Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Santa Montefiore

Boeken van Santa Montefiore

Santa Montefiore studeerde Spaans en Italiaans aan de Universiteit van Exeter. Ze woont met haar man, schrijver Simon Sebag Montefiore, en kinderen in Londen.

Meer over Santa Montefiore

Genre: Roman

Geboren: 1970

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Santa Montefiore


Overzicht

 • De affaire - The affair
 • De dochter van de imker - The beekeeper's daughter
 • De Franse tuinman - The French gardener
 • De kus - The kiss
 • De Vergeet mij niet-sonate - The forget-me-not sonata
 • De vuurtoren van Connemara - Secrets of the lighthouse
 • De witte duif - The dovecote
 • De zigeunermadonna - The Gypsy Madonna
 • De zwaluw en de kolibrie - The swallow and the hummingbird
 • Een handvol geluk - Verzamelbundel
 • Een klein avontuur - onbekend
 • Een tijdloze liefde - Of time, love and tomatoes
 • Fairfield Park - The summer house
 • Het geheim van Montague - Sea of lost love
 • Het gouden licht - A mother's love
 • Het vlinderkistje - The butterfly box
 • Naar de overkant - There and back
 • Onder de ombu-boom - Meet me under the ombu tree
 • Schaduwen van de tijd - Shadows in the moonlight
 • Villa Magdalena - The Mermaid Garden
 • Wacht op mij - Wait for me

De tuinen van Devon

 1. Onder de Italiaanse zon - The temptation of Gracie
 2. Bij het licht van de maan - Flappy entertains
 3. Een nieuw begin - Flappy investigates

Deverill / The Deverill Chronicles

 1. De familie Deverill - Omnibus
 2. De vrouwen van kasteel Deverill - Songs of love and war
 3. Als de rododendron bloeit - Daughters of Castle Deverill
 4. De laatste roos van de zomer - The last secret of the Deverills
 5. De vergeten Deverill - The secret hours
 6. De verre horizon - The distant shores
 7. De stem van het meer - Eliza of the lake

Incantellaria

 1. Valentina's laatste reis - Last voyage of the Valentina
 2. In de schaduw van het palazzo - The Italian matchmaker

Jeugdboeken

 • De koninklijke konijnen van Londen - The royal rabbits of London

E-books

 • De papegaai die zijn mond voorbijpraatte - Loquacious parrot
 • De toverkracht van Italië - The magic of Italy
 • Het boek dat fluisterde - The whispering book of poetry
 • Het wachten - A life in waiting
 • Liefdeslessen - Lessons in love
 • Schelpen op het strand - The biggest shell on the beach
 • Spaanse zijde - Spanish silk

Dubbel uitgegeven titels

 • Een liefde in Fairfield Park - zie Fairfield Park
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe affaire
Tijdens een dinertje ontmoet Angelica, die een succesvol kinderboekenschrijfster is, de charmante Jack. Hij is eigenaar van een wijngaard in Zuid-Afrika en heeft de reputatie van rokkenjager. Angelica voelt zich zeer gevleid door zijn aandacht waardoor ze zich op en top vrouw voelt. Na hun ontmoeting zetten ze hun onschuldige flirt voort per email - dat kan toch zeker geen kwaad? Ze zou tenslotte nooit haar stabiele huwelijk en het geluk van haar kinderen op het spel zetten.

Maar dan moet Angelica naar Kaapstad voor de promotie van een van haar boeken en wordt de affaire serieus. Ondanks haar schuldgevoel geniet Angelica met volle teugen. Op hun laatste dag samen bekent Jack dat hij ongeneeslijk ziek is; door het samenzijn met Angelica heeft hij zijn naderende dood even kunnen vergeten. Geschokt en met een gebroken hart keert Angelica terug naar Londen, vastbesloten om dan in ieder geval haar huwelijk te redden.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The affair
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022553206
Ebook: 9789460925627
Uitgever: Boekerij
De dochter van de imker
1937. De jonge Grace Hamblin trouwt met haar jeugdliefde Freddie, maar intussen koestert ze heimelijk een vurige liefde voor een knappe aristocraat van wie ze weet dat hij nooit van haar zal zijn. Als Freddie acht jaar later uit de oorlog terugkeert als een gebroken man die bovendien een groot geheim met zich meedraagt, loopt het huwelijk stuk.

1973. Trixie Valentine is verliefd op Jasper, zanger van een Britse rockband die de zomer doorbrengt op het kleine eilandje bij de kust van Cape Cod waar Trixie is opgegroeid. Gefrustreerd door haar beschermde, geïsoleerde jeugd vat Trixie het plan op er na de zomer vandoor te gaan met haar geliefde.

Ze wil niet zo worden als haar moeder Grace, die sinds ze haar man Freddie heeft verlaten tuiniert voor de rijkere eilandbewoners. Ze snapt niets van haar moeders obsessie met bijen en verlangt naar een groots en meeslepend leven. Tot ze erachter komt dat de zwijgzame Grace een pijnlijk verleden met zich meedraagt...
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The beekeeper's daughter
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022573235
Ebook: 9789460239328
Uitgever: Boekerij
De Franse tuinman
Miranda Claybourne heeft grootse plannen met de enorme tuin van het landhuis waar ze met haar man en twee kinderen is gaan wonen. Ze begint vol enthousiasme, maar moet al snel toegeven dat ze geen groene vingers heeft. Dan ontmoet ze Jean-Paul, een Fransman die aanbiedt om de tuin in zijn oude glorie te herstellen. In ruil zou hij in de leegstaande cottage op het uitgestrekte terrein willen wonen.

Als ze die weer bewoonbaar gaat maken, vindt Miranda het dagboek van Ava Lightly, de vorige bewoonster. Elke avond leest ze een stukje in het dagboek, dat ze voor iedereen verborgen houdt. Miranda's man blijft steeds langer in Londen, haar kinderen zijn naar school en de tuin slokt al haar aandacht op. Ze raakt steeds meer gefascineerd door de raadselachtige Jean-Paul - wat is zijn geheim?
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The French gardener
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022549896
Ebook: 9789460234934
Uitgever: Boekerij
De kus

Een familievakantie verandert alles - en een grote vergissing blijkt een groot geluk...

