Boekenplank:
Kies

Boeken van Judy Blume

Judith Blume is de schrijfster van boeken voor volwassenen en voor jongeren. Haar boeken voor jongeren gingen vaak over onderwerpen die voor jongeren belangrijk waren, maar die ze zelden terugvonden in leesboeken. Blume schreef over verliefdheid, maar ook over seksualiteit, voorbehoedsmiddelen, ongewenste zwangerschap, drank- en drugsgebruik en dergelijke en verwerkte dat in haar jongerenromans.

Noot BBS: De jeugdboeken van Judith Blume zijn niet op deze website opgenomen.

Meer over Judy Blume

Genre: Roman

Geboren: 1938

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Judy Blume


Overzicht

  • Slimme vrouwen - Smart women
  • Wijfie - Wifey
  • Zomerzussen - Summer sisters

gedetailleerd overzicht

OverzichtSlimme vrouwen
Slimme vrouwen laten slechte huwelijken achter zich, wonen met hun kinderen buiten de stad, zijn succesvol in zaken en koesteren hun onafhankelijkheid.
Slimme vrouwen kennen hun zwakke en sterke punten, waarderen vriendschap en hebben goede hoop dat hun kinderen hen respecteren.
Slimme vrouwen gaan er prat op dat ze minnaars hebben, denken aan het huwelijk in de verleden tijd en zijn niet zo dom om weer verliefd te worden... althans dat dénken ze.

Slimme vrouwen is het verhaal van twee veertigjarige gescheiden vrouwen die met elkaar bevriend zijn: Margo, de succesvolle architecte, die zelfverzekerd door het leven gaat en mannen gebruikt als lustobject en BB, die onder haar koele aantrekkelijke uiterlijk de meest belangrijke zaken in haar leven verbergt.

Slimme vrouwen is ook het verhaal van hun dochters: Sara, lief en gevoelig die de crisis in BB's leven ziet opbouwen maar niet weet hoe ze haar moeder moet helpen en Michelle, al bijna een vrouw die haar eigen twijfels en onzekerheden onder bravoure wegstopt.

Geen van de Slimme vrouwen is voorbereid op wat er met haarzelf en de anderen gaat gebeuren als Andrew, BB's ex-man, weer in hun leven komt...
Schrijver: Judy Blume
Oorspronkelijke titel: Smart women
Eerste uitgave: 1983
ISBN/EAN: 9789010051813
Uitgever: Boekerij
Wijfie

Sandy Pressman, 32, leidt het leven van een welgestelde huisvrouw. Ze bezit alles en tegelijkertijd niets. Uiterlijk draagt haar leven de kenmerken van succes, maar daarachter ligt de twijfel verscholen over een leven dat had kunnen zijn.

Ze besluit om het heft van haar leven in eigen handen te nemen. Ze gaat op zoek naar nieuwe emotionele en seksuele waarden en wordt meegesleurd in een stroomversnelling van ervaringen ingeluid door de ontmoeting met haar jeugdliefde, Shep. Warm, speels en liefdevol, zo totaal anders dan haar echtgenoot, Norman, eigenaar van Pressmans's chemische reiniging.

In een veelbewogen zomer wordt Sandy zich bewust van droom en werkelijkheid van het huwelijk van deze tijd.

Schrijver: Judy Blume
Oorspronkelijke titel: Wifey
Eerste uitgave: 1978
ISBN/EAN: 9789063251550
Uitgever: Servire
Zomerzussen

Op een dag wordt Victoria (Vix) Leonard verrast door een telefoontje van Caitlin Somers. Vix heeft haar oudste vriendin in geen maanden meer gesproken. Het nieuws dat Caitlin gaat trouwen maakt haar sprakeloos. Vix keert plotseling terug in de tijd, terug naar het moment dat zij en Caitlin elkaar voor het eerst ontmoetten.

Ze herinnert zich weer de onschuldige leugentjes en bekentenissen van hun lange, gecompliceerde vriendschap en het magische eiland waar de twee vriendinnen 'zomerzussen' werden: Martha's Vineyard.

Toen de twaalfjarige Vix met Caitlin en haar vrijgevochten familie kennismaakte, brak er voor haar een nieuw leven aan, vol avontuur en ontluikende seksualiteit. De vriendschap bracht haar op het spoor van haar eigen onvermoede mogelijkheden. Tot die ene zomer waarin ze hartstochtelijk verliefd werd en het tijdens een maanverlichte avond op het strand opeens duidelijk werd dat er een donkere onderstroom liep in hun schijnbaar onverwoestbare vriendschap.

Zomerzussen is een roman over zon en zee, vriendschap en liefde, en over de keuzes die je maakt voor het leven. Een boek voor elke vrouw met een vriendin die te gevaarlijk is om te vergeven maar te belangrijk om te vergeten.

Schrijver: Judy Blume
Oorspronkelijke titel: Summer sisters
Eerste uitgave: 1998
ISBN/EAN: 9789029503983
Uitgever: Archipel