Boekenplank:
Kies

Boeken van Frances Fyfield

Meer over Frances Fyfield

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Website: Frances Fyfield


Overzicht

 • Blind date - Blind date
 • De aard van het beest - The nature of the beast
 • De mond gesnoerd - Blood from stone
 • Onderstroom - Undercurrents
 • Toevluchtsoord - Seeking sanctuary

Helen West

 1. Schuldvraag - A question of guilt
 2. Vuurdood - Trial by fire
 3. Diepe slaap - Deep sleep
 4. Donker als de hel - Shadow play

Sarah Fortune

 1. Schaduwen op de spiegel - Shadows on the mirror
 2. Volmaakte onschuld - Perfectly pure and good
 3. Broedermoord - Staring at the light
 4. Met ogen verslinden - Looking down
 5. Schuilkamer - Safer than houses

gedetailleerd overzicht

OverzichtBlind date
Mrs. Smythe runt een chic relatiebureau. Haar diensten zijn niet goedkoop, maar haar clientèle stelt dan ook hoge eisen. Veel jonge succesvolle mannen en vrouwen zijn de verbeten jacht op een partner moe. In de bars en clubs van Londen is altijd wel iemand op te duiken, maar nou net niet het stabiele, warme, liefst welvarende maatje dat ze zoeken. Hoe kom je in deze hectische tijden in vredesnaam aan een goede partner? Hun hoop is gevestigd op Mrs. Smythe en haar adressenbestand. Maar zij heeft zo haar eigen plannen. Samen met haar zoon bezorgt ze haar vrouwelijke cliënten een afspraakje om nooit te vergeten...
The Blind Date - 2000
Regisseur: Nigel Douglas
Cast: Maureen O'Brien, Mark Aiken, Ben Miller, e.a.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Blind date
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-295-1615-1
Uitgever: Archipel
De aard van het beest
Douglas Petty, ooit een berucht advocaat, rokkenjager en erfgenaam van een gigantisch fortuin, ziet zich geconfronteerd met scandaleuze foto's van zichzelf in de plaatselijke krant. Als er bovendien een officiële aanklacht tegen hem wordt ingediend, roept hij de hulp in van de vermaarde advocaat John Box. Maar dan verdwijnt de kroongetuige in hun zaak: Amy, Douglas' echtgenote. Zij raakt betrokken bij een treinongeluk en men neemt aan dat ze is omgekomen. In werkelijkheid zit Amy ergens in Londen ondergedoken. Waarvoor is ze gevlucht? Durft ze haar huidige leven niet onder ogen te zien? Of is het verleden te pijnlijk? Amy's schoonmoeder en schoonzusje grijpen de gelegenheid met beide handen aan om hun invloed op Douglas, en zijn fortuin, zeker te stellen. Wanneer Elisabeth Manser, de assistente van Box in de zaak-Douglas Petty, besluit Amy op te gaan sporen, ontsluit ze daarmee stapje voor stapje de ontluisterende waarheid. Ook blijkt haar eigen betrokkenheid bij het drama veel groter te zijn dan ze ooit had kunnen vermoeden.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: The nature of the beast
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-6305-021-6
Uitgever: Archipel
