Boekenplank:
Kies

Boeken van Paula Hawkins

Paula Hawkins is geboren in Zimbabwe, maar verhuisde op 17-jarige leeftijd naar Engeland. Ze studeerde filosofie, economie en politiek aan het Keble College van de universiteit van Oxford. Ze werkte als journaliste voor The Times en schreef een aantal romans onder het pseudoniem Amy Silver. Haar grote doorbraak kwam met Het meisje in de trein dat haar in de top 10 van de best verdienende auteurs plaatste.

Meer over Paula Hawkins

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Pseudoniem (van): Amy Silver

Geboren: 1972

Geboorteland: Zimbabwe

Website: Paula Hawkins


Overzicht

  • Een langzaam smeulend vuur - A slow fire burning
  • Het blauwe uur - The blue hour
  • Het meisje in de trein - The girl on the train
  • In het water - Into the water

gedetailleerd overzicht

OverzichtEen langzaam smeulend vuur

Kijk nu toch wat je hebt gedaan...

Als op een woonboot in Londen het toegetakelde lichaam van een jonge man wordt gevonden, roept dit vragen op over drie verschillende vrouwen. De labiele Laura is, na een one-night stand met het slachtoffer, als laatste gezien bij de boot. Carla, zijn ontroostbare tante, heeft nog maar net iemand anders in haar familie begraven. En Miriam is de nieuwsgierige buurvrouw, zij heeft het lichaam gevonden maar is niet helemaal eerlijk geweest tegen de politie.

Drie vrouwen die elkaar niet kennen, met elk een andere relatie tot de vermoorde jongen. Drie vrouwen die - om verschillende redenen - vol wrok zitten. Die, zich ervan bewust of niet, branden van verlangen om het onrecht dat hen is aangedaan te wreken. En waar het wraak betreft, kunnen ook goede mensen in staat zijn tot vreselijke dingen. Hoe ver zou elk van deze vrouwen gaan voor gerechtigheid? En hoe lang kunnen geheimen blijven smeulen voor ze exploderen?

Schrijver: Paula Hawkins
Oorspronkelijke titel: A slow fire burning
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789400513969
Ebook: 9789044933017
Uitgever: Bruna
Het blauwe uur

De waarheid bevindt zich onder de oppervlakte...

Het Tate Modern-museum in Londen houdt een tentoonstelling over ‘Beeldhouwwerken en natuur’. Een van de werken in bruikleen is van Vanessa Chapman, een beroemde - sommigen zouden zeggen beruchte - kunstenares. Als de tentoonstelling net geopend is, ontvangt het museum een verontrustend bericht. Een zeer vooraanstaand forensisch antropoloog claimt dat in het kunstwerk gebruik is gemaakt van een menselijk bot. En dat terwijl de notoir ontrouwe echtgenoot van de kunstenares twintig jaar geleden op miraculeuze wijze is verdwenen...

Kunstkenner James Becker reist af naar de Schotse kust om de waarheid boven water te halen. Vanessa’s nalatenschap wordt beheerd op een geïsoleerd eiland dat alleen met eb bereikbaar is. Ga je erheen, dan kom je er de komende zes uur niet meer weg. Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Schrijver: Paula Hawkins
Oorspronkelijke titel: The blue hour
Eerste uitgave: 2024
ISBN/EAN: 9789402716078
Ebook: 9789402772791
Uitgever: HarperCollins
Het meisje in de trein
Je kent haar niet, maar ze weet precies wie jij bent...

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen 'Jess en Jason'. Hun leven - in Rachels ogen - is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat 'Jess' vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?
Schrijver: Paula Hawkins
Oorspronkelijke titel: The girl on the train
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789400503885
Ebook: 9789044971453
Uitgever: Bruna
In het water
Kijk uit voor diepe wateren, je weet nooit wat zich onder de oppervlakte bevindt...

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.

De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen.

In dezelfde hypnotiserende stijl als Het meisje in de trein, waarmee Paula Hawkins miljoenen lezers wereldwijd wist te raken, ontspint zich een verbluffend en gelaagd verhaal dat zich afspeelt in een kleine gemeenschap, waar pijnlijk duidelijk wordt dat herinneringen niet te vertrouwen zijn...
Schrijver: Paula Hawkins
Oorspronkelijke titel: Into the water
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789400503892
Ebook: 9789044971460
Uitgever: Bruna