Boekenplank:
Kies

Boeken van Jeffrey Archer

Jeffrey Archer was vijf jaar lid van het parlement in het Lagerhuis en zesentwintig jaar lid van het Hogerhuis. Archer is een van de meest succesvolle auteurs van het Verenigd Koninkrijk. Tegelijkertijd is hij omringd door schandalen en een van die schandalen leidde uiteindelijk tot zijn veroordeling wegens meineed waarvoor hij vier jaar in de gevangenis doorbracht.

Meer over Jeffrey Archer

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1940

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Jeffrey Archer


Overzicht

 • De eerste onder de gelijken - First among equals
 • Kop, jij wint! - Heads you win
 • Een erekwestie - A matter of honor
 • Erecode van een dief - Honour among thieves
 • Geboren rivalen - Sons of fortune
 • Geen top te hoog - As the crow flies
 • Het elfde gebod - The eleventh commandment
 • Het Kennedy complot - Shall we tell the president? (1e versie)
 • Het Van Gogh bedrog - False impression
 • Tot op de laatste cent - Not a penny more, not a penny less

De Clifton Kronieken / The Clifton Chronicles

 1. De tijd zal het leren - Only time will tell
 2. Van vader op zoon - The sins of the father
 3. Een goed bewaard geheim - Best kept secret
 4. Een gewaarschuwd mens - Be careful what you wish for
 5. De wegen van de macht - Mightier than the sword
 6. Als de tijd daar is - Cometh the hour
 7. Het einde van een tijdperk - This was a man

Kane en Abel

 1. Kane en Abel - Kane and Abel
 2. De verloren dochter - The prodigal daughter
 3. Het verzwegen complot - Shall we tell the President? (2e versie)

William Warwick

 1. Wie niet waagt - Nothing ventured
 2. In het volle zicht - Hidden in plain sight
 3. Een oogje dicht - Turn a blind eye
 4. Over mijn lijk - Over my dead body

Verhalenbundels

 • Daar zit een verhaal aan vast - And thereby hangs a tale
 • Een kat heeft negen levens - Cat O' nine tales
 • Het venijn zit in de staart - A twist in the tale
 • Om een lang verhaal kort te maken - To cut a long story short
 • Twaalf trucs - Twelve red herrings
 • Uit de pas en andere verhalen - A quiver full of arrows
 • Verhaal halen - Tell tale

Gevangenisdagboeken / Prison Diaries (non-fictie)

 1. Hel - Hell
 2. Vagevuur - Purgatory
 3. Hemel - Het laatste deel van Archer's trilogie van gevangenisdagboeken beslaat de periode van zijn overplaatsing van een gemiddeld beveiligde gevangenis, Wayland, tot zijn uiteindelijke vervroegde vrijlating in juli 2003. Het is een schokkend verslag van de trau

E-books

 • De vierde macht - The fourth estate
 • Levenslang - A prisoner of birth
 • Wegen naar roem - Paths of glory

Diversen

 • Het evangelie volgens Judas - The gospel according to Judas

Dubbel uitgegeven titels

 • Andere pijlen op mijn boog - zie Uit de pas en andere verhalen
 • Vertel mij wat! - zie Een kat heeft negen levens

De Clifton Kronieken

Tegen de achtergrond van wereldoorlogen, politieke schandalen en maatschappelijke onrust proberen opeenvolgende generaties van de familie Clifton hun weg te vinden. In een verhaal dat decennia en continenten omspant, laat Jeffrey Archer je meeleven met hun lotgevallen en brengt hij op grandioze wijze een voorbij tijdperk tot leven.

Gevangenisdagboeken / Prison Diaries (non-fictie)

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe eerste onder de gelijken
De harde strijd om het premierschap van Engeland...

In 1964 komen vier jonge, ambitieuze, aankomende politici in de back benches van het parlement terecht. Vanuit zeer verschillende achtergronden werken zij zich langzaam maar zeker naar de top. Hun weg is moeizaam en lang, maar gaandeweg - soms op harde en confronterende wijze - leren zij het klappen van de politieke zweep kennen.

Zo ervaart de één dat hij beter niet zo vroeg had kunnen trouwen: hij komt in betere kringen terecht en zijn vrouw, die daarin niet meegegroeid is, wordt een blok aan zijn been. De ander leert dat prostitueebezoek niet aan te bevelen is. Ook contacten met projectontwikkelaars en verhoudingen met naaste collega's kunnen een ambitieuze politicus in een chantabele positie brengen.

In 1992, de vier hebben zich ondanks alles weten te handhaven, moet de Britse koning Charles III een nieuwe prime-minister aanstellen. Wie van de vier zal uiteindelijk de zwaar bevochten positie bereiken?
First Among Equals - 1986 - TV-serie
Regisseur: John Gorrie
Cast: Harriet Bagnall, Anita Carey, Jeremy Child, e.a.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: First among equals
Eerste uitgave: 1984
ISBN/EAN: 9789022954508
Uitgever: Bruna
Kop, jij wint!

Kop? Of munt? De uitkomst zou de rest van je leven wel eens kunnen bepalen...

Leningrad, Rusland 1968. Alexander Karpenko is geen gewoon kind, en van jongs af aan is het duidelijk dat hij voorbestemd is om zijn landgenoten te leiden. Maar als zijn vader vermoord wordt door de KGB moeten hij en zijn moeder uit Rusland ontsnappen. In de haven worden ze geconfronteerd met een keus die niet te herroepen zal zijn: nemen ze een vrachtschip naar Amerika, of naar Engeland? Alexander neemt die beslissing door een munt op te gooien...