De mond gesnoerd
De mond gesnoerd draait om het leven van Marianne Shearer. En ook om haar dood. Niemand hield van Marianne Shearer - maar er was ook niemand die haar genoeg haatte om haar om het leven te brengen. Dat deed ze zelf, nadat ze had ingecheckt in een duur hotel in Kensington met als enig doel uit te checken vanaf de zesde verdieping. Waarom deed een succesvolle en charmante strafrechtadvocate zoiets? De roem van haar laatste sensationele zaak straalde nog steeds op haar af. Ze had zojuist een miljoenenappartement betrokken en het leven lachte haar toe. Al snel blijkt dat haar leven allesbehalve gewoon was. Dat gold ook voor de raadselachtige instructies die zij voor haar advocaat Thomas Noble achterliet en het feit dat al haar bezittingen waren verdwenen. Aanwijzingen van een geboren juriste die dondersgoed wist wat ze deed. Haar laatste spoor wijst terug naar de zaak die haar zo veel prestige opleverde. Maar die haar tenslotte ook naar het hotel in Kensington dreef.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Blood from stone
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-6305-390-1
Uitgever: Archipel
Onderstroom
Henry Evans, een keurige en naïeve Amerikaan, gaat op reis naar Engeland om zijn jeugdliefde Francesca op te zoeken. Eenmaal aangekomen loopt alleen alles anders dan gedacht. Zijn hotel is overstroomd en Francesca blijkt in de gevangenis te zitten voor de moord op haar zoontje. Henry probeert op zijn eigen onhandige manier achter de waarheid te komen. In deze literaire thriller ontdekt Henry Francesca's bloedige geheim en dat hij altijd op een bizarre wijze verbonden zal zijn met Engeland.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Undercurrents
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-417-6147-0
Uitgever: Muntinga
Toevluchtsoord
In een poging alsnog invloed op de levens van zijn dochters uit te oefenen, stelt Theo Calvert een bijzonder testament op. Daarin moedigt hij hen aan elke zonde te begaan die god verboden heeft, met uitzondering van incest en moord. Een wonderlijk testament, en niemand die de motieven van Theo doorziet. Tot langzaam maar zeker de volledige omvang van het drama van de Calverts zich begint te ontvouwen. Vroomheid die tot waanzin wordt, een moeder die geen concurrentie duldt en uiteindelijk het leven van haar kinderen op het spel zet. Anna en Theresa slagen erin het gezin waarin ze opgroeiden te overleven, ieder op hun eigen manier. Theresa gaat het klooster in, Anna brengt haar dagen door vechtend met god. Maar dan doet op een dag een uitzonderlijk knappe jongeman zijn intrede in het bestaan van de zussen. Beiden zijn zich niet bewust van het nieuwe gevaar dat hun broze bestaan bedreigt.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Seeking sanctuary
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6305-067-4
Uitgever: Archipel