Madison heeft altijd geweten dat ze niet dezelfde vader heeft als haar broers en zussen. Maar pas toen ze achttien werd, hoorde ze voor het eerst zijn naam. En nu wil ze de man ontmoeten van wie ze haar blonde haren en blauwe ogen heeft geërfd.

Robert is een gelukkig man. Hij heeft een mooi huis, een geweldige vrouw en drie intelligente zonen. Maar Robert draagt een geheim met zich mee: achttien jaar geleden beging hij een fout. Een korte affaire resulteerde in een dochter waar niemand iets van weet.

Robert moet zijn familie na al die jaren eindelijk de waarheid vertellen. Zullen ze in staat zijn hem te vergeven en Madison in hun harten te sluiten?

De kus is een novelle over familiebanden, ouderlijke liefde en die ene ware, eeuwigdurende connectie.

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The kiss
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022598795
Ebook: 9789402320961
Uitgever: Boekerij
De Vergeet mij niet-sonate
Audrey Garnet, haar zusje Isla en hun drie jongere broers groeien op in de Engelse wijk Hurlingham in Buenos Aires. Ze hebben een beschermde, zonnige jeugd en brengen vele dagen door op de countryclub.

Als de twee vrijgezelle Engelse broers Cecil en Louis Forrester naar Argentinië komen met de bedoeling carrière te maken, raakt de kleine gemeenschap in rep en roer. Vooral de charmante Cecil is een gewilde partij. Hij voelt zich meteen aangetrokken tot de lieve Audrey. Terwijl het voor de buitenwereld lijkt alsof zij zijn liefde beantwoordt, heeft zij in werkelijkheid haar hart verloren aan Louis.

Net als Audrey besluit dat ze haar liefde niet meer wil verbergen en met Louis verder wil, slaat het noodlot toe. De Vergeet mij niet-sonate die Louis voor haar componeerde, zal voor haar een eeuwige herinnering zijn aan alles wat zij heeft moeten opgegeven.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The forget-me-not sonata
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789022535578
Ebook: 9789460234897
Uitgever: Boekerij


De vuurtoren van Connemara
Nadat Ellen Trawtons leven achtentwintig jaar lang streng is geregisseerd door haar dominante, ambitieuze moeder, staat ze op het punt te trouwen met een keurige man van wie ze niet echt houdt. In een opwelling besluit ze ervandoor te gaan, naar de enige plek die ze kan verzinnen waar haar moeder haar niet zal zoeken: Connemara, in het westen van Ierland, waar haar moeder opgroeide, vertrok en sindsdien nooit meer over sprak.

In Connemara leert Ellen familie kennen waarvan ze niet wist dat ze die had, en ontdekt ze de hartverscheurende waarheid over haar moeders verleden. Ze ontmoet er ook de charismatische Conor Macausland, die vijf jaar geleden zijn vrouw is verloren toen de vuurtoren om onverklaarbare redenen door brand werd verwoest. Ellen wordt steeds nieuwsgieriger naar deze geheimzinnige Ier...
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Secrets of the lighthouse
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022574225
Ebook: 9789460235825
Uitgever: Boekerij
De witte duif
Het is bijna Kerstmis en Daisy en haar zesjarige zoontje vertrekken voor een week naar Daisy's ouderlijk huis op het platteland van Dorset. Ze zou moeten uitkijken naar het weerzien met haar familie die ze al twee jaar niet heeft gezien, maar haar gedachten zijn elders. Haar man Anthony blijft in Londen vanwege zijn drukke baan en Daisy vermoedt dat hij vreemdgaat.

In Dorset ontmoet Daisy Matthias, een charismatische Nederlander. Hij blaast haar liefde voor de natuur nieuw leven in en wijst haar op de kleine maar belangrijke dingen in het leven. Terwijl de aantrekkingskracht tussen hen groeit beseft Daisy dat ze voor een onmogelijke keuze komt te staan. Moet ze de oplossing van haar problemen wel zoeken in de armen van een andere man?

* Santa Montefiore schreef De witte duif speciaal voor haar Nederlandse en Belgische fans om hen te bedanken voor hun jarenlange enthousiasme voor haar boeken. De witte duif is een kort verhaal bestaande uit 85 pagina's.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The dovecote
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789022570425
Ebook: 9789402303049
Uitgever: Boekerij
De zigeunermadonna
Mischa Fontaine is een neerslachtige man, op zoek naar liefde en de ware zin van het bestaan. Heel zijn leven heeft - tot haar overlijden - altijd in het teken van zijn moeder gestaan.

Wanneer zij vlak voor haar dood een meesterwerk, De zigeunermadonna van Titiaan, aan het Metropolitan schenkt, is Mischa enorm verbaasd. Hij heeft nooit geweten dat zijn moeder dit schilderij bezat, en gaat op onderzoek uit. Om het mysterie rond het schilderij te ontrafelen duikt hij in het verleden van zijn moeder.

Hij weet dat zij vóór de oorlog werkte in een château in Bordeaux. In oorlogstijd namen de Duitsers het chateau echter in beslag, en Mischa was het resultaat van de liefdesaffaire van zijn moeder met een van de Duitse officieren. Verstoten door de gemeenschap, vertrokken moeder en kind na de oorlog naar Amerika om een nieuw leven te beginnen. Maar wanneer het bestaan van het schilderij Mischa ter ore komt, voelt hij een sterke drang om Bordeaux opnieuw te bezoeken.

