Boekenplank:
Kies

Boeken van John Hart

Meer over John Hart

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1965

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: John Hart


Overzicht

  • De wet en de leugen - The king of lies
  • Gevaarlijke onderstroom - Down river
  • Het ijzeren huis - Iron house
  • Onschuld - The last child
  • Weg zonder genade - Redemption road

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe wet en de leugen
Een jaar na de spoorloze verdwijning van zijn vader worstelt Work Pickens met zijn verleden. Zijn advocatenpraktijk is nog slechts een schaduw van het imperium dat Ezra Pickens had opgebouwd. En nu is hij gevonden, vermoord.

Work werd gekleineerd door zijn vader, maar zijn zus Jean is kapotgemaakt. Was ze in staat tot vadermoord? Work vreest het ergste en begint een eigen onderzoek, gehinderd door een keiharde rechercheur, belastend bewijs en gemene geruchten.

Wanneer de druk op Work toeneemt, breekt een oude emotionele dam en wordt hij overspoeld door een vloedgolf aan geheimen, leugens en trauma's. Met de moed der wanhoop blijft hij vechten om zijn zus te redden, zijn naam te zuiveren en een verloren liefde te herwinnen.
Schrijver: John Hart
Oorspronkelijke titel: The king of lies
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789024561094
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Gevaarlijke onderstroom
Alles wat hem gevormd had was bij de rivier gebeurd...

Vijf jaar geleden is Adam Chase berecht wegens moord. Hij is vrijgesproken, maar zijn familie en zijn stadgenoten geloven niet in zijn onschuld. Hij verlaat zijn geboortegrond in het Zuiden en zoekt zijn heil in een anoniem bestaan in New York.

Nu is hij terug in Salisbury, North Carolina. Niemand weet waarom. Maar als er een moord wordt gepleegd, valt de verdenking opnieuw op Adam. Hij kan zijn naam alleen zuiveren door te ontrafelen wat er werkelijk is gebeurd.
Schrijver: John Hart
Oorspronkelijke titel: Down river
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789024561193
Ebook: 9789024574971
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het ijzeren huis
Michael werkt meer dan twintig jaar voor een maffiabaas in New York. Hij is beroemd en berucht, niemand durft hem kwaad te doen. Maar Michael krijgt moeite met zijn reputatie als hij Elena ontmoet, een prachtige jonge vrouw die hem laat voelen wat ware liefde betekent.

Hij wil een nieuw leven en de kans om een gezin te stichten, ver weg van de criminaliteit en New York. Maar iemand anders heeft de touwtjes in handen en ontsnappen is niet gemakkelijk...

Michael vlucht met Elena naar North Carolina, zijn geboortestaat. Elena weet niets van Michaels maffiaverleden en het onheil dat hen bedreigt. Maar in North Carolina ligt een ander soort gevaar op de loer, iets wat onvermijdelijk leidt naar de plek waar Michael zijn hele leven al voor op de vlucht is: Het ijzeren huis.
Schrijver: John Hart
Oorspronkelijke titel: Iron house
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789024541621
Ebook: 9789024541751
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Onschuld
Een jong meisje wordt ontvoerd. De tragische verdwijning doet het eerst zo gelukkige gezin uit elkaar vallen: de vader kan het schuldgevoel niet aan en verdwijnt met de noorderzon, de moeder zoekt vergetelheid in de armen van drank, drugs en een gevaarlijke minnaar.

Alleen haar tweelingbroer Johnny kan haar nog redden en hij moet daarvoor alles riskeren, niet in de laatste plaats zijn onschuld.
Schrijver: John Hart
Oorspronkelijke titel: The last child
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789024545407
Ebook: 9789024576647
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Weg zonder genade
Rechercheur Elizabeth Black wordt geconfronteerd met haar verleden in de nasleep van een bruut schietincident. Een jongen met een pistool staat te wachten op de man die zijn moeder vermoordde. Na dertien jaar in de gevangenis komt een goede politieman vrij. Maar voor hoelang?

En op het altaar van een verlaten kerk, ver weg op een heuvel, is het onvoorstelbare net gebeurd. Dit is een stad aan de rand van de afgrond. Dit is een weg zonder genade.
Schrijver: John Hart
Oorspronkelijke titel: Redemption road
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024572977
Ebook: 9789024572984
Uitgever: Luitingh-Sijthoff