Boekenplank:
Kies

Boeken van Meg Cabot

Meer over Meg Cabot

Genre: Roman

Pseudoniem (van): Patricia Cabot, Jenny Carroll, Meggin Patricia Cabot

Geboren: 1967

Geboorteland: Verenigde Staten

Website: Meg Cabot


Overzicht

 • Gossip - Queen of babble

Dagboek van een prinses

 1. Dagboek van een prinses - The princess diaries
 2. Prinses in de spotlights - Princess in the spotlights
 3. De verliefde prinses - Princess in love
 4. Prinsessenlessen - Princess in waiting
 5. Prinsessen houden van roze - Princess in pink
 6. Prinses in opleiding - Princess in training

De Boy serie

 1. Mail me alles! - The boy next door
 2. Blijf online! - Boy meets girl

Heather Wells

 1. Mag het een maatje meer zijn? - Size 12 is not fat
 2. Houd je hoofd koel! - Size 14 is not fat either

Koningin van de nacht

 1. Schaduwland - Shadowland
 2. Machtsspel - Ninth Key

Vermist

 1. Als de bliksem inslaat - When lighting strikes
 2. Codenaam Cassandra - Code name Cassandra
 3. Het safehouse - Safe house
Overzicht
Koningin van de nacht

gedetailleerd overzicht

OverzichtGossip
Lizzie Nichols heeft last van een gebroken hart. En omdat haar vriendin Shelley deze zomer in de catering werkt op een Frans chateau, een unieke trouwlocatie, besluit Lizzie om haar te gaan helpen. Helaas is Lizzie geen natuurtalent. De meeste barkeepers kunnen een geheim bewaren - maar Lizzie vormt daarop een uitzondering. Het eerste huwelijk is nog niet begonnen of de bruid is woedend, de bruidegom is van z'n voetstuk gevallen en Chateau Mirac dreigt alle toekomstige bruiloftsboekingen kwijt te raken. Tot overmaat van ramp wordt Lizzie ook nog halsoverkop verliefd op Luke, de zoon van haar baas. Zal haar grote mond haar nu voor één keer goed van pas komen?
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Queen of babble
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-6974-814-6
Uitgever: Arena

Dagboek van een prinsesDagboek van een prinses
Mia is een veertienjarige, magere spriet uit Manhattan. Samen met haar onafscheidelijke vriendin Lilly strijdt zij tegen jongens, opspelende hormonen en haar moeder, die een verhouding heeft met Mia's wiskundeleraar. Allemaal heel normaal totdat ze op een dag ontdekt dat haar vader de prins is van een klein Europees koninkrijk en zij zijn enige erfgenaam. Als prinses Amelia van Genovia is zij plotseling een beroemdheid en haar leven verandert totaal.
The Princess Diaries 2: Royal Engagement - 2004
Regisseur: Garry Marshall
Cast: Anne Hathaway, Julie Andrews, Chris Pine, e.a.
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: The princess diaries
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-5000-611-6
Uitgever: Vassallucci
Prinses in de spotlights
Mia Thermopolis, het onzekere meisje uit de brugklas én kersverse kroonprinses van het landje Genovia, heeft het helemaal gehad met haar grootmoeder en haar vreselijke 'prinsessenlessen'. Tot overmaat van ramp verkondigt haar moeder te gaan trouwen met Mia's wiskundeleraar, ontvangt ze mysterieuze e-mailjtes van een geheime aanbidder en veroorzaakt haar eerst televisieoptreden nogal wat opschudding.
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Princess in the spotlights
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5000-624-8
Uitgever: Vassallucci
De verliefde prinses
Hare koninklijke hoogheid prinses Amelia Mignonette Grimaldi Thermopolis Renaldo uit Genovia, ook wel bekend onder de naam Mia, lijkt wellicht het gelukkigste meisje van de wereld, maar wordt geheel in beslag genomen door urgente zaken: haar op handen zijnde entree in de upper class van Genovia, haar tentamen wiskunde en haar opdringerige vriendje Kenny, die haar voortdurend wil zoenen. Ondertussen heeft de jongen op wie ze echt een oogje heeft - Michael - nog altijd een affaire met een meisje dat in Mia´s ogen niet veel meer kan dan het klonen van fruitvliegjes. En tussen de bedrijven door moet Mia ook nog eens prinsessenlessen volgen...
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Princess in love
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-5000-659-0
Uitgever: Vassallucci
Prinsessenlessen
Mia's onderdanen in Genovia hebben nog nooit zo'n prinses gezien. Hoewel ze haar gevoel voor mode zeer kunnen waarderen, zijn ze veel minder te spreken over haar opvattingen over het plaatsen van parkeermeters. Maar Mia's politieke ellende valt in het niet bij haar persoonlijke problemen... Na haar vakantie in Genovia heeft Mia eindelijk weer tijd voor wat écht belangrijk is: haar liefdesleven. Michael en Mia zijn nu officieel een stelletje, maar Grandmère lijkt andere plannen te hebben. Zou het kunnen dat ze (nee, alsjeblieft niet!) iemand anders op het oog heeft voor prinses Amelia Mignonette Grimaldi Thermopoplis Renaldo?
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Princess in waiting
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-6974-790-1
Uitgever: Arena
Prinsessen houden van roze
Het leven lijkt Mia toe te lachen: ze is de nieuwste sterreporter van de schoolkrant, en ook haar examens gaan voorspoedig. Daarnaast krijgt ze binnenkort een babybroertje of -zusje. Kan het allemaal nog beter? Diep in haar hart heeft Mia echter maar één wens: met Michael naar het eindexamenfeest. Michael lijkt zich echter niet zo voor het feest te interesseren, en erger nog: het hele feest lijkt niet door te gaan. Mia moet in actie komen, en snel, anders kan ze haar felroze eindexamenjurk nooit aan!
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Princess in pink
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-6974-816-0
Uitgever: Arena