Zijn zoektocht leidt naar de waarheid over het verleden. Als deze eenmaal is ontsluierd, vindt Mischa eindelijk rust - en liefde.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The Gypsy Madonna
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789022543825
Ebook: 9789460234910
Uitgever: Boekerij
De zwaluw en de kolibrie
Rita Fairweather houdt haar hele leven al van George Bolton. Ze groeiden samen op in het dorpje Frognal Point in Devon. Samen zochten ze naar schelpen en krabbetjes op het strand en keken ze vanaf de kliffen naar de vogels. Maar door de oorlog worden ze drie jaar van elkaar gescheiden, jaren waarin de liefde voor elkaar hen op de been houdt. En als ze elkaar eindelijk terugzien verwacht iedereen dat ze snel zullen trouwen.

Maar George is veranderd, hij is snel volwassen geworden door alles wat hij heeft meegemaakt. Veel van zijn vrienden hebben de oorlog niet overleefd, en hij kan alleen nog maar verlangen naar de onschuldige jongen die hij vroeger was. Zijn moeder ziet zijn verdriet en stelt voor om naar Argentinië te gaan, naar het huis van haar zuster op de weidse pampa’s. Rita belooft op hem te zullen blijven wachten.

Op de boot naar Argentinië ontmoet George de mysterieuze Susan en hij is op slag door haar gefascineerd. Hij realiseert zich dat Rita bij zijn jeugd hoort, bij zijn oude leven, en dat hij zijn belofte aan haar zal moeten verbreken. Terwijl George in Argentinië een nieuw leven begint, kan Rita hem echter niet vergeten...
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The swallow and the hummingbird
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789022537992
Ebook: 9789460234873
Uitgever: Boekerij
Een handvol geluk

Alle verhalen van bestsellerauteur Santa Montefiore voor het eerst gebundeld! Een handvol geluk bevat eerder gepubliceerde verhalen, maar ook nog niet eerder vertaald werk.

Sinds haar succesvolle en nog steeds regelmatig herdrukte debuut Onder de ombu-boom schreef Santa Montefiore steevast een boek per jaar. Met haar perfecte mix van romantiek en drama, in settings om bij weg te dromen, veroverde ze wereldwijd de harten van miljoenen lezeressen. Daarnaast schreef ze ook tal van korte verhalen. Sommige daarvan werden gepubliceerd in tijdschriften, en bij De Boekerij verschenen twee kleine bundeltjes en de novelle Het gouden licht, die Santa speciaal schreef voor de Nederlandse markt.

Of ze nu schrijft over onverwachte romantische ontmoetingen, de rouw om een overleden kind, de herinneringen die een oude poëziebundel kan oproepen of een geadopteerde papegaai die zich bemoeit met zaken die hem niet aangaan, Santa's heerlijke schrijfstijl is altijd herkenbaar. Haar vele fans zullen zeker smullen van deze unieke verzameling verhalen!

Een handvol geluk bevat de volgende verhalen:

 1. Stille wateren - Good Grace
 2. Taart - Cake
 3. De waarzegster - The fortune teller
 4. Het boek dat fluisterde - The whispering book of poetry
 5. De toverkracht van Italië - The magic of Italy
 6. Het gouden licht - A mother's love
 7. Liefdeslessen - Lessons in love
 8. Een klein avontuur - A small adventure
 9. Het wachten - A life in waiting
 10. Schelpen op het strand - The biggest shell on the beach
 11. De papegaai die zijn mond voorbijpraatte - Loquacious parrot
 12. Spaanse zijde - Spanish silk
 13. De witte duif - The dovecote
 14. Thuis - Home

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Verzamelbundel
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022585856
Ebook: 9789402313673
Uitgever: Boekerij


Een klein avontuur
Een klein avontuur is een promotie-uitgave voor de roman De Vuurtoren van Connemara en bevat naast het eerste hoofdstuk van dit boek een kort verhaal bestaande uit 9 pagina's.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: onbekend
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022563557
Ebook: 9789460238741
Uitgever: Boekerij
Een tijdloze liefde

Als Evelina haar grote liefde verliest, lijkt het leven zijn glans verloren. Maar wat als wonderen bestaan?

In het Noord-Italië van de jaren dertig van de vorige eeuw groeit Evelina op als knappe jongste dochter van de familie Pierangelini. Ze is verliefd op Ezra Zanotti, de muzikaal getalenteerde zoon van een Joodse textielverkoper. Tussen de twee ontluikt een geheime romance maar als in 1939 Mussolini een verbond sluit met Hitler komt hun toekomst op losse schroeven te staan. Ezra’s vader weigert te vluchten. Als veteraan uit de Eerste Wereldoorlog en overtuigd patriot denkt hij dat de nazi’s hem en zijn familie met rust zullen laten, maar ze worden allemaal gevangengenomen. Als niemand van hen na de oorlog terugkomt, vertrekt Evelina met een gebroken hart naar Amerika.

Na enige jaren trouwt ze met een wat oudere man en ze krijgen drie kinderen. Ze is Ezra niet vergeten, maar ziet in dat er verschillende manieren zijn om lief te hebben. Tot ze hem op een dag in een koffietentje tegen het lijf loopt. Hij blijkt Auschwitz overleefd te hebben en heeft ook een nieuw leven opgebouwd in New York. Evelina is direct bereid alles voor hem op te geven maar is dat nog mogelijk, of heeft de tijd te diepe sporen nagelaten?

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Of time, love and tomatoes
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022583753
Ebook: 9789402318630
Uitgever: Boekerij
Fairfield Park
Hampshire, Engeland. Het prachtige landgoed Fairfield Park ligt er stil bij op de dag van de begrafenis van de heer des huizes, Lord Frampton. Het is een dag die het leven van zijn familieleden voorgoed zal veranderen, want na de uitvaart meldt George Framptons buitenechtelijke dochter Phaedra zich, samen met de notaris van de familie.

Niemand wist van haar bestaan, maar Phaedra is desondanks vlak voor zijn dood door George opgenomen in zijn testament. Wat is er al die jaren geleden gebeurd, wie is Phaedra's moeder, en waarom heeft George de bom op deze manier, pas na zijn dood, laten ontploffen?

