Boekenplank:
Kies

Boeken van Sujata Massey

Meer over Sujata Massey

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Sujata Massey


Rei Shimura

  1. Een dode in de sneeuw - The salaryman's wife
  2. De bloemenmeester - The flower master

gedetailleerd overzicht

Rei ShimuraEen dode in de sneeuw
De Japans-Amerikaanse Rei Shimura is een jonge lerares Engels die in een van de achterbuurten van Tokio woont. Rei leeft van een bescheiden salaris, maar ze heeft weinig zin om terug te gaan naar Californië, waar haar ouders leven, ook niet nu ze de reiskosten willen betalen.
Haar onafhankelijke bestaan wordt echter bedreigd als in de buurt van een oud kasteel in de sneeuw een dode wordt aangetroffen. Rei is de eerste die bij toeval het lijk ontdekt van de mooie vrouw van een machtig zakenman. Geïntrigeerd door de ongewone vondst zoekt Rei naar aanwijzingen door onverhoeds op te duiken op de begrafenis waar ze zich voordoet als een barmeisje. Het verrassende gevolg is dat ze opeens het doelwit is van zowel de politie als paparazzi.
Wanhopig probeert Rei de stukjes in elkaar te passen van een vreemde, voortdurend veranderende puzzel. Een puzzel die bijeen wordt gehouden door een verleden waarin seks en bedrog de overheersende elementen zijn.
Schrijver: Sujata Massey
Oorspronkelijke titel: The salaryman's wife
Eerste uitgave: 1997
ISBN/EAN: 90-290-5572-3
Uitgever: Meulenhoff
De bloemenmeester
De aardige en succesvolle antiekhandelaar Rei Shimura is een individualist, tolerant tegenover alles wat haar pad kruist. Toch kan deze sympathieke jonge vrouw, die half Amerikaans, half Japans is, maar niet wennen aan het leven in de wereldstad Tokio. Om daar iets aan te veranderen geeft Rei zich op aanraden van haar bezorgde tante op voor een cursus ikebana, de verfijnde Japanse zen-kunst van het bloemschikken. Vol enthousiasme begint Rei aan de cursus, maar al na de derde les wordt haar leraar op koelbloedige wijze om het leven gebracht.
Rei gaat bijna onder in een stortvloed van politieverhoren, ongewenste media-aandacht en - waar ze vooral hevig van schrikt - geheimzinnige waarschuwingen. Daar komt nog eens bij dat ze nadrukkelijk van mening verschilt met de bij de zaak betrokken politiefunctionarissen over de ware toedracht van de moord. Noodgedwongen gaat ze daarom zelf op onderzoek uit.
Dat had ze beter niet kunnen doen, want een en ander blijkt verband te houden met een oud en zorgvuldig bewaard familiegeheim. Algauw concentreert haar bestaan zich dan ook op een tweeledig en ogenschijnlijk onverenigbaar doel: het beschermen van de goede familienaam en het achterhalen van de identiteit van de moordenaar.
Schrijver: Sujata Massey
Oorspronkelijke titel: The flower master
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-290-6647-4
Uitgever: Meulenhoff

Gerelateerde schrijvers