Boekenplank:
Kies

Boeken van Alan Bradley

Meer over Alan Bradley

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): C. Alan Bradley

Geboren: 1938

Geboorteland: Canada

Website: Alan Bradley


Flavia de Luce

  1. De smaak van venijn - The sweetness at the bottom of the pie
  2. Het stroeve touw - The weed that strings the hangman's bag
  3. De kunst van het liegen - A red herring without mustard
  4. De show van je leven - I am half sick of shadows
  5. Slotakkoord voor een moord - Speaking from among the bones

gedetailleerd overzicht

Flavia de LuceDe smaak van venijn
Flavia de Luce woont met haar twee zussen en haar vader op het familielandgoed Buckshaw. De elfjarige Flavia is hoogbegaafd en dol op scheikunde. Ze doet graag experimenten in het scheikundelab dat van haar overleden moeder is geweest. Haar eigen gifbrouwsels test ze bij voorkeur op haar twee zussen.

Op een morgen vindt Flavia het lichaam van een man in de moestuin. Voor haar neus blaast hij zijn laatste adem uit. Wie is het? Flavia is zo nieuwsgierig dat ze haar eigen onderzoek begint. De politie wil haar vreemd genoeg niets vertellen.

Stukje bij beetje ontrafelt Flavia een vreselijk geheim uit haar vaders verleden. Ze gaat zo op in de raadsels en puzzels van haar speurwerk dat ze ook zichzelf in gevaar brengt, maar dat snapt ze pas als het al veel te laat is.
Schrijver: Alan Bradley
Oorspronkelijke titel: The sweetness at the bottom of the pie
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789021803227
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het stroeve touw
Op een morgen stuit de elfjarige Flavia de Luce op de beroemde poppenspeler Rupert Porson, die vanwege motorpech vastzit in het dorp Bishop's Lacey. Omdat hij moet wachten op reparatie, voert hij een gratis show op voor de dorpsbewoners - maar de show eindigt abrupt met Ruperts spectaculaire onnatuurlijke dood.

Terwijl de politie de grootste moeite heeft met het oplossen van de moord, heeft de uitgekookte Flavia meer succes. Door haar slimme vragen en scheikundige kennis weet ze uit te pluizen wie van de vele mogelijke verdachten Rupert heeft vermoord en waarom. Maar daarmee graaft ze ook geheimen op die vooral geheim hadden moeten blijven...
Schrijver: Alan Bradley
Oorspronkelijke titel: The weed that strings the hangman's bag
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021803234
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De kunst van het liegen
Wanneer de eigenzinnige Flavia de Luce op het lijk van een man stuit, schrikt ze, maar ze is ook opgetogen. Deze situatie vraagt om haar uitmuntende speurderskwaliteiten.

De onvermoeibaar nieuwsgierige Flavia ontdekt aanwijzingen over de bizarre moord die de politie over het hoofd ziet. Ze legt een mysterie uit het verleden bloot, lost de raadsels rond de verdwijning van een baby op en ondervindt dat leugens slecht zijn voor haar bestwil.
Schrijver: Alan Bradley
Oorspronkelijke titel: A red herring without mustard
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021805405
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De show van je leven
Tot Flavia's verrassing heeft haar vader hun landhuis verhuurd aan een beroemde regisseur en zijn filmcrew. Om de grootste filmdiva van het land met eigen ogen te zien, verzamelen de toeschouwers zich op Buckshaw. Maar de avond neemt een gruwelijke wending: er wordt een lichaam gevonden - het slachtoffer is gewurgd met een stuk film. Bevindt de dader zich onder de gasten?

Flavia steekt haar nieuwsgierige neus in het onderzoek en komt zo zelf in het vizier van een moordenaar die zich in het volle zicht verbergt...
Schrijver: Alan Bradley
Oorspronkelijke titel: I am half sick of shadows
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789021807355
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Slotakkoord voor een moord
Flavia de Luce houdt van scheikunde en van speurneuzen. Wanneer de graftombe onder de kerk van Bishop's Lacey geopend wordt, staat ze vooraan. In plaats van de eeuwenoude resten van de heilige Sint Tancred vinden ze het lichaam van de kerkorganist. Zijn gezicht gaat schuil achter een grotesk masker.

Waarom moest Mr. Collicutt sterven? En waarom is zijn lichaam verborgen op deze heilige rustplaats? De onverbeterlijk nieuwsgierige Flavia besluit het uit te zoeken. Haar ontdekkingen bewijzen maar weer eens dat een rechttoe rechtaan zaak niet bestaat.
Schrijver: Alan Bradley
Oorspronkelijke titel: Speaking from among the bones
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789021805429
Ebook: 9789021805436
Uitgever: Luitingh-Sijthoff