In de zoektocht naar antwoorden en verzoening ontstaat er, midden in deze tumultueuze periode, een liefde die sterker is dan bloed. Een onmogelijke liefde...
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The summer house
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022565063
Ebook: 9789460232572
Uitgever: Boekerij
Het geheim van Montague
Zomer 1958. Een rijke, aristocratische familie geniet van een idyllische vakantie. Hun geluk wordt echter verstoord door een bizar sterfgeval. Het breekt het hart van de jonge Celestria Montague - en maakt een abrupt einde aan haar dromen.

Aangemoedigd door haar grootvader, een flamboyante Amerikaanse oliebaron, gaat Celestria op onderzoek uit. Haar zoektocht leidt haar langs de ruige kust van Zuid-Italië waar Celestria's geloof in haar familie én in de liefde zwaar op de proef wordt gesteld, tot ze de man ontmoet die haar leert dat de waarheid de kern van alle liefde is...
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Sea of lost love
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789022551936
Ebook: 9789460234927
Uitgever: Boekerij
Het gouden licht
Celeste rouwt om de tragische dood van haar zoontje Jack. Als ze hoort dat haar neefje Bruno bij haar komt logeren, betwijfelt ze of ze het wel kan verdragen om weer een kind om zich heen te hebben.

Maar als Bruno er eenmaal is, kan ze niet anders dan haar best voor hem doen. Ze wil dat hij zich welkom en geliefd voelt, ondanks haar eigen pijn. En wonderlijk genoeg lijkt de jongen meer te weten over Jack dan mogelijk is...
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: A mother's love
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022568538
Ebook: 9789460239144
Uitgever: Boekerij


Het vlinderkistje
Federica scheurde het papier eraf, het was een ruw houten doosje. Het was niet mooi. Het was zelfs niet betoverend... 'Maak het open,' fluisterde hij in haar oor. Ze aarzelde. 'Kom op, amorcita, maak het open.'
Het kleine doosje mocht van buiten eenvoudig zijn, lelijk zelfs, van binnen was het het mooiste dat ze ooit had gezien. De hele binnenkant was bedekt met kleine steentjes in alle kleuren... Op de bodem trilden de vleugels van een vlinder... Zo delicaat dat Federica een vinger op de vleugels legde om te voelen of ze echt van steentjes waren gemaakt...
'Schoonheid zit niet altijd aan de buitenkant, Fede.' Hij zei het zacht, terwijl hij haar omhelsde.

Het vlinderkistje is een verhaal over liefde, trouw, loyaliteit en vrijheid, dat zich afspeelt in Chili en het Engelse Cornwall.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The butterfly box
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022531303
Ebook: 9789460234880
Uitgever: Boekerij
Naar de overkant

Marigold heeft de steun van haar familie nog nooit zo hard nodig gehad als nu. Maar kunnen ze er wel voor haar zijn?

Marigold woont met haar man Dennis en hun jongvolwassen dochter Suze in een klein dorpje op het Engelse platteland, waar iedereen elkaar kent. Wanneer ook haar negentigjarige moeder bij hen intrekt, omdat ze te oud wordt om alleen te wonen, en hun andere dochter Daisy met een gebroken hart terugkeert uit Milaan, waar ze zes jaar heeft gewoond, lijkt de drukte Marigold een beetje boven het hoofd te groeien. Of is haar toenemende verstrooidheid aan iets anders te wijten?

Terwijl haar dochters met moeite hun leven op de rails krijgen, ontspoort dat van Marigold steeds verder. Het lukt haar niet echt meer om haar winkel te runnen, het huishouden draaiende te houden en de aangekondigde bruiloft van Suze voor te bereiden - zaken waar ze normaal gesproken juist talent voor had. Juist op het moment dat ook Daisy de liefde opnieuw vindt, wordt de diagnose duidelijk. Meer dan ooit heeft Marigold de steun en liefde van haar familie nodig, maar zijn die wel in staat om de offers te brengen die dat van hen vraagt?

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: There and back
Eerste uitgave: 2020
ISBN/EAN: 9789022583746
Ebook: 9789402314632
Uitgever: Boekerij
Onder de ombu-boom
'Ik kan niet aan Argentinië denken zonder dat het beeld van die knoestige boom, wijs en alwetend als een orakel, zich aan mijn bewustzijn opdringt. Ik weet dat het onmogelijk is het verleden te doen herleven, maar in het web van zijn oude takken liggen al mijn herinneringen en hoop voor de toekomst besloten. De ombu is al die tijd hetzelfde gebleven, als een steen in het midden van een rivier, terwijl de wereld eromheen is veranderd.'

Zo begint het verhaal van Sofia Solanas, dochter van de rijke Argentijnse paardenfokker Paco Solanas en Anna Melody O'Dwyer, een Iers plattelandsmeisje. Anna heeft nooit helemaal kunnen aarden op Santa Catalina, de familieranch. Ze heeft altijd het idee gehad niet goed genoeg te zijn bevonden door de familie Solanas. Haar liefhebbende maar eenvoudige ouders ziet ze de eerste jaren van haar huwelijk niet, bang dat zij haar te schande zullen maken.

Na twee zonen krijgt Anna een dochter, maar deze dochter, met haar mengeling van Argentijns en Iers bloed, is niet bepaald een dame. Haar wildheid en haar schoonheid maken haar zeer geliefd bij iedereen, behalve bij haar moeder. De levenslustige en vrolijke Sofia botst vaak met de diepgelovige Anna, die in alles de wil van God ziet. De band die Sofia met haar vader heeft pijnigt Anna. Sofia windt haar vader om haar vinger, en mag van hem zelfs een polowedstrijd spelen.

