Boekenplank:
Kies

Boeken van Karen Swan

Karen Swan begon als modejournalist maar gaf haar baan op om een langgekoesterde schrijfambitie waar te maken. Inmiddels zijn haar boeken wereldwijde bestsellers.

Meer over Karen Swan

Genre: Roman

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • De Griekse ontsnapping - The Greek escape
 • De Ierse erfenis - The Christmas party
 • De Oostenrijkse verleiding - Midnight in the snow
 • De Schotse ontdekking - The Christmas secret
 • De Spaanse belofte - The Spanish promise
 • De tropische zoektocht - The secret path
 • De Zweedse affaire - The hidden beach
 • Een Noorse winternacht - The Christmas lights
 • Het winterse avontuur - Together by Christmas

Het Wilde Eiland / Wild Isle

 1. Het wilde eiland - The last summer
 2. Vuurlicht - The stolen hours
 3. Stormgloed - The lost lover

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Griekse ontsnapping

Een zomers mysterie op een prachtig Grieks eiland...

Chloe Marston werkt in New York als assistent voor de allerrijksten van de wereld. Ze zorgt dat hun levens vlekkeloos verlopen - zelfs nu haar eigen leven een puinhoop is.

Als een klant haar de opdracht geeft om een huis voor hem te zoeken in Griekenland, grijpt ze die kans met beide handen aan. Maar op de prachtige eilanden ontdekt ze een duister geheim, en moet ze uitvinden wie ze kan vertrouwen voordat het te laat is...

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: The Greek escape
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401617703
Ebook: 9789401617710
Uitgever: Xander
De Ierse erfenis

Familiegeheimen en intriges aan de ruige Ierse kust...

Ottie, Pip en Willow komen na de dood van hun vader samen in het familiekasteel. Daar horen ze tot ieders verrassing en ontsteltenis dat Willow, de jongste dochter, het kasteel erft. Waarom zij?

Willow vertrok drie jaar eerder naar Dublin en is vervreemd geraakt van haar familie. Als ze aankondigt het kasteel te verkopen, lijkt dat dan ook de ultieme wraak.

Haar beslissing drijft Ottie en Pip tot het uiterste: Pip riskeert alles om haar eigen toekomst veilig te stellen, en Ottie neemt een beslissing die levens kan ruïneren. De zussen moeten hun verleden onder ogen zien als ze elkaar niet voorgoed willen verliezen.

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: The Christmas party
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401613477
Ebook: 9789401640008
Uitgever: Xander
De Oostenrijkse verleiding

Ze haat hem, maar kan hem niet weerstaan...

Regisseur Clover Phillips wil een documentaire maken over Kit Foley, een getalenteerde maar controversiële snowboarder. Hij was ooit betrokken bij een dodelijk ongeval, maar heeft daar nooit over willen praten.

Vastbesloten om de waarheid te achterhalen, vertrekt Clover naar de besneeuwde Alpen, waar ze een romantisch winterwonderland deelt met een man die haar niet kan uitstaan. Maar terwijl ze dieper graaft, merkt Clover dat ze zich aangetrokken voelt tot Kit. Toch is ze ervan overtuigd dat hij iets verbergt. Is hij wel echt zo koud als hij lijkt?

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: Midnight in the snow
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401621274
Ebook: 9789401621304
Uitgever: Xander
De Schotse ontdekking

Een romantisch mysterie op een ruig Schots eiland...

Businesscoach Alex reist naar het prachtige eiland Islay. Daar staat een vooraanstaande whiskystokerij, en aan Alex de taak om CEO Lochlan in het gareel te krijgen. Daar zit hij echter helemaal niet op te wachten.

In het winterse, ruige landschap moet Alex zich staande zien te houden, terwijl ze zich ondertussen ook ongewild aangetrokken voelt tot de weerbarstige Lochlan. En dan doet Alex een schokkende ontdekking, die haar voor een bijna onmogelijke keuze stelt...

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: The Christmas secret
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789401618656
Ebook: 9789401618779
Uitgever: Xander
De Spaanse belofte

Charlotte Fairfax is vermogensadviseur en moet voor een belangrijke klus naar Madrid. Daar ligt een rijke man op sterven, die van plan is zijn vermogen na te laten aan een volstrekt onbekende vrouw.

Het is aan Charlotte om erachter te komen wie zij is, terwijl thuis in Londen haar verloofde en aanstaande schoonmoeder ongeduldig zitten te wachten op haar terugkomst om haar huwelijk voor te bereiden. Maar wat ze in Spanje ontdekt kan ze niet loslaten en zal haar voorgoed veranderen...

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: The Spanish promise
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789401612647
Ebook: 9789401612661
Uitgever: Xander


De tropische zoektocht

Een avontuur vol romantiek en mysterie in de jungle van Costa Rica...

Tara Tremain heeft zich eindelijk losgemaakt van haar extreem rijke familie, dankzij haar eigen carrière als arts. Maar als ze wordt uitgenodigd voor een belangrijke familiebijeenkomst in de jungle van Costa Rica kan ze daar niet onderuit.

Als ze aankomt in het afgelegen resort van de familie, omringd door parelwitte stranden en adembenemende regenwouden, wordt Tara geconfronteerd met een noodsituatie. Een jongetje is doodziek en ze moet diep de jungle in trekken om zijn leven te redden. Maar de enige die haar daarbij écht kan helpen is Alex, de man die tien jaar geleden haar leven verwoestte...

