Boekenplank:
Kies

Boeken van Ruth Ware

Ruth Ware (West Sussex, VK) heeft na haar afstuderen aan Manchester University een tijd in Parijs gewoond voor ze zich vestigde in Londen. Ze heeft gewerkt als serveerster, boekenverkoopster, lerares en persmedewerker voor ze fulltime schrijfster werd.

Meer over Ruth Ware

Genre: Thriller / Spanning

Geboren: 1977

Website: http://www.ruthware.com

Overzicht
  • De dood van mevrouw Westaway - The death of mrs. Westaway
  • De vrouw in suite 10 - The woman in cabin 10
  • Het leugenspel - The lying game
  • In een donker, donker bos - In a dark, dark wood
E-books
  • Huis te koop - The property ladder

Gedetaileerd overzicht

Overzicht

De dood van mevrouw Westaway

Als Harriet ‘Hal’ Westaway onverwachts een brief ontvangt met het bericht dat ze een flinke erfenis krijgt van haar overleden grootmoeder, is dat goed nieuws. Ze heeft namelijk schulden en de schuldeisers worden steeds agressiever. Er is één probleem: de echte grootouders van Harriet zijn al meer dan twintig jaar geleden overleden. De brief is naar de verkeerde persoon gestuurd!

Vanaf dat moment kan Harriet niet meer terug en moet ze volhouden dat zij de kleindochter is, anders loopt ze het risico dat ze alles verliest, zelfs haar leven...

Schrijver: Ruth Ware
Oorspronkelijke titel: The death of mrs. Westaway
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789024583744
Ebook: 9789024583751
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
De vrouw in suite 10
Dit had het perfecte tripje moeten zijn. Dit was haar kans op promotie. Maar een moordenaar gooit roet in het eten. En zij is de enige getuige.

Tijdens een cruise is Lo Blacklock getuige van een moord, maar niemand gelooft haar. Vastberaden om erachter te komen wie het slachtoffer was en waarom ze vermoord is, gaat Lo op zoek naar de waarheid. Maar Lo zal er snel achter komen dat een moordenaar niet gediend is van mensen die hun neus in andermans zaken steken...

Schrijver: Ruth Ware
Oorspronkelijke titel: The woman in cabin 10
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789024574681
Ebook: 9789024574698
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Het leugenspel
De regels zijn eenvoudig:
1. Vertel een leugen
2. Hou vast aan je verhaal
3. Word nooit betrapt

Isa speelde op school met haar drie beste vriendinnen altijd het Leugenspel: een wedstrijd wie mensen kon overtuigen van de meest bizarre verhalen. Nu, na zeventien jaar van geheimen, is er iets verschrikkelijks op het strand gevonden. Iets dat Isa dwingt om haar verleden te onderkennen, samen met de drie vrouwen die ze al jaren niet heeft gezien, maar nooit is vergeten.

Salten is geen veilige plaats meer voor de vrouwen, niet na wat ze hebben gedaan. Het is hoog tijd dat ze met een goed verhaal komen...
Schrijver: Ruth Ware
Oorspronkelijke titel: The lying game
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789024579617
Ebook: 9789024579624
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
In een donker, donker bos
Nora wordt, out of the blue, uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Is dit een kans om geesten uit het verleden voorgoed te begraven?

Nora besluit te gaan, maar wat hooguit een ongemakkelijk feestje zou moeten zijn, eindigt in moord. Nora komt bij in het ziekenhuis, maar ze weet niet meer wat er is gebeurd - of wat ze heeft gedaan...
Schrijver: Ruth Ware
Oorspronkelijke titel: In a dark, dark wood
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789024570775
Ebook: 9789024570775
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

E-books

Huis te koop

Op een dag ontvangt een vrouw een e-mail over een huis dat te koop staat. Het huis klinkt te mooi om waar te zijn. Op de foto's lijkt alles in het huis perfect te zijn en er is één kamer, nog mooier dan de andere, die ze meteen als haar eigen kamer beschouwt. Maar er lijkt iets niet te kloppen aan die ruimte.

Ze ontdekt een geheim, maar niemand lijkt haar te geloven, zelfs haar eigen man niet. Als ze zelf op onderzoek gaat, vallen haar steeds meer vreemde zaken op. Maar is het wel verstandig dat ze op onderzoek uit gaat, helemaal alleen?

Schrijver: Ruth Ware
Oorspronkelijke titel: The property ladder
Eerste uitgave: 2017
Ebook: 9789024581788
Uitgever: Luitingh-Sijthoff