Een van de meest intrigerende en ingenieuze boeken van Jeffrey Archer, waarin niets is wat het lijkt en een muntje de loop van de geschiedenis bepaalt. Wat als het andersom was neergekomen?

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Heads you win
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9788726895537
Ebook: 9788726487886
Uitgever: Saga Egmont
Een erekwestie
Het Kremlin is in rep en roer als blijkt dat de waardevolle veertiende-eeuwse Judas-icoon die al jaren in een Moskouse kunstgalerie hangt, een vervalsing blijkt te zijn. Een fanatieke KGB-medewerker krijgt opdracht het origineel op te sporen.

In Engeland treft Adam Scott in de nalatenschap van zijn vader een vreemde envelop met mysterieuze instructies aan. Het document is kennelijk zo belangrijk dat verschillende mensen bereid zijn er een moord voor te begaan. En zo raakt ook Adam, zeer tegen zijn zin, betrokken bij de jacht op de icoon.

Een en ander blijkt zijn oorsprong te hebben in de plunderingen van kunstschatten waaraan de Nazi's zich tijdens de Tweede Wereldoorlog schuldig maakten.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: A matter of honor
Eerste uitgave: 1986
ISBN/EAN: 9789044923513
Uitgever: Bruna
Erecode van een dief
Wie heeft er 100 miljoen voor over om de Verenigde Staten te vernederen?

De tijd: 1993. De plaats: Washington D.C.

President George Bush heeft de verkiezingen verloren en is vervangen door Bill Clinton. In Londen is Margaret Thatcher van het politieke toneel verdwenen. En in Moskou is Gorbatsjov ten val gebracht. Van de politieke hoofdrolspelers in de Golfoorlog is Saddam Hussein de enige overgeblevene. En Saddam bereidt een wraakactie voor die zo duivels is dat de Verenigde Staten geen andere keus hebben dan keihard terug te slaan.

Met de hulp van een maffiabaas, van 's werelds beste vervalsers en van een van de speciale adviseurs van de president werkt Saddam aan zijn meesterzet. Het doel: de vernedering van het Amerikaanse volk.

Midden in dit drama duikt bij toeval een even verrassende als onverwachte hoofdrolspeler op: Scott Bradley, een jonge jurist en hoogleraar aan Yale Law School. Bradley verricht een routinemissie voor de CIA. Hij moet uitzoeken waarom een mooie, jonge Mossad-agente plotseling opduikt in de sectie Irak van de Jordanese ambassade in Parijs. En als hij zich eenmaal in die zaak heeft vastgebeten, begint de ontrafeling van een ongelofelijke, angstaanjagende plot.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Honour among thieves
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 9789060748862
Uitgever: Bosch & Keuning
Geboren rivalen
Tweelingbroers, gescheiden bij geboorte, komen lijnrecht tegenover elkaar te staan...

Hartford, Connecticut in de late jaren veertig. Een tweeling wordt bij de geboorte gescheiden door een wanhopige verpleegster. Nat Cartwright gaat mee naar huis met zijn ouders, een onderwijzeres en een verzekeringsagent. Zijn tweelingbroer zal zijn leven beginnen als Fletcher Andrew Davenport, zoon van een miljonair en zijn society-vrouw.

Nat gaat van school om in Vietnam te vechten, komt terug als held en begint een carrière in het bankwezen. Fletcher wordt een succesvol advocaat en gaat de politiek in.

Hoewel de broers opgroeien zonder van elkaars bestaan te weten, zijn ze voortdurend met elkaar in competitie. Zelfs wanneer ze beiden verliefd worden op dezelfde vrouw, komen ze elkaar nog niet tegen. Ze gaan ieder hun afzonderlijke weg - totdat de een de ander moet verdedigen voor een moord die hij niet heeft gepleegd.

Maar de ultieme confrontatie komt pas als ze tegenover elkaar staan in de race om het gouverneurschap van hun staat.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Sons of fortune
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789026119729
Uitgever: De Fontein


Geen top te hoog
Charlie Trumper werd geboren in East End in Londen aan het begin van de twintigste eeuw. Zijn vroegste herinnering is de speciale verkooptaal van zijn opa bij de verkoop van groente en fruit. Als opa Charlie overlijdt wil de jonge Charlie niets liever dan in zijn voetsporen treden. Maar het duurt niet lang of hij slaat zijn vleugels uit. Hij heeft een grotere ambitie: een winkel bezitten die werkelijk alles verkoopt.

Oorlog verstoort deze plannen, veroorzaakt de dood van zijn beste vriend, en laat hem achter met een mysterieuze erfenis en een meedogenloze vijand die niet rust voordat Charlie en zijn ambities vernietigd zijn.

De groei van Charlie Trumper van zijn kleine groentekar naar de grootste winkel van de wereld wordt in de handen van de ervaren schrijver een fascinerende reis langs de triomfen en rampen van de twintigste eeuw.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: As the crow flies
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 9789024647996
Uitgever: Bosch & Keuning
Het elfde gebod
Connor Fitzgerald, bezitter van de Medal of Honor, toegewijd huisvader en trouw dienaar van zijn land, is het dodelijkste wapen van de CIA.

Vijfentwintig jaar lang heeft hij een dubbelleven geleid, en nu, slechts een paar dagen voor hij de dienst zal verlaten, komt hij tegenover een vijand te staan, tegen wie zelfs hij niet op kan. De vijand is Helen Dexter, directeur van de CIA zelf, die zonder dat Fitzgerald het weet maar één doel voor ogen heeft: haar geheim met hem te begraven...

