Boekenplank:
Kies

Boeken van Jeffery Deaver

Jeffery Deaver studeerde journalistiek aan de University of Missouri en rechten aan Fordham University. Hij heeft gewerkt als journalist en als advocaat voor hij fulltime schrijver werd.

Meer over Jeffery Deaver

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Jeffery Wilds Deaver, William Jefferies

Geboren: 1950

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Jeffery Deaver


Overzicht

 • Angst voor de nacht - Praying for sleep
 • Brandend ijs - Garden of beasts
 • Carte Blanche - Carte Blanche
 • De cyberkiller - The blue nowhere
 • De duivelstraan - The devil's teardrop
 • De Oktoberlijst - The October list
 • De zonden der vaderen - Speaking in tongues
 • Een aanvaardbaar offer - An acceptable sacrifice
 • Monddood - A maiden's grave
 • Onder druk - Edge
 • Schijnbeweging - The bodies left behind

Kathryn Dance

 1. De slaappop - The sleeping doll
 2. In memoriam - Roadside crosses
 3. Idolaat - XO
 4. Obsessie - Solitude Creek

Lincoln Rhyme

 1. Tot op het bot - The bone collector
 2. Dodendans - The coffin dancer
 3. Wespenval - The empty chair
 4. De stenen aap - The stone monkey
 5. De illusionist - The vanished man
 6. De hangende man - The twelfth card
 7. De koude maan - The cold moon
 8. Het gebroken raam - The broken window
 9. Spanningsveld - The burning wire
 10. De moordkamer - The kill room
 11. Met huid en haar - The skin collector

Diversen

 • Een zaak volgens het boekje - A textbook case
 • Het Chopin manuscript - The Chopin manuscript

Dubbel uitgegeven titels

 • The bone collector - zie Tot op het bot
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtAngst voor de nacht
Psychopaat Michael Hrubek ontsnapt uit een inrichting met maar één doel voor ogen: Lis Atcheson vinden. Deze vrouw heeft tegen hem getuigd toen hij voor moord terechtstond.

Vier mannen openen, ieder voor zich, en om geheel eigen redenen, de jacht op Michael: een premiejager, die de uitgeloofde beloning goed kan gebruiken; de directeur van de inrichting, die tegenover de politie heeft verklaard dat Michael ongevaarlijk is; zijn psychiater, voor wie de ontsnapping het einde van zijn carrière kan betekenen en Lis' echtgenoot, die koste wat het kost Michael wil doden voordat Lis het volgende slachtoffer wordt.

Maar Michaels geest, hoe verwrongen ook, is op één punt helder: het monsterlijke geheim dat hij met zich meedraagt is geen waandenkbeeld. En hij weet dat hij Lis moet vinden voordat de anderen hem te pakken krijgen...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: Praying for sleep
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789026972683
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Brandend ijs
1936. Het is de zomer van de Olympische Spelen in Berlijn, waar niemand weet wie te vertrouwen is en wie niet. Veel mensen, zoals ex-onderwijzeres Käthe Richter en zwarthandelaar Otto Webber, worstelen om zich staande te houden in het steeds grimmiger wordende Duitsland.

In New York wordt hitman Paul Schumann, een Amerikaan van Duitse afkomst, voor een bijzondere keuze gesteld: óf hij gaat linea recta naar de gevangenis, óf hij vertrekt naar Duistland om daar de nazi Reinhard Ernst te doden, de grote man achter de herbewapening van Duitsland. Paul kiest voor het laatste...

Maar nog voordat hij voet op Duitse bodem kan zetten, slaagt een spion er in een waarschuwing naar de nazi's te sturen. Paul krijgt onverwachts hulp van Käthe en Otto en doet wat hij kan om zijn missie tot een goed einde te brengen. Hij wordt daarbij op de hielen gezeten door de vasthoudende en eigenzinnige politie-inspecteur Willi Kohl.

