Boekenplank:
Kies

Boeken van Kevin Brooks

Kevin Brooks studeerde psychologie en filosofie in Birmingham, maar stopte voortijdig met beide studies. Hij had verschillende banen, en was vooral werkzaam als musicus en beeldend kunstenaar. Hij gaf zijn werk op om fulltime te kunnen schrijven. Brooks schrijft gedichten, verhalen, romans en liedteksten, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Meer over Kevin Brooks

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman, Young Adult

Geboren: 1959

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk


Overzicht

 • Aanwezig - Being
 • Bang geboren - Born scared
 • Bad Castro - Bad Castro
 • Bedreigd - Kissing the rain
 • Bunkerdagboek - The bunker diary
 • Candy - Candy
 • Dood aan God - Killing God
 • Een vrijkaartje naar een ander - I see you baby
 • Het dodenpad - The road of the dead
 • Het zit in de familie - Bloodline
 • Hondenjong - Dogchild
 • iBoy - iBoy
 • Johnny Delgado, privédetective - Johnny Delgado, private detective
 • Lucas - Lucas
 • Martyn Big - Martyn Pig
 • Naked - Naked
 • Zwartkonijn - Black Rabbit summer

Delaney Detectives

 1. In actie! - The ultimate truth
 2. Gevaarlijk spel - The danger game
 3. Slangenkuil - The snake trap

gedetailleerd overzicht

OverzichtAanwezig
'Het was te veel. Prachtig, beangstigend, onbegrijpelijk. Misselijkmakend. Het stilstaande beeld flikkerde. Het had van alles kunnen zijn: organisch, kunstmatig, levend... metaal, plastic, koolstof, vlees... Het was mijn lichaam.'

Wat begon met een eenvoudige kijkoperatie verandert in een nachtmerrie. Als de 16-jarige Robert Smith wakker schrikt uit zijn verdoving, hoort hij precies hoe de artsen zich verbazen over de mysterieuze inhoud van zijn lichaam.

Wanneer ze voorstellen hem verder open te snijden, slaat Robert op de vlucht.
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Being
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789061698456
Uitgever: De Harmonie
Bang geboren

Elliot is al sinds zijn geboorte doodsbang, voor bijna alles. Hierdoor leidt hij een geïsoleerd bestaan bij zijn moeder in huis. Het enige dat zijn angst nog een beetje kan onderdrukken zijn de pillen die hij elke dag krijgt.

Door een vergissing in de levering raken deze zo goed als op, waardoor zijn moeder met kerst door het ijzige winterweer naar de apotheek gaat om nieuwe te halen. Als ze niet terugkomt, moet Elliot een keuze maken: blijft hij wachten terwijl de overweldigende angst langzaamaan bezit van hem neemt of dwingt hij zichzelf naar buiten te gaan om haar te vinden...?

Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Born scared
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789463360258
Uitgever: De Harmonie
Bad Castro

In een verhitte stad waar de regels niet meer lijken te gelden, is de grens tussen goed en kwaad soms moeilijk te bepalen. Hoe ver zou jij daarvan afwijken voor je eigen veiligheid?

Op een hete zomeravond breken er hevige rellen uit in Londen tussen de verschillende bendes in de stad. Drie politieagenten pakken het jonge, beruchte bendelid Castro op en brengen hem naar het bureau. Onderweg wordt de politieauto echter aangevallen en twee van de drie agenten worden uitgeschakeld.

Het is aan de jongstgediende, detective Judy Ray, om Castro veilig op het bureau af te leveren. Daarvoor moeten ze samenwerken, maar kan dat eigenlijk wel? En waarom lijkt Castro haar te beschermen?

Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Bad Castro
Eerste uitgave: 2021
ISBN/EAN: 9789463361576
Uitgever: De Harmonie
Bedreigd
'Wil je de waarheid? Dan krijg je de waarheid. Ik ben er kotsziek van. Ziek van al dat gedoe over dik zijn en van Callan en Vine en de brug en de weg en de auto's en de ogen en de woorden en de leugens...'

Moo Nelson is dik - bleek en blubberig dik - en op school wordt hij daar elke dag mee gepest. Maar Moo heeft geleerd zich hiertegen te beschermen. Na school gaat hij naar de brug, waar hij naar voorbijgaande auto's kan kijken en zich veilig voelt.

Totdat hij de enige getuige is van een gruwelijk misdrijf...
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Kissing the rain
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789061698920
Uitgever: De Harmonie
Bunkerdagboek

'Ik snap niet dat ik erin ben getrapt. Toen ik vanmorgen wakker werd was het nog donker. Zo gauw ik mijn ogen opendeed wist ik waar ik was.
Een rechthoekig, helemaal witgeschilderd betonnen gebouw met een laag plafond.
Aan de grote gang liggen zes kleine kamers. Er zijn geen deuren. Geen ramen. Erin of eruit kan alleen met de lift.
Wat gaat hij met me doen?
Wat moet ik doen?
Als ik het goed heb komt de lift over vijf minuten naar beneden.
Hij kwam ook.
Alleen was hij deze keer niet leeg.'

