Boekenplank:
Kies

Boeken van Elly Griffiths

Elly Griffiths studeerde Engels aan King’s College London, werkte in een bibliotheek, voor een tijdschrift en uiteindelijk voor Harper Collins. Haar doel was altijd om schrijfster te worden, maar het was pas toen ze met zwangerschapsverlof voor haar eerste kind ging, dat ze haar eerste boek schreef. Er verschenen vier romans onder haar eigen naam, Domenica de Rosa, maar voor haar misdaadromans stapte ze over op het pseudoniem Elly Griffiths.

Meer over Elly Griffiths

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Domenica De Rosa

Geboren: 1963

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Elly Griffiths


Ruth Galloway

  1. Dodencirkel - The crossing places
  2. Offersteen - The Janus stone
  3. Springvloed - The house at Sea's End
  4. Beenderhuis - A room full of bones
  5. Onheilstijding - A dying fall
  6. Doden zonder naam - The outcast dead
  7. Geestvelden - The Ghost Fields
  8. De vrouw in het blauw - The woman in blue
  9. Dodentunnels - The chalk pit

gedetailleerd overzicht

Ruth GallowayDodencirkel
Als ze niet bezig is met opgravingen van beenderen of andere archeologische vondsten, geeft Ruth Galloway colleges aan de universiteit. Ze woont aan de rand van de afgelegen en verlaten Saltmarsh, een indrukwekkend moerasgebied in Norfolk, dat grenst aan de Noordzee. Ze houdt van het ontoegankelijke gebied en voelt zich er nooit eenzaam.

Wanneer er een kinderskelet wordt gevonden op de vindplaats van de palencirkel in het moeras, waar Ruth eerder opgravingen heeft gedaan, wordt zij benaderd om de beenderen te dateren. Het skelet blijkt tweeduizend jaar oud, tot grote teleurstelling van inspecteur Harry Nelson, die Ruths hulp had ingeroepen. Hij had gehoopt dat de beenderen van Lucy waren, een meisje dat al tien jaar vermist wordt. Sinds haar verdwijning krijgt Nelson brieven over Lucy met bizarre verhalen vol verwijzingen naar offerrituelen en met Keltische en Bijbelse teksten.

Dan verdwijnt opnieuw een meisje, en Nelson krijgt eenzelfde soort brief over haar. Terwijl de brievenschrijver dichterbij komt en het moeras zich van zijn meest verraderlijke kant laat zien, wordt Ruth het onderzoek ingetrokken en brengt haar forensisch archeologische kennis haar in levensgevaar.
Schrijver: Elly Griffiths
Oorspronkelijke titel: The crossing places
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789032511487
Uitgever: De Kern
Offersteen
Ruth Galloway, forensisch archeologe, wordt bij een bouwput geroepen, waar een oud gebouw tegen de vlakte gaat om plaats te maken voor een nieuwbouwproject. Werklui hebben een kinderskelet in de fundamenten gevonden, onder een deuropening in het huis. Het vreemde is dat de schedel ontbreekt. Is dit een ritueel offer geweest of een doorsnee moordzaak?

Inspecteur Harry Nelson leidt het onderzoek en ontdekt al snel dat het oude pand vroeger een kindertehuis is geweest. Nelson spoort de pastoor op, die het huis bestierde. Deze Father Hennessey weet hem te vertellen dat er twee kinderen uit het tehuis zijn verdwenen, een meisje en een jongen. Beiden zijn nooit teruggevonden.

Maar wanneer koolstofdatering aantoont dat de beenderen er al lagen voordat het kindertehuis bestond en dat ze dateren uit de jaren vijftig, richt Nelson zich op de familie die het huis toentertijd bewoonde. De zwangere Ruth blijft als archeologe nauw betrokken bij het onderzoek, maar iemand ziet haar als sleutelfiguur en probeert haar uit alle macht uit de weg te krijgen, op een nietsontziende manier.
Schrijver: Elly Griffiths
Oorspronkelijke titel: The Janus stone
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789032511494
Uitgever: De Kern
Springvloed
Broughton Sea's End is een vergeten plaatsje aan de kust van Norfolk. Wanneer enkele skeletten worden ontdekt, wordt forensisch archeologe Ruth Galloway ingeschakeld. Zij is net terug van zwangerschapsverlof en de combinatie werk-kind valt haar zwaar.

De skeletten zijn van Duitsers en dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Door het politieonderzoek dat volgt wordt Ruth gedwongen inspecteur Harry Nelson weer onder ogen te komen: iets wat ze graag had willen voorkomen.

