Boekenplank:
Kies
 • Home
 • M
 • Simon Sebag Montefiore

Boeken van Simon Sebag Montefiore

Simon Sebag Montefiore is een Britse historicus, journalist en schrijver. Hij woont met zijn vrouw (schrijfster Santa Montefiore) en kinderen in Londen.

Meer over Simon Sebag Montefiore

Genre: Roman

Geboren: 1965

Verenigd Koninkrijk

Website: http://www.simonsebagmontefiore.com


Moskou Trilogie

 1. Sashenka - Sashenka
 2. Serafima - One night in winter
 3. De rode dageraad - Red sky at noon

Jeugdboeken

 • De koninklijke konijnen van Londen - The royal rabbits of London

Non-Fictie

 • De Romanovs - The Romanovs
 • Geschreven geschiedenis - Written in history
 • Jeruzalem, de biografie - Jerusalem, the biography
 • Stalin, het hof van de rode tsaar - Stalin, the court of the red tsar
 • Stalins jeugdjaren - Young Stalin

Dubbel uitgegeven titels

 • Een koude winternacht - zie Serafima
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

Moskou TrilogieSashenka
Sint Petersburg, winter 1916: Rusland staat aan de vooravond van een revolutie. De mooie en koppige Sashenka Zeitlin is net zestien geworden. Terwijl haar moeder feest met Rasputin en haar losbandige vrienden, glipt Sashenka de koude nacht in om haar rol te spelen in een gevaarlijk spel van samenzwering en verleiding.

Twintig jaar later is Sashenka getrouwd met een machtig man met wie ze twee kinderen heeft. Om haar heen verdwijnen mensen, maar haar familie is veilig. Dan begint ze een verboden liefdesaffaire, die verwoestende consequenties zal hebben...

Sashenka's verhaal blijft een halve eeuw verborgen, tot een historicus in de privéarchieven van Stalin duikt en een hartbrekend verhaal ontdekt van passie en verraad, wreedheid en onverwacht heldendom - en van een vrouw die gedwongen wordt een ondraaglijke keus te maken.
Schrijver: Simon Sebag Montefiore
Oorspronkelijke titel: Sashenka
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789022581896
Ebook: 9789460238635
Uitgever: Boekerij
Serafima
Moskou, 1945. In de straten vieren de Russen hun overwinning op de nazi's. Uit het rumoer klinken plotseling pistoolschoten. Twee tieners, beide in een negentiende-eeuws kostuum, worden geraakt en sterven te midden van de feestvierende menigte. Het blijken kinderen van hooggeplaatste Sovjetleiders te zijn en leerlingen van School 801, dé Moskouse eliteschool. Is het moord? Een zelfmoord? Een driehoeksverhouding? Een samenzwering tegen Stalin zelf, of een van zijn eigen meedogenloze intriges?

Op Stalins bevel worden alle kinderen van een aantal vooraanstaande families gearresteerd en verhoord. Dit huiveringwekkende onderzoek drijft gezinnen uiteen en zorgt ervoor dat ouders en kinderen lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Dan komen er twee geheime liefdesaffaires aan het licht die het leven van alle betrokkenen in gevaar brengen.

Serafima is een hartverscheurend en onvergetelijk verhaal over liefde, huwelijk, overspel en familie tegen de achtergrond van de turbulente Russische geschiedenis.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Simon Sebag Montefiore
Oorspronkelijke titel: One night in winter
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022568392
Ebook: 9789460237515
Uitgever: Boekerij
De rode dageraad
De zwarte aarde dampte al, terwijl de zon nog maar net was opgekomen. De mannen klommen op hun paarden en reden over de steppe, in de richting van de vuurrode horizon.

Benya Golden is gevangengezet in de goelag voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Hij sluit zich aan bij een strafbataljon, opgebouwd uit kozakken en veroordeelden, om te helpen de nazi’s te bevechten.

Benya tekent bij de Russische cavalerie, en op een hete dag in juli 1942 wordt hij achter de vijandelijke linies gedropt. Maar wie kan hij vertrouwen in deze hel, deze haast onmenselijke periode in de geschiedenis?

