer gewelddadige autodiefstallen. De slachtoffers waren bijna allemaal jonge vrouwen, behalve één: de zakenman Armand Crayton.

Dan blijkt dat veel van de vrouwelijke slachtoffers connecties hadden met Crayton. En Cindy Decker kende hem ook...
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Stalker
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789022530054
Uitgever: Boekerij
De vergetenen
Rina Lazaris en haar echtgenoot Peter Decker, detective bij het Los Angeles Police Department, zijn geshockeerd door een incident bij hun in de buurt. Rina's synagoge is beklad met antisemitische leuzen en volgehangen met gruwelijke foto's van concentratiekampen.

Als mogelijke dader wordt de zeventienjarige Ernesto Golding aangewezen, een 'rijkeluisjongen' die geobsedeerd is door het verleden van zijn Poolse grootvader. En dan wordt Ernesto tijdens een zomerkamp voor kinderen met gedragsproblemen samen met zijn therapeuten op brute wijze vermoord.

Decker en zijn vrouw proberen de motieven achter de moord op Ernesto te ontrafelen, en er komen levensgevaarlijke geheimen boven water, over de gruwelen die de vorige generatie hebben getekend.

Peter en Rina verdiepen zich in de belevingswereld van meedogenloze ouders en getraumatiseerde kinderen en de wraak die daar onvermijdelijk op volgt.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: The forgotten
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022541036
Uitgever: Boekerij
Een stenen omhelzing
Ephraim Leiber wordt in een smoezelige hotelkamer in New York vermoord. Zijn vijftienjarige nichtje Shaynda, mogelijk getuige van de moord, is spoorloos. Rabbi Jonathan Levine, de halfbroer van rechercheur Peter Decker, roept zijn hulp in om het meisje te vinden.

Als Decker en zijn beeldschone echtgenote Rina vanuit Los Angeles arriveren, is de ontvangst in de orthodox-joodse familie van Shaynda echter ijskoud. Haar ouders werken Deckers onderzoek tegen en ook de plaatselijke politie ziet hem liever vertrekken.

Met slechts een paar aanknopingspunten en nog minder tijd, leidt Deckers vastberaden zoektocht hem naar de inktzwarte onderkant van New York. Door een onverwacht weerzien met een oude bekende, crimineel en pornobaas Chris Donatti, stuit Decker op een wereld vol sinistere geheimen, smerige deals en meedogenloze afrekeningen.

Decker wordt gedwongen tot het uiterste te gaan om zichzelf, maar ook zijn vrouw Rina te redden.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Stone kiss
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022543320
Uitgever: Boekerij
Donkere dromen
Als Cindy Decker van de LAPD een pasgeboren baby vindt in een vuilnisbak, wordt direct een zoektocht naar de moeder gestart. De rechercheur die de zaak behandelt is niet zo actief, dus besluit Cindy zelf op onderzoek uit te gaan in de achterbuurten van Hollywood.

Haar ouders, Peter Decker en Rina Lazaris, zijn net terug van vakantie - en mede dankzij de adviezen van haar vader vindt Cindy de mogelijke moeder van de baby: een jonge, zwakzinnige vrouw die bij haar zus woont.

Hiermee is de zaak echter nog niet opgelost...

De vader van de baby wordt vermist en moord kan niet worden uitgesloten. Cindy en haar vader besluiten hun krachten te bundelen, maar zal het dit onwaarschijnlijke duo lukken om een levensgevaarlijke misdadiger te stoppen voor het te laat is?
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Street dreams
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022544716
Uitgever: Boekerij


Het verbrande huis
Als een passagiersvliegtuig een flat doorboort in een buitenwijk van Los Angeles, betekent dat overuren voor LAPD-rechercheur Peter Decker. In eerste instantie is zijn belangrijkste taak de algehele paniek te beteugelen. De vragen stapelen zich razendsnel op. Was het een terroristische actie of 'gewoon' een technische fout?