Santi, de neef van Sofia, vindt haar erg amusant. Haar ongetemdheid en haar plotselinge uitbarstingen maken haar heel anders dan andere meisjes. En langzaam beginnen hem ook andere verschillen op te vallen. Tussen Sofia en Santi groeit meer dan vriendschap, en meer dan een familieband... Ze weten beiden dat zij wellicht voor elkaar bestemd zijn, maar elkaar nooit zullen krijgen.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Meet me under the ombu tree
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789022537787
Ebook: 9789460925511
Uitgever: Boekerij
Schaduwen van de tijd

Een verboden liefde. Een onmogelijke keuze...

Wanneer detective Pixie Tate naar de wilde kust van Cornwall moet om in het statige St Sidwell Manor een merkwaardig mysterie te ontrafelen begrijpt ze al snel dat daar iets bijzonders verborgen moet zijn.

Meer dan honderd jaar geleden verdween in het holst van de nacht een kind uit zijn bed en werd nooit meer teruggezien. Pixie moet achter de waarheid zien te komen: wat is er gebeurd in die laatste maanverlichte uren?

Terwijl het verhaal heen en weer beweegt tussen het verleden en heden worden geheimen onthuld, liefdesaffaires aan het licht gebracht en wordt Pixie gedwongen een verwoestende keuze te maken die alles zal veranderen.

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Shadows in the moonlight
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789049203856
Ebook: 9789402323733
Uitgever: Boekerij
Villa Magdalena
Toscane, 1968. Van buiten de imposante muren van Villa Magdalena probeert een klein, in vodden gehuld meisje een glimp op te vangen van het huis en de schitterende tuinen van een van de machtigste families van Italië. Voor Floriana is het spieden naar het huis een dagelijks ritueel - en een manier om de ellende en armoede van alledag te vergeten. Maar op een warme zomerdag wordt ze betrapt door Dante Bonfanti, de knappe zoon des huizes. Floriana en Dante weten beiden niet hoe hun toekomst door deze ontmoeting zal veranderen.

Devon, 2009. Marina Turner is de geliefde tweede vrouw van Grey Turner, en de gehate stiefmoeder van zijn dochter Clementine. Al jaren beheren Marina en Grey het Hotel Polzanze, maar de zaken gaan de laatste tijd erg slecht. Om nieuwe gasten te trekken huurt Marina als laatste redmiddel een 'artist-in-residence' in: Rafa Santoro. Met zijn knappe uiterlijk en Latino charme zal deze Argentijnse schilder het hotel weer tot leven moeten wekken, en misschien heeft hij ook een helende invloed op de onrustige Clementine. Maar Rafa zal meer doen dan dat: hij heeft zijn eigen redenen om in het hotel te werken. Zijn komst zal Marina en Clementine terugvoeren naar Villa Magdalena van vele jaren geleden.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The Mermaid Garden
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789022562284
Ebook: 9789460925443
Uitgever: Boekerij


Wacht op mij

Florence verloor in de Tweede Wereldoorlog haar grote liefde. Maar sommige liefdes blijken sterker dan de dood...

Gulliver’s Bay, Cornwall, 1944: Als Rupert Dash sneuvelt tijdens de Slag om Arnhem, is zijn vrouw Florence er kapot van. Ze kan niet accepteren dat hij voor altijd uit haar leven is verdwenen. Wanneer ze een gedicht met de titel Wacht op mij verborgen vindt in een oud boek, gelooft ze dat het een teken van haar man is. Een belofte dat hij bij haar terug zal komen.

Londen, 1988: Max heeft altijd last gehad van een vreselijke terugkerende droom. Een waarbij hij met een parachute landt achter de vijandelijke linies, en wordt omringd door het onophoudelijke geluid van geweervuur. De droom eindigt met zijn dood op het slagveld. Om te begrijpen waarom hij wordt achtervolgd door zulke afschuwelijke nachtmerries, begint hij aan een spirituele reis die hem naar Gulliver’s Bay leidt, en een man genaamd Rupert Dash.

Melbourne, 1995: Florence ontvangt een brief van Max. Ze heeft hem nog nooit ontmoet en hij woont aan de andere kant van de wereld. En hij zegt dat hij zich een leven herinnert dat aan iemand anders vóór hem toebehoorde. Hij zegt dat hij haar echtgenoot was, Rupert - de man waar Florence eenenvijftig jaar op heeft gewacht...

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Wait for me
Eerste uitgave: 2023
ISBN/EAN: 9789022597361
Ebook: 9789402319811
Uitgever: Boekerij

De tuinen van DevonOnder de Italiaanse zon
Als de achtenzestigjarige weduwe Evelyn een advertentie voor een kookcursus in een Toscaans palazzo ziet, boekt ze de reis zonder aarzelen. Iedereen in het gehucht in Devon waar ze woont is stomverbaasd: Evelyn is al veertig jaar haar dorp amper uit geweest. Vooral haar dochter Carina kan haar oren nauwelijks geloven. Om een oogje in het zeil te houden besluit ze mee te gaan, en ze neemt haar eigen zeventienjarige dochter ook mee.

De drie vrouwen reizen naar het adembenemend mooie stadje Colladoro, waar de mensenschuwe graaf Tancredi Bassanelli om financiële redenen zijn kasteeldeuren heeft geopend voor betalende gasten. Ondertussen heeft Evelyn een geheim. Lang geleden, toen Tancredi en zij nog jong waren, is ze daar al eens geweest. Terwijl ze zich alles weer levendig herinnert - de liefde die ze verloor en de tragedie die haar deed terugkeren naar Engeland - ziet ze dat de magie van Italië haar dochter en kleindochter ook niet onberoerd laat. Zo herontdekken ze de liefde, voor elkaar, voor het goede leven, en voor die ene...
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The temptation of Gracie
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022574676
Ebook: 9789402310382
Uitgever: Boekerij
Bij het licht van de maan

Ze heeft alles wat haar hart begeert. Tot de liefde om de hoek komt kijken...

