Boekenplank:
Kies

Boeken van Julie Buxbaum

Julie Buxbaum studeerde aan de University of Pennsylvania en Harvard Law School. Buxbaum schrijft merendeels Young Adult, maar heeft ook een aantal zeer goed ontvangen romans voor volwassenen geschreven.

Meer over Julie Buxbaum

Genre: Roman

Geboren: 1977

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Julie Buxbaum


Overzicht

  • Anders dan liefde - The opposite of love
  • Na jou - After you

Young Adult

  • Het ongeluk project - What to say next
  • Vertel me drie dingen - Tell me three things

gedetailleerd overzicht

OverzichtAnders dan liefde
Emily Haxby is negentwintig jaar, woont in een fraai appartement in New York, heeft een baan bij een advocatenkantoor en een ideale vriend. Maar als Andrew haar ten huwelijk dreigt te vragen, verbreekt ze direct hun relatie.

'Het lijkt wel of je niets heerlijker vindt dan je eigen hart te breken,' zegt haar beste vriendin nadat ze ook ruzie heeft gemaakt met haar geliefde grootvader en bovendien haar baan kwijtraakt.

Emily verliest de regie over haar leven en ontdekt gaandeweg dat de andere kant van liefde niet haat is, maar onverschilligheid. Haar aan alzheimer lijdende grootvader is de enige persoon die haar doorziet, maar hij drijft langzaam van haar weg door zijn ziekte. Hij helpt haar inzien wat het belangrijkste is in haar leven, en Emily zet alles op alles om dat weer terug te winnen.
Schrijver: Julie Buxbaum
Oorspronkelijke titel: The opposite of love
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023428039
Ebook: 9789023442516
Uitgever: Cargo
Na jou
Ellie Lerners hartsvriendin Lucy wordt bij een overval op straat neergestoken voor de ogen van haar achtjarige dochtertje. Na de begrafenis aarzelt Ellie geen moment en reist ze van Boston naar Londen om Lucy's gezin bij elkaar te houden.

Lucy's man Greg zoekt troost op kantoor en in het café, terwijl dochter Sophie sinds het ongeluk geen woord meer heeft gesproken. Langzaam lukt het Ellie een nieuw gezin te vormen, waarmee ze bovendien haar eigen problemen steeds verder verdringt.
Schrijver: Julie Buxbaum
Oorspronkelijke titel: After you
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789023455929
Ebook: 9789023466352
Uitgever: Cargo

Young AdultHet ongeluk project

David houdt van feiten, getallen en zijn notitieboekje. Zit al 622 dagen alleen tijdens de schoolpauze. Kit gaat voor het eerst weer naar school nadat haar vader is verongelukt.

Sinds haar vaders dood, weet Kit niet meer hoe ze met haar vriendinnen moet praten. In de pauze gaat ze daarom naast David zitten in de hoop met rust gelaten te worden. Maar Davids vreemde directheid blijkt juist een verademing. Zo ontstaat een wonderlijke vriendschap.

Als Kit en David samen 'Het ongeluk project' opstarten om meer te weten te komen over het auto-ongeluk van Kits vader, hebben ze geen idee wat dit teweeg brengt. Kan hun vriendschap de waarheid overleven?

Schrijver: Julie Buxbaum
Oorspronkelijke titel: What to say next
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026144561
Ebook: 9789026144578
Uitgever: De Fontein
Vertel me drie dingen
Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder.

Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten.

Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?
Schrijver: Julie Buxbaum
Oorspronkelijke titel: Tell me three things
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789026139628
Ebook: 9789026139642
Uitgever: De Fontein

Gerelateerde schrijvers