Helen WestSchuldvraag
Helen West, officier van justitie, en politieman Geoffrey Bailey staan voor een wel zeer duistere affaire. De vrouw van de aantrekkelijke advocaat Michael Bernard is vermoord en het is vrijwel aan geen twijfel onderhevig dat de dader, een nogal stuntelig te werk gaande en door schuld gekwelde Poolse ziekenhuisportier, in opdracht handelde van de puissant rijke weduwe Eileen Cartwright. Haar rijkdom helpt geruime tijd een handje haar uit de gevangenis te houden. Maar eenmaal in de cel beland weet ze ook van daaruit met haar diabolische genius de gebeurtenissen te beïnvloeden. Er treedt nog een jonge psychopaat op de voorgrond die het verhaal een nieuwe, sinistere wending geeft. Helen West en Geoffrey Bailey hebben zelf een nogal traumatische periode in hun leven achter de rug, wat de zaak Cartwright voor hen een nog ingrijpender karakter geeft. De vele raadselen in de intrige van het boek kunnen zij pas ontsluieren na een angstaanjagende, zeer gewelddadige climax...
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: A question of guilt
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 90-295-1667-4
Uitgever: De Arbeiderspers
Vuurdood
Juriste Helen West, werkzaam voor de openbare aanklager is met haar geliefde Geoffrey Bailey, rechercheur van politie in een dorpje in Essex komen wonen. Daar wordt het lijk van een vrouw gevonden en de vriend van haar vriendin wordt als verdachte gearresteerd. De zaak brengt persoonlijke complicaties met zich mee, als Helen overtuigd raakt dat Geoffrey alles doet om bewijs tegen de man te verzamelen en niet de aanwijzingen opvolgt dat iemand anders achter de moord kan zitten, terwijl hij in het belang van het onderzoek niets wil loslaten. Maar hoe ingewikkeld de puzzel ook lijkt, de zwakste schakel, een zwakbegaafde jongen, blijkt uiteindelijk niet bestand tegen de druk en leidt Helen naar de waarheid.
Trial by Fire - 1999
Regisseur: Patrick Lau
Cast: Juliet Stevenson, Jim Carter, Paul Broughton, e.a.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Trial by fire
Eerste uitgave: 1990
ISBN/EAN: 90-295-1662-3
Uitgever: De Arbeiderspers
Diepe slaap
De plotseling dood van Margaret Carlton, de vrouw van de alom als bekwame apotheker en toegewijde echtgenoot bekend staande Pip Carlton, brengt juriste Helen West en hoofdinspecteur Geoffrey Bailey in steeds toenemender staat van onrust. Margaret Carlton was jong en gezond. Waarom moest zij sterven? En welke rol in het labyrint van raadselen spelen de weelderige assistente van Carlton en haar zoon Tom? Als het raadsel alleen nog maar groter lijkt te zijn geworden, blijkt een in de oorlog niet tot ontploffing geraakte bom de sleutel te bevatten tot een angstaanjagende ontknoping.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Deep sleep
Eerste uitgave: 1991
ISBN/EAN: 90-295-1663-1
Uitgever: De Arbeiderspers
Donker als de hel
Het leven valt Helen West, officier van justitie, zwaar. Haar relatie met Geoffrey Bailey, een hoge politiefunctionaris, verloopt moeizaam. Bovendien is ze er voor de vijfde achtereenvolgende keer niet in geslaagd Mr. Logo veroordeeld te krijgen voor seksueel misbruik van jonge meisjes. En dan is er nog rechtbankmedewerkster Rose, die haar keer op keer kwetst met provocerend gedrag. Het duurt enige tijd voor Helen doorkrijgt dat het puberale cynisme en de wisselende contacten die Rose heeft, erop wijzen dat zij in feite een doodsbang kind is. Dan slaat Helens frustratie om in angst, omdat ze beiden terechtkomen in een net van moord en geweld dat niemand anders dan Mr. Logo steeds strakker lijkt aan te spannen...
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Shadow play
Eerste uitgave: 1993
ISBN/EAN: 90-295-1625-9
Uitgever: Archipel