De rode dageraad is het magistrale verhaal van een gewone man, Benya, zijn strijd op de steppes van Zuid-Rusland en zijn intense liefde voor een Italiaanse verpleegster. Daarnaast biedt het een ongekende inkijk in de plannen van Stalin zelf in het Kremlin, en de romance tussen zijn dochter en een journalist aan het oostfront.

De personages worden op meesterlijke wijze vervlochten met de geschiedenis en vormen zo een prachtig meeslepend boek over passie, moed en overlevingsdrang.
Schrijver: Simon Sebag Montefiore
Oorspronkelijke titel: Red sky at noon
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789022577059
Ebook: 9789402309713
Uitgever: Boekerij

JeugdboekenDe koninklijke konijnen van Londen
'Het leven is een avontuur. Alles is mogelijk, met wilskracht en geluk, een sappige wortel, een natte neus en een snufje onbezonnen moed!'

Shylo was altijd het onderdeurtje van zijn nest, de zwakste en rustigste van de familie. Zijn broers en zussen zetten hem voor schut, omdat hij anders is. Maar wanneer Shylo op een groepje paparatzi's stuit en van hun plan hoort om een foto te nemen van de koningin in haar nachtjapon, is het aan deze onwaarschijnlijke held om naar Londen te reizen en de Koninklijke Konijnen van Londen te vertellen over dit duivelse plot!

De Koninklijke Konijnen van Londen kennen een lange geschiedenis in de bescherming van de koninklijke familie en nu is het aan dit geheime genootschap om in actie te komen en de Ratzi's te stoppen. Kan een klein konijntje zo zwak en verlegen als Shylo hen ervan overtuigen dat de koningin in gevaar is?

* Geschreven door Simon Sebag Montefiore en Santa Montefiore.
Schrijver: Simon Sebag Montefiore
Oorspronkelijke titel: The royal rabbits of London
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789077330340
Ebook: 9789000353095
Uitgever: Van Holkema & Warendorf

Non-FictieDe Romanovs
Simon Sebag Montefiore heeft met De Romanovs een toegankelijke, levendige en zeer onthullende geschiedenis geschreven over de uitzonderlijke mannen en vrouwen die Rusland drie eeuwen regeerden. In dit fascinerende werk wendt hij zijn talent voor geschiedschrijving aan om het verhaal te vertellen van de grootste en meest complexe keizers en keizerinnen van de Romanov-dynastie (1613-1918), over hoe hun hof functioneerde, en over het evenwicht tussen persoonlijkheid en macht bij elke tsaar.

Gebruikmakend van archiefmateriaal dat na de val van de USSR beschikbaar kwam, slaagt Montefiore erin de werkelijke wereld tot leven te brengen van legendarische persoonlijkheden als Catharina de Grote en Nicolaas II en laat hij de lezer kennismaken met een aantal minder bekende, maar alleen al om hun seksuele uitspattingen en andere scandaleuze of decadente wederwaardigheden des te meer tot de verbeelding sprekende leden van deze eminente familie.

Een lijvig boek over lusten en onlusten, intriges, samenzweringen, fascinerende karakters, politiek en macht. Een boek dat de diepere wortels van het huidige Rusland genadeloos blootlegt en dat van de eerste tot de laatste bladzij zowel duizelingwekkend informatief als extreem onderhoudend is.
Schrijver: Simon Sebag Montefiore
Oorspronkelijke titel: The Romanovs
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789046820421
Ebook: 9789046820704
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Geschreven geschiedenis

Gerenommeerd historicus Simon Sebag Montefiore selecteerde ruim honderd brieven, van de oudheid tot de eenentwintigste eeuw. In deze Nederlandse editie zijn brieven van bekende Nederlanders en Vlamingen toegevoegd door Simon Sebag Montefiore. Sommige zijn moedig en inspirerend, andere verwerpelijk en schokkend, sommige zijn literaire parels, weer andere wreed, grof en schaamteloos, vele zijn erotisch of hartverscheurend. De schrijvers variëren van koningin Elizabeth I, Ramses II en Leonard Cohen tot Nelson Mandela, Stalin, Michelangelo, Süleyman de Grote en gewone mensen in uitzonderlijke omstandigheden.

