Boekenplank:
Kies

Boeken van Ann Brashares

Ann Brashares studeerde filosofie aan het Barnard College in New York. Tijdens haar studie was ze redacteur bij een kinderboekenuitgeverij, maar na de publicatie van haar eerste boek werd ze fulltime schrijver.

Meer over Ann Brashares

Genres: Roman, Young Adult

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Ann Brashares


Overzicht

  • De laatste zomer - The last summer
  • Herinner mij - My name is memory
  • Het zomerhuis - The whole thing together

De Zusters van de Reizende Spijkerbroek / The Sisterhood of the Traveling Pants

  1. 4 vriendinnen, 1 spijkerbroek - The sisterhood of the traveling pants
  2. De 2e zomer van de spijkerbroek - The second summer of the sisterhood
  3. De 3e zomer van de spijkerbroek - Girls in pants
  4. 4 vriendinnen voor altijd - Forever in blue
  5. Echte vriendinnen - 3 Willows
  6. Vriendinnen boven alles - Sisterhood everlasting

Dubbel uitgegeven titels

  • Gevonden! - zie Herinner mij
Dubbel uitgegeven titels

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe laatste zomer
Alice en Riley verheugen zich op de lange zomervakantie in het strandhuis van hun ouders op Fire Island. Het herinnert hen aan hun jeugdjaren, toen de zussen elke zomer op het eiland doorbrachten, samen met hun buurjongen Paul. Maar die tijden zijn voorbij. Ze zijn volwassen geworden.

Wanneer Paul aankondigt dat hij deze zomer weer naar Fire Island zal komen, roept dat bij de zussen tegenstrijdige gevoelens op. Alice, Riley en Paul waren destijds meer dan vrienden - soulmates bijna.

Maar deze zomer is alles anders: het lot heeft toegeslagen en de gebeurtenissen van toen werpen nog altijd een schaduw over hun levens. Het is tijd om onder ogen te zien waardoor ze vroeger zo verbonden waren.
Schrijver: Ann Brashares
Oorspronkelijke titel: The last summer
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789069749013
Uitgever: Arena
Herinner mij
De zeventienjarige Lucy voelt zich onverklaarbaar sterk aangetrokken tot haar klasgenoot Daniel, maar zijn bewering dat hij haar al heel lang kent vindt ze doodeng. Onsterfelijke zielen, voorbestemming, vorige levens; ze wil er allemaal niks van weten.

Toch kennen de twee elkaar al ruim 1200 jaar - en Daniel herinnert zich elk afzonderlijk jaar. Hij heeft 'het geheugen', de gave om vorige levens te herinneren en de zielen van dierbaren te herkennen. Maar zijn gave is tevens een vloek. Want steeds als hij en Lucy elkaar bijna vinden, worden ze op pijnlijke wijze weer van elkaar gescheiden. Lucy en Daniel delen een lange levensweg, die kronkelt van Klein-Azië in 552 tot Engeland in 1918 en Virginia in 1972.

Maar juist wanneer Lucy eindelijk begint te geloven in hun gedeelde verleden en ze haar achterdocht laat varen, slaat de mysterieuze, moorddadige kracht die hen steeds weer uit elkaar drijft opnieuw toe. De geliefden zullen erachter moeten komen wat het precies is dat hen steeds weer dwarsboomt, als ze ooit een heel leven met elkaar willen doorbrengen.
 

* Dit boek is ook uitgegeven onder een andere titel (zie dubbel uitgegeven titels).

Schrijver: Ann Brashares
Oorspronkelijke titel: My name is memory
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022555224
Uitgever: Boekerij
Het zomerhuis
Sinds hun geboorte delen Sasha en Ray drie halfzussen, een zomerhuis en één slaapkamer. Sasha's vader was ooit getrouwd met Rays moeder, maar sinds hun scheiding ontlopen ze elkaar. In hun zomerhuis komen ze nu met hun nieuwe gezinnen, maar nooit tegelijk. Zo komt het dat Ray en Sasha in hetzelfde bed slapen, zonder elkaar ooit ontmoet te hebben. Toch intrigeert die andere kant van de familie.

Door een onverwachte ontmoeting, een explosief familiefeest en een lang verzwegen geheim wordt alles op zijn kop gezet. Kan er uit deze chaos ook iets moois ontstaan?
Schrijver: Ann Brashares
Oorspronkelijke titel: The whole thing together
Eerste uitgave: 2017
ISBN/EAN: 9789026143397
Ebook: 9789026143403
Uitgever: De Fontein

De Zusters van de Reizende Spijkerbroek / The Sisterhood of the Traveling Pants4 vriendinnen, 1 spijkerbroek

Wij, Carmen, Lena, Tibby en Bridget, de Zusters van de Reizende Spijkerbroek, verklaren hierbij dat de volgende regels gelden voor het gebruik van deze broek:

1. Je mag de Broek nooit wassen.
2. Als je de Broek aanhebt, mag je nooit denken: "Ik ben dik".
3. Je mag de Broek nooit door een jongen laten uittrekken (natuurlijk mag je hem wel zelf uittrekken in zijn aanwezigheid).
4. Je mag niet in je neus peuteren als je de Broek draagt.
5. Je moet je Zusters de hele zomer schrijven, ongeacht hoe leuk je het hebt zonder hen.
6. Je moet de Broek aan je Zusters doorgeven volgens de regels die de Zusterorde heeft opgesteld.

Vier vriendinnen kijken uit naar de vakantie, maar zien er ook tegen op: dit wordt hun eerste zomer zonder elkaar. Maar helemaal alleen staan ze er niet voor: want één spijkerbroek - die hun alle vier als gegoten zit vergezelt hen tijdens de zomer. De broek zal van de een naar de ander worden gestuurd en is op die manier getuige van ieders bijzondere belevenissen...

