Boekenplank:
Kies

Boeken van Julie Buxbaum

Meer over Julie Buxbaum

Genre: Roman

Website: http://www.juliebuxbaum.com


Overzicht

  • Anders dan liefde - The opposite of love
  • Na jou - After you

Jeugdboek

  1. Vertel me drie dingen - Tell me three things

gedetailleerd overzicht

OverzichtAnders dan liefde
Emily Haxby is negentwintig jaar, woont in een fraai appartement in New York, heeft een baan bij een advocatenkantoor en een ideale vriend. Maar als Andrew haar ten huwelijk dreigt te vragen, verbreekt ze direct hun relatie. 'Het lijkt wel of je niets heerlijker vindt dan je eigen hart te breken,' zegt haar beste vriendin nadat ze ook ruzie heeft gemaakt met haar geliefde grootvader en bovendien haar baan kwijtraakt. Emily verliest de regie over haar leven en ontdekt gaandeweg dat de andere kant van liefde niet haat is, maar onverschilligheid. Haar aan alzheimer lijdende grootvader is de enige persoon die haar doorziet, maar hij drijft langzaam van haar weg door zijn ziekte. Hij helpt haar inzien wat het belangrijkste is in haar leven, en Emily zet alles op alles om dat weer terug te winnen.
Schrijver: Julie Buxbaum
Oorspronkelijke titel: The opposite of love
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-234-2803-9
Uitgever: Cargo
Na jou
Ellie Lerners hartsvriendin Lucy wordt bij een overval op straat neergestoken voor de ogen van haar achtjarige dochtertje. Na de begrafenis aarzelt Ellie geen moment en reist ze van Boston naar Londen om Lucy's gezin bij elkaar te houden. Lucy's man Greg zoekt troost op kantoor en in het café, terwijl dochter Sophie sinds het ongeluk geen woord meer heeft gesproken. Langzaam lukt het Ellie een nieuw gezin te vormen, waarmee ze bovendien haar eigen problemen steeds verder verdringt.
Schrijver: Julie Buxbaum
Oorspronkelijke titel: After you
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-234-5592-9
Uitgever: Cargo

JeugdboekVertel me drie dingen
Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder. Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten. Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?
Schrijver: Julie Buxbaum
Oorspronkelijke titel: Tell me three things
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026139628
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers