Boekenplank:
Kies

Boeken van Lucinda Riley

Lucinda Riley bracht haar jeugd deels door in Bangkok en deels in Ierland. Ze haalde veel van de inspiratie voor haar boeken uit de plaatsen waar ze gewoond heeft.

Meer over Lucinda Riley

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Lucinda Edmonds

Geboren: 1971 / Overleden: 2021

Geboorteland: Ierland

Website: Lucinda Riley


Overzicht

 • De geheimen van de kostschool - The murders at Fleat House
 • De lavendeltuin - The light behind the window
 • De liefdesbrief - The love letter
 • De nachtroos - The midnight rose
 • De olijfboom - The olive tree
 • De verborgen belofte - The hidden girl
 • De vlinderkamer - The butterfly room
 • De zilverboom - The angel tree
 • Het Italiaanse meisje - The Italian girl
 • Het meisje op de rotsen - The girl on the cliff
 • Terug naar Wharton Park - Hothouse flower

De Zeven Zussen / The Seven Sisters

 1. De zeven zussen - The seven sisters
 2. Storm - The storm sister
 3. Schaduw - The shadow sister
 4. Parel - The pearl sister
 5. Maan - The moon sister
 6. Zon - The sun sister
 7. De zevende zus - The missing sister
 8. Atlas, het verhaal van Pa Salt - Atlas, the story of Pa Salt

De Beschermengeltjes / The Guardian Angels (kinderboeken)

 1. Bram en het droomengeltje - Destiny the dream angel
 2. Emma en het kerstengeltje - Grace and the Christmas angel
 3. Rosa en het vriendschapsengeltje - Rosie and the friendship angel
 4. Noah en het speurengeltje - Christopher and the angel of lost things

Dubbel uitgegeven titels

 • De orchideeëntuin - zie Terug naar Wharton Park
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe geheimen van de kostschool

Detective Jazz Hunter onderzoekt de moord op een vijftienjarige jongen. Ze duikt in de geschiedenis van de school en ontdekt dat er heel veel mensen iets te verbergen hebben. En de tijd begint te dringen, want er vallen meer slachtoffers...

De geheimen van de kostschool is een wervelende Riley, waarin familieverhoudingen, vriendschap en de onvoorwaardelijke liefde van ouders voor hun kinderen centraal staan, met in het middelpunt een stoere detective, die haar eigen keuzes durft te maken en altijd haar intuïtie volgt.

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The murders at Fleat House
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401617130
Ebook: 9789401617246
Uitgever: Xander
De lavendeltuin
Twee vrouwen die ieder verstrikt raken in de levens en leugens van de mensen om hen heen, jaren van elkaar verwijderd maar verbonden door een familiegeheim.

Frankrijk, 1998. Emilie staat er na het overlijden van haar moeder helemaal alleen voor. Als laatste telg van het ooit roemrijke De la Martinières-geslacht erft ze naast het familiechateau ook een loden last van hoge verwachtingen en familieverplichtingen. Als ze een bundel handgeschreven gedichten van ene Sophia vindt, grijpt ze de kans om meer te weten te komen over het verleden van haar familie. De gevolgen van die impulsieve daad zullen de daaropvolgende jaren haar leven bepalen.

Parijs, 1943. Constance wordt door de Britse geheime dienst naar het Franse Verzet gestuurd. Door toeval komt ze bij de familie De la Martinières terecht, en raakt daar verwikkeld in het gevaarlijke spel dat haar gastheer Édouard speelt met de nazi's aan de ene kant en het verzet aan de andere.

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The light behind the window
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032513856
Ebook: 9789401609906
Uitgever: De Kern
De liefdesbrief

De jonge journaliste Joanna stuit per toeval op een brief van de pas overleden legendarische acteur James Harrison, met aanwijzingen die naar een explosief geheim leiden. Terwijl Joanna langzaam het verhaal ontrafelt, ontdekt ze dat meer mensen de brief willen hebben, en haar ten koste van alles zullen proberen tegen te houden...

Welk geheim nam de acteur mee in zijn graf? En waarom willen juist de mensen uit de hoogste kringen dat dat geheim nooit wordt onthuld?

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The love letter
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789401615631
Ebook: 9789401615853
Uitgever: Xander
De nachtroos

De elfjarige Anahita, van een nobele maar verarmde familie, sluit een levenslange vriendschap met de eigenzinnige prinses Indira, de bevoorrechte dochter van rijke Indiase komaf. Anahita vergezelt haar vriendin naar Engeland vlak voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Daar ontmoet ze de jonge Donald Astbury – onwillige erfgenaam van het prachtige, afgelegen landgoed Astbury – en zijn sluwe moeder.

