Boekenplank:
Kies

Boeken van Simon Lelic

Meer over Simon Lelic

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Simon Lelic


Overzicht

  • Doorgeslagen - Rupture
  • Opgesloten - The facility

gedetailleerd overzicht

OverzichtDoorgeslagen
De vraag is niet wíé er schoot, maar waarom. Maar niet iedereen wil dat weten!
Het is een zinderende zomerdag in Londen als Samuel Szajkowski de school waar hij lesgeeft binnenloopt en drie leerlingen en een collega doodschiet voordat hij zichzelf een kogel door het hoofd jaagt.
Inspecteur Lucia May wordt belast met het onderzoek; haar collega's én de school verwachten dat zij alles snel en zonder omhaal zal afhandelen. Hun conclusie luidt dat het een tragedie is die niet voorspeld had kunnen worden en dat Szajkowski een psychopaat is die niet geholpen kon worden.
Maar Lucia May neemt geen genoegen met die snel getrokken conclusie. In gesprekken met leerlingen en leraren komt een beeld naar voren van een school waarin psychisch geweld aan de orde van de dag is.
Van bovenaf wordt steeds meer druk op May uitgeoefend om haar onderzoek te staken en niet langer vragen te stellen. Maar ze is vastbesloten de onderste steen boven te krijgen, om Szajkowski's daad te kunnen doorgronden. De gevolgen zullen groter zijn dan ze ooit had kunnen denken.
Schrijver: Simon Lelic
Oorspronkelijke titel: Rupture
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-458-0099-8
Uitgever: Mouria
Opgesloten
In het Engeland van de nabije toekomst is een extreem rechtse regering gekozen. Haar nieuwe antiterreurwetten geeft haar de volledige macht om mensen te arresteren en vast te houden zonder proces.
Arthur Priestley is een zachtmoedige tandarts die op een goede dag wordt opgepakt en naar 'De Inrichting' gebracht, een oud en afgelegen victoriaans landhuis. Arthur heeft geen idee waarom hij is opgepakt, en zijn vrouw Julia heeft zelfs geen idee waar Arthur is. Samen met de journalist Tom Clarke gaat ze op onderzoek uit.
Opgesloten is niet alleen een spannende en indringende thriller, het is ook een roman die een onthutsend kijkje biedt in de nabije toekomst; een toekomst waarin 'antiterreur' centraal staat. Mét straatcommando's maar zonder rechters, mét orde maar zonder recht, een toekomst waarin het lot van één man niet meer telt. Arthur Priestley is zo'n man, Opgesloten is zijn verhaal.
Schrijver: Simon Lelic
Oorspronkelijke titel: The facility
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 978-90-458-0969-4
Uitgever: Mouria