Er volgen hectische dagen waarin het Paul bijna onmogelijk gemaakt wordt om jacht te maken op Ernst, en waarin hijzelf alles op alles moet zetten om Willi Kohl een stap voor te blijven...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: Garden of beasts
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789026984389
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Carte Blanche
Oorlogvoering heeft een heel ander karakter gekregen. De vijand trekt zich niet veel meer van de regels aan. In sommige kringen wordt gedacht dat ook wij andere regels moeten gaan volgen.

Na zijn diensttijd in Afghanistan wordt James Bond in Londen gerekruteerd door een nieuwe geheime dienst, die past bij de wereld van na 11 september: volledig onafhankelijk en opererend buiten alle overheidsdiensten om. Het doel: het rijk beschermen... op welke manier dan ook.

Een noodoproep dwingt Bond een etentje met een prachtige vrouw voortijdig af te breken. Er is een elektronisch bericht ontcijferd dat er later die week een aanslag zal volgen. Het aantal doden zal in de duizenden lopen. Agent 007 krijgt carte blanche om alles te doen wat nodig is om deze aanslag te verijdelen en het rijk te beschermen.

Jeffery Deaver is door Ian Fleming Publications aangewezen om het nieuwe James Bond boek te schrijven. Het boek is verschenen op 28 mei 2011, de geboortedag van Ian Fleming.
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: Carte Blanche
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789047517160
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De cyberkiller
In Silicon Valley worden mysterieuze moorden gepleegd door een psychopathische hacker die alles van zijn slachtoffers afweet. Van hun werk, vrienden, relaties, hobby's, ja zelfs van hun geheimen...

Uiteindelijk berooft hij hun van hun allerlaatste privébezit: het leven.

Inspecteur Bishop van Moordzaken schakelt bij het onderzoek de jonge hacker en computerexpert Wyatt Gilllette in die een straf uitzit wegens computerfraude.

Bishops en Gilettes jacht op de geheimzinnige dader vindt zowel in de werkelijke als in de virtuele wereld plaats en vergt het uiterste van hun doorzettingsvermogen en vindingrijkheid,, want de dader schijnt precies te weten waar zij mee bezig zijn en is hen steeds een stapje voor. Het is een griezelig kat- en muisspel waarin steeds meer slachtoffers vallen, waaronder een politieman...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The blue nowhere
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789026982460
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De duivelstraan
De Digger begint om zich heen te schieten in een druk metrostation in Washington D.C. Even later levert Gilbert Havel, de opdrachtgever van deze robotachtige killer, een losgeldbrief af bij de burgemeester.

De inhoud: als het losgeld van 20 miljoen dollar niet wordt betaald, zal de Digger over vier uur weer toeslaan, en om middernacht (nog eens vier uur later) opnieuw...

De stad is verlamd van angst en de burgemeester stemt dan ook onmiddellijk in met de betaling van het losgeld. Echter, op weg om dit op te halen, wordt Gilbert Havel op straat doodgereden.

Margaret Lukas en forensisch specialist Parker Kincaid, aangenomen om het handschrift in de losgeldbrief te onderzoeken, wachten tevergeefs tot de 20 miljoen wordt afgehaald.

Pas wanneer de Digger opnieuw toeslaat dringt het tot hen door dat er een ongeleid projectiel in de stad rondloopt nu diens opdrachtgever dood is, en ze beseffen dat ze nog maar een paar uur de tijd hebben tot die een volgende aanslag zal plegen...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The devil's teardrop
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789026981852
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


De Oktoberlijst
Gabriela zit in een appartement in Manhattan en kijkt op de klok. Haar dochter is ontvoerd. Ze heeft een schotwond. Ze heeft iemand vermoord. De politie zit haar op de hielen. En ze zit midden in zenuwslopende onderhandelingen met de meedogenloze ontvoerder van haar dochter. Zijn eisen: de Oktoberlijst en een grote som geld. Dan gaat de deurbel...