Bunkerdagboek is een bloedstollend verhaal over wat er gebeurt als je ergste nachtmerrie uitkomt - en als dat gebeurt, hoe overleef je dat?

Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: The bunker diary
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789076168883
Uitgever: De Harmonie


Candy
Het was het meisje, het meisje van het station. Het meisje met die lach en die ogen...

Joe is op slag verliefd als hij Candy ziet, maar kan de liefde echt zo mooi zijn? Hij denkt dag en nacht aan haar, speelt gitaar op het ritme van haar naam en buiten Candy is er niets dat hem nog interesseert.

Maar Candy confronteert hem ook met een gevaarlijke wereld vol drugs, geweld en wanhoop. Wanneer de waarheid over Candy aan het licht komt, staat Joe voor de keuze of de liefde - en Candy - het waard zijn om voor te vechten.
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Candy
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789061697435
Uitgever: De Harmonie
Dood aan God
Dawns vader is ex-junkie, eenmalig pedofiel, en... herboren christen. Religie is zijn nieuwste verslaving, die hem naar eigen zeggen weer op het rechte pad heeft gekregen.

Maar wat Dawn betreft heeft God haar juist beroofd van haar geliefde vader. Daarom slaat ze bijbels in en gaat ze op onderzoek uit. Ken Uw Vijand. Want als ze haar vader terug wil krijgen, zal ze zich eerst van die Goddelijke Gast moeten ontdoen.
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Killing God
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789061699675
Uitgever: De Harmonie
Een vrijkaartje naar een ander
Sally en Keith hebben één ding gemeen: ze hebben er genoeg van zichzelf te zijn, dus besluiten ze een nieuwe identiteit aan te nemen. Op weg naar het grootste rockfestival van het jaar, Rock Out, krijgen ze de kans, die ze met beide handen aangrijpen.

Wanneer Sally en Keith elkaar ontmoeten vallen ze onmiddellijk voor elkaar, maar wat staat er te gebeuren wanneer ze ontdekken dat...

* Geschreven door Kevin Brooks & Catherine Forde.
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: I see you baby
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789050164726
Uitgever: Facet
Het dodenpad

'... en toen ik mijn ogen sloot en mijn geest opende, zag ik het hele tafereel weer voor me: de kring van stenen, de dwergachtige meidoorn, Rachels laatste adem die wegdreef op de wind.'

Twee broers, Ruben en Cole Ford, ontdekken op een stormachtige nacht dat hun zus Rachel op een verschrikkelijke manier om het leven is gebracht. Ze is gevonden op een verlaten plek.

Op zoek naar de moordenaar reconstrueren ze de laatste reis van Rachel naar een afgelegen dorp in Dartmoor. Daar vinden ze de dreigende en donkere plek waar Rachel het leven liet...

Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: The road of the dead
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789061697923
Uitgever: De Harmonie
Het zit in de familie
Een dag uit het leven van Finbar Black - op bezoek bij zijn vader, grootvader en overgrootvader. Plotseling dringt een in leder geklede jonge vrouw - een über-Uma Thurman - het huis binnen en dreigt de hele familie uit te moorden, als ze haar niet helpen te ontsnappen aan de politie die haar op de hielen zit.

Onverwachte wendingen, zwarte humor en gevoelige observatie zijn het fabrieksmerk van Kevin Brooks geworden.
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Bloodline
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789050164504
Uitgever: Facet


Hondenjong

Jeet groeit op te midden van een roedel wilde honden. Als hij na een mislukte roofoverval in een besloten gemeenschap terechtkomt, vermenselijkt hij. Het dorp wordt bedreigd door een vijandige clan en Jeet moet zich opmaken voor een beslissende strijd, hij worstelt met zijn identiteit van half-hond en half-mens.

Zal de dreigende veldslag en zijn vriendschap met een ander hondenjong hem tot inkeer brengen?

Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Dogchild
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789463360463
Uitgever: De Harmonie
iBoy
Een iPhone wordt van een flat gegooid en boort zich in het hoofd van de 16-jarige Tom. Hij overleeft het ongeluk, maar een aantal achtergebleven stukjes in zijn hoofd zorgen voor een buitengewoon effect... Hij weet en ziet meer dan hij zich ooit voor kon stellen.

Tom heeft ineens superkrachten. En met deze ongelooflijke kracht komt de keuze: wraak nemen op een gewelddadige straatbende die zijn vriendin Lucy terroriseert of zich gedeisd houden?
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: iBoy
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789076168241
Uitgever: De Harmonie
Johnny Delgado, privédetective

Als je op de bovenste verdieping bent, kun je alleen maar naar beneden...

Twee mooie meiden in je slaapkamer... Ze vragen je om hulp. Wat zeg je dan? Ja, natuurlijk.

Het wordt privédetective Johnny's eerste opdracht... maar het kan ook zijn laatste zijn.