Zij ziet haar kans schoon wanneer de Verenigde Staten worden geconfronteerd met de mogelijkheid dat de ultrarechtse Zerimski, die aanstuurt op een militaire confrontatie met Amerika, de nieuwe president van Rusland wordt. Zij stuurt Fitzgerald naar Rusland met de opdracht Zerimski te liquideren en verzekert hem dat het zijn laatste opdracht zal zijn voor zijn pensionering...
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: The eleventh commandment
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789026981562
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Het Kennedy complot
Het is maart 1983. Edward Kennedy is sinds twee jaar president van de Verenigde Staten van Amerika. Hij vindt dat de tijd rijp is voor een wet die het wapenbezit bij burgers sterk aan banden legt.

Er zijn echter vele lieden die geen belang hebben bij een dergelijke beknotting van hun vrijheid en die dat ten koste van alles willen voorkomen. Desnoods door moord. Moord op de president.

Eén van die lieden is een senator. De FBI heeft nog zes dagen om uit te vinden wie van de honderd senatoren het op het leven van Edward heeft gemunt...

* In 1977 schreef Jeffrey Archer Shall we tell the President? met Edward Kennedy in de rol van president. Dit boek kwam in Nederlandse vertaling uit onder de titel Het Kennedy complot. Na het verschijnen van De verloren dochter bedacht Archer dat Shall we tell the President? hier een mooi vervolg op was en herschreef in 1986 het boek met Florentyna Kane als president.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Shall we tell the president? (1e versie)
Eerste uitgave: 1977
ISBN/EAN: 9789027411853
Uitgever: Spectrum
Het Van Gogh bedrog
Twin Towers, 11 september 2001, 09.00 uur.

De jonge kunsthistorica Anna Petrescu wordt door haar baas op staande voet ontslagen. Hij is woedend omdat zij zijn doortrapte plan om Van Goghs laatste zelfportret in handen te krijgen probeert te dwarsbomen.

Anna staat om 09.15 uur beneden en ontsnapt aan de dood. Ze besluit de chaos rondom de aanslag aan te grijpen en te verdwijnen. Ongemerkt weet ze New York te verlaten om de eigenares van de Van Gogh te waarschuwen.

Haar ex-baas krijgt echter lucht van haar plannen en stuurt een huurmoordenaar achter haar aan. Opgejaagd klopt ze aan bij oude kunstminnende vrienden in onder andere Boekarest en Tokyo.

Intussen hebben ook de FBI en Interpol zich in de jacht op het 'Zelfportret met verbonden oor' gemengd. Het schilderij reist intussen de hele wereld rond en lijkt zijn achtervolgers telkens een stap vóór te zijn.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: False impression
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026122583
Uitgever: De Fontein
Tot op de laatste cent
Vier slachtoffers van een meesteroplichter beramen een meesterlijke tegenzet...

Harvey Metcalfe heeft een rijke ervaring in zwendelpraktijken. Nu heeft hij een miljoen dollar weten los te peuteren van een aantal vooraanstaande Britten. Een society-arts, een gerenommeerde kunsthandelaar, een erfgenaam uit een oud Engels geslacht en een Oxford-intellectueel zitten plotseling midden in een miljoenenzwendel.

Maar deze keer heeft Metcalfe op het verkeerde paard gewed. De vier slachtoffers beramen een tegenzet. Ze zullen hem met gelijke munt terugbetalen, of beter, laten betalen... tot op de laatste cent.
Not a Penny More, Not a Penny Less - 1990 - TV-serie
Regisseur: Clive Donner
Cast: Edward Asner, Ed Begley Jr., Brian Protheroe, e.a.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Not a penny more, not a penny less
Eerste uitgave: 1976
ISBN/EAN: 9789044924084
Uitgever: Bruna

De Clifton Kronieken / The Clifton ChroniclesDe tijd zal het leren
Een geheim verleden. Een verborgen verleden. Een strijd om de waarheid...

'Ik kreeg te horen dat mijn vader was gesneuveld in de oorlog.' Zo begint in 1920 het epische levensverhaal van Harry Clifton. Harry, de zoon van een havenarbeider in Bristol, heeft zijn vader nooit gekend. De verwachting is dat ook Harry een toekomst op de werf wacht, maar dankzij een opmerkelijke gave wordt hij toegelaten tot een exclusieve jongensschool, waardoor zijn leven onomkeerbaar verandert.

Als Harry een volwassen man is, komt hij er eindelijk achter hoe zijn vader echt aan zijn einde kwam. De verschrikkelijke waarheid leidt Harry naar een volgende vraag: was Arthur Clifton eigenlijk wel zijn vader? Is hij het kind van een arme havenwerker, of is hij de oudste zoon van de erfgenaam van een scheepsimperium?
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Only time will tell
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022576212
Ebook: 9789402303292
Uitgever: Boekerij
Van vader op zoon
De toekomst van een familie ligt in de handen van één man...

Vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog neemt Harry Clifton dienst bij de marine om te ontsnappen aan de familiegeheimen en zijn teleurstelling dat hij nooit met Emma Barrington zal kunnen trouwen. Bij een schermutseling met de Duitsers op de Atlantische oceaan wordt zijn schip tot zinken gebracht en slechts een handjevol overlevenden wordt opgepikt door een Amerikaans cruiseschip.

