Boekenplank:
Kies

Boeken van Emily Barr

Meer over Emily Barr

Genres: Mysterie / Spanning / Thriller, Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Emily Barr


Overzicht

  • Bagage - Baggage
  • Bedrieglijk - The sisterhood
  • Cuba libre - Cuban heels
  • De perfecte leugen - The perfect lie
  • Jetlag - Atlantic shift
  • Klasgenoten - Out of my depth
  • Plan B - Plan B

Tansy Harris

  1. Backpack - Backpack
  2. Back on track - The life you want

gedetailleerd overzicht

OverzichtBagage
Als Sophie achttien jaar is pleegt haar beste vriendin Daisy zelfmoord. Tien jaar later reist Sophie met de rugzak door Australië, waar ze haar vroegere vriendin plotseling tegenkomt. Deze beweert iemand anders te zijn, maar Sophie is ervan overtuigd dat het Daisy is.

Ontdaan keert Sophie terug naar huis en ze vertelt het verbijsterende verhaal aan haar vriend Larry, een journalist die zich de media-aandacht rondom Daisy's vermeende moord nog goed kan herinneren.

Hij ruikt een uniek verhaal voor de krant en stelt Sophie voor af te reizen naar de Australische outback om haar vriendin te zoeken.
Schrijver: Emily Barr
Oorspronkelijke titel: Baggage
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 9789069745299
Uitgever: Arena
Bedrieglijk
Liz Greene wist dat haar relatie met Steve niet zo lekker ging. Maar dat hij haar na tien jaar zou verlaten voor een ander, had ze niet verwacht. Eenzaam en wanhopig stort ze haar hart uit bij een vreemde man in het café, waarna ze dronken met hem in bed belandt. Enkele weken later blijkt ze zwanger te zijn - maar van wie?

De twintigjarige Helen verveelt zich dood bij haar ouders op het Franse platteland. Wanneer ze bij toeval ontdekt dat ze een oudere zus heeft, besluit ze naar haar op zoek te gaan om te proberen het gezin te herenigen.

Helens zoektocht brengt haar bij Liz. Die heeft echter wel wat anders aan haar hoofd dan een vriendschap met een warrig Frans meisje. Helen probeert Liz onder valse voorwendselen mee te lokken naar Frankrijk. Maar wanneer dat niet lukt, neemt ze haar toevlucht tot extremere methoden.
Schrijver: Emily Barr
Oorspronkelijke titel: The sisterhood
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789069749853
Ebook: 9789460928246
Uitgever: Arena
Cuba libre
Wanneer Maggie en haar vriend uit elkaar gaan, verhuist ze naar Brighton. Omdat ze nog geen baan kan vinden, gaat ze voorlopig werken als stripteasedanseres. Ook het aanknopen van nieuwe vriendschappen wil maar niet lukken, waardoor Maggie een dwangmatige drang ontwikkelt om brieven te schrijven; het hoogtepunt van haar dag is dan ook de bezorging van de post.

Langzaam maar zeker raakt Maggie geobsedeerd door haar getrouwde buren, Jessica en David. Na de geboorte van hun baby heeft Jessica haar baan opgezegd, en ze heeft veel moeite met haar nieuwe leven als fulltime moeder. Juist wanneer ze David wil overhalen dat ze beter weer kan gaan werken, neemt hij een sabbatical en haalt Jessica over om een half jaar naar Cuba te gaan om Spaans te leren.

Maggie, die heeft besloten dat ze ook wil reizen, achtervolgt haar buren naar Havana, waar haar verleden - en dan vooral de gewelddadige dood van haar jongere zus - haar begint te kwellen.

En terwijl Maggies leven langzaam instort, probeert ze dat van Jessica over te nemen...
Schrijver: Emily Barr
Oorspronkelijke titel: Cuban heels
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789069745251
Uitgever: Arena
De perfecte leugen
Je kunt wel vluchten, maar hij vindt je toch...

Voor Lucy Riddick is Venetië altijd een droombestemming geweest. Een droom die werd geïnspireerd door de romantische poster aan de muur van haar moeders keuken.

Venetië lijkt Lucy de ideale plaats om jezelf te verliezen. En dat is precies wat ze nodig heeft wanneer het grote geheim dat ze al jaren voor haar geliefde en haar vrienden verborgen houdt, dreigt uit te komen. Ze moet verdwijnen, en snel. Lucy pakt haar koffers en vlucht naar Italië, haar dierbaren verbijsterd achterlatend.

Maar stel dat degene voor wie ze al die tijd bang was haar ook in Venetië blijft achtervolgen? Moet ze verder vluchten, of is het tijd om eindelijk haar verleden onder ogen te zien?
Schrijver: Emily Barr
Oorspronkelijke titel: The perfect lie
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022556252
Ebook: 9789460928253
Uitgever: Boekerij
Jetlag
Ingehaald door je verleden? Wegwezen!

Tijdens een optreden in de Royal Albert Hall realiseert de bekende celliste Evie zich dat ze van haar man Jack wil scheiden. Na afloop van de voorstelling vertelt ze dit aan hem, maar Jack kan het moeilijk verkroppen dat Evie hem na acht jaar zomaar laat zitten.

Evie huurt een kleine kamer en probeert haar leven weer op orde te krijgen. Dat lukt haar aardig, tot er dreigbrieven bij haar bezorgd worden.