Dat is het einde van het verhaal van Gabriela - en het ijzingwekkende begin van De Oktoberlijst. Scène voor scène onthult Jeffery Deaver welke feiten Gabriela naar de bloedstollende climax van haar verhaal hebben gevoerd. Vanaf het bittere einde, terug naar het begin.
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The October list
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000331765
Ebook: 9789000331772
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De zonden der vaderen
Tate Collier was eens één van de beste aanklagers bij het Openbaar Ministerie en leidt nu een gerieflijk leventje in het landelijke Virginia.

Daaraan komt abrupt een einde als Aaron Matthews wederom zijn pad kruist. Matthews, vroeger een briljant predikant, koestert een bijna bijbelse wrok jegens Collier vanwege de dood van zijn zoon.

Terwijl Matthews aan een nieuw leven als psychotherapeut begint, verdwijnt Colliers dochter Megan spoorloos. Collier en zijn vrouw beginnen een wanhopige zoektocht. Tot ze bij toeval ontdekken wie achter de verdwijning van hun dochter zit en het gruwelijke waarom...

In een laatste poging Megan te redden gaat Collier de confrontatie aan met de man, wiens gave van het woord en talent om mensen te manipuleren even gevaarlijk zijn als het rituele mes dat hij hanteert...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: Speaking in tongues
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026973772
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Een aanvaardbaar offer
Ze noemen hem Cuchillo - Het Mes. Niet omdat hij moordt met een mes - hij heeft genoeg mensen die dat voor hem kunnen doen - maar omdat zijn geest zo scherp is. Als de Mexicaanse overheid de oorlog tegen de drugkartels verder opvoert, zijn het alleen de slimsten onder de drugbazen die overleven. En Cuchillo heeft het niet alleen overleefd - hij doet het beter dan ooit.

Maar dan wordt hij te ambitieus en wordt hij het doelwit van de federale politie van zowel Mexico als de Verenigde Staten. P.Z. Evans en Alejo Diaz weten dat het Hermosillo kartel een aanval op een toeristenbus voorbereidt in Sonora en ze weten dat ze Cuchillo moeten vangen of doden om het te stoppen. En de kartelleider heeft maar één zwakke plek: zeldzame oude boeken...

* Een aanvaardbaar offer is een kort verhaal bestaande uit ca. 72 pagina's en is ook opgenomen in de anthologie Moord uit het boekje.
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: An acceptable sacrifice
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789462320758
Ebook: 9789462321397
Uitgever: Link
Monddood
De schoolbus met acht doofstomme meisjes en hun leraressen had nooit mogen stoppen op de snelweg in het vlakke, uitgestrekte landschap van Kansas. Drie ontsnapte gevangenen wachten hen op - ze hebben niets te verliezen. En nu met de meisjes als hun gijzelaars hebben ze alles te winnen.

Vanuit een verlaten slachthuis waar de drie zich met hun gijzelaars hebben verschanst, eist Lou Handy, moordenaar en leider van de ontsnapte veroordeelden, vrijheid voor hem en zijn mannen. Zo niet, dan zal hij ieder uur een van de meisjes doden.

FBI-agent Arthur Potter staat aan het hoofd van het onderhandelingsteam en aan hem de taak de meisjes vrij te krijgen met zo min mogelijk slachtoffers. In de volgende twaalf uur ontwikkelt zich een nachtmerriescenario: Handy laat een van de meisjes vrij en schiet haar in de rug neer. Binnen in het slachthuis probeert de jonge dove lerares Melanie de paniek bij haar leerlingen te bedwingen en tegelijk het vertrouwen van Handy te winnen.