Prinses in opleiding
Mia ziet het zelf niet zo zitten: meedoen aan de verkiezingen voor schoolvoorzitter. Maar haar beste vriendin Lilly en haar Grandmère spannen dit keer samen; daar had Mia niet op gerekend! Mia zelf heeft eigenlijk al genoeg aan haar hoofd: ze maakt zich zorgen over de verwachtingen die haar vriendje Michael van haar heeft, haar tegenstander bij de verkiezingen is haar aartsvijand Lana Weinberger, en ze heeft een nieuw babybroertje op wie haar ouders in Mia's ogen niet goed genoeg letten.
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Princess in training
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-8990-010-4
Uitgever: Arena

De Boy serieMail me alles!
Melissa Fuller loopt het gevaar haar eerste baan als gossipcolumniste bij de New York Journal te verliezen, want ze verschijnt constant te laat op haar werk. P&O, haar baas en haar collega's, onder wie haar laatste ex, mailen haar en elkaar hun bezorgdheid. De reden dat Melissa steeds te laat komt, is dat ze iedere morgen de Deense dog Paco uit moet laten, omdat haar buurvrouw in het ziekenhuis ligt. Ze gaat wanhopig op zoek naar een familielid van de buurvrouw, die de zorg voor Paco over kan nemen. Maar ze vindt alleen het e-mailadres van een zekere neef, Max. Max is een beroemde fotograaf, die met een model op een tropisch eiland verblijft en helemaal geen zin heeft om op Paco te komen passen. Om niet geschrapt te worden uit het testament van zijn tante, stuurt hij zijn oude studiegenoot John in zijn plaats. John doet zich voor als Max, maar wordt dan halsoverkop verliefd op Melissa. En zij op hem...
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: The boy next door
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 90-499-2012-8
Uitgever: Pimento
Blijf online!
Kate Mackenzie heeft het erg naar haar zin bij de New York Journal, waar ze haar eerste baan heeft op de afdeling Personeelszaken. Binnen korte tijd is ze erg geliefd geworden bij haar collega's. Dit tot afgrijzen van haar baas Amy, die niet bepaald populair is bij de werknemers van de krant. Wanneer Kate, onder druk van Amy, een populaire collega moet ontslaan, gaat alles mis. Er komt een rechtzaak en Amy schuift alle schuld af op Kate. Die dreigt zelfs haar baan te verliezen. En dan wordt Kate verliefd op de advocaat van de tegenpartij... Die tot overmaat van ramp de broer blijkt van Amy's verloofde! Gelukkig steunen Kate's collega's, vrienden en vriendinnen haar voortdurend per e-mail en MSN.
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Boy meets girl
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 90-499-2101-9
Uitgever: Pimento

Heather WellsMag het een maatje meer zijn?
Voormalig tieneridool Heather Wells zit aan de grond: ze heeft er genoeg van om de slappe songteksten van anderen te zingen! Bovendien is haar moeder naar Zuid-Amerika verdwenen met haar complete spaargeld, en lijkt Heather zelf maar niet te kunnen stoppen met het eten van KitKat-repen. Gelukkig heeft ze haar verloofde nog, Jordan Cartwright, de sterzanger van een jongensband en een echte hartenbreker... Heather staat letterlijk op straat wanneer Jordan haar inruilt voor Tania Trace, Amerika's nieuwste popsensatie. Ze vindt een baantje als opzichter van een studentenflat voor meisjes, maar haar toekomstplannen worden ruw verstoord door een reeks verdachte zelfmoorden onder de studentes. Heather probeert erachter te komen wat de ware toedracht is van de dood van al die meisjes, niet wetend dat ze daardoor haar eigen leven op het spel zet...
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Size 12 is not fat
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-6974-801-6
Uitgever: Arena
Houd je hoofd koel!
Voormalig tieneridool Heather Wells heeft het prima naar haar zin in haar baantje als assistent-huismeester in een studentenhuis - ze hoeft zich tenminste niet meer in kleding maat 36 te hijsen. Ze vindt het zelfs niet erg dat alle roddelbladen vol staan over het aankomende huwelijk van Jordan, haar ex-verloofde en de sterzanger van een jongensband. Waar ze het wel moeilijk mee heeft is de situatie in de keuken van het studentenhuis. Daar heeft een cheerleader op de eerste dag van het semester letterlijk haar hoofd verloren... Terwijl hysterische studenten haar voor de voeten lopen, grijpt Heather deze kans aan om detective te kunnen spelen - alweer. Zolang ze maar niet aan haar persoonlijke problemen hoeft te denken, en aan haar knappe huisbaas. Maar Heather mag wel oppassen... anders is ze haar eigen leven niet zeker!
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Size 14 is not fat either
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-697-4955-6
Uitgever: Arena