Sarah FortuneSchaduwen op de spiegel
De mooie roodharige advocate Sarah Fortune besluit na de dood van haar ontrouwe echtgenoot te gaan leven volgens haar eigen regels, wat inhoudt absolute ongebondenheid, maar wel met tedere aandacht voor de medemens. Zo helpt ze een officier van justitie af van zijn angst voor sex. Zijnerzijds redt hij haar - jaren later - uit de klauwen van een rijke zakenman met een misdadige obsessie voor roodharige vrouwen.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Shadows on the mirror
Eerste uitgave: 1989
ISBN/EAN: 90-295-1666-6
Uitgever: De Arbeiderspers
Volmaakte onschuld
Als de roodharige advocate Sarah Fortune door haar kantoor naar een klein stadje in Norfolk wordt gestuurd, gaat ze maar al te graag. Op haar gemak en in afzondering de erfenisproblemen van de familie Pardoe uitzoeken, de voornaamste familie in Merton-on-Sea, betekent dat ze zich op veilige afstand kan houden van haar minnaar, Malcolm Cook. Sarah houdt van Cook, maar hij vormt een bedreiging voor haar intens gekoesterde vrijheid. Sarah ontdekt al gauw dat de inwoners van Merton, en zeker degenen die tot het nageslacht Pardoe behoren, meer problemen hebben dan alleen de kwestie van een nalatenschap. Schuldgevoelens en ongezonde liefdesperikelen teisteren de familie en de gevolgen daarvan doortrekken het hele stadje. Iedereen lijkt gebukt te gaan onder de onzekerheid omtrent de laatste wilsbeschikking van een zelfmoordenares, Elisabeth Tysall. Een stralende schoonheid die langs de kust en door de stad schuift, lijkt met elk lid van de familie Pardoe persoonlijk te willen afrekenen. Sarah heeft heel wat uit te zoeken en moet de nodige moed verzamelen om het gruwelijke familiegeheim te achterhalen. Maar ze gaat de confrontatie met haat en liefde niet uit de weg, ook niet in haar eigen hart.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Perfectly pure and good
Eerste uitgave: 1994
ISBN/EAN: 90-295-1602-X
Uitgever: De Arbeiderspers
Broedermoord
Londen, 'Guy Fawkes Day'. Cannon Smith, een kunstschilder en ex-crimineel, is ten einde raad en ziet nog maar één uitweg: zich in het vuur werpen. Cannon en zijn vrouw worden geterroriseerd door zijn tweelingbroer John, die hem zijn desertie uit hun incestueuze relatie niet vergeeft. Cannon is de enige van wie John ooit heeft gehouden. Sarah Fortune, 'a tart with a heart', is een genereuze strafpleitster. Als zij Cannon Smith en zijn vrouw op het sjieke advocatenkantoor waar ze werkt toegewezen krijgt, aarzelt ze geen moment. Als Sarah echter tweelingbroer John hulpeloos in een zwembad ziet rondkrabbelen begint zij eraan te twijfelen of deze man wel echt de nietsontziende bruut is die hij volgens zijn broer zou zijn. Eén van Sarahs minnaars, William, is tandarts; door een wonderlijke speling van het lot zijn beide broers patiënt bij hem. Maar de naïeve William heeft geen flauw benul in welk gewelddadig wespennest hij zich steekt door hen te behandelen.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Staring at the light
Eerste uitgave: 1999
Uitgever: Archipel
Met ogen verslinden
De puissant rijke en even zonderlinge Richard Beaumont zondert zich graag af om te schilderen op de witte kliffen van Dover. Op een dag valt er ineens hoog boven hem een jonge vrouw uit de lucht. Haar geknakte lichaam wordt algauw omringd door grote zwarte vogels, die zich aan de voet van de veelbezongen kliffen tegoed aan haar doen. Volledig in trance pakt Richard potlood en schetsboek en slaat aan het tekenen. Het is deze reactie die hem op een kort verblijf op het politiebureau komt te staan. Hij wordt al snel vrijgepleit van schuld maar het gebeuren laat hem niet los. Wie was dat anonieme meisje? Sprong ze of werd ze geduwd? Richard blijft terugkeren naar de dreigende kliffen en zijn fascinatie kost hem zelfs zijn huwelijk. De oplossing van het raadsel blijkt echter veel dichter bij huis te liggen dan hij ooit had kunnen vermoeden.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Looking down
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 90-6305-146-8
Uitgever: Archipel
Schuilkamer
Een ex-minnaar heeft Sarah Fortune een appartement nagelaten in de Londense wijk Fitzrovia. Maar niet iedereen is even blij als ze er haar intrek neemt. Van nature is Sarah een onbekommerd mens en ze maakt zich dan ook geen zorgen wanneer ze verschillende dreigbrieven ontvangt. De afzender blijkt de zoon van haar weldoener te zijn, die eist dat ze haar flat aan hem afstaat als ze niet wil dat er ongelukken gebeuren. Via een vriendin ontmoet ze Henry, een timide, eenzame man, wiens bovenbuurvrouw alles doet om hem te terroriseren: ze gooit rotzooi in de hal, maakt continu lawaai en probeert zijn kat te vergiftigen. Sarah en Henry besluiten tijdelijk van huis te ruilen in de hoop dat dat de oplossing voor hun beider problemen is. Ze hebben enkele gemeenschappelijke kennissen die hun hulp aanbieden. Maar zijn zij wel te vertrouwen? Dan wordt de toon van Sarahs kwelgeest grimmiger en realiseert ze zich dat ze met vuur speelt.
Schrijver: Frances Fyfield
Oorspronkelijke titel: Safer than houses
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-6305-290-4
Uitgever: Archipel