Samen ontdekken ze het verborgen oorlogsverleden van Broughton Sea's End en al snel blijkt dat er nog iemand rondloopt die nergens voor terugdeinst om dit geheim te bewaren.
Schrijver: Elly Griffiths
Oorspronkelijke titel: The house at Sea's End
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789032515133
Uitgever: De Kern
Beenderhuis
Ruth Galloway is op weg naar de opening van een middeleeuwse grafkist, maar vindt het lijk van de curator van het museum naast de kist. Als dan ook de eigenaar van het museum dood neervalt, bijt inspecteur Harry Nelson zich vast in de zaak.

Dreigbrieven aan het museum brengen Ruth ertoe de collectie menselijke beenderen te onderzoeken, maar daarmee komt ze in Nelsons vaarwater. Kan Ruth zich over haar persoonlijke gevoelens heen zetten en de waarheid achterhalen? Nelsons leven hangt er vanaf...
Schrijver: Elly Griffiths
Oorspronkelijke titel: A room full of bones
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789032513153
Ebook: 9789032513351
Uitgever: De Kern
Onheilstijding

Dan Golding, een oude vriend van Ruth Galloway, komt om bij een brand. Vlak voor zijn dood schreef hij haar dat hij een baanbrekende archeologische ontdekking had gedaan. Zou deze vondst in verband kunnen worden gebracht met zijn dood? En wie zijn de sinistere neonazistische groeperingen die Dan bedreigden?

Ruth reist naar Blackpool om op onderzoek uit te gaan maar dat blijkt niet zonder gevaar voor haarzelf en voor iedereen die haar dierbaar is...

Schrijver: Elly Griffiths
Oorspronkelijke titel: A dying fall
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789026161995
Ebook: 9789026162008
Uitgever: De Fontein


Doden zonder naam

Archeologe Ruth Galloway heeft een lichaam opgegraven op het terrein van Norwich Castle dat ooit een gevangenis was. Het zou Jemima Green kunnen zijn, ooit opgehangen voor de moord op vijf kinderen.

Inspecteur Harry Nelson heeft geen tijd voor moordenaars van lang geleden. Hij onderzoekt de zaak van drie baby’s die allen dood zijn aangetroffen in hun huis, in dezelfde buurt.

Dan raakt er een kind vermist. Kan de ontvoering in verband worden gebracht met de zaak van de lang overleden Jemima Green...?

Schrijver: Elly Griffiths
Oorspronkelijke titel: The outcast dead
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789026165245
Ebook: 9789026165252
Uitgever: De Fontein
Geestvelden

Wanneer inspecteur Harry Nelson de hulp inschakelt van Ruth Galloway bij de vondst van een lijk in oud gevechtsvliegtuig, realiseert zij zich al snel dat het skelet onmogelijk de piloot kan zijn. DNA-testen identificeren de man als Fred Blackstock, een lokale aristocraat die dood op zee was gemeld.

De gebeurtenissen worden verder bemoeilijkt door een tv-maatschappij die een film wil maken over de verlaten luchtmachtbases van Norfolk, de zogenaamde Ghost Fields, die gedeeltelijk zijn omgebouwd tot een varkensboerderij die wordt gerund door een van de nazaten van de Blackstocks.

Dan worden menselijke botten gevonden op de boerderij en wordt een andere Blackstock aangevallen...

Schrijver: Elly Griffiths
Oorspronkelijke titel: The Ghost Fields
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789026165276
Ebook: 9789026165283
Uitgever: De Fontein
De vrouw in het blauw

Ruth Galloway wordt door inspecteur Harry Nelson betrokken bij een zaak waarbij een dode vrouw in een greppel wordt gevonden, gekleed in een blauwe badjas. De vrouw blijkt patiënt te zijn geweest in het nabijgelegen ziekenhuis, waar ze werd behandeld voor haar verslavingen.

Ondertussen ontvangen diverse vrouwen in het dorp dreigbrieven, gericht op vrouwelijke priesters waarin verwezen wordt naar ‘een vrouw, gekleed in het blauw, huilend om de wereld’.

Terwijl het dorp zich voorbereidt op de jaarlijkse paasopvoering van de kruisiging, is de race begonnen om de moordenaar te ontmaskeren voordat deze opnieuw toeslaat...

Schrijver: Elly Griffiths
Oorspronkelijke titel: The woman in blue
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026167409
Ebook: 9789026167416
Uitgever: De Fontein
Dodentunnels

Er zijn gekookte menselijke botten gevonden in het web van ondergrondse krijtmijntunnels van Norwich. Wanneer dr. Ruth Galloway ontdekt dat ze onlangs zijn begraven, heeft inspecteur Nelson dus te maken met een moordonderzoek.

Wanneer er een vrouw vermist raakt moeten Ruth en Nelson de duistere geheimen van de tunnels ontrafelen, voordat er meer slachtoffers gemaakt worden. Want zouden de geruchten over kannibalisme en rituele doden waar kunnen zijn...?

Schrijver: Elly Griffiths
Oorspronkelijke titel: The chalk pit
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026167430
Ebook: 9789026167447
Uitgever: De Fontein