Boekenplank:
Kies

Boeken van Morag Joss


Overzicht

  • Het badhuis - Funeral Music
  • Het leugenparadijs - Half broken things
  • Het muziekstuk - Fearful symmetry
  • In de geest van Puccini - Puccini's ghosts

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet badhuis
Voor het eerst na de dood van haar geliefde zou de beroemde celliste Sarah Selkirk weer optreden tijdens een liefdadigheidsconcert in de beroemde Pump Room van Bath. Ze zou er haar verloren zelfvertrouwen mee terugvinden en weer leren genieten van de muziek die altijd zo'n belangrijke plaats in haar leven innam. Als ze vooruit had geweten wat er die dag zou gebeuren... Op die dag wordt namelijk in de fontein van een van de Romeinse baden het levenloze lichaam van museumdirecteur en concertorganisator Matthew Sawyer gevonden. Door zijn arrogantie en onverdraagzaamheid was Sawyer bepaald niet geliefd bij zijn collega's, maar wie haatte deze man intens genoeg om hem ook daadwerkelijk te vermoorden? Hoewel Sarah aanvankelijk angstvallig buiten de moordzaak probeert te blijven, kan ze niet voorkomen dat ze steeds dieper wordt meegetrokken. Haar enige leerling en degene voor wie ze steeds meer gaat voelen, is namelijk tevens de politieman die het onderzoek leidt. Het complexe onderzoek tovert vele bizarre zaken uit heden én verleden boven tafel en maakt al snel één ding duidelijk: er zullen meer doden vallen voordat het slotakkoord heeft geklonken.
Schrijver: Morag Joss
Oorspronkelijke titel: Funeral Music
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 90-225-2521-X
Uitgever: Boekerij
Het leugenparadijs
Twee vrouwen en een man komen door toeval samen te wonen in een afgelegen huis. Jean, Michael en Steph hebben ieder een verleden dat ze liever zouden vergeten, maar samen bouwen ze een gelukkig bestaan op. Ze verzinnen nieuwe levens voor zichzelf en creëren een werkelijkheid die geheel gebaseerd is op leugens. Maar ze raken steeds verder vervreemd van de buitenwereld, en die begint een bedreiging voor hen te vormen.
Schrijver: Morag Joss
Oorspronkelijke titel: Half broken things
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-229-8897-X
Uitgever: Bruna
Het muziekstuk
Sinds de dood van haar man heeft celliste Sarah Selkirk nauwelijks meer opgetreden. Nu staat ze echter weer in de schijnwerpers van de internationale muziekwereld: New York ligt aan haar voeten en de critici zijn unaniem positief. Toch is Sarah blij als ze terug kan keren naar haar woonplaats Bath, terug naar Medlar Cottage met de lieflijke tuin, en terug naar Andrew... Maar Andrew – inspecteur Andrew Poole – zit vast in een moordzaak: een oude vrouw is om het leven gekomen door een bombrief, en over het hoe en waarom tast hij volledig in het duister. Korte tijd na Sarahs terugkeer in Bath arriveert de beroemde Tsjechische componist Herve Enescu om met Sarah een stuk in te studeren dat hij speciaal voor haar heeft geschreven. Maar Enescu wil meer van Sarah... Tegelijkertijd studeert een bont amateurgezelschap – waaronder Andrew op cello – een stadsopera in onder leiding van een andere, ongeïnspireerde componist. Dan vindt er een afschuwelijk ongeluk plaats. Of is het moord?
Schrijver: Morag Joss
Oorspronkelijke titel: Fearful symmetry
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 90-225-2660-7
Uitgever: Boekerij
In de geest van Puccini
Een operazangeres keert na veertig jaar terug naar haar geboortedorp aan de Schotse kust om de begrafenis van haar vader te regelen. Wanneer ze in haar ouderlijk huis aankomt, wordt ze overspoeld door herinneringen aan een aangrijpende zomer vele jaren geleden; de zomer waarin ze de opera Turandot van Puccini voor het eerst hoorde. Een periode die bepalend is voor de rest van haar leven...
Schrijver: Morag Joss
Oorspronkelijke titel: Puccini's ghosts
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-229-9114-8
Uitgever: Bruna