Boekenplank:
Kies

Boeken van Paula Hawkins

Paula Hawkins is geboren in Zimbabwe, maar verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Engeland. Ze studeerde filosofie, economie en politiek aan het Keble College van de universiteit van Oxford. Ze werkte als journaliste voor The Times en schreef een aantal romans onder het pseudoniem Amy Silver. Haar grote doorbraak kwam met Het meisje in de trein dat haar in de top 10 van de best verdienende auteurs plaatste.

Meer over Paula Hawkins

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1972

Zimbabwe

Pseudoniem (van): Amy Silver

Website: http://www.paulahawkinsbooks.com


Overzicht

  • Het meisje in de trein - The girl on the train
  • In het water - Into the water

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet meisje in de trein
Je kent haar niet, maar ze weet precies wie jij bent...

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen 'Jess en Jason'. Hun leven - in Rachels ogen - is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?
Schrijver: Paula Hawkins
Oorspronkelijke titel: The girl on the train
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400503885
Ebook: 9789044971453
Uitgever: Bruna
In het water
Kijk uit voor diepe wateren, je weet nooit wat zich onder de oppervlakte bevindt...

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.

De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

In dezelfde hypnotiserende stijl als Het meisje in de trein, waarmee Paula Hawkins miljoenen lezers wereldwijd wist te raken, ontspint zich een verbluffend en gelaagd verhaal dat zich afspeelt in een kleine gemeenschap, waar pijnlijk duidelijk wordt dat herinneringen niet te vertrouwen zijn...
Schrijver: Paula Hawkins
Oorspronkelijke titel: Into the water
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400503892
Ebook: 9789044971460
Uitgever: Bruna