Boekenplank:
Kies

Boeken van Linda Fairstein

Meer over Linda Fairstein

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1947

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Linda Fairstein


Alexandra Cooper

  1. In levensgevaar - Final jeopardy
  2. Op sterven na dood - Likely to die
  3. Zacht bewijs - Cold hit
  4. Kwaad bloed - Bad blood
  5. De Hunt collectie - Lethal legacy

gedetailleerd overzicht

Alexandra CooperIn levensgevaar
Alexandra Cooper is officier van justitie, belast met de leiding van de afdeling Zedendelicten in Manhattan, New York.

Alexandra reageert geschokt wanneer ze op een ochtend haar eigen necrologie in de krant leest, op de voorpagina nog wel. Hoewel de dode de filmster Isabella Lascar blijkt te zijn, die is vermoord in Alexandra's buitenhuis, zou de moordenaar het wel eens op haar gemunt kunnen hebben. In haar functie van officier van justitie heeft ze zich nogal wat vijanden op de hals gehaald, en meer dan haar lief is.

Om zekerheid te krijgen gaat Alexandra hoogstpersoonlijk op zoek naar de moordenaar. Ze voert gesprekken met getuigen en slachtoffers, en zet gaandeweg ook haar lopende onderzoek naar serieverkrachters voort.

Maar wat zij niet weet, is dat ze al die tijd door iemand scherp in de gaten wordt gehouden - iemand die wacht tot ze een ogenblik alleen is...
Schrijver: Linda Fairstein
Oorspronkelijke titel: Final jeopardy
Eerste uitgave: 1996
ISBN/EAN: 9789029050128
Uitgever: Meulenhoff
Op sterven na dood
Alexandra Cooper onderzoekt een moord die gepleegd is in een van goede naam bekend medisch centrum in New York. Neurochirurg Gemma Dogen wordt door de politie aangetroffen in haar met bloed doordrenkte kantoor waar ze seksueel is mishandeld en voor dood is achtergelaten.

Iedereen kan de moordenaar zijn, inclusief een van de tientallen dakloze mannen en vrouwen die in een doolhof van tunnels onder het ziekenhuis wonen en vrijuit in het complex kunnen rondzwerven.

Alexandra probeert een evenwicht te vinden tussen haar leven als officier van justitie, de eisen die een welvarend bestaan in Upper East Side aan haar stellen en haar stellige overtuiging dat ze in staat is de moordenaar te vinden. Maar ze ontdekt bijna te laat dat de dader háár als een 'op sterven na dood' doelwit heeft uitgekozen...
Schrijver: Linda Fairstein
Oorspronkelijke titel: Likely to die
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789029050104
Uitgever: Meulenhoff
Zacht bewijs
Op een zwoele zomeravond arriveert officier van justitie Alexandra Cooper op de plaats van een misdrijf. De schok is groot. In haar lange carrière als aanklager bij zedenmisdrijven heeft Alexandra al veel slachtoffers gezien, maar zelden zó gruwelijk vermoord - een vrouw is met handen en voeten aan een ladder gebonden uit de Hudson-rivier gevist.

De wetenschap dat een meedogenloze moordenaar de straten van New York onveilig maakt, motiveert Alexandra en haar collega's het onderzoek met verdubbelde energie in te zetten. Misschien hebben ze dit keer geluk. Via een 'cold hit', een koude treffer, is er een kans dat het DNA-materiaal van de plaats delict overeenkomt met het DNA-profiel van een verdachte in de databanken van justitie.

Het slachtoffer wordt geïdentificeerd als Deni Caxton, de derde echtgenote van de erfgenaam van een staalbaron en tevens een toonaangevende New Yorkse kunsthandelaar die met succes voor zichzelf is begonnen.
Schrijver: Linda Fairstein
Oorspronkelijke titel: Cold hit
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789029065238
Uitgever: Meulenhoff
Kwaad bloed
De rechtszaak tegen Brendan Quillian belooft een ongewoon proces te worden. Brendan Quillian staat terecht voor de brute moord op zijn vrouw, hoewel hij de dag van de moord op reis was. Alexandra Cooper, de jonge officier van justitie is van plan aan te tonen dat hij een moordenaar inhuurde, maar ziet zich daarbij geconfronteerd met een formidabele tegenstander en het niet onbelangrijke feit dat ze slechts over een handjevol aanwijzingen beschikt.

Tijdens het proces wordt New York opgeschrikt door een enorme ontploffing die de constructie van watertunnel 3, bijna tweehonderd meter onder straatniveau, lamlegt. Was het een terroristische aanslag? Een politieke wraakactie? Een ongeluk? Alexandra ontdekt al snel een vreemd verband tussen de tunnelwerkers en haar verdachte, Brendan Quillian. Ze moet diep onder de grond om de gevaarlijke watertunnels van New York City te onderzoeken en het rottende lijk van een tweede moordslachtoffer uit te graven.

In rap tempo ontvouwt zich een mysterie waarbij het verborgen verleden van New York verweven raakt met een schokkende, hedendaagse zaak, die alleen met de modernste forensische technieken kan worden opgelost.
Schrijver: Linda Fairstein
Oorspronkelijke titel: Bad blood
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789074274180
Uitgever: Verbum
De Hunt collectie
Officier van justitie, Alexandra Cooper, schiet haar collega's bij de politie te hulp bij een vermeende verkrachtingszaak. Het slachtoffer, Tina Barr, is zes uur vastgehouden in haar eigen appartement en naar alle waarschijnlijkheid bedwelmd met chloroform. Medisch onderzoek zou de zaak kunnen verduidelijken, maar het slachtoffer weigert mee te werken en verdwijnt. En wordt niet veel later dood teruggevonden.

Het onderzoek van Alexandra naar de toedracht, leidt haar naar de indrukwekkende New Yorkse Openbare Bibliotheek met haar oude en zeldzame verzameling boeken. Het lijkt erop dat ze de moordenaar moet zoeken in de betere kringen van New York, waar oud geld hoogtij viert en waar zich vele verwoede boekenverzamelaars bevinden.
Schrijver: Linda Fairstein
Oorspronkelijke titel: Lethal legacy
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789074274357
Uitgever: Verbum