Boekenplank:
Kies

Boeken van A.J. Finn

Meer over A.J. Finn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Daniel Mallory

Geboren: 1979

Geboorteland: Verenigde Staten


Overzicht

  • De vrouw in het raam - The woman in the window
  • Einde verhaal - End of story

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe vrouw in het raam
Anna Fox woont alleen, ze verlaat haar huis in New York bijna nooit. Ze drinkt de hele dag door, kijkt oude films en bespioneert haar buren. In het huis tegenover Anna woont sinds kort een gezin: vader, moeder en tienerzoon. Alles lijkt bij hen perfect, maar op een nacht ziet Anna uit haar raam iets wat ze beter niet had kunnen zien. De twijfel slaat meteen toe: heeft ze het wel goed gezien? Wat is waarheid? Wat is verzonnen? Dreigt er gevaar?

Niets is wat het lijkt in deze verslavende en volkomen onvoorspelbare psychologische thriller die doet denken aan het beste van Alfred Hitchcock.

Schrijver: A.J. Finn
Oorspronkelijke titel: The woman in the window
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403103501
Ebook: 9789403111100
Uitgever: Cargo
Einde verhaal

'Over drie maanden ben ik dood. Zou jij mijn levensverhaal willen schrijven?'

Het is een verzoek dat Nicky Hunter niet kan weigeren. Als groot liefhebber van thrillers correspondeert ze al jaren met Sebastian Trapp, misschien wel de beroemdste schrijver van de VS. Trapp is ongeneeslijk ziek en wil dat Nicky zijn biografie schrijft. Hij nodigt haar uit om enkele maanden bij hem in zijn schitterende huis in San Francisco te komen wonen, samen met zijn veel jongere tweede vrouw, zijn overbezorgde dochter en losgeslagen neef.

'Misschien kunnen we zelfs een oud mysterie oplossen...'

Twintig jaar eerder, op oudejaarsdag 1999, verdween zowel Trapps eerste vrouw als zijn tienerzoon, vanaf twee verschillende plekken. Ze zijn beiden nooit meer gezien en sinds die dag heeft Trapp geen enkel boek meer geschreven. Waarom wil hij nu opeens praten over zijn verleden?

Nicky besluit meteen naar San Francisco te vliegen, maar al snel blijkt dat Trapp zijn geheimen niet zomaar prijsgeeft - zelfs niet als er nieuwe slachtoffers vallen...

Schrijver: A.J. Finn
Oorspronkelijke titel: End of story
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789403131566
Ebook: 9789403132020
Uitgever: Cargo