Koningin van de nachtSchaduwland
Susannah is de coolste Nachtwaker die er is! Susannah Simon is beslist geen gewoon zestienjarig meisje. Ze is een Nachtwaker, een contactpersoon tussen de levenden en de doden, en het is haar taak om ongelukkige geesten te helpen hun laatste rustplaats te vinden. Susannah is net verhuisd naar Californië en vermaakt zich prima. De zwembadfeestjes, het strand en haar nieuwe vrienden zijn allemaal behoorlijk cool. Jammer genoeg laten de geesten haar niet met rust... Niemand had haar verteld dat het leven van een Nachtwaker makkelijk zou zijn. Maar nu gaan ze echt te ver!
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Shadowland
Eerste uitgave: 2000
ISBN/EAN: 90-6974-744-8
Uitgever: Arena
Machtsspel
Susannah, de coolste Nachtwaker die er is, heeft het nog steeds enorm naar haar zin in Californië. Er is wel een probleempje: niet alle geesten zitten te wachten op de begeleiding van Susannah. Ze moet dan ook regelmatig met een paar opstandige doden op de vuist. Jesse, de knappe geest die in haar slaapkamer woont, heeft haar hulp jammer genoeg ook niet nodig...
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Ninth Key
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 90-6974-746-4
Uitgever: Arena

VermistAls de bliksem inslaat
Jessica Mastriani zit eigenlijk altijd in de moeilijkheden. Terwijl andere meiden leuke dingen doen, is zij tussen de lessen door vooral bezig met het in elkaar slaan van de sportbinken van de school. Verder moet ze nablijven, veel nablijven. Het toeval wil dat zij dan naast Rob zit, de lekkerste hunk uit de bovenbouw. Als Jess zich door haar beste vriendin laat overhalen om naar huis te lopen, kan ze niet weten dat een onweersbui haar leven voorgoed zal veranderen. Ze wordt getroffen door de bliksem. Ze overleeft het, als door een wonder. Maar dan ontdekt ze een kracht die in haar is ontketend. Een kracht waarmee ze goed kan doen... en kwaad.
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: When lighting strikes
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-490-6611-6
Uitgever: Van Praag
Codenaam Cassandra
Ken je die posters met foto's van vermiste kinderen? Jessica Mastriani weet vaak waar ze zijn en hoe ze teruggehaald kunnen worden. Dat is een mooie gave, maar het maakt haar leven ingewikkeld. Twee geheim agenten zoeken contact met Jess. Zij weten heel goed hoe je een mooie gave voor een slecht doel kunt inzetten. Jess wordt opgejaagd door de pers en achtervolgd door de FBI terwijl ze juist wil dat iedereen haar met rust laat... behalve natuurlijk die leuke Rob Wilkins (die trouwens nog steeds niet heeft gebeld). Wanneer Jess in een zomerkamp werkt, wordt ze benaderd door de vader van een meisje dat verdwenen is. Hij smeekt haar zijn dochtertje op te sporen. Door ja te zeggen zet Jess haar eigen leven op het spel, maar weigeren is onmogelijk...
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Code name Cassandra
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 978-90-490-6612-3
Uitgever: Van Praag
Het safehouse
Sinds Jessica Mastriani tijdens een wandeling door de bliksem werd getroffen beschikt ze over paranormale gaven. Ze weet vermiste kinderen te localiseren. Samen met een vriend gaat ze op zijn motor naar de adressen die ze 'doorkrijgt' om te kijken wat er aan de hand is. Niet iedereen in Jessica's omgeving kan dit handelen en zelf vindt ze het ook knap lastig om haar helderziendheid op een constructieve manier toe te passen. De FBI maakt zelfs jacht op haar omdat men dit jonge medium onder dwang wil inzetten voor allerlei doeleinden waar ze helemaal niet achter staat.
Schrijver: Meg Cabot
Oorspronkelijke titel: Safe house
Eerste uitgave: 2002
ISBN/EAN: 978-90-490-6613-0
Uitgever: Van Praag