Boekenplank:
Kies

Boeken van Leslie Glass


Overzicht

  • Brandoffer - Burning time
  • Beulswerk - Hanging time
  • Doodsdrift - Loving time

gedetailleerd overzicht

OverzichtBrandoffer
Emma Chapman, aantrekkelijk maar eenzaam, voelt zich buitengesloten van het beroepsleven van haar echtgenoot en speelt een rol die haar eindelijk het succes brengt dat ze altijd heeft gewild. Maar die rol levert haar ook de speciale aandacht op die elke actrice vreest - die van de obsessieve fantasieën van een bezeten man. In Brandoffer bundelen de Newyorkse rechercheur April Woo en psychoanalist Jason Frank hun krachten om via merkwaardige brieven het spoor te volgen van een moordenaar met een zieke geest. Terwijl rechercheur April Woo worstelt met de demonen van haar voorouderlijk verleden, beginnen ze aan een wanhopige race tegen de klok om deze psychopaat met een obsessie voor vuur af te stoppen, voor hij opnieuw toeslaat.
Schrijver: Leslie Glass
Oorspronkelijke titel: Burning time
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-290-5295-3
Uitgever: Meulenhoff
Beulswerk
Het was een hondje dat Maggie Wheelers aandacht trok en een einde maakte aan haar leven. Te midden van de elegantie en gewelddadigheid van Newyorks Upper West Side wordt een verkoopster gevonden, opgehangen aan een kroonluchter in het magazijn van een trendy boetiek. Het slachtoffer heet Maggie Wheeler. Ze draagt een veel te grote jurk en haar gezicht is misvormd door opzichtige make-up. Kort daarop wordt opnieuw een vrouw op dezelfde wijze opgehangen aangetroffen in een winkel, ditmaal aan Second Avenue. Terwijl het politieonderzoek van deze schijnbaar rituele moorden in een stroomversnelling geraakt, krijgt April Woo een onverwacht telefoontje dat haar op een geheel ander spoor zet. Dan heeft April Woo al haar expertise nodig - plus een korreltje voorouderlijke Chinese wijsheid - om de ingewikkelde draden van deze bizarre zaak te ontwarren.
Schrijver: Leslie Glass
Oorspronkelijke titel: Hanging time
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 90-290-4870-0
Uitgever: Meulenhoff
Doodsdrift
Op de avond van zijn achtendertigste verjaardag wordt de ex-psychiatrisch patiënt Raymond Cowles onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen, met een plastic zak over zijn hoofd. Veertien jaar geleden was Cowles 'genezen' verklaard van zijn homoseksuele fantasieën door de aantrekkelijke en ambitieuze dr. Clara Treadwell, die nu directrice is van een groot psychiatrisch ziekenhuis in New York. Ze roept de hulp in van collega Jason Frank omdat ze goede redenen heeft aan te nemen dat de dood van Cowles zou kunnen leiden tot een aanklacht wegens verkeerde behandeling en onaanvaardbaar seksueel gedrag. Clara komt helemaal in de problemen wanneer Harold Dickey, haar voormalige studiebegeleider en ex-minnaar die ze aan de kant zette toen ze carrière begon te maken, onverwacht overlijdt. Als rechercheur April Woo zich in de zaak verdiept, begint ze te vermoeden dat er een verband is tussen de doodsoorzaak van Cowles en die van Dickey...
Schrijver: Leslie Glass
Oorspronkelijke titel: Loving time
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 90-290-5401-8
Uitgever: Meulenhoff