Als Tom Bradshaw, een van Harry's officieren, diezelfde nacht alsnog sterft, grijpt Harry zijn kans en neemt diens identiteit aan. Bij aankomst in New York beseft Harry dat hij een grote fout heeft gemaakt. De problemen die Tom Bradshaw bij zijn vertrek achterliet, konden wel eens veel groter zijn dan die van hemzelf, en Harry heeft geen enkele mogelijkheid meer zijn ware identiteit te bewijzen.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: The sins of the father
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022576359
Ebook: 9789402304664
Uitgever: Boekerij
Een goed bewaard geheim
Het lot van twee families, voor altijd met elkaar verbonden...

In 1957 krijgt Sebastian Clifton een beurs voor Cambridge, en daarmee zet een nieuwe generatie Cliftons de familiesaga voort.

Nadat Sebastian van school wordt gestuurd, raakt hij tegen wil en dank verstrikt in een internationale kunstzwendel rond een standbeeld van Rodin dat veel meer waard is dan het kost op de veiling. Wordt hij nu miljonair? Kan hij weer naar Cambridge? Is zijn leven in gevaar?        
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Best kept secret
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022573112
Ebook: 9789402305074
Uitgever: Boekerij
Een gewaarschuwd mens
Twee families verscheurd door wraak en blinde ambitie - en de liefde dreigt het slachtoffer te worden...

De zestiger jaren zijn voor de families Clifton en Barrington een roerige tijd. De geadopteerde dochter van Harry en Emma wil trouwen, maar iemand fluistert haar aanstaande schoonmoeder giftige roddels in...

Ook in zaken zit het niet altijd mee: er zijn kapers op de kust die het bestuur van het familiebedrijf naar zich toe proberen te trekken. Er ontspint zich een spannende strijd vol wraak, blinde ambitie en verraad.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Be careful what you wish for
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022575574
Ebook: 9789402305081
Uitgever: Boekerij
De wegen van de macht
Een nieuwe generatie Cliftons lijkt het helemaal te gaan maken, maar niet iedereen is blij met hun succes...

Harry Clifton probeert zijn naam als gevierd auteur in te zetten om een door Stalin verbannen Russische schrijver te redden, maar riskeert daarmee wel zijn leven. Zijn vrouw Emily heeft haar handen vol aan haar eigen problemen: de raad van bestuur van Barrington Shipping is op zoek naar een zondebok voor een financieel drama, en haar aartsrivale Lady Virginia Fenwick zet alles op alles om haar onderuit te halen.

Harry en Emily's zoon Sebastian lijkt het voor de wind te gaan: zijn ster als bankier is rijzende en hij staat op het punt te trouwen met een rijke Amerikaanse. Maar dan duikt Adrian Sloane weer op, en verblind door jaloezie op Sebastians succes schuwt hij geen enkel middel om hem het leven onmogelijk te maken.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Mightier than the sword
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022581926
Ebook: 9789402309737
Uitgever: Boekerij


Als de tijd daar is
Op hun weg naar de top worden twee families geconfronteerd met moeilijke keuzes...

Harry Clifton blijft de degens kruisen met de Russische grootmachten om de schrijver Babakov vrij te krijgen, maar een onverwachte gebeurtenis zet alles op zijn kop. In de onrust die ontstaat worstelt Giles Barrington met de vraag of hij de politieke arena moet verlaten.

Ook het bankwezen krijgt klappen te verduren, en Sebastian Clifton wordt nog steeds op alle mogelijke manieren dwars gezeten door zijn rivalen. Bovendien verliest hij zijn hart aan een beeldschoon Indiaas meisje, maar haar ouders hebben heel andere plannen...

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Cometh the hour
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022582374
Ebook: 9789402309980
Uitgever: Boekerij
Het einde van een tijdperk

Net als het leven de Cliftons lijkt toe te lachen, gebeurt er weer iets dat alles op zijn kop zet...

Het leven lacht Harry en Emma Clifton eindelijk toe: Harry is bezig een boek te schrijven dat zijn magnum opus lijkt te worden, en Emma krijgt van niemand minder dan Margaret Thatcher een wel heel aantrekkelijk aanbod voor een nieuwe baan. Ook met hun zoon Sebastian en zijn vrouw Samantha gaat het goed, hoewel hun eeuwige rivale Lady Virginia nog steeds alles op alles zet om de familie een hak te zetten.

Maar dan gebeurt er iets dramatisch dat het leven van de hele Clifton-familie op zijn kop zet...

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: This was a man
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022582381
Ebook: 9789402309997
Uitgever: Boekerij

Kane en AbelKane en Abel
Deze roman vertelt het levensverhaal van twee mannen: William Kane, een schatrijke bankier, en Abel Rosnovski (geboren Wladek Koskiewicz), een uit Polen naar Amerika geëmigreerde armoedzaaier, die erin slaagt een keten van luxueuze hotels op te bouwen.

Beiden zijn geboren in 1906. William - scherpzinnig en ondernemend - stamt uit een oud en gerespecteerd bankiersgeslacht in Boston. Abel wordt als pasgeboren baby gevonden in een Pools bos, geadopteerd door een stropersgezin en later opgenomen in het kasteel van de welgestelde baron Rosnovski.

Terwijl William ernaar streeft de financiële prestaties van zijn vader nog te overtreffen en Abel tracht om tot maatschappelijk aanzien en publieke erkenning te geraken, volgt ieder zijn eigen weg om het gestelde doel te bereiken.

William maakt zijn eerste miljoen in de effectenhandel, wordt directeur van zijn vaders bank en huwt een society-schoonheid. Abel start zijn carrière als kelner in een Newyorks hotel, bezoekt de avondschool, krijgt zijn eerste grote kans een fortuin binnen te halen en trouwt met een Poolse immigrante.