Tachtig jaar later neemt Rebecca Bradley, een jonge door paparazzi belaagde filmster, haar nieuwe film op in het nu vervallen Astbury Hall. Daar ontmoet ze Ari Malik, de achterkleinzoon van Anahita. Samen ontrafelen ze de duistere geheimen die de Astbury-dynastie achtervolgen...

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The midnight rose
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789401609937
Ebook: 9789401609968
Uitgever: Xander
De olijfboom

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus is de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd. Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en besluit ze de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin.

Maar zodra ze in het huis aankomt, weet ze dat er een heleboel geheimen verborgen liggen achter de prachtige schoonheid van het eiland. Haar man, William, en haar zoon, Alex, weten niets van haar verleden. Dan loopt Helena haar jeugdliefde tegen het lijf en beginnen haar verleden en het heden door elkaar te lopen. Komen de geheimen uit? En wat zullen de gevolgen zijn voor Helena en haar gezin?

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The olive tree
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401610445
Ebook: 9789401610452
Uitgever: Xander


De verborgen belofte

1976. De opvallend mooie Leah Thompson groeit op bij de uitgestrekte heidevelden van Yorkshire, in een bescheiden gezin. Samen met haar moeder werkt ze af en toe voor de invloedrijke, maar eigenaardige familie Delancey.

Jaren later heeft Leah een indrukwekkende carrière als model, en wil iedereen van Parijs tot New York met haar werken. Maar een heftige gebeurtenis uit haar verleden blijft haar achtervolgen, en lijkt bovendien op mysterieuze wijze verweven met het tragische verhaal van een Poolse broer en zus in de Tweede Wereldoorlog.

Terwijl de schokkende geheimen van twee generaties aan het licht dreigen te komen, raakt Leah steeds dieper verstrikt in de duistere geschiedenis van de Delancey-familie, en moet ze haar eigen verleden onder ogen komen...

* Bewerkt door Harry Whittaker, de zoon van Lucinda Riley.

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The hidden girl
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789401622394
Ebook: 9789401622417
Uitgever: Xander
De vlinderkamer

Het leven van Posy Montague staat in het teken van de natuur: als kind ving ze vlinders met haar vader, ze was de eerste vrouwelijke studente plantkunde aan Cambridge en tegenwoordig is ze altijd te vinden in haar prachtige tuin. Maar het bijbehorende landhuis van haar familie raakt in verval, en Posy moet de pijnlijke beslissing nemen het landgoed te verkopen.

Dan keert Posy’s eerste liefde, Freddie, terug in haar leven. Vijftig jaar geleden brak hij haar hart, maar nu zoekt hij weer contact. Welk geheim draagt hij met zich mee? En wat heeft het statige landgoed van Posy’s familie daarmee te maken?

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The butterfly room
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401612074
Ebook: 9789401612173
Uitgever: Xander
De zilverboom

Greta keert na dertig jaar terug naar Marchmont Hall, het prachtige landhuis dat ooit een belangrijke rol in haar leven speelde. Maar ze kan zich niets meer van die periode herinneren; door een tragisch ongeluk is ze haar geheugen van de afgelopen jaren kwijt.

Maar dan vindt Greta een grafsteen op het besneeuwde landgoed, en ze weet zeker dat er hier herinneringen verborgen liggen. Ze gaat op zoek naar haar verloren verleden en ontrafelt zo niet alleen haar eigen verhaal, maar ook dat van haar dochter, die haar eigen geheimen blijkt te hebben...

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The angel tree
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401613071
Ebook: 9789401613149
Uitgever: Xander
Het Italiaanse meisje

Rosanna is nog maar elf als ze de man die haar leven zal veranderen voor het eerst ontmoet. In de jaren die volgen blijven de paden van Rosanna en Roberto elkaar kruisen. De twee extreem getalenteerde operazangers voelen een obsessieve liefde voor elkaar, maar het onomkeerbare verleden lijkt hun gezamenlijke geluk in de weg te staan...

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The Italian girl
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401610810
Ebook: 9789401610957
Uitgever: Xander
Het meisje op de rotsen
Grania Ryan heeft na een ingrijpende gebeurtenis New York achter zich gelaten en is teruggekeerd naar Ierland, naar haar ouders en waar ze opgroeide. Als ze op een avond langs de kliffen wandelt, ziet ze een jong meisje in een wit jurkje op de rotsen staan. Deze Aurora blijkt in ‘het grote huis’ verderop te wonen. Grania ontdekt dat hun families met elkaar verweven zijn, een band die teruggeleid kan worden naar één enkele wanhoopsdaad een eeuw geleden.