In een dorpje aan de zuidkust van Engeland staat Darnley Manor, een schitterend landhuis met uitgestrekte tuinen - en bijbehorende tuinmannen. Flappy Scott-Booth is de trotse bewoonster van het huis, samen met haar man Kenneth, een succesvolle zakenman die in zijn jonge jaren fortuin maakte met een fastfoodketen en die nu al zijn tijd spendeert op zijn eigen golfbaan. Ondanks haar zestig jaar ziet Flappy er nog stralend uit; haar leven lijkt een perfecte droom.

Als een echtpaar dat overduidelijk nóg rijker is dan zij een paar kilometer verderop een nóg groter en chiquer huis betrekt, voelt de competitieve Flappy zich uitgedaagd om de nieuwkomers te laten zien wie het belangrijkst is in het dorp. Wat ze niet verwacht is dat ze, terwijl ze indruk probeert te maken op deze Charles en Hedda, tot over haar oren verliefd wordt op Charles. Een heerlijk, lang vergeten gevoel, maar ineens is ze niet meer altijd in control - en ook in haar omgeving blijft dat niet onopgemerkt. Is ze bereid om alles op het spel te zetten waarvoor ze al die jaren zo hard heeft gewerkt?

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Flappy entertains
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: Flappy Entertains
Ebook: 9789402317053
Uitgever: Boekerij
Een nieuw begin

Zal haar Nieuwjaarsbal het succes worden dat de ongekroonde koningin van het dorp verdient?

Na het einde van haar affaire met Charles probeert Flappy nieuw leven in haar relatie met Kenneth te blazen. En Flappy zou Flappy niet zijn als ze zich niet zou bezighouden met het vertier in de buurt: ze is van plan om een Nieuwjaarsbal te organiseren. Zelfs haar zoon Jasper en zijn vervelende vrouw Briony zijn ervoor overgekomen uit Australië en zullen zich misschien permanent vestigen in Badley Compton.

Flappy komt weer voor verschillende uitdagingen te staan. Zo is er een nieuw stel in de buurt komen wonen, Molly en Jim, en zij pakken de dingen net even anders aan. Zal haar Nieuwjaarsbal een succes worden? En belangrijker nog: zal ze de avances van Charles kunnen weerstaan?

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Flappy investigates
Eerste uitgave: 2022
ISBN/EAN: 9789022596654
Ebook: 9789402319491
Uitgever: Boekerij

Deverill / The Deverill ChroniclesDe familie Deverill

De familie Deverill bevat de drie boeken van de Deverill Trilogie:

 1. De vrouwen van kasteel Deverill
 2. Als de rododendron bloeit
 3. De laatste roos van de zomer
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Omnibus
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789022585269
Ebook: 9789402311716
Uitgever: Boekerij
De vrouwen van kasteel Deverill
Als jongste dochter van een afstandelijke moeder en een vader die zijn kasteel ontvlucht en troost zoekt bij de jacht en zijn maîtresse, trekt Kitty Deverill naar haar grootmoeder, bij wie ze de liefde vindt waaraan het thuis ontbreekt. Het is ook haar grootmoeder die Kitty verhalen vertelt over vorige generaties Deverills, over de geschiedenis van het roemruchte kasteel en over het leven op het ruige, maar lieflijke Ierse platteland.

Ondanks het verschil in afkomst is Bridie, de dochter van de kokkin op het kasteel, Kitty's dierbaarste vriendin en trouwste bondgenoot, samen met Celia Deverill, het nichtje uit Londen dat de zomers steevast in Ierland doorbrengt.

Wanneer door de Eerste Wereldoorlog en de strijd om een onafhankelijk Ierland de spanning in het land toeneemt, komt er een einde aan de idyllische jeugdjaren van de drie meisjes. Hun ooit zo hechte band dreigt verloren te gaan. Maar één ding zal hen altijd binden: hun verlangen naar kasteel Deverill en alle herinneringen die binnen die majestueuze muren zijn opgeslagen.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Songs of love and war
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789022579985
Ebook: 9789402303360
Uitgever: Boekerij
Als de rododendron bloeit
De vrouwen van kasteel Deverill proberen zich staande te houden in de roerige jaren voor de Tweede Wereldoorlog. Kitty wordt verscheurd door haar liefde voor Ierland en de wens haar leven met Jack te delen. Celia is vastbesloten kasteel Deverill in zijn oude glorie te herstellen en stort zich vol overgave op de renovatie, zich niet bewust van de rampspoed die onafwendbaar op haar af komt. Bridie probeert wanhopig over het verlies van haar zoon heen te komen, die ze bij zijn geboorte moest afstaan en verzint de wildste plannen om hem terug te krijgen. Ondertussen groeit er in Amerika een eenzaam meisje op, dat niets weet van haar familie...

De drie vrouwen staan voor belangrijke beslissingen in hun leven, beslissingen die hen ver weg kunnen voeren van Ierlands groene kusten en het kasteel dat hen zo veel jaren heeft verbonden. Is liefde alleen genoeg om de zware tijd die hun te wachten staat het hoofd te bieden?
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Daughters of Castle Deverill
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789022574652
Ebook: 9789402305920
Uitgever: Boekerij
De laatste roos van de zomer
Ondanks alles wat ze in het verleden hebben gedeeld, botsen de drie vrouwen van Deverill telkens weer als het gaat over de toekomst van hun geliefde kasteel.

Intussen wordt Kitty's leven op zijn kop gezet als haar vroegere geliefde terugkeert uit Amerika met zijn vrouw en kinderen en ze ontdekken dat hun levens wel veranderd zijn, maar hun gevoelens niet. Hebben ze de kracht om elkaar te weerstaan, of zetten ze alles op het spel voor een paar gestolen momenten samen?

En er bloeit nóg een liefde op die alles oneindig veel ingewikkelder zal maken: Jack Deverill is verliefd geworden op een mooi Amerikaans meisje dat hij in Dublin heeft ontmoet. Ze is in Ierland om haar biologische moeder te zoeken en hij is vastbesloten haar ten huwelijk te vragen, zich niet bewust van het drama dat hij daarmee over zich afroept.