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: The secret path
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789401620123
Ebook: 9789401620130
Uitgever: Xander
De Zweedse affaire

Een zonnige zomer vol geheimen en intriges...

Bell werkt als nanny voor een vooraanstaande familie aan de Zweedse kust. Een mysterieus telefoontje zet alles op zijn kop en Bell wordt het middelpunt van een zomer vol geheimen en intriges. Ze zal voor zichzelf op moeten komen, en lastige keuzes moeten maken.

Want al snel wordt duidelijk dat ze verliefd is geworden op precies de verkeerde persoon...

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: The hidden beach
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401615150
Ebook: 9789401615273
Uitgever: Xander
Een Noorse winternacht

De verliefde infuencers Bo en Zac besluiten de kerstdagen in Noorwegen door te brengen. Hun miljoenen volgers kunnen meegenieten van hun romantische avontuur, maar omgeven door de Noorse bergen en bevroren watervallen ontdekt Bo dat haar hart ergens anders ligt…

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: The Christmas lights
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789401611756
Ebook: 9789401611831
Uitgever: Xander
Het winterse avontuur

Lee kwam naar Amsterdam met een pasgeboren baby en een diep weggestopt geheim. Inmiddels is haar zoontje Jasper vijf en is ze een succesvolle fotograaf, bekend om haar celebrityportretten. Na haar turbulente verleden als oorlogsfotograaf in Syrië vindt ze eindelijk rust en kan ze genieten van haar fijne leven aan de grachten.

Dit verandert in één klap als ze in haar fietsmandje een boek vindt, waar een noodkreet in geschreven staat. Ze spoort de schrijver van het boek op in de hoop meer te weten te komen over de onheilspellende boodschap. Terwijl het in het winterse Amsterdam steeds kouder wordt, wordt Lee langzaam ingehaald door haar verleden en zal ze haar traumatische herinneringen eindelijk onder ogen moeten zien...

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: Together by Christmas
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789401615556
Ebook: 9789401615983
Uitgever: Xander

Het Wilde Eiland / Wild IsleHet wilde eiland

Een meeslepend liefdesverhaal op een eiland vol geheimen...

De eigenzinnige Effie woont al haar hele leven op het kleine, afgelegen eiland St. Kilda, aan de westkust van Schotland. Als de jonge Lord Sholto het eiland bezoekt, voelt Effie zich meteen tot hem aangetrokken. Ze spoort bijzondere vogels en eieren voor hem op, en maakt een onuitwisbare indruk op hem met haar klimtalent en onverschrokkenheid.

Maar een week later verandert haar leven voorgoed: de bewoners van St. Kilda worden geëvacueerd naar het vasteland, omdat het leven op het eiland te zwaar is geworden. Effie wordt aan het werk gezet in Dumfries House - waar ook Lord Sholto woont. Ver weg van de wilde natuur kan Effie echter moeilijk aarden en wordt het duidelijk dat zij en Sholto uit totaal verschillende werelden komen.

En dan wordt er een lichaam ontdekt op het eiland. Er ontstaat een enorm schandaal, en Effie wordt verdacht. Terwijl ze probeert haar weg te vinden in de wirwar van geheimen wordt het steeds moeilijker te bepalen wie ze kan vertrouwen...

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: The last summer
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789401619226
Ebook: 9789401619233
Uitgever: Xander
Vuurlicht

Een besluiteloze bruid en een verboden affaire...

Het is de zomer van 1929 en Mhairi MacKinnon is wanhopig op zoek naar een echtgenoot. Als oudste van negen kinderen heeft haar vader haar duidelijk gemaakt dat hij haar niet langer meer kan onderhouden. Maar op St Kilda - het kleine, afgelegen eiland - zijn Mhairi’s opties beperkt.

Gelukkig heeft hun buurman Donald misschien de oplossing: op het eiland Harris heeft hij een zakenrelatie die op zoek is naar een vrouw. Donald kan Mhairi meenemen om haar te introduceren tijdens zijn laatste oversteek van het jaar, voordat St Kilda in de herfst door de ruige zee voorgoed afgesloten wordt van de buitenwereld.

Als Mhairi terugkeert heeft ze haar hart verloren - maar niet aan haar kersverse verloofde. In plaats daarvan is ze hartstochtelijk verliefd op een man die nooit de hare zal zijn, en na de winter wordt ze op Harris verwacht om daar voorgoed bij een vreemdeling te gaan wonen.

Dan wordt bekend dat St Kilda zal worden geëvacueerd, waardoor Mhairi en haar geliefde een paar maanden uitstel krijgen. Maar behalve talloze romantische gestolen uren brengt de lange, warme zomer ook hartzeer voor niet alleen Mhairi, maar ook haar vriendinnen Effie en Flora. En als er een lichaam wordt gevonden op het verlaten eiland, is er voor alle drie genoeg reden om verdacht te zijn...

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: The stolen hours
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789401619967
Ebook: 9789401620697
Uitgever: Xander
Stormgloed

Als Flora van de boot het vaste land op stapt, weg van haar vertrouwde St Kilda, weet ze dat dit het begin is van haar nieuwe leven met haar verloofde, James. Ze is vastbesloten de gebeurtenissen op het eiland voorgoed achter zich te laten.

Maar terwijl ze een nieuwe versie van zichzelf probeert uit te vinden in Parijs, ontdekt ze dat het verleden haar niet zomaar loslaat...

Schrijver: Karen Swan
Oorspronkelijke titel: The lost lover
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789401621656
Uitgever: Xander