Dit is het verhaal van een gedoemde liefde in een door oorlog verscheurd London en een relatie onder vuur in hedendaags New York, van een te jong gestorven broertje en een aangenomen dochter. Dit is het verhaal van Aurora, die als enige de band tussen de twee families kan herstellen - als ze daarvoor kiest…

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The girl on the cliff
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789032512958
Ebook: 9789401610254
Uitgever: De Kern


Terug naar Wharton Park
Een wereld verscheurd door oorlog, twee families voor altijd verbonden door geheimen...

Als kind bracht Julia Forrester vele gelukkige uren door in de kas van het landgoed Wharton Park, waar haar grootvader de tropische planten verzorgde. Als ze jaren later getroffen wordt door een familietragedie, keert Julia terug naar Wharton Park, waar ze zich altijd zo thuis voelde.

Het huis is inmiddels geërfd door de charismatische Kit Crawford, die het grondig laat renoveren. Daarbij wordt een decennia-oud dagboek ontdekt, waarmee Julia en Kit naar Julia's grootmoeder gaan. Zij vertelt hun over de gebeurtenissen die Wharton Park voor altijd hebben veranderd.

Zo komen zij terecht in de oorlogsjaren, in de wereld van het jonge stel Olivia en Harry Crawford, die gedreven door passie en plichtsbesef het geluk van toekomstige generaties zullen beïnvloeden. Ook dat van Julia...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: Hothouse flower
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789032512996
Uitgever: De Kern

De Zeven Zussen / The Seven SistersDe zeven zussen
Zeven zussen, zeven verhalen. Allemaal als baby geadopteerd door dezelfde vader: Pa Salt. Zijn mysterieuze, plotselinge dood brengt de zussen weer bij elkaar in het ouderlijk huis.

Dat vormt het vertrekpunt voor deze ongeëvenaarde reeks, waarbij iedere dochter op zoek gaat naar haar eigen afkomst, en naar de verdwenen zevende zus. Het voert hen naar Rio de Janeiro, Noorwegen, Londen, Thailand en Australië. Zullen ze daar hun ware identiteit ontdekken?
Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The seven sisters
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789401607971
Ebook: 9789401608299
Uitgever: Xander
Storm
Ally D'Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The storm sister
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789401607988
Ebook: 9789401608305
Uitgever: Xander
Schaduw
Star D'Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.

Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The shadow sister
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789401608718
Ebook: 9789401608725
Uitgever: Xander
Parel
CeCe D'Apliese heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. De dood van haar vader is een keerpunt in haar leven. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, ook steeds vaker voor haar geliefde kiest, voelt ze zich helemaal alleen.

Wanhopig verlaat ze Engeland in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden en kalksteenrotsen van het Thaise Krabi, reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië. Zal ze daar in de wildernis eindelijk haar geluk vinden?

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The pearl sister
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401609326
Ebook: 9789401609524
Uitgever: Xander
Maan

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D'Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird.

Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?

Langzaamaan ontrafelt Tiggy haar exotische maar gecompliceerde verleden. Tegelijkertijd krijgt ze kans haar eigen bijzondere gave steeds verder te ontwikkelen. Maar wanneer het lot een onverwachte wending neemt, zal ze moeten beslissen of ze in Granada blijft, of teruggaat naar Kinnaird, en Charlie...

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The moon sister
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401610247
Ebook: 9789401610490
Uitgever: Xander


Zon

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt...

Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The sun sister
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401611039
Ebook: 9789401611572
Uitgever: Xander
De zevende zus

Na de onthulling van Georg Hoffman dat de missende zus misschien is gevonden, ontdekken Maia en Ally dat er maar twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere stervormige ring. Ze besluiten dat CeCe, die in Australië woont, op onderzoek uit moet.

Er begint een race tegen de klok om de ontbrekende zus te vinden, en de zoektocht voert de zussen over de hele wereld. Elke zus probeert haar spoor te volgen - in Nieuw Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland - maar 'Merry' weet steeds weg te glippen. Het lijkt erop dat ze helemaal niet gevonden wil worden...

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: The missing sister
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401614283
Ebook: 9789401614337
Uitgever: Xander
Atlas, het verhaal van Pa Salt

In Atlas, het achtste en laatste deel van de Zeven Zussen serie, wordt de vraag beantwoord wie Pa Salt was en waarom hij de zussen heeft geadopteerd...