Een torenflat waar het leven hard is. Messen, drugs, een heleboel duistere handel. En er is geen manier om eraan te ontkomen.

Welkom in Johnny's wereld. Geniet ervan...

Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Johnny Delgado, private detective
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789053415436
Uitgever: De Vries-Brouwers
Lucas
Het leven van de vijftienjarige Caitlin is niet meer hetzelfde als ze op een hete zomerdag Lucas ziet lopen. Lucas is de vreemdste, mooiste en de meest onvergetelijke jongen die ze ooit heeft gezien. Maar wie is hij? Waar komt hij vandaan? En waarom haten mensen hem zo dat ze tot het uiterste gaan om van hem af te komen?

Lucas is een aangrijpend verhaal over liefde en haat, over een meisje dat bang is haar onschuld te verliezen en over een buitengewone jongen genaamd Lucas.
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Lucas
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789061696940
Uitgever: De Harmonie
Martyn Big
De dertienjarige Martyn Big is gek op detectives. Hij zou er dolgraag zelf een willen schrijven, maar liever nog zou hij een tijdje voor detective willen spelen. Daarvoor krijgt hij onverwacht alle gelegenheid als zijn alcoholistische vader onder verdachte omstandigheden overlijdt.

Omdat Martyn als enige getuige meteen ook de enige verdachte is, probeert hij de dood van zijn vader voor de buitenwereld geheim te houden en samen met zijn buurmeisje Alex een manier te vinden om van het lijk af te komen.

Dat blijkt allemaal nog niet zo eenvoudig, vooral niet als Martyn onverwacht te maken krijgt met een grote erfenis, met zijn bemoeizuchtige tante Jean die haar jaarlijkse bezoek aankondigt, en met Dean, het onbetrouwbare vriendje van Alex.
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Martyn Pig
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789061696711
Uitgever: De Harmonie


Naked
Londen, 1976. De keurige en mooie 16-jarige Lili valt als een blok voor de hippe en rebelse Curtis Ray, het muzikale genie van de band Naked. Maar dan verschijnt William Bonney - de jongen uit Belfast die iedereen kent als Billy the Kid - op het toneel en wordt alles opeens een stuk ingewikkelder.

Naked is het verhaal over een punkband, leven en dood, en alles wat ertussenin zit.
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Naked
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789076168555
Uitgever: De Harmonie
Zwartkonijn
Pete Boland heeft het de hele zomervakantie, zoals alleen pubers dat kunnen, druk met nietsdoen. Lange, snikhete dagen glijden voorbij. Maar dan belt zijn oude schoolvriendin Nicole. 'Moet je horen, Pete? Weet je die kermis in het park? Ik dacht om met z´n allen af te spreken? Net als vroeger.'

De herinneringen aan vroeger zijn echter niet alleen vrolijk, en terwijl jaloezie en oud zeer boven komen, raken vijf vrienden verwikkeld in de afschuwelijkste nacht die ze ooit hebben meegemaakt.
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: Black Rabbit summer
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789061699316
Uitgever: De Harmonie

Delaney DetectivesIn actie!
Na het overlijden van zijn ouders bij een auto-ongeluk duikt de 13-jarige Travis Delaney in de laatste zaak die hun privédetectivebureau in behandeling had. Maar wat begint als afleiding wordt al snel een duister mysterie.

Waarom waren zijn ouders op zoek naar een vermiste jongen die volgens zijn familie niet vermist werd? En waar is die jongen dan?

Terwijl Travis op onderzoek uit gaat realiseert hij zich dat hij eigenlijk antwoord zoekt op de vraag: was het ongeluk van zijn ouders wel een ongeluk?
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: The ultimate truth
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789076174464
Uitgever: De Harmonie
Gevaarlijk spel
Travis Delaney probeert die de waarheid over de dood van zijn ouders probeert te achterhalen. Hij is er meer dan ooit van overtuigd dat er opzet in het spel is.

Samen met zijn opa blaast hij Delaney Detectives nieuw leven in en raakt steeds verder verstrikt in een web van bendes, geheime organisaties en corrupte politie. Wat de Delaney Detectives uiteindelijk ontdekken, brengt hen meer in gevaar dan ooit.
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: The danger game
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789076174006
Uitgever: De Harmonie
Slangenkuil
Zal Travis de waarheid over de dood van zijn ouders achterhalen? De ontrafeling van het mysterie lijkt nabij. Maar het onderzoek wordt steeds gevaarlijker.

Travis wordt door terroristen ontvoerd uit het kantoor van Delaney Detectives en vervolgens gevangen gehouden samen met de man die hij verdenkt van de moord op zijn vader en moeder. Als de waarheid eenmaal aan het licht komt, staat Travis voor een onmogelijke keuze: zijn eigen leven redden of dat van iemand van wie hij zielsveel houdt?
Schrijver: Kevin Brooks
Oorspronkelijke titel: The snake trap
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789076174952
Uitgever: De Harmonie

Gerelateerde schrijvers