Als Abel genoopt is de financiële steun van William in te roepen, loopt dit uit op een onherstelbare breuk tussen beiden. Er ontwikkelt zich een wederzijdse haat die de voedingsbodem legt voor een confrontatie welke de gehele financiële wereld op zijn grondvesten doet schudden en naar een eind voert, dat zowel tragisch als schokkend is.
Kane & Abel - 1985 - TV-serie
Regisseur: Buzz Kulik
Cast: Sam Neill, Peter Strauss, Ron Silver, e.a.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Kane and Abel
Eerste uitgave: 1979
ISBN/EAN: 9789027493606
Uitgever: Spectrum
De verloren dochter
Florentyna, elf jaar oud, kondigt aan dat ze president van de Verenigde Staten van Amerika wil worden. Ze is de dochter van Abel Rosnovski, ooit een arme Poolse emigrant, nu welvarend hotelmagnaat.

Florentyna groeit op in de turbulente jaren dertig en veertig. Ze wordt verliefd op Richard, de zoon van de invloedrijke bankier William Kane. Kane en Abel bestrijden elkaar al jarenlang op leven en dood.

Als Florentyna en Richard trouwen, verstoten de beide vaders hun kinderen. Volledig berooid moeten zij hun bestaan op eigen kracht opbouwen.

Florentyna zet met een geleend beginkapitaaltje een keten sjieke modewinkels op. Richard werkt zich bekwaam naar de top van het bankwezen. Pas vele jaren later zijn de financiële zorgen definitief van de baan. Florentyna voelt dat ze nu klaar is voor de politiek...
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: The prodigal daughter
Eerste uitgave: 1982
ISBN/EAN: 9789027459947
Uitgever: Spectrum
Het verzwegen complot

Nog 6 dagen, 13 uur en 37 minuten te gaan...

Aan het slot van De verloren dochter wordt Florentyna Kane tot president gekozen - de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten. Na decennialange strijd, opoffering en persoonlijke tragedies heeft ze eindelijk haar doel bereikt. Maar al terwijl ze haar inaugurele toespraak houdt, zweren haar tegenstanders samen om haar voorgoed het zwijgen op te leggen.

Op een avond hoort de FBI om 17.30 uur van een complot om haar te vermoorden - de 1572ste soortgelijke dreiging in een jaar. Om 20.30 uur zijn vijf mensen van alle details op de hoogte. Om 21.30 uur zijn vier van hen dood. Slechts één man, FBI-agent Mark Andrews, weet wanneer de moordenaars zullen toeslaan en zelfs hij weet niet waar of hoe en, nog belangrijker, wie ze zijn.

Hij heeft slechts zes dagen tijd om de senator op te sporen die het hart vormt van de koelbloedige samenzwering. Zes dagen waarin hij geen tijd kan verspillen, geen spoor mag achterlaten en niemand kan vertrouwen. Zes dagen om de wisse dood van de president te voorkomen. Eén verkeerd woord, één foute zet en een natie en een droom zullen in rook opgaan.

* In 1977 schreef Jeffrey Archer Shall we tell the President? met Edward Kennedy in de rol van president. Dit boek kwam in Nederlandse vertaling uit onder de titel Het Kennedy complot. Na het verschijnen van De verloren dochter bedacht Archer dat Shall we tell the President? hier een mooi vervolg op was en herschreef in 1986 het boek met Florentyna Kane als president.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Shall we tell the President? (2e versie)
Eerste uitgave: 1986
Ebook: 9788726487930
Uitgever: Saga Egmont

William WarwickWie niet waagt

Als een jonge rechercheur de diefstal van een Rembrandt onderzoekt, staat hij al snel voor een onmogelijke keuze...

Londen, 1979. William Warwick, zoon van een invloedrijke en welgestelde advocaat, heeft van jongs af aan een droom: het tot rechercheur bij Scotland Yard schoppen, tot ongenoegen van zijn vader. Als hij jaren later zijn eerste diensten draait in de straten van Londen, kan hij niet trotser zijn.

Door zijn kennis wordt kunstliefhebber William al snel overgeplaatst naar de afdeling kunst- en antiekcriminaliteit, waar hij in de ban raakt van een van de grootste vervalsers ooit. Tijdens zijn onderzoek naar een fraudezaak en de diefstal van een Rembrandt ontmoet William de knappe en gevatte museumgids Beth, en de twee worden verliefd. Maar een geheim omringt hen en werpt schaduwen op de prille liefde. William staat voor de moeilijkste taak van zijn leven...

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Nothing ventured
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789402708967
Ebook: 9789402762983
Uitgever: HarperCollins
In het volle zicht

Als in een drugszaak een oude vijand opduikt, wordt een jonge rechercheur gedwongen een list te verzinnen...

William Warwick is gepromoveerd tot inspecteur en wordt samen met zijn team toegewezen aan de afdeling Narcotica. Ze krijgen de taak om de beruchte drugsdealer Assem Rashidi te arresteren, die vanuit Zuid-Londen een uitgebreid netwerk exploiteert. Naarmate het onderzoek vordert, komt William oude en nieuwe vijanden tegen, zoals Adrian Heath, een bekende uit zijn schooltijd, die zijn informant wordt.

Tegelijkertijd genieten William en zijn verloofde Beth van de voorbereidingen op hun aanstaande huwelijk. Bij het altaar wacht hun echter een onaangename verrassing. Terwijl zijn team een crimineel netwerk wil oprollen, bedenkt William een val die het team van Rashidi nooit verwacht. Een die in het volle zicht verborgen is...