Parijs, 1928. Een voor dood achtergelaten jongen wordt in huis gehaald door een liefdevolle familie. Daar bloeit hij volledig op, maar het blijft een mysterie wie hij écht is. De jongen weigert een woord los te laten over zijn verleden. Net als hij de ellende waarvoor hij is gevlucht bijna is vergeten - evenals de belofte die hij heeft gezworen na te komen - rukt het kwaad op in Europa en weet hij dat hij weer zal moeten vluchten.

De Egeïsche zee, 2008. De zeven zussen, voor het eerst compleet, ontmoeten elkaar aan boord van de Titan om afscheid te nemen van hun geliefde Pa Salt. Tot ieders verbazing heeft hij aan de zevende zus de sleutel van hun verleden toevertrouwd - maar iedere waarheid die wordt onthuld, roept nieuwe vragen op. Kenden de zussen hun geliefde vader eigenlijk wel? En wat zijn de gevolgen van zijn lang verborgen geheimen?

* Geschreven door Lucinda Riley & Harry Whittaker.

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: Atlas, the story of Pa Salt
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401615877
Uitgever: Xander

De Beschermengeltjes / The Guardian Angels (kinderboeken)Bram en het droomengeltje

Lucinda Riley schrijft samen met haar zoon Harry Whittaker voor kinderen de Beschermengel-serie. Harry bracht de eerste jaren van zijn leven door op het Ierse platteland, met een slechte televisieverbinding (en zeker geen iPad). Lucinda vermaakte hem daarom door eindeloos verhaaltjes te vertellen. Dat zorgde ervoor dat ook Harry zich ontpopte tot verhalenverteller en een bekroonde radiopresentator voor de BBC werd.

Harry en Lucinda hopen met Bram en het droomengeltje warmte te verspreiden onder hun lezers en hun (klein)kinderen. Want wie weleens bang is in het donker vindt troost in het verhaal van Bram, die naar een groot, oud huis verhuist en daar maar niet in slaap kan komen...

* Geschreven door Lucinda Riley & Harry Whittaker.

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: Destiny the dream angel
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401613163
Uitgever: Xander
Emma en het kerstengeltje

In dit prachtige lees- en kijkboek draait alles om het ultieme kerstgevoel.

Emma speelt op school een herder in het kersttoneelstuk, maar haar vader kan helaas niet bij de opvoering zijn. Als troost mag Emma ’s avonds het engeltje op de top van de kerstboom zetten. Zal zij haar helpen haar vader op tijd terug naar huis te brengen?

* Geschreven door Lucinda Riley & Harry Whittaker.

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: Grace and the Christmas angel
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401615747
Uitgever: Xander
Rosa en het vriendschapsengeltje

Rosa net naar de kleuterschool. Ze vindt het heel spannend, want zal ze daar wel vriendjes en vriendinnetjes vinden?

Een ontroerend en bemoedigend verhaal voor jong en oud, met aansprekende en sfeervolle illustraties van Marie Voigt. Het tweede deel in een reeks over engeltjes die ons allemaal ongezien beschermen. Ideaal om voor te lezen of zelf te lezen.

* Geschreven door Lucinda Riley & Harry Whittaker.

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: Rosie and the friendship angel
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401613880
Uitgever: Xander
Noah en het speurengeltje

Noah gaat met zijn ouders op vakantie naar Griekenland. Natuurlijk mag zijn knuffelkonijn Bertie niet ontbreken! Maar dan slaat het noodlot toe. Op het strand raakt hij Bertie kwijt en Noah is ontroostbaar. Gelukkig is daar beschermengel Luna. Zal zij Bertie weer thuis kunnen brengen?

Lucinda Riley maakte met haar zoon Harry een langgekoesterde droom waar: het samen schrijven van prachtige voorleesboeken. Noah en het speurengeltje is een ontroerend en bemoedigend verhaal voor jong en oud, met aansprekende en sfeervolle illustraties van Marie Voigt. Ideaal om voor te lezen of zelf te lezen, deze bijzondere reeks over engeltjes die ons allemaal ongezien beschermen.

* Geschreven door Lucinda Riley & Harry Whittaker.

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: Christopher and the angel of lost things
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401617925
Uitgever: Xander

Dubbel uitgegeven titelsDe orchideeëntuin

Zie voor de beschrijving van dit boek: Terug naar Wharton Park.

Schrijver: Lucinda Riley
Oorspronkelijke titel: zie Terug naar Wharton Park
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789401610940
Ebook: 9789401610520
Uitgever: Xander