Buiten neem de spanning per uur toe. Een getraind reddingsteam staat - buiten medeweten van Potter - klaar om in te grijpen. Potter probeert in Handy's huid te kruipen om hem een zet voor te blijven. Maar bij het verstrijken van elke deadline wordt duidelijk dat Handy geen gewone misdadiger is, maar of een briljant strateeg of een ware psychopaat.
Dead Silence - 1997
Regisseur: Daniel Petrie Jr.
Cast: James Garner, Kim Coates, Marlee Matlin, e.a.
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: A maiden's grave
Eerste uitgave: 1995
ISBN/EAN: 9789026973741
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Onder druk
Sinds een ongeluk tijdens een patrouille is rechercheur Bryan Kessler aan zijn bureau gekluisterd. Op dit moment zit hij op Fraudezaken, waar hij uitsluitend routinezaken behandelt - de grote, interessante zaken worden doorgestuurd naar de FBI.

Het verbaast hem dan ook zeer als hij erachter komt dat hij het doelwit is van een lifter, crimineel jargon voor iemand die voor de onderwereld informatie achterhaalt - op wat voor manier dan ook. De lifter die achter Kessler aan zit is een van de meest beruchte van zijn soort: de doorgewinterde Henry Loving, gespecialiseerd in marteling.

Het is aan FBI-agent Corte om uit te zoeken welke geheimen er achter Kesslers schijnbaar onbelangrijke zaken liggen en een meedogenloos spel met Loving te spelen - met Kessler en zijn gezin als inzet.
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: Edge
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047516088
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Schijnbeweging
Als een oproep naar het alarmnummer vanuit een afgelegen vakantiehuis al na één woord abrupt wordt afgebroken, besluit agent Brynn McKenzie om poolshoogte te nemen. In het huis vindt ze de lichamen van een man en een vrouw, vermoord door twee huurmoordenaars die nog steeds in het huis aanwezig zijn.

Brynn weet uit het huis te ontsnappen. Op de vlucht in de bossen rond het vakantiehuis vindt ze de doodsbange Michelle. Brynn moet al haar vaardigheden inzetten om samen met Michelle de moordenaars te slim af te zijn. Maar de twee mannen zullen niet rusten tot beide vrouwen uit de weg zijn geruimd.
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The bodies left behind
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789047510161
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Kathryn DanceDe slaappop
FBI-agent Kathryn Dance, briljant ondervrager en kinetisch expert moet de veroordeelde moordenaar Daniel Pell ondervragen. Pell zit een levenslange straf uit voor de moorden op de rijke familie Croyton. Maar Pell en zijn handlangers waren onzorgvuldig: niet alleen werden ze gepakt, ze lieten bovendien een overlevende achter - de jongste dochters van de Croytons, die over het hoofd gezien werd omdat ze die nacht in haar bed bleef liggen.

Noch het meisje, noch de kwade genius achter de moord sprak ooit nog over wat er die nacht gebeurde. Maar als Pell uit de zwaarbewaakte inrichting weet te ontsnappen, kan Kathryn alleen uit het verleden opmaken wat Pell van plan is en gaat ze op zoek naar het nu volwassen meisje. Want het is een kwestie van tijd voor Pell weer zal toeslaan...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The sleeping doll
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789047504009
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
In memoriam
Langs de snelwegen van Monterey, Californië, verschijnen steeds regelmatiger herdenkingskruizen - niet ter herinnering aan dodelijke ongelukken in het verleden, maar als aankondiging van gruwelijke moorden die nog zullen volgen.

Kathryn Dance, kinetisch expert bij het California Bureau of Investigation, wordt ingeroepen om de zaak op te lossen. Al snel komt ze op het spoor van de tiener Travis Brigham. Zijn rol bij een fataal auto-ongeluk leidde tot verschrikkelijke haataanvallen tegen hem op een populair weblog.

