Boekenplank:
Kies

Boeken van Tom Bradby

Tom Bradby is is een Britse journalist en schrijver.

Meer over Tom Bradby

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1967

Geboorteland: Malta


Overzicht

  • De heer van de regen - Master of rain
  • Schaduwdans - Shadow dancer

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe heer van de regen
'Vraag mensen in Sjanghai nooit naar hun verleden. Vooral vrouwen niet.'

Sjanghai is in 1926 nog een vrijgevochten, internationale enclave die tintelt van levenslust en waar voor geld alles te koop is. Voor de jonge Richard Field is het een toevluchtsoord, ver weg van het verstikkende Engelse upper class milieu waartoe hij behoort.

Zijn eerste opdracht als rechercheur bij de politie van Sjanghai stort Richard diep in de corrupte krochten van de metropool. Het onderzoek naar de gruwelijke moord op de mooie Lena Orlov, afkomstig uit Wit Rusland, leidt hem al snel naar de machtige Chinese gangster Lu. Tegelijk brengt de zaak de sluimerende rivaliteit tussen de verschillende politiediensten in volle hevigheid naar de oppervlakte.

Dat de onervaren Richard in de ban raakt van zangeres Natasha Medvedev maakt het nog ingewikkelder. Ze is op de een of andere manier betrokken bij de zaak, maar is niet echt van plan om hem te helpen.
Schrijver: Tom Bradby
Oorspronkelijke titel: Master of rain
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789022532492
Uitgever: Uitgeverij M
Schaduwdans
Colette McVeigh is moeder, weduwe en... terrorist, een vrouw die dertig jaar lang voor de Republikeinse zaak lééfde. Een vrouw van wie beide broers hoge posities innemen bij de IRA, een vrouw van wie de man door de Britse veiligheidsdienst werd gedood. Nu werkt ze als geheim agent voor MI5, de Britse geheime dienst.

De aanzet daartoe vindt plaats als Colette bij een mislukte bomaanslag in Londen door de politie wordt aangehouden en voor een eenvoudige keuze wordt gesteld: praten, of haar kinderen zien opgroeien van achter de tralies van een gevangenis. Tegen haar zin wordt ze door David Ryan, de onkreukbare chef van MI5, overgehaald haar verleden te verraden.

Maar wanneer hij Colette over de Ierse Zee naar Belfast volgt, dreigen de principes waarop zijn bestaan rust - vertrouwen, loyaliteit en eerlijkheid - geofferd te worden in de woelingen van de Ierse vrijheidsstrijd. Als Colette zich in steeds groter gevaar begeeft om haar belofte gestand te doen, beseft Ryan dat zijn professionele integriteit op het spel staat...
Schrijver: Tom Bradby
Oorspronkelijke titel: Shadow dancer
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029056496
Uitgever: Meulenhoff