Van liefdesbrieven tot oproepen tot invrijheidstelling, oorlogsverklaringen en overpeinzingen over de dood. Op kleurrijke wijze en met zijn kenmerkend heldere stijl, brengt meesterverteller Montefiore de personages uit de brieven moeiteloos tot leven. Hij laat ons zien waarom zij stuk voor stuk uitzonderlijk zijn, en kleur geven aan het verleden en ons leven nu nog altijd verrijken.

Schrijver: Simon Sebag Montefiore
Oorspronkelijke titel: Written in history
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789000368600
Ebook: 9789000368617
Uitgever: Het Spectrum
Jeruzalem, de biografie
Jeruzalem is het centrum van de wereld, de hoofdstad van drie religies, de prijs van vele veroveraars, het oog van de storm van botsende beschavingen. Gek genoeg was er nog geen complete geschiedenis van deze stad.

Simon Sebag Montefiore, de alom bejubelde historicus en schrijver van internationale bestsellers, komt sinds zijn jonge jaren in Jeruzalem en wist als kind al dat hij er een boek over wilde schrijven.

Jeruzalem is een grootse geschiedenis van de Eeuwige Stad aan de hand van de levens van koningen, veroveraars, soldaten en bouwers, van koning David, Nebukadnezar, Caesar, Jezus tot Ariel Sharon; een stad bewoond door Macedoniërs en Perzen, Grieken en Romeinen, Palestijnen en Israëliërs.

De stad is zo vaak in andere handen geweest dat dit standaardwerk ook een geschiedenis is van het woelige Midden-Oosten, van het verre verleden tot het heden. Jeruzalem is een bijzonder levendig verhaal over macht, liefde, geloof, luxe, ijdelheid en dood.
Schrijver: Simon Sebag Montefiore
Oorspronkelijke titel: Jerusalem, the biography
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789041709752
Ebook: 9789046814857
Uitgever: Rainbow
Stalin, het hof van de rode tsaar
Wie was Stalin, de dictator, de massamoordenaar? Wie was de mens Stalin? Wat speelde zich af binnen de muren van het Kremlin tijdens zijn regime? Wie waren de mannen en vrouwen die het stalinistische hof vormden?

Montefiore baseerde zich voor dit grootse boek op onlangs geopende archieven, talloze interviews met nazaten van de machthebbers van toen en een schat aan onthullende gegevens uit memoires, brieven en aantekeningen van zowel Stalin als de mensen om hem heen.

Tot in detail wordt het persoonlijke en politieke leven van Stalin beschreven: van zijn mislukte huwelijk tot zijn identificatie met de tsaren, van zijn minnaressen tot het besluit de koelakkken uit te moorden.
Schrijver: Simon Sebag Montefiore
Oorspronkelijke titel: Stalin, the court of the red tsar
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789041712813
Ebook: 9789046818091
Uitgever: Rainbow
Stalins jeugdjaren
Later zullen er voor niemand zaken verborgen blijven,’ voorspelde Stalin. Het is Simon Sebag Montefiore inderdaad gelukt om met Stalins jeugdjaren de meeste geheimen te ontsluieren.

Tien jaar onderzoek, in 23 steden en in negen landen, ligt ten grondslag aan dit magistrale boek. Mede op basis van nieuw, opzienbarend archiefmateriaal schreef Montefiore een meeslepende biografie van de in 1878 geboren schoenmakerszoon, de idealistische seminarist, bendeleider, dichter, echtgenoot en charmeur, die in de jaren dertig aan de macht kwam en één van de grootste dictators van de twintigste eeuw werd.

Stalins jeugdjaren is het portret van een zoekende jongen met een jeugd zonder veel vooruitzichten, die in de revolutionaire idealen zijn romantische, messianistische missie vond.
Schrijver: Simon Sebag Montefiore
Oorspronkelijke titel: Young Stalin
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789041712479
Ebook: 9789046818121
Uitgever: Rainbow

Dubbel uitgegeven titelsEen koude winternacht
Zie voor de beschrijving van dit boek: Serafima.
Schrijver: Simon Sebag Montefiore
Oorspronkelijke titel: zie Serafima
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789022581902
Ebook: 9789402304497
Uitgever: Boekerij

Gerelateerde schrijvers