Na maanden van onderzoek zijn er nog weinig vragen beantwoord. En wanneer alle lichamen zijn geborgen wordt de zaak nog mysterieuzer: het stoffelijk overschot van stewardess Roseanne Dresden ontbreekt. Haar stiefvader beweert zelfs dat ze nooit aan boord is geweest. Maar waar is ze dan, en waarom stond haar naam wel op de passagierslijst?
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: The burnt house
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022549940
Uitgever: Boekerij
De Mercedes moord
Billionaire Genoa Greeves heeft de schokkende dood van haar favoriete leraar Bennett Little - die werd geëxecuteerd en in de kofferbak van zijn Mercedes-Benz werd gelegd - nooit kunnen vergeten. Een dader is niet gevonden.

Nu, vijftien jaar later, wordt er weer een moord gepleegd. Er is geen voor de hand liggende connectie tussen de twee slachtoffers, maar de moordwijze is hetzelfde. Greeves biedt de LAPD een substantiële financiële vergoeding als ze eindelijk de moord op Little weten op te oplossen.

Rechercheur Peter Decker is gepikeerd omdat hij kostbare mankracht moet verspillen aan een vijftien jaar oude zaak, alleen omdat een rijke vrouw hiertoe opdracht geeft. Maar als hij zich verdiept in de oude moord ontdekt Decker dat er genoeg overeenkomsten zijn om de twee zaken met elkaar te verbinden. Als heden en verleden met elkaar in botsing komen, wordt de argeloze Peter Decker dichter en dichter naar de rand van de afgrond gebracht...
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: The Mercedes coffin
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022551790
Uitgever: Boekerij
De blinde man
Er moet wel iets heel spectaculairs gebeuren voordat rechercheur Peter Decker midden in de nacht uit zijn bed wordt gebeld. Zoals de executie van miljonair Guy Kaffey, zijn vrouw en vier werknemers. De daders blijken bekenden van Kaffey te zijn.

Voor de verandering hoeft Decker zich tijdens deze zaak geen zorgen te maken over zijn eigen vrouw, Rina Lazarus. Zij heeft juryplicht en slijt haar dagen veelal in de rechtbank.

Als Rina in de gangen van het gerechtsgebouw een gesprek begint met een gerechtstolk, weet ze niet dat ze midden in het moordonderzoek van haar man is beland. Om Rina te beschermen moet Decker alles op alles zetten om de moordenaars zo snel mogelijk te vinden.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Blindman's bluff
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022555125
Uitgever: Boekerij
De gehangene
Als rechercheur Peter Decker zijn jeugdvriendin Terry te hulp komt, krijgt hij te maken met haar man, de professionele killer Chris Donatti. Nog dezelfde dag verdwijnt Terry spoorloos. Heeft Donatti het bloed van zijn vrouw aan zijn handen? En wie zorgt er voor hun 14-jarige zoon, die nergens terecht kan?

Terwijl Decker probeert een spoor te vinden dat naar Terry kan leiden, wordt hij geconfronteerd met de vondst van het levenloze lichaam van een jonge vrouw, dat is opgehangen op een bouwplaats.

Terwijl beide zaken alle aandacht opeisen, moeten Decker en Rina beslissen of zij Terry's zoon een thuis kunnen bieden - ook als daardoor hun eigen gezin in gevaar wordt gebracht.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Hangman
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789402704204
Ebook: 9789402750171
Uitgever: HarperCollins
Bloedspel
'Een jongen van vijftien schiet zichzelf dood met een wapen dat zes jaar geleden is gestolen uit de spreekkamer van een dokter. Dat maakt me nieuwsgierig, ja.'

De zelfmoord van Gregory Hesse - een leerling aan een prestigieuze school in LA - is een schok. Zijn moeder weigert te geloven dat haar zoon zichzelf heeft doodgeschoten en weet rechercheur Decker ervan te overtuigen deze zaak nader te bekijken.

