Boekenplank:
Kies

Boeken van Chelsea Cain

Meer over Chelsea Cain

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1972

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Chelsea Cain


Overzicht

  • Kick - One kick

Archie Sheridan

  1. Hartzeer - Heartsick
  2. Hartendief - Sweetheart
  3. Genadeloos - Evil at heart
  4. Zondvloed - The night season
  5. Wraak - Kill you twice
  6. Verlangen - Let me go
Overzicht

gedetailleerd overzicht

OverzichtKick
Heel Amerika staat op z'n kop als de gekidnapte Kick Lannigan na vijf jaar levend wordt teruggevonden. Ze is zwaar getraumatiseerd en opgeleid door haar ontvoerder om sloten open te breken, vuurwapens te gebruiken en explosieven te maken.

Tien jaar later, als Kick zich verder gespecialiseerd heeft in vechtsporten, boksen en messenwerpen, raken er in drie weken tijd twee kinderen vermist. Kick wordt benaderd door de raadselachtige en steenrijke ex-wapenhandelaar John Bishop, die wil dat ze hem helpt de kinderen te vinden. Kick weet echter nog niet dat hun zoektocht rechtstreeks zal leiden naar haar eigen, gruwelijke verleden...
Schrijver: Chelsea Cain
Oorspronkelijke titel: One kick
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789044348071
Ebook: 9789044348088
Uitgever: The House of Books

Archie SheridanHartzeer
'Ben je bang?' vraagt Gretchen.

Hoe erg je ook denkt dat het kan zijn... voor rechercheur Archie Sheridan is het erger. Hij heeft jarenlang gejaagd op Gretchen Lowell, de Beauty Killer, maar toen hij haar bijna had, liep hij in haar val. Ze ontvoerde hem en martelde hem tien dagen lang, en toen heeft ze hem - niemand weet waarom - vrijgelaten en zichzelf aangegeven.

Nu, twee jaar later, is Archie verslaafd aan pijnstillers, vervreemd van zijn gezin en heeft hij één obsessie: Gretchen.

Ze zit in de cel, maar ze heeft nog steeds de touwtjes in handen. Ze is slim, sexy, wreed en vals; ze is een schoonheid en een moordenares. Archie moet een nieuwe zaak oplossen en hij heeft haar nodig - zowel om de dader te vangen als om zijn ziel te bevrijden. Liefde doet pijn, martelende pijn...
Schrijver: Chelsea Cain
Oorspronkelijke titel: Heartsick
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024560820
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Hartendief
Liefde doet pijn, martelende pijn...

In Forest Park ligt een dood meisje. Detective Archie Sheridan wordt opgeroepen. Twaalf jaar geleden, in ditzelfde park, begon zijn helse achtervolging van de extreem gewelddadige Gretchen Lowell, die nu veilig achter slot en grendel zou moeten zitten.

Dan blijkt echter dat Gretchen zwaargewond in een ziekenhuisbed ligt. Ze heeft een gevangenbewaarder uitgelokt haar te mishandelen, zodat ze kon ontsnappen uit haar cel. Om vervolgens niet alleen Archie maar ook zijn kinderen te bedreigen...
Schrijver: Chelsea Cain
Oorspronkelijke titel: Sweetheart
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789024560929
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Genadeloos
Oregon, vlak langs de I 84. In een smerig toiletgebouw vindt een nietsvermoedende tiener met hoge nood de bloederige overblijfselen van iets dat ooit leven bezat. De wand van het toilet is vol gekalkt met hartjes. Het is haar handtekening, de handtekening van Gretchen Lowell.

Sinds Gretchen wist te ontsnappen duiken er overal lichamen op die aan haar te linken zijn. Er is geen daderprofiel bekend, niemand is veilig. De enige die tot haar door kan dringen is Archie Sheridan.
Schrijver: Chelsea Cain
Oorspronkelijke titel: Evil at heart
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024561025
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Zondvloed
Portland, Oregon. Het waterpeil van de rivier de Willamette, die dwars door de stad stroomt, staat gevaarlijk hoog. Niet alleen dreigt er het gevaar van een dijkdoorbraak, maar ook dat van een seriemoordenaar, die de straten van Portland onveilig maakt en ervan houdt zijn slachtoffers te zien verdrinken. Zelfs politieagenten zijn een mogelijk doelwit.

Rechercheur Archie Sheridan en zijn eenheid gaan erachteraan, maar om de moordenaar te kunnen pakken moeten ze eerst het woeste water van de Willamette trotseren.
Schrijver: Chelsea Cain
Oorspronkelijke titel: The night season
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789024533237
Ebook: 9789024533473
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Wraak
Niets geeft rechercheur Archie Sheridan meer rust dan de wetenschap dat de bloedmooie Gretchen Lowell veilig opgesloten zit in een psychiatrische kliniek. Haar schoonheid staat in schril contrast met de gruwelijke moorden die ze heeft gepleegd. Bovendien heeft ze Archies privéleven behoorlijk overhoop gehaald. Hij wil die periode nu voorgoed achter zich laten.

Archie stort zich op een nieuwe zaak. Aan een boom midden in het stadspark van Portland wordt het ontzielde lichaam van een man gevonden. Hij is gruwelijk gemarteld en de dader heeft geen enkel spoor achtergelaten.

Dan krijgt Archie een bericht dat hij niet naast zich neer kan leggen. Gretchen beweert dat ze meer weet over de moord in het park. Archie besluit haar op te zoeken, hoewel hij net bevrijd dacht te zijn uit haar ijzeren greep. Wat voor spelletje speelt ze deze keer?
Schrijver: Chelsea Cain
Oorspronkelijke titel: Kill you twice
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789024558247
Ebook: 9789024558254
Uitgever: Luitingh-Sijthoff


Verlangen
Gretchen, de aartsvijand en ex-geliefde van rechercheur Archie Sheridan, heeft iets speciaals gepland voor diens verjaardag. Ze slaat toe tijdens Halloween, wanneer veel mensen verkleed gaan als de moordlustige Gretchen en alleen Archie de echte Beautykiller herkent.

Archie weet dat hij zich maar beter aan haar spel kan overgeven, maar Gretchen is gruwelijker en onvoorspelbaarder dan Archie ooit heeft kunnen bedenken.
Schrijver: Chelsea Cain
Oorspronkelijke titel: Let me go
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789024564132
Ebook: 9789024564149
Uitgever: Luitingh-Sijthoff