Hoewel Evie in eerste instantie denkt aan een flauwe grap van Jack, worden de brieven steeds grover en lijken ze eerder afkomstig van een gestoorde fan dan van een verlaten echtgenoot.

Op aanraden van de politie verlaat Evie haar appartement en ze vertrekt naar New York, waar haar vader woont met zijn nieuwe vrouw. Daar wordt zij al snel herinnerd aan de gebeurtenissen die haar leven op 15-jarige leeftijd op z'n kop zetten.

En terwijl Evie zichzelf staande probeert te houden, lijkt de wereld haar stukje bij beetje te ontglippen...
Schrijver: Emily Barr
Oorspronkelijke titel: Atlantic shift
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 9789069746333
Uitgever: Arena


Klasgenoten
Susie, een succesvolle kunstenares die met haar geliefde in Zuid-Frankrijk woont, besluit in een opwelling een reünie te organiseren.

Ze nodigt haar vier beste schoolvriendinnen uit om ze te imponeren met haar mooie huis, haar lekker foute vriend en haar zonnige bestaan. Tenminste, dat maakt ze zichzelf wijs. Ondertussen weet ze wel beter: deze reünie kan haar schijnbaar perfecte leven maken of breken.

Tijdens het lange weekend bij Susie kletsen de oude vriendinnen bij. Al snel wordt duidelijk dat de vrouwen ondanks hun sterk uiteenlopende levens alle vier achtervolgd worden door het duistere geheim dat ze delen.

Ze weten ook dat ze al jaren wachten op dit moment - het moment waarop ze de waarheid onder ogen moeten zien...
Schrijver: Emily Barr
Oorspronkelijke titel: Out of my depth
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789069748344
Uitgever: Arena
Plan B
Emma is dol op haar huis in Brighton, en ze is nog gekker op haar vriend Matt. Hoewel ze weinig van zijn verleden en zijn familie af weet, is Matt de perfecte partner en vader van hun tweejarige dochtertje Alice.

Wanneer hij voorstelt om een vervallen landhuis in Zuid-Frankrijk te kopen aarzelt ze, maar zijn enthousiasme overtuigt haar, zelfs als dat betekent dat hij doordeweeks in Londen werkt, terwijl zij met Alice tussen de bouwvakkers zit.

Hun leven lijkt volmaakt, tot Matt op een dag niet thuiskomt. Emma raakt in paniek, zeker als ze vervolgens weken niks van hem hoort. Ze reist terug naar Londen om hem te zoeken, en doet een ontdekking die haar leven op zijn kop zet. Matt heeft daar nog een vrouw, en een zoontje van twee...

Totaal overstuur reist Emma terug naar Frankrijk. Wat moet ze nu? Ze besluit om het huis op te knappen en weer in de verkoop te zetten. En terwijl ze druk bezig is haar verleden te vergeten, biedt de toekomst gelukkig perspectief: ze vindt een baantje, ontmoet leuke mensen, en haar dochtertje Alice begint al een echt petite Francaise te worden.

Misschien is het nu tijd voor Plan B - Matt te grazen nemen!
Schrijver: Emily Barr
Oorspronkelijke titel: Plan B
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789069746845
Uitgever: Arena

Tansy HarrisBackpack
Als Tansy's vriend het op het laatste moment laat afweten, vertrekt zij in haar alleen richting het Verre Oosten. Daar aangekomen voelt ze zich tamelijk bedonderd: in tegenstelling tot wat de glossy's haar hebben voorgespiegeld, is Saigon een smerige en luidruchtige stad.

Tansy laat zich echter niet zo gemakkelijk uit het veld slaan en vervolgt haar reis door Vietnam, Laos, Thailand en China, terwijl ze het thuisfront via e-mails op de hoogte houdt van haar ervaringen als rugzaktoerist.

Dan hoort ze dat er een moordenaar door Azië trekt, die het voorzien heeft op blonde meisjes die opvallend veel op haar lijken...
Schrijver: Emily Barr
Oorspronkelijke titel: Backpack
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789069746401
Ebook: 9789460926419
Uitgever: Arena
Back on track
Tansy Harris vindt zichzelf een verschrikkelijk slechte moeder. Van het soort dat soms vergeet haar kinderen van school te halen, regelmatig een halve fles wijn drinkt bij de lunch en overweegt een affaire te beginnen met de onderwijzer van haar zoontje.

Maar Tansy's leven is dan ook niet wat ze zich ervan had voorgesteld. Toen ze met Max trouwde en ze samen kinderen kregen, was dat op voorwaarde dat hun leven er niet door zou veranderen: ze zouden blijven doen waar ze zin in hadden, vrij zijn, de wereld zien. Nu staat Tansy op instorten, en ze besluit het antwoord op haar levensvragen te gaan zoeken in India. Alleen.

In India vindt Tansy aanvankelijk de gemoedsrust waarop ze had gehoopt. Maar wanneer ze een oude reisvriend opzoekt die zich bij een sekte heeft aangesloten, stuit ze op angstaanjagende zaken die beter verborgen hadden kunnen blijven. Te laat beseft Tansy dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats is...
Schrijver: Emily Barr
Oorspronkelijke titel: The life you want
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789089901026
Ebook: 9789460928260
Uitgever: Arena