De zelfmoord van de jongen zorgt ook voor onrust bij Peter Decker en Rina Lazarus zelf. Gabe Whitman - de 15-jarige zoon van een moordenaar - woont al een jaar bij hen in huis. Hoewel hij zich gemakkelijk lijkt aan te passen, realiseren ze zich dat hij zo zijn geheimen heeft...

Als niet lang na Gregory's zelfmoord een leerlinge aan dezelfde school de hand aan zichzelf slaat, is één ding duidelijk: dit kan geen toeval zijn. De dood van het meisje zet Decker op het spoor van een uiterst naargeestig groepje rijke, bevoorrechte jongeren met een gevaarlijke voorliefde voor geweld en wapens.
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Gun games
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789402708608
Ebook: 9789402750744
Uitgever: HarperCollins


Beestachtig
De oude, excentrieke miljonair Hobart Penny wordt dood aangetroffen in zijn appartement. Is Tiki, zijn huisdier, een Bengaalse tijger, hem fataal geworden? Voor Peter Decker en zijn team is dit het begin van een van de meest bizarre zaken die ze ooit hebben gehad.

Penny blijkt vermoord, maar van de dader ontbreekt ieder spoor. En hoe meer ze ontdekken over het leven van Penny - zijn exotische en perverse voorkeuren - hoe meer verdachten er zijn. Met zo veel vragen en zo weinig antwoorden wordt Decker voor een moeilijke keuze gesteld: moet hij de hulp inroepen van Chris Donatti, de vader van zijn pleegzoon? Hij weet alles over seks en moord en alles er tussenin, maar vormt ook een gevaar voor hem en zijn gezin.

Nu zijn werk en zijn privéleven steeds dichter bij elkaar komen, worden Peter en Rina gedwongen zich af te vragen of zijn werk en hun gezinsleven wel zo goed samen gaan. En zijn ze in staat het antwoord op die vraag werkelijk onder ogen te zien...
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: The beast
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789402717105
Ebook: 9789402751499
Uitgever: HarperCollins
Moord: een inleiding
Na zijn vertrek bij de LAPD, zijn Peter Decker en zijn vrouw Rina naar een klein universiteitsstadje verhuisd. Bij het Greenbury Police Department, waar Peter nu werkt, is het echter een stuk saaier dan hij had gedacht. Net wanneer hij denkt dat hij een grote fout heeft gemaakt door weg te gaan uit LA, krijgt hij een telefoontje: een mogelijke inbraak op de plaatselijke begraafplaats.

Aanvankelijk lijkt er niets aan de hand, tot blijkt dat er uit het mausoleum kostbare tiffanypanelen zijn verdwenen en vervangen door nagemaakte exemplaren. Wanneer er vervolgens een studente op brute wijze wordt vermoord, is Deckers werk ineens allesbehalve saai...
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: Murder 101
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789402722406
Ebook: 9789402751949
Uitgever: HarperCollins
De doodsformule
Het is een jaar geleden dat de laatste moord in Greenbury gepleegd is. Decker vindt het wel best - na alle stress bij de LAPD geniet hij van de rust en regelmaat van zijn nieuwe baan.

Dan wordt diep in de bossen het naakte lichaam van een onbekende man gevonden. Alles wijst op zelfmoord: de man heeft een schotwond in zijn hoofd en een pistool binnen handbereik. Decker vindt de zaak verdacht en besluit op onderzoek uit te gaan.

Het slachtoffer is een wiskundestudent van de plaatselijke universiteit en de zaak blijkt ingewikkeld. In de duistere wereld waarin onschuldige nerds transformeren tot ijskoude, kwaadaardige genieën wordt Decker tot het uiterste uitgedaagd om raadselachtige formules te ontcijferen...
Schrijver: Faye Kellerman
Oorspronkelijke titel: The theory of death
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789402700367
Ebook: 9789402753790
Uitgever: HarperCollins