The Sisterhood of the Traveling Pants - 2005
Regisseur: Ken Kwapis
Cast: Amber Tamblyn, Alexis Bledel, America Ferrera, Blake Lively, e.a.
Schrijver: Ann Brashares
Oorspronkelijke titel: The sisterhood of the traveling pants
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789024545148
Uitgever: De Fontein
De 2e zomer van de spijkerbroek
De vier vriendinnen zijn terug! Mét hun ideale spijkerbroek, die ieder van hen als gegoten zit. Er zit nog wat zand in de zakken en de onvergetelijke belevenissen van de afgelopen zomer staan met inkt op de spijkerbroek geschreven.

Nu staan Bridget, Tibby, Carmen en Lena aan de vooravond van hun 16e zomer. De regels voor het dragen van de spijkerbroek zijn nog onverminderd van kracht. Het belooft weer een mooie zomer vol bruisende avonturen te worden!
Schrijver: Ann Brashares
Oorspronkelijke titel: The second summer of the sisterhood
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026119347
Uitgever: De Fontein
De 3e zomer van de spijkerbroek
Bridget, Carmen, Lena en Tibby staan aan de vooravond van hun derde vakantie. Een heerlijke zomer vol verrassende avonturen staat op het punt los te barsten. Aan het eind van deze zomer zullen de vier vriendinnen hun vertrouwde wereldje verlaten en een nieuw leven op de universiteit beginnen.

Helaas voor hen gaan ze niet, zoals in elke tv-soap, naar dezelfde universiteit. Ieder van hen zal in een andere stad gaan wonen en studeren. Maar voor het grote afscheid daar is, wijden ze de spijkerbroek die hen alle vier als gegoten zit, in voor hun laatste vakantie. Het wordt de mooiste zomer van hun leven. En de tijd waarin ze de spijkerbroek het hardst nodig hebben.
Schrijver: Ann Brashares
Oorspronkelijke titel: Girls in pants
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789026131059
Uitgever: De Fontein
4 vriendinnen voor altijd
De zomer staat voor de deur, maar Bridget, Carmen, Lena en Tibby hebben het te druk om elkaar te zien. Een poging om samen de spijkerbroek in te wijden mislukt. En zo begint de zomer zonder dat ze elkaar weer écht gesproken hebben en lief en leed hebben gedeeld. Al snel blijkt dat een grote vergissing.

Want hoewel de meiden een nieuw leven hebben opgebouwd met nieuwe vrienden in een andere stad, kunnen ze niet zonder elkaar. Hun vriendschap is belangrijker dan ze denken, de essentie van wie ze zijn: 4 vriendinnen voor altijd, met of zonder spijkerbroek!
Schrijver: Ann Brashares
Oorspronkelijke titel: Forever in blue
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 9789026101120
Uitgever: De Fontein
Echte vriendinnen
Em, Britt en Ama zijn al hartsvriendinnen sinds hun achtste. Maar nu ze op het punt staan om naar High School te gaan, dreigt hun vriendschap te verwateren. Ook omdat ze alle drie andere plannen hebben voor de zomervakantie.

Ama heeft een hekel aan kamperen en is niet sportief. Toch komt ze in de wildernis terecht, waar ze een trektocht moet zien te volbrengen met flirtende leeftijdsgenoten, onbegaanbare paden, pijnlijke blaren en dat allemaal zonder haarproducten.

Britt heeft alles op alles gezet om deze zomer een cursus te kunnen volgen om model te worden. Door zich helemaal op de lessen storten, hoeft ze bovendien niet te zien hoe haar vriendinnen steeds meer hun eigen leven leiden, los van haar.

Em brengt haar zomer door in het vakantiehuisje van haar ouders aan het strand. Ze raakt bevriend met een groepje populaire meiden van haar nieuwe school. Ama en Britt passen niet in dit plaatje. Wanneer Em de aantrekkelijke Zach ontmoet, slaat de liefde toe. Maar dan staat Britt plotseling op de stoep.
Schrijver: Ann Brashares
Oorspronkelijke titel: 3 Willows
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026126789
Uitgever: De Fontein


Vriendinnen boven alles
Tien jaar geleden deelden de vriendinnen voor het eerst één spijkerbroek. Zijn ze nog altijd elkaars steun en toeverlaat?

Tibby, Lena, Carmen en Bridget zijn volwassen vrouwen die hun eigen levens hebben opgebouwd. Carmen is succesvol als actrice in New York, Lena is een kunstenares in Rhode Island, en Bridget heeft het ideale huisje-boompje-beestje gevonden in San Francisco. Hoewel ze het druk hebben met leuke banen en nog leukere mannen, missen ze wel de vanzelfsprekendheid waarmee ze vroeger afspraken.

Dan worden de drie door Tibby uitgenodigd op het Griekse eiland waar ze tien jaar geleden ook waren. Ze kunnen niet wachten om Tibby daar te zien en hun vriendschap weer nieuw leven in te blazen, maar eenmaal op het eiland aangekomen blijken de zaken heel anders te liggen...
Schrijver: Ann Brashares
Oorspronkelijke titel: Sisterhood everlasting
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789032513085
Ebook: 9789032513269
Uitgever: De Kern

Dubbel uitgegeven titelsGevonden!

Zie voor de beschrijving van dit boek: Herinner mij.

Schrijver: Ann Brashares
Oorspronkelijke titel: zie Herinner mij
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789022564110
Ebook: 9789460235252
Uitgever: Boekerij