Terwijl Kathryn wanhopig zoekt naar aanwijzingen waar Travis zich schuilhoudt, werkt deze zijn lijstje af. Door gebruik te maken van persoonlijke details op blogs en communities maakt hij elke moord zo persoonlijk en afschuwelijk mogelijk...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: Roadside crosses
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789047511649
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Idolaat
Kayleigh Towne is een beeldschone en wereldberoemde singer-songwriter en Edwin Sharp haar grootste fan. Als Kayleigh één van zijn vele brieven beantwoordt met een standaardbrief, ondertekend met 'kusjes, Kayleigh', weet Edwin zeker dat ze ook van hem houdt en dat ze haar nieuwe hit 'Your Shadow' speciaal voor hem heeft geschreven. Niets wat Kayleigh en haar advocaten tegen hem zeggen kan hem van het tegendeel overtuigen.

Dan krijgt Kayleigh een anoniem telefoontje. Het eerste couplet van 'Your Shadow' klinkt in haar oor en vlak daarna komt een van haar crewleden op gruwelijke wijze om het leven. Kayleigh schakelt de hulp in van Kathryn Dance, die als kinesisch expert bij de California Bureau of Investigation werkt.

Als er meer telefoontjes volgen en meer moorden, zet Kathryn al haar vaardigheden in om de dader te vinden. Maar iets zegt haar dat dit niet de gruweldaden zijn van een doorsnee stalker...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: XO
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789000311071
Ebook: 9789000311088
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Obsessie
Kathryn Dance, kinesisch expert bij het California Bureau of Investigation, wordt gedegradeerd naar de Civiele Zaken als het tijdens een verhoor vreselijk misgaat. Ze krijgt saaie opdrachten, zoals het controleren van vergunningen tijdens een uit de hand gelopen vechtpartij in een wegrestaurant. Dance concludeert al snel dat er sprake is van voorbedachten rade in de zaak en begint een onofficieel onderzoek.

Dat is het begin van een dodelijk schaakspel tussen Dance, haar collega Michael O'Neill en een levensgevaarlijke oude bekende die nog meer aanvallen gepland heeft. Niemand is veilig, niet in het theater, de bioscoop, een restaurant of in de lift...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: Solitude Creek
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022573389
Ebook: 9789402303834
Uitgever: Boekerij

Lincoln RhymeTot op het bot
New York wordt geteisterd door de Knekelman, een demonische taxichauffeur die zijn passagiers hun rit met de dood laat betalen. Bij elke moord geeft hij de politie de kans zijn volgende slachtoffer te redden, mits zij de cryptische aanwijzingen die hij achterlaat op tijd kunnen ontcijferen.

De politie vraagt de hulp van Lincoln Rhyme, een collega die na een ongeluk volledig verlamd is geraakt. Hij schakelt Amelia Sachs in, een surveillante zonder enige ervaring in opsporingsmethodes. Zij fungeert als zijn ogen en slaagt erin sporen op te merken en veilig te stellen.

Bij elke aanwijzing trekt Rhyme de lus om de nek van de Knekelman strakker aan. Tot hij de ware reden achter de moorden ontdekt en erachter komt wie het volgende slachtoffer is...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

The Bone Collector - 1999
Regisseur: Phillip Noyce
Cast: Denzel Washington, Angelina Jolie, Ed O'Neill, e.a.
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The bone collector
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789026974700
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Dodendans
Lincoln Rhyme, de door een ongeluk volledig verlamde rechercheur en zijn rechterhand, Amelia Sachs, worden door de New Yorkse politie gevraagd te helpen bij het opsporen van een buitengewoon sluwe en gewetenloze seriemoordenaar.

Slechts één van zijn slachtoffers heeft lang genoeg geleefd om de politie een aanwijzing te geven. De moordenaar heeft een griezelige tatoeage op zijn arm: de dood dansend met een vrouw voor een doodskist.

De tatoeage doet bij Rhyme de herinnering aan een eerdere ontmoeting met de moordenaar herleven en met een bitter gevoel voor wraak bijt hij zich vast in de zaak.