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Hidden in plain sight
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789402710571
Ebook: 9789402766172
Uitgever: HarperCollins
Een oogje dicht

Vertrouw je degene die jou moet beschermen?

William Warwick is net gepromoveerd tot inspecteur en heeft een gevaarlijke nieuwe opdracht: undercover gaan om corruptie bij de Londense politie aan het licht te brengen. Samen met zijn team focust hij op rechercheur Jerry Summers, een jonge man die er een nogal luxueuze levensstijl op na houdt...

Ondertussen staat de beruchte drugsbaron Assem Rashidi terecht, bij wiens vervolging Williams vader Sir Julian en zijn zus Grace betrokken zijn. Terwijl het undercoveronderzoek het uiterste van William vraagt, realiseert hij zich dat de corruptie nog dieper gaat dan gedacht. Steeds meer collega’s lijken bereid om misdaden door de vingers te zien. Lukt het William om het recht te laten zegevieren?

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Turn a blind eye
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402712087
Ebook: 9789402768060
Uitgever: HarperCollins
Over mijn lijk

Vier zaken, vier moordenaars. Eén man kan ze allemaal stoppen…

Na de dood van zijn vijand Miles Faulkner staat William Warwick op het punt om te starten bij de afdeling cold cases van de Londense politie. Voordat hij zich echter in een nieuwe zaak stort, gaat hij samen met zijn vrouw Beth aan boord van een luxecruiseschip met eindbestemming New York, voor een mooie vakantie.

Ze genieten op zee van de weelde en glamour van de trans-Atlantische reis. De overtocht wordt echter ruw verstoord als de directeur van de rederij onder mysterieuze omstandigheden overlijdt. En alsof dat nog niet genoeg is, ontdekt William aanwijzingen dat Faulkner nog actief is. Was de begrafenis van de ingenieuze kunstvervalser een list? Aan hoofdinspecteur William Warwick de taak deze zaken op te lossen voordat het te laat is...

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Over my dead body
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789402713626
Ebook: 9789402769432
Uitgever: HarperCollins

VerhalenbundelsDaar zit een verhaal aan vast

Jamwal en Nisha worden verliefd, terwijl ze in Delhi wachten tot een verkeerslicht op groen springt...

Zo begint een van de vijftien korte verhalen die Jeffrey Archer de afgelopen vijf jaar overal ter wereld heeft verzameld en nu gebundeld heeft in zijn zesde verzameling meeslepende korte verhalen.

Uit Duitsland komt 'Een scherp oog', het verhaal over een kostbaar olieverfschilderij dat meer dan 200 jaar in dezelfde familie is gebleven, totdat... Op naar de 'Kanaaleilanden' en 'Alleen voor leden', waarin een golfbal uit een knalbonbon rolt en het leven van een jongeman nooit meer hetzelfde zal zijn... Op naar Italië, waar een jongeman die een kamer probeert te reserveren in bed terechtkomt met de receptioniste, niet wetend dat ze... Op naar Engeland, waar in 'Hoge hakken' een vrouw haar man uitlegt dat een paar designerschoenen niet in vlammen kan zijn opgegaan, want...

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: And thereby hangs a tale
Eerste uitgave: 2010
Ebook: 9788726487824
Uitgever: Saga Egmont
Een kat heeft negen levens
Meesterverteller Jeffrey Archer heeft twee jaar lang in vijf verschillende gevangenissen zijn straf uitgezeten wegens meineed. Tijdens de dagelijkse kwartiertjes luchten op de binnenplaats sprak hij met vele medegevangen, die hem vaak in vertrouwen namen en hem hun verhaal vertelden.

In deze fascinerende bundel heeft Archer deze verhalen opgetekend, alle waar gebeurd. Van een echtpaar dat hun eigen postkantoor beroofde tot een zakenman die zijn vrouw probeerde te vergiftigen tijdens een zakenreisje naar St.-Petersburg: Archer weet als geen ander de mensen over wie hij vertelt te typeren.

Zijn humoristische vertelstijl en de onverwachte ontknopingen maken dit boek onweerstaanbaar leesvoer dat meer dan eens een grijns op het gezicht van de lezer zal brengen.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Cat O' nine tales
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789026122897
Uitgever: De Fontein
Het venijn zit in de staart

Niemand kan zo’n web van spanning weven, zo’n schok van verrassing teweegbrengen of zo’n levensles leren als bestsellerauteur Jeffrey Archer. Van Afrika tot het Midden-Oosten en van Londen tot Beijing neemt Archer ons mee naar plaatsen die we nooit hebben gezien en stelt ons voor aan mensen die we nooit zullen vergeten.

Maak kennis met de overspelige echtgenoot die denkt dat hij de volmaakte moord heeft gepleegd, de zelfverzekerde schaakkampioen die een mooie vrouw bespeelt voor een inzet veel hoger dan geld en met de minister van Financiën die het geheim van een Zwitserse bank wil kraken.

Jeffrey Archers verzameling van twaalf fascinerende korte verhalen sleept je mee op een reis van gefnuikte ambities, onsterfelijke liefde en onwankelbare eer die je nooit zult vergeten.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: A twist in the tale
Eerste uitgave: 1988
Ebook: 9788726487817
Uitgever: Saga Egmont
Om een lang verhaal kort te maken

Om een lang verhaal kort te maken bevat 14 korte verhalen.