Iemand zal de kluwen van geheimen en misverstanden moeten ontrafelen, wil er ooit rust komen op kasteel Deverill...
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The last secret of the Deverills
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022574669
Ebook: 9789402308365
Uitgever: Boekerij
De vergeten Deverill

De vergeten Deverill is een prachtig familieverhaal dat zich afspeelt in het Amerika van de jaren zestig en het Ierland van eind 19e eeuw - vierde, ook los te lezen, deel van de Deverill-serie.

Kasteel Deverill, 1892. De zeventienjarige Arethusa Deverill is een ongetemde schoonheid. Ze weigert zich erbij neer te leggen dat vrouwen alleen maar geschikt zijn om te trouwen en kinderen te krijgen. Om te ontsnappen aan een huwelijksaanzoek, overtuigt ze een nicht van haar vader ervan haar uit te nodigen voor het balseizoen in Londen. Ze geeft niets om de aristocratische mannen die haar daar het hof proberen te maken, maar als de Madison Brothers uit New York komen optreden op het bal, verandert haar leven ingrijpend.

Nantucket, Massachusetts, 1962. Als na de dood van Arethusa Clayton blijkt dat zij haar as wilde laten uitstrooien op een heuvel bij het Ierse kasteel Deverill, zijn haar kinderen stomverbaasd. Zij hebben nog nooit van het kasteel gehoord, hoewel ze weten dat hun moeders meisjesnaam Deverill was en dat ze als jonge vrouw de armoede in Ierland ontvluchtte. Nog groter, en onaangenamer, is de verrassing als blijkt dat Arethusa een derde van haar erfenis nalaat aan een onbekende. Als er op de uitvaart geen enkel familielid van hun moeder aanwezig blijkt te zijn, realiseert dochter Faye zich dat ze eigenlijk niets over haar weet. Waarom wilde Arethusa na haar dood terugkeren naar het land waaraan ze bij leven een hekel leek te hebben?

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The secret hours
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789022583739
Ebook: 9789402312577
Uitgever: Boekerij
De verre horizon

Om de goede naam van zijn familie te beschermen, moet Colm Deverill het opnemen tegen een veel te aantrekkelijke jonge journaliste...

Tegen de wensen van zijn halfzus Kitty Deverill in, verkoopt JP Deverill het familiekasteel aan een grote hotelketen. Ook nodigt hij de jonge Margot Hart uit om op het landgoed te komen logeren. Margot werkt aan een boek over de geschiedenis van de familie Deverill en JP ziet dat boek als de ideale manier om zijn rekeningen met verscheidene familieleden te vereffenen.

JP’s zoon Colm kan zich allerminst vinden in de plannen van zijn vader. Hij heeft na de scheiding van zijn ouders alle contact met zijn vader verbroken, maar nu JP van plan is de vuile was over de familie buiten te hangen, voelt Colm zich geroepen om in actie te komen. Zelfs als hij daarvoor de degens moet kruisen met de charmante, onafhankelijke en uitermate aantrekkelijke Margot.

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The distant shores
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789022592519
Ebook: 9789402316292
Uitgever: Boekerij
De stem van het meer

Het leven van Eliza, het buurmeisje van de Deverills, neemt een dramatische wending als ze halsoverkop verliefd wordt op de zoon des huizes...

Cavan Court, 1865. Eliza Fairfield is niet zoals haar drie oudere zussen, die alleen maar dromen van trouwen met een van de knappe, welgestelde Deverill-broers en een huishouden bestieren op het statige Deverill-kasteel. Eliza droomt liever weg in haar eigen sprookjeswereld. Maar dan raakt ze verstrikt in een onmogelijke driehoeksverhouding, waarin ook de Deverills een rol spelen. Ze verdwijnt en decennialang is er geen spoor van haar te bekennen.

1925. Lady Gabriella Tremaine wordt naar Cavan Court gestuurd, totdat niemand in Londen het nog over haar grote schandaal heeft. Haar drie oudtantes wonen nog altijd op het landgoed. Gabriella voelt er sterk de aanwezigheid van geesten. Kan ze samen met Adeline Deverill ontdekken wie of wat er rondwaart? En waarom voelt ze zich zo aangetrokken tot Charlton, de klusjesman? En wil ze eigenlijk nog wel terug naar Londen?

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Eliza of the lake
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789022592489
Ebook: 9789402322996
Uitgever: Boekerij

Incantellaria

Valentina's laatste reis
De Valentina, Alba Arbuckle's woonboot, afgemeerd aan de oever van de Thames in Londen, is haar veilige haven. Alba krijgt steeds sterker het gevoel dat ze vastgelopen is. Een gevoel dat sterker wordt, als ze een portret van haar moeder Valentina vindt. Een prachtige pastel, gemaakt door haar vader Thomas Arbuckle vlak nadat hij haar had ontmoet in Italië, waar hij als marineofficier tijdens de Tweede Wereldoorlog gelegerd was. Nooit heeft haar vader iets willen vertellen over haar moeder. Haar stiefmoeder reageert zo mogelijk nog vijandiger op haar vragen.

Met de hulp van Fitz Davenport, haar beste vriend, komt Alba iets meer te weten van het geheim van haar overleden moeder. Ze besluit dat ze alles wil weten en reist in haar eentje naar Incantellaria, het dorpje aan de Baai van Napels, waar haar moeder vandaan kwam. Ze voelt zich er vanaf het begin thuis en wordt meteen opgenomen in de gemeenschap. Er zijn zelfs mensen die denken dat ze de reïncarnatie van de beeldschone Valentina is.

Alba vindt het heerlijk om haar grootmoeder en oom te helpen in de trattoria, sluit een nichtje in haar hart en ontrafelt stukje bij beetje het geheim van haar moeder – tot ze bij het dramatische moment komt dat zoveel levens voorgoed heeft veranderd. Dan weet ze dat ze naar terug moet naar huis en naar Fitz.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Last voyage of the Valentina
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789022540138
Ebook: 9789460234903
Uitgever: Boekerij
In de schaduw van het palazzo
Luca Chancellor beseft op een dag dat zijn leven leeg is: zijn huwelijk is voorbij, hij ziet zijn twee dochtertjes nauwelijks en zijn veeleisende baan is niet echt bevredigend. In de hoop meer betekenis aan zijn leven te kunnen geven vertrekt hij naar Italië, naar het liefdevol gerenoveerde palazzo van zijn ouders.

