Boekenplank:
Kies

Boeken van Gillian Flynn

Meer over Gillian Flynn

Genre: Mysterie / Spanning / Thriller

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Gillian Flynn


Overzicht

  • Donker hart - Gone girl
  • Duisternis - Dark places
  • Teerbemind - Sharp objects

Dubbel uitgegeven titels

  • Gone girl - zie Donker hart
  • Verloren vrouw - zie Donker hart
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDonker hart
Nick en Amy zijn vanwege de crisis gedwongen om van New York terug te verhuizen naar Nicks deprimerende geboortestad Carthage, in Missouri. Wanneer Amy spoorloos verdwijnt op hun derde trouwdag, verdenkt de politie Nick onmiddellijk.

Amy's vrienden onthullen dat ze zwanger was, en dat Nick daar alles behalve blij mee was. Alle signalen wijzen erop dat Nick iets met haar verdwijning te maken heeft, zeker als bekend wordt dat hun huwelijk op knappen stond en hij al ruim een jaar een verhouding had met een van zijn studentes.

Maar Nicks kant van het verhaal is, uiteraard, anders. Ja, hij was vervreemd geraakt van zijn eigen leven, van zijn vrouw en van zijn werk. Maar hij zweert dat hij onschuldig is, en gaat daarom zelf op onderzoek uit. Terwijl Nick verwoede pogingen doet om erachter te komen wie hem probeert dwars te zitten, vraagt de lezer zich af: wie is écht te vertrouwen?

* Dit boek is ook uitgebracht onder de titels Verloren vrouw en Gone girl.
Gone girl - 2014
Regisseur: David Fincher
Cast: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, e.a.
Schrijver: Gillian Flynn
Oorspronkelijke titel: Gone girl
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022562260
Uitgever: Boekerij
Duisternis
Libby Day was zeven toen haar moeder en twee zusjes werden vermoord. Libby wist het huis te ontvluchten, de ijskoude januarinacht in. Ze verloor een paar vingers en tenen maar overleefde, en getuigde tegen haar broer Ben, die werd veroordeeld voor de slachtpartij.

Vijfentwintig jaar later is het genootschap de 'Kill Club' nog altijd geobsedeerd door de zaak. Ze vragen Libby om details, bewijzen waarvan ze hopen dat het Ben zal vrijpleiten. Zij ziet een kans om geld te verdienen aan haar tragische geschiedenis. Tegen vergoeding zal ze contact zoeken met de nog levende betrokkenen.

Tijdens Libby's zoektocht springt het verhaal terug naar januari 1985. De gebeurtenissen van die dag worden herbeleefd door de ogen van Libby's gedoemde familieleden, inclusief Ben, een eenzame, sombere puber. Stukje bij beetje komt de onvoorstelbare waarheid naar boven...
Dark Places - 2015
Regisseur: Gilles Paquet-Brenner
Cast:

Charlize Theron, Nicholas Hoult, Christina Hendricks, e.a.

Schrijver: Gillian Flynn
Oorspronkelijke titel: Dark places
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-225-5275-9
Uitgever: Boekerij
Teerbemind
Wind Gap: een broeierig gehucht in het diepe zuiden van Amerika. Een plaats waar het 'oude geld' nog regeert, maar zich schoorvoetend mengt met het 'gewone' volk. Waar bijna elke tiener aan de drugs is, en de helft van alle inwoners in dezelfde fabriek werkt. Dit is het dorp waar journaliste Camille Preaker opgroeide, en waar ze nooit meer naar terug wil keren. Maar als juist hier twee jonge meisjes op gruwelijke wijze worden vermoord, moet ze er heen om verslag te doen voor haar krant.

Met tegenzin ziet Camille voor het eerst in jaren haar moeder weer, en leert ze haar dertienjarige halfzusje kennen; een vroegrijp meisje met een verontrustende invloed op de jongeren in het stadje. En dan, langzaam, begint het verleden Camille in te halen. Want hoe komt het dat ze zich identificeert met de dode meisjes? Wat is er gebeurd tussen Camille en haar moeder? En wat heeft dit allemaal te maken met de dood van haar zusje, jaren geleden?
Schrijver: Gillian Flynn
Oorspronkelijke titel: Sharp objects
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-225-4467-9
Uitgever: Boekerij

Dubbel uitgegeven titelsGone girl

Zie voor de beschrijving van dit boek: Donker hart.

Schrijver: Gillian Flynn
Oorspronkelijke titel: zie Donker hart
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022575918
Uitgever: Boekerij
Verloren vrouw

Zie voor de beschrijving van dit boek: Donker hart.

Schrijver: Gillian Flynn
Oorspronkelijke titel: zie Donker hart
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789022566893
Uitgever: Boekerij