De korte verhalen in deze bundel tonen Jeffrey Archers enorme talent, met een grote verscheidenheid qua karakters, onderwerpen en settings, maar allemaal met die kenmerkende wending op het eind. Elke lezer zal zijn eigen favorieten hebben: de keuzes lopen van liefde op het eerste gezicht over de spoorrails heen tot de slimste zwendeltjes, van de grillen van de advocatuur - en van degenen die beide zijden van de balie kunnen manipuleren - tot de creatieve financiële talenten van een lid van de Britse diplomatieke dienst - maar dan wel voor een goed doel.

Het laatste verhaal, 'Het gras aan de overkant', is misschien wel het beste korte verhaal dat Archer heeft geschreven; het zal u de rest van uw leven bijblijven.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: To cut a long story short
Eerste uitgave: 2000
Ebook: 9788726488005
Uitgever: Saga Egmont
Twaalf trucs

Twaalf trucs bevat 12 korte verhalen.

Een gevangene weet zeker dat het slachtoffer dat hij vermoord zou hebben echt nog leeft... Een vrouwelijke bestuurder die meedogenloos wordt achtervolgd door een dreigend figuur in een andere auto... Een jonge kunstenares maakt de grootste tegenslag in haar carrière mee... Een rusteloze schoonheid organiseert het perfecte verjaardagsfeestje... Een Irakees die ontsnapt is aan de dodenlijst van Saddam Hoessein komt onvrijwillig terug in zijn vaderland...

Hoe zullen ze reageren? Wat zou jij doen?

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Twelve red herrings
Eerste uitgave: 1994
Ebook: 9788726488012
Uitgever: Saga Egmont
Uit de pas en andere verhalen
De bundel Uit de pas en andere verhalen bevat een serie korte verhalen van de hand van de veelzijdige auteur Jeffrey Archer.

'Hij toont in zijn korte verhalen de natuurlijke bedrevenheid die ook de basis van zijn grote werk is' - Sunday Express

'Zijn humor is verfrissend, zijn inlevingsvermogen is buitengewoon' - Financial Times
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: A quiver full of arrows
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789027412126
Uitgever: Spectrum
Verhaal halen

Verhaal halen bevat 15 korte verhalen.

Ontdek wat er gebeurt met de onfortuinlijke jonge rechercheur uit Napels die naar een Italiaans bergdorp reist om een moord op te lossen, of met de pretentieuze schooljongen wiens ontdekking van de oorsprong van de rijkdom van zijn vader zijn leven voorgoed verandert. Volg het verhaal over de vrouw die de mannen op haar Ivy League-universiteit in de jaren '30 van de vorige eeuw durft uit te dagen, en over een andere jonge vrouw die een lift vraagt en de ontmoeting van haar leven heeft.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Tell tale
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 9788726487954
Uitgever: Saga Egmont

Gevangenisdagboeken / Prison Diaries (non-fictie)

Hel

Op donderdag 19 juli 2001 werd Jeffrey Archer na een proces wegens meineed veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De eerste 22 dagen en veertien uur bracht hij door in harer majesteits gevangenis Belmarsh, een extra beveiligde, dubbele A-categorie-gevangenis in het zuiden van Londen waarin enkele van de meest gewelddadige criminelen van Groot-Brittannië zijn opgesloten. Dit is het dagboek dat de auteur gedurende die tijd bijhield.

Dag 5, maandag 23 juli 2001, 05.53 uur. De zon schijnt tussen de tralies van mijn raam door op wat een schitterende zomerdag moet zijn. Ik zit 12,5 uur gevangen in een cel van 5 bij 3 passen en mag er pas tegen de middag weer uit: 18,5 uur eenzame opsluiting. In de cel onder me zit een joch van zeventien dat wordt beschuldigd van winkeldiefstal - zijn eerste vergrijp en nog niet eens veroordeeld - en hij wordt 18,5 uur opgesloten zonder met iemand te kunnen praten. Dit is Groot-Brittannië in de 21ste eeuw, niet Turkije, niet Nigeria, niet Kosovo, maar Groot-Brittannië.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Hell
Eerste uitgave: 2002
Ebook: 9788726487763
Uitgever: Saga Egmont
Vagevuur

Op 9 augustus 2001, 22 dagen nadat Jeffrey - nu bekend als gevangene FF8282 - wegens meineed veroordeeld werd tot vier jaar gevangenisstraf, werd hij van een streng beveiligde gevangenis in Londen overgeplaatst naar HMP Wayland, een gemiddeld beveiligde gevangenis in Norfolk.

De daaropvolgende 67 dagen, terwijl hij wachtte op overplaatsing naar een ‘open’, minimaal beveiligde gevangenis, werd hij niet alleen geconfronteerd met de dagelijkse vernederingen van een gevaarlijk overbelast gevangenissysteem, maar ook met de spirit en moed van zijn medegevangenen.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Purgatory
Eerste uitgave: 2003
Ebook: 9788726487770
Uitgever: Saga Egmont
Hemel

Het laatste deel van Archer's trilogie van gevangenisdagboeken beslaat de periode van zijn overplaatsing van een gemiddeld beveiligde gevangenis, Wayland, tot zijn uiteindelijke vervroegde vrijlating in juli 2003.