Maar het leven aan de zonovergoten kust van Almafi is niet zo vredig als Luca had verwacht. Het palazzo is gevuld met de excentrieke vrienden van zijn moeder en met geesten uit een duister verleden. Hij ontmoet een mysterieuze vrouw en een klein jongetje dat een ongelofelijk geheim met zich meedraagt. Als Luca een gewelddadig mysterie begint te ontrafelen wordt hij gedwongen om zijn grootste angst onder ogen te zien.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The Italian matchmaker
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789022552964
Ebook: 9789460234941
Uitgever: Boekerij

Jeugdboeken

De koninklijke konijnen van Londen
'Het leven is een avontuur. Alles is mogelijk, met wilskracht en geluk, een sappige wortel, een natte neus en een snufje onbezonnen moed!'

Shylo was altijd het onderdeurtje van zijn nest, de zwakste en rustigste van de familie. Zijn broers en zussen zetten hem voor schut, omdat hij anders is. Maar wanneer Shylo op een groepje paparatzi's stuit en van hun plan hoort om een foto te nemen van de koningin in haar nachtjapon, is het aan deze onwaarschijnlijke held om naar Londen te reizen en de Koninklijke Konijnen van Londen te vertellen over dit duivelse plot!

De Koninklijke Konijnen van Londen kennen een lange geschiedenis in de bescherming van de koninklijke familie en nu is het aan dit geheime genootschap om in actie te komen en de Ratzi's te stoppen. Kan een klein konijntje zo zwak en verlegen als Shylo hen ervan overtuigen dat de koningin in gevaar is?

* Geschreven door Simon Sebag Montefiore en Santa Montefiore.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The royal rabbits of London
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789077330340
Ebook: 9789000353095
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

E-books

De papegaai die zijn mond voorbijpraatte

De papegaai die zijn mond voorbijpraatte is een kort verhaal dat ook is opgenomen in de verzamelbundel Een handvol geluk en bevat tevens het eerste hoofdstuk van de roman De Vuurtoren van Connemara.

Clara botst tijdens haar ochtendwandeling tegen een gehavende papegaai op. Ze besluit hem te adopteren, en neemt hem mee naar de charmante Engelse dierenarts die pas een praktijk geopend heeft.

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Loquacious parrot
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789460238772
Uitgever: Boekerij
De toverkracht van Italië

De toverkracht van Italië is een kort verhaal dat ook is opgenomen in de verzamelbundel Een handvol geluk en bevat tevens het eerste hoofdstuk van de roman De Vuurtoren van Connemara.

Een onverwachte ontmoeting met een knappe Italiaan brengt Polly aan het twijfelen over haar relatie met Robert. Ze begint te fantaseren hoe het zou zijn om met haar Italiaan op het romantische eilandje te blijven.

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The magic of Italy
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789460238796
Uitgever: Boekerij
Het boek dat fluisterde

Het boek dat fluisterde is een kort verhaal dat ook is opgenomen in de verzamelbundel Een handvol geluk en bevat tevens het eerste hoofdstuk van de roman De Vuurtoren van Connemara.

Als Holly in de bibliotheek onweerstaanbaar aangetrokken wordt door een poëziebundel, neemt ze het mee naar huis. Door de romantische gedichten verlangt ze weer naar de eerste, verliefde jaren met haar man.

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The whispering book of poetry
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789460238802
Uitgever: Boekerij
Het wachten

Het wachten is een kort verhaal dat ook is opgenomen in de verzamelbundel Een handvol geluk en bevat tevens het eerste hoofdstuk van de roman De Vuurtoren van Connemara.

Een telefoontje doorbreekt het stille leven van Rose, en het ontketent een stroom aan lang vervlogen herinneringen aan haar grote liefde.

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: A life in waiting
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789460238758
Uitgever: Boekerij
Liefdeslessen

Liefdeslessen is een kort verhaal dat ook is opgenomen in de verzamelbundel Een handvol geluk en bevat tevens het eerste hoofdstuk van de roman De Vuurtoren van Connemara.

De komst van een Italiaanse kunstenaar veroorzaakt opwinding in de ingedutte levens van vier vriendinnen. Als hij een van hen het hof begint te maken verandert dat alles.

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Lessons in love
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789460238734
Uitgever: Boekerij
Schelpen op het strand

Schelpen op het strand is een kort verhaal dat ook is opgenomen in de verzamelbundel Een handvol geluk en bevat tevens het eerste hoofdstuk van de roman De Vuurtoren van Connemara.

Door de begrafenis van haar oudtante herinnert Jane zich haar tante Gilda's levenslessen: het leven is er om geleefd te worden, zorg dat je geen spijt hebt! Voor een avond zet Jane haar veilige keuzes overboord.

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: The biggest shell on the beach
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789460238765
Uitgever: Boekerij
Spaanse zijde

Spaanse zijde is een kort verhaal dat ook is opgenomen in de verzamelbundel Een handvol geluk en bevat tevens het eerste hoofdstuk van de roman De Vuurtoren van Connemara.

Als de Britse Lara in Argentinië aankomt om twee jonge kinderen les te gaan geven, heeft ze niet gerekend op hun veel oudere, woest aantrekkelijke stiefbroer.

Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: Spanish silk
Eerste uitgave: 2013
Ebook: 9789460238789
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titels

Een liefde in Fairfield Park
Zie voor de beschrijving van dit boek: Fairfield Park.
Schrijver: Santa Montefiore
Oorspronkelijke titel: zie Fairfield Park
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022575277
Uitgever: Boekerij