Dan komen Rhyme en Sachs erachter dat de moordenaar is ingehuurd om drie getuigen om te brengen voordat zij hun belastende verklaring kunnen afleggen tegenover een grand jury. En ze hebben maar 48 uur voordat de rechtszaak begint...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The coffin dancer
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 978 902698143
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Wespenval
Een afspraak voor een operatie in een ziekenhuis in North Carolina brengt Rhyme op het verkeerde moment op de verkeerde plek.

De plaatselijke politie roept namelijk de hulp van Lincoln en zijn rechterhand Amelia Sachs in, wanneer twee meisjes zijn gekidnapt en de tijd dringt om hen levend terug te vinden.

Hun eerste verdachte is een zich vreemd gedragende tiener met een voorliefde voor wespen. Lincoln weet hem met zijn ongekende talent in forensische opsporingsmethoden, gecombineerd met het doortastende veldwerk van Amelia, in de val te lokken.

Maar dit keer is Amelia het niet met hem eens over de identiteit van de ware dader en zet zij de jacht voort op de levensgevaarlijke, onbekende tegenstanders in de broeierige moerassen van North Carolina.
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The empty chair
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789026982095
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De stenen aap
Lincoln Rhyme is terug en levert vanuit zijn rolstoel weer een staaltje ongeëvenaard forensisch speurwerk. De vermaarde criminoloog is vanaf zijn nek verlamd en compenseert zijn handicap met zijn hersenen en met de armen en benen van zijn geliefde assistente Amelia Sachs.

Het duo wordt door de FBI en IND te hulp geroepen om een vrachtschip te traceren dat met illegale Chinese immigranten onderweg is naar New York. Aan boord is ook de beruchte mensensmokkelaar die De Schim wordt genoemd.

De aanhouding van het schip loopt uit op een catastrofe en Rhyme en Sachs moeten nu De Schim te pakken zien te krijgen voordat hij de twee gezinnen die van het schip ontsnapt zijn en in het doolhof van Chinatown zijn ondergedoken, kan opsporen en vermoorden...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The stone monkey
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789026982828
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De illusionist
In een muziekschool in New York wordt een studente vermoord. De dader verschanst zich in een lokaal. Als er een schreeuw klinkt, gevolgd door een schot, trapt de politie de deur in: het lokaal is leeg en de moordenaar lijkt in rook te zijn opgegaan.

Lincoln Rhyme en Amelia Sachs worden te hulp geroepen bij het grootscheepse onderzoek dat volgt. Het oplossen van de zaak zou voor de ambitieuze Sachs een promotie kunnen betekenen. De gehandicapte Rhyme moet zich op zijn beschermelinge verlaten om deze meesterlijke illusionist die ze duivelskunstenaar hebben gedoopt uit zijn tent te lokken.

De illusionist tart hen met meer gruwelijke moorden die steeds diabolischer worden. Terwijl het dodental groeit, moeten Rhyme en Sachs achter de rook en de spiegels de waarheid zien te achterhalen. Anders zou een afgrijselijke wraakactie de grootste verdwijntruc van allemaal kunnen worden...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The vanished man
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026983641
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


De hangende man
Om het leven te redden van een jonge studente die achtervolgd wordt door een professionele huurmoordenaar krijgen forensisch expert Lincoln Rhyme en zijn assistente Amelia Sachs een bijna onmogelijke opdracht: het oplossen van een 140 jaar oude 'koude' zaak.

Geneva Settle, een studente uit Harlem, is het doelwit van een meedogenloze moordenaar - Thompson Boyd - die om onbekende redenen is ingehuurd om haar het zwijgen op te leggen.

Rhyme en zijn team tasten volledig in het duister. Waarom heeft de moordenaar het voorzien op een jonge studente? Heeft het iets te maken met haar onderzoek naar één van haar voorouders?