Het is een schokkend verslag van de traumatiserende tijd in de beruchte gevangenis in Lincoln en de gebeurtenissen die leidden tot zijn opsluiting daar. Bovendien werpt het een schril licht op een systeem dat op instorten staat. Dit met humor, mededogen en oprechtheid vertelde dagboek besluit met een tot nadenken stemmend manifest dat omarmd zou moeten worden door zowel pleitbezorgers van hervormingen als door de gevangenisbevolking.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Het laatste deel van Archer's trilogie van gevangenisdagboeken beslaat de periode van zijn overplaatsing van een gemiddeld beveiligde gevangenis, Wayland, tot zijn uiteindelijke vervroegde vrijlating in juli 2003. Het is een schokkend verslag van de trau
Eerste uitgave: 2004
Ebook: 9788726487787
Uitgever: Saga Egmont

E-books

De vierde macht

De machtigste mediamagnaten ter wereld - wie van hen gaat winnen?

Op het eerste gezicht lijken Richard Armstrong en Keith Townsend weinig gemeen te hebben. Eén is de zoon van een boer, die niet kon lezen of schrijven, uit een land verwoest door een vreselijke oorlog. Hij is een oplichter, een dief, die zelfs van identiteit verandert als hem dat tijdelijk voordeel oplevert. De ander groeide op in een groot huis aan de andere kant van de wereld waar de oorlog niet meer dan een krantenbericht was, telg van een bekende familie, die zijn hele jeugd voorbereid werd op een belangrijke openbare functie.

Maar ze hebben één ding gemeen. Beiden zijn gokkers. En beiden riskeren ze alles in hun strijd om eigenaar te worden van het grootste krantenimperium ter wereld.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: The fourth estate
Eerste uitgave: 1996
Ebook: 9788726487978
Uitgever: Saga Egmont
Levenslang

Als Danny Cartwright een dag eerder of een dag later Beth Wilson ten huwelijk gevraagd had, zou hij niet gearresteerd zijn en beschuldigd van moord op zijn beste vriend. En als de vier getuigen van de aanklager, een advocaat, een soapster, een aristocraat en de jongste partner van een respectabel bureau zijn, wie zou dan zijn kant van het verhaal nog geloven?

Danny krijgt 22 jaar en gaat naar de Belmarsh gevangenis, de best beveiligde gevangenis van Engeland waar nog nooit iemand uit ontsnapt is. Maar Spencer Craig, Lawrence Davenport, Gerald Payne en Toby Mortimer onderschatten allemaal hoezeer Danny vastbesloten is om wraak te nemen en hoe Beth volhoudt om het recht zijn loop te laten krijgen, waardoor alle vier de hoofdpersonen voor hun leven moeten vrezen.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: A prisoner of birth
Eerste uitgave: 2008
Ebook: 9788726487794
Uitgever: Saga Egmont
Wegen naar roem

Geïnspireerd door een waargebeurd verhaal, brengt Wegen naar roem één van de meest geheimzinnige historische figuren tot leven. Sommige mensen hebben dromen die zo buitenissig zijn, dat als ze die weten waar te maken ze verzekerd zijn van een plek in de geschiedenis. Mensen als Francis Drake, Robert Scott, Percy Fawcett, Charles Lindbergh, Amy Johnson, Edmund Hillary en Neil Armstrong zijn bijvoorbeeld dat soort mensen.

Maar hoe zit dat als een man zo'n droom heeft, hij die waargemaakt heeft, maar er geen enkel bewijs is dat hij dat gedaan heeft?

Wegen naar roem is het verhaal van zo'n man. Maar pas als je op de laatste bladzij bent van dit buitengewone boek kun je beslissen of bergbeklimmer George Mallory aan deze lijst moet worden toegevoegd, want als dat zo is, zou een andere naam geschrapt moeten worden.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: Paths of glory
Eerste uitgave: 2009
Ebook: 9788726487923
Uitgever: Saga Egmont

Diversen

Het evangelie volgens Judas
Het Evangelie naar Judas werpt een nieuw licht op het mysterie rond Judas, inclusief zijn motieven voor het verraden van Jezus en wat er met hem gebeurd is na de kruisiging. Auteur Jeffrey Archer, bekend als thrillerschrijver, werkte samen met professor Francis J. Moloney, een van de bekendste Bijbelse geleerden, aan dit fictieve verhaal.

De vele mysteries rondom Judas, bijvoorbeeld of hij werkelijk zelfmoord pleegde, zoals geschreven in Het Evangelie naar Matteüs, houden wetenschappers en theologen al lang bezig. Samen vertellen de auteurs het verhaal van Jezus door de ogen van Judas. De canonieke teksten gebruiken ze daarbij als uitgangspunt.

Het Evangelie naar Judas is ogenschijnlijk geschreven door de zoon van Judas, Benjamin, en het volgt de stijl van de Evangeliën. Het boek is geschreven voor de lezers van de 21ste eeuw en professor Moloney verzekert dat het resultaat geloofwaardig is voor een Christen of Jood uit de eerste eeuw. De auteurs werkten negen maanden lang zeer intensief samen. Jeffrey Archer werd begeleid door professor Moloney en er is niks in het boek opgenomen zonder de goedkeuring van de professor.
Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: The gospel according to Judas
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026123146
Uitgever: De Fontein

Dubbel uitgegeven titels

Andere pijlen op mijn boog

Zie voor de beschrijving van dit boek: Uit de pas en andere verhalen.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: zie Uit de pas en andere verhalen
Eerste uitgave: 1980
ISBN/EAN: 9789027471352
Uitgever: Spectrum
Vertel mij wat!

Zie voor de beschrijving van dit boek: Een kat heeft negen levens.

Schrijver: Jeffrey Archer
Oorspronkelijke titel: zie Een kat heeft negen levens
Eerste uitgave: 2006
Ebook: 9788726487855
Uitgever: Saga Egmont