Boekenplank:
Kies

Boeken van Julie Parsons

Julie Parsons werd in Nieuw-Zeeland uit Ierse ouders geboren, woonde daar tot haar twaalfde en verhuisde toen met het gezin naar Ierland. Ze werkte als radio- en televisieproducent voor begon met schrijven.

Meer over Julie Parsons

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1951

Geboorteland: Nieuw-Zeeland


Overzicht

  • De minnegift - The courtship gift
  • Gevallen engel - The hourglass
  • Vertel het mij - The guilty heart
  • Wraakgodin - Eager to please

Michael McLoughlin

  1. Het laatste vonnis - Mary, Mary
  2. Ik zag jou - I saw you

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe minnegift
Insectologe Anna Neale woont met haar man David in een schitterend huis in Dublin. Op een dag krijgt David een pakje via de post. 's Avonds vind Anna haar man: dood, overleden aan ontelbare bijensteken.

Volgens de politie heeft David de bijen zelf besteld. Maar Anna kan dat niet geloven, want David was allergisch voor bijen. Hij zou het pakje nooit hebben opengemaakt als hij had geweten wat erin zat.

Niet lang na Davids dood verschijnt er een nieuwe man in het leven van Anna. Een man, die Anna koste wat kost wil veroveren en daarbij zelfs moord niet schuwt...
Schrijver: Julie Parsons
Oorspronkelijke titel: The courtship gift
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789027467270
Uitgever: Spectrum
Gevallen engel
Achter een ijzeren hek met een door een ketting afgesloten toegangspoort ligt het prachtige huis Trawbawn. Hier, achtervolgd door een duister en mysterieus verleden en grotendeels genegeerd door de dorpelingen van het nabij gelegen Skibbereen, woont de frêle Lydia Beauchamp.

Maar het privéleven van de oude dame wordt verstoord als er een vreemdeling arriveert. Een jongeman, Adam, zwerft over het uitgestrekte terrein van Trawbawn en wordt al spoedig een van Lydia's meest welkome contacten met de buitenwereld.

Wanneer Lydia haar vertrouweling een uitdaging voorlegt, aanvaardt hij die gretig - Adam moet naar Dublin reizen om Lydia's dochter te vinden. Maar het is een missie waar dreiging van uitgaat. Want welke huiveringwekkende gebeurtenissen zijn verantwoordelijk voor de breuk tussen moeder en dochter? En welk motief schuilt er achter Adams edelmoedige daad?
Schrijver: Julie Parsons
Oorspronkelijke titel: The hourglass
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044314731
Uitgever: The House of Books
Vertel het mij
Tien jaar geleden verdween Owen Cassidy - 8 jaar oud, blond haar en blauwe ogen. Iedereen dacht dat hij buiten speelde met zijn beste vriend Luke. Maar later bleek dat Owen hem 's middags had verlaten en nooit meer was thuisgekomen.

Zijn verdwijning laat zijn vader, Nick, radeloos achter, maar tevens met een groot schuldgevoel. Want in plaats van op Owen te passen, heeft Nick de fatale middag in bed doorgebracht - met zijn buurvrouw. Het is een affaire die zijn gezin totaal verscheurt.

Nick laat zijn vrouw in de steek en gaat naar Amerika. Maar een onverwachte ontmoeting dwingt Nick terug te keren naar Dublin. Zijn naspeuringen voeren hem naar een angstaanjagende wereld, waarvan hij het bestaan nauwelijks vermoedde.
Schrijver: Julie Parsons
Oorspronkelijke titel: The guilty heart
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789044307597
Uitgever: The House of Books
Wraakgodin
Twaalf jaar geleden werd Rachel Beckett veroordeeld wegens moord op haar echtgenoot. Maar ze houdt vol dat ze de moord niet heeft gepleegd.

Al die jaren heeft ze de liefde van haar dochter Amy moeten ontberen. Hulpeloos heeft ze moeten toezien hoe een andere vrouw haar kind opvoedde. Tot haar zeventiende heeft Amy altijd beweerd dat ze haar echte moeder nooit meer wilde zien. Maar nu is de situatie veranderd.

Als Rachel vrijkomt, wil ze wraak nemen op Daniel - haar zwager, haar voormalige geliefde, en de man die het fatale schot afvuurde. Dan ontvoert Daniel Rachels dochter. Waar is Amy? Zal ze nog op tijd gered kunnen worden?
Schrijver: Julie Parsons
Oorspronkelijke titel: Eager to please
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 9789044303308
Uitgever: The House of Books

Michael McLoughlinHet laatste vonnis
Margaret Mitchell, psychiater, keert na jarenlang verblijf in het buitenland samen met haar twintigjarige dochter Mary in Dublin terug. Ooit was ze gelukkig in die stad, maar nu is ze er om afscheid te nemen van haar doodzieke moeder. Op een dag verdwijnt haar dochter. Slechts een paar dagen later wordt ze gevonden... vermoord.

Margaret is immens verdrietig. Tegelijkertijd wordt ze overmand door schuldgevoel, woede en haat. Schuldgevoel omdat ze haar dochter heeft voorgelogen over haar afkomst, woede vanwege haar eigen ongelukkige jeugd met een kille, veeleisende moeder, en blinde haat jegens de psychopaat die haar dochter heeft vermoord.

De dader wordt gepakt. Wanneer hij tot Margarets verbijstering vrijwel meteen wordt vrijgelaten, neemt ze het recht in eigen hand.
Schrijver: Julie Parsons
Oorspronkelijke titel: Mary, Mary
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789027464613
Uitgever: Spectrum
Ik zag jou
Al tien jaar lang wordt de pas gepensioneerde politieman Michael McLoughlin achtervolgd door de zaak van een jonge vrouw die op gruwelijke wijze is vermoord en de genegenheid die hij voelt voor de moeder van het slachtoffer, Margaret Mitchell. Een wederdienst voor een vriend leidt hem naar een andere vrouw die een kind heeft verloren... haar dochter Marina is verdronken. Een ongeluk, zelfmoord... of moord?

Margaret denkt dat ze aan haar verleden kan ontsnappen, maar de herinneringen aan haar dochter - en aan haar moordenaar - geven haar geen rust. Uiteindelijk keert ze terug naar Dublin om de confrontatie aan te gaan met haar demonen. Een ontmoeting met een jong meisje op een kerkhof leidt haar naar een man die ze nooit had gedacht terug te zien...
Schrijver: Julie Parsons
Oorspronkelijke titel: I saw you
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789044322262
Uitgever: The House of Books

Gerelateerde schrijvers