Terwijl forensisch onderzoek een licht moet werpen op de gebeurtenissen in 1868, heeft Rhyme een ander probleem dat al zijn aandacht vereist: Geneva uit handen houden van de moordenaar...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The twelfth card
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026984891
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De koude maan
Het is een waterkoude nacht in New York. Terwijl hoog aan de zwarte hemel de volle maan als enige getuige aanwezig is, doet detective Baker van de NYPD een bizarre ontdekking. Op een pier in de haven vindt hij naast duidelijke bloedsporen een oude tikkende klok en een gedicht, ondertekend door de klokkenmaker. Van een lijk ontbreekt ieder spoor.

Maar wanneer de politie een tweede bijna identieke plaats delict ontdekt - dit keer met lijk - denkt Baker met een seriemoordenaar van doen te hebben. Hij roept de hulp in van de forensisch experts Lincoln Rhyme en Amelia Sachs.

Terwijl Amelia Sachs geheel in beslag wordt genomen door haar onderzoek naar corrupte collega's, wordt Rhyme bijgestaan door Kathryn Dance, een succesvolle gedragswetenschapper. Met haar bijzondere verhoortechnieken breekt Kathryn de zaak al snel open. Maar gaat het niet allemaal te snel?

Sachs' gevaarlijke zaak zorgt niet alleen voor grote spanningen in de politiegelederen, maar zet ook haar relatie met Rhyme flink onder druk. Zeker wanneer ze iets ontdekt dat haar midden in het hart raakt...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The cold moon
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026985737
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het gebroken raam
Lincoln Rhyme is druk bezig met een internationale zaak als hij een onverwacht telefoontje krijgt. Zijn neef is gearresteerd op verdenking van moord. Het forensisch bewijs dat de politie heeft verzameld is overtuigend, maar als Lincoln op onderzoek gaat, lijken zijn aanwijzingen bijna te goed om waar te zijn.

Samen met zijn assistente Amelia Sachs stuit Lincoln op de sluwste seriemoordenaar die hij ooit is tegengekomen. Een man die beschikt over de meest persoonlijke details van zijn slachtoffers. Een man die continu op jacht is naar zijn mooiste trofeeën: mensenlevens.
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The broken window
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789000325320
Uitgever: Unieboek
Spanningsveld
Vlak voor Earth Day wordt er ingebroken bij de elektriciteitscentrale van New York. Niet lang daarna komen er stroomstoten uit willekeurige stopcontacten. Ze kosten iedereen die in de buurt staat het leven en kunnen op elk moment opduiken, overal...

Lincoln Rhyme en Amelia Sachs zijn koortsachtig op zoek naar de daders. Gaat het om eco-terroristen, een gefrustreerde werknemer van de centrale of een gestoorde maniak die alleen opereert?

Het onderzoek wordt echter gedwarsboomd door het plotselinge opduiken van Rhyme's oude aartsvijand de Klokkenmaker. Kinesica-expert Kathryn Dance is naar hem op jacht in Mexico. Maar de Klokkenmaker heeft een doelwit voor ogen en het is slechts een kwestie van tijd voor hij zal toeslaan...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The burning wire
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789047514732
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
De moordkamer
Op de Bahama's wordt de Amerikaanse Robert Moreno geliquideerd door een scherpschutter. Het blijkt geen afrekening in het criminele circuit, maar een zorgvuldig geplande operatie van de Amerikaanse regering omdat Moreno een terroristische aanslag aan het voorbereiden zou zijn. Al snel wordt duidelijk dat de regering op basis van foutieve informatie heeft gehandeld: Moreno had geen terreurdaad gepland, maar een vreedzame protestactie tegen een Amerikaanse oliemaatschappij.

Lincoln Rhyme en Amelia Sachs worden bij de zaak betrokken. Terwijl Sachs Moreno's gangen in New York nagaat, reist Rhyme af naar de plaats delict in Nassau. Als een meedogenloze man systematisch alle mogelijke bewijslast begint te elimineren - waaronder de getuigen - verandert hun onderzoek al gauw in een ijzingwekkend kat-en-muisspel met een koelbloedige moordenaar. Vooral wanneer de scherpschutter Rhyme in het vizier krijgt...
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The kill room
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000318438
Ebook: 9789000318445
Uitgever: Van Holkema & Warendorf


Met huid en haar
Tot op het bot is Deavers bekendste boek, mede door de film The Bone Collector met Denzel Washington en Angelina Jolie. Dit elfde boek in zijn geliefde Lincoln Rhyme-serie is een rechtstreeks vervolg op dat eerste verhaal.

Een nieuwe, angstaanjagend sluwe seriemoordenaar terroriseert New York. Lincoln Rhyme en Amelia Sachs noemen hem de Huidenjager. Hij tatoeëert teksten op zijn slachtoffers met een gifstof die een gruwelijke dood veroorzaakt.

Aan de hand van de cryptische boodschappen proberen Lincoln en Amelia te achterhalen wat de Huidenjager tot zijn daden drijft. In een ware race tegen de klok vechten ze tegen een zieke geest om nieuwe slachtoffers te voorkomen.
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The skin collector
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022571552
Ebook: 9789402302165
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Diversen

Een zaak volgens het boekje

Lincoln Rhyme gelooft in keihard forensisch bewijs. Anders dan zijn partner Amelia Sachs ziet hij niets in het maken van daderprofielen en het natrekken van motieven.

Wanneer zijn hulp wordt ingeroepen bij een brute moord op een jonge vrouw laat zijn kennis hem echter in de steek. Deze moordenaar heeft namelijk niet geprobeerd zijn sporen uit te wissen; hij heeft het lichaam van zijn slachtoffer juist overspoeld met bewijsmateriaal. Zoveel bewijsmateriaal dat het maanden zal kosten om uit te vinden welke sporen bruikbaar zijn en welke doodlopen - en zoveel tijd is er niet als Rhyme en Sachs een nieuwe moord willen voorkomen.

Rhyme zal zijn theoretische kennis opzij moeten zetten om het sadistische spelletje van de moordenaar te doorgronden. Of misschien toch niet?

* Dit korte verhaal is in 2013 uitgegeven als gratis download en thans niet meer verkrijgbaar.

Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: A textbook case
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: Nvt
Ebook: Nvt
Uitgever: Unieboek
Het Chopin manuscript
15 bestsellerauteurs, 1 ultieme internationale thriller vol zinderende spanning en cliffhangers!

Het Chopin manuscript is het resultaat van een unieke samenwerking tussen 15 thrillerauteurs van wereldfaam. Jeffery Deaver schetste de karakters en bedacht het plot; de andere auteurs schreven ieder een hoofdstuk. Deaver eindigde wat hij was begonnen met het explosieve einde van Het Chopin Manuscript.

Meewerkende auteurs: Jeffery Deaver, Lee Child, David Corbett, Joseph Finder, Jim Fusilli, John Gilstrap, James Grady, David Hewson, John Ramsey Miller, P.J. Parrish, Ralph Pezullo, S.J. Rozan, Lisa Scottoline, Peter Spiegelman en Erica Spindler.

Oud-kolonel Harry Middleton wil zich na zijn pensionering richten op zijn dochter Charlotte en zijn passie voor muziek. Maar na een bezoek aan Oost-Europa wordt hij opeens beschuldigd van moord én achtervolgd door een huurmoordenaar.

Wanneer ook Charlotte slachtoffer lijkt te worden van dit misdadige complot, besluit Harry te ontsnappen om zijn dochter te redden. En dat allemaal vanwege een waardevolle kunstschat die een gruwelijk geheim bewaart.
Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: The Chopin manuscript
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789049900885
Uitgever: TM Publishers

Dubbel uitgegeven titels

The bone collector

Zie voor de beschrijving van dit boek: Tot op het bot.

Schrijver: Jeffery Deaver
Oorspronkelijke titel: zie Tot op het bot
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 9789044929430
Uitgever: Bruna