Boekenplank:
Kies

Boeken van Suzanne Collins

Meer over Suzanne Collins

Genres: Fantasy / SF, Young Adult

Website: http://www.suzannecollinsbooks.com

De Bovenlander
  1. De voorspelling - Gregor the Overlander
  2. Het labyrint - Gregor and the prophecy of bane
  3. De vloek - Gregor and the curse of the warmbloods
  4. De Vuurlanden - Gregor and the marks of secret
  5. De krijger - Gregor and the code of claw
De Hongerspelen
  1. De hongerspelen - The hunger games
  2. Vlammen - Catching fire
  3. Spotgaai - Mockingjay
Jeugdboeken
  • Een jaar zonder papa - Year of the jungle

Gedetaileerd overzicht

De Bovenlander

De voorspelling
Als Gregor zijn zusje Boots door een rooster in de kelder ziet verdwijnen, springt hij achter haar aan en vallen ze samen een duistere diepte in. Ze belanden in Onderland, waar mensen op vleermuizen rondvliegen en waar reusachtige kakkerlakken, spinnen en ratten wonen.
Gregor wil zo snel mogelijk terug naar huis. Maar dan komt hij erachter dat hij een belangrijke rol heeft te vervullen in het land onder de grond.
Schrijver: Suzanne Collins
Oorspronkelijke titel: Gregor the Overlander
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 978-90-206-6491-1
Uitgever: Kluitman
Het labyrint
Gregor heeft gezworen nooit meer terug te gaan naar Onderland. Maar als zijn zusje Boots ontvoerd wordt, heeft hij geen keus. In Onderland komt Gregor erachter dat hij de strijd aan moet gaan met een machtige vijand: de Gesel.
Maar gelukkig staat hij niet alleen: hij wordt vergezeld door de jonge, maar moedige koningin Luxa, de vechtlustige rat Ripred en Temp, de kakkerlak die zijn zusje Boots verafgoodt. Samen beginnen ze aan een levensgevaarlijke tocht naar het Labyrint, waar de Gesel huist.
Tijdens het oversteken van de immens grote Waterweg komt Gregor erachter dat hij een zeer bijzondere gave heeft.
Schrijver: Suzanne Collins
Oorspronkelijke titel: Gregor and the prophecy of bane
Eerste uitgave: 2004
ISBN/EAN: 978-90-206-6492-8
Uitgever: Kluitman
De vloek
Gregor is weer veilig terug bij zijn ouders en zusjes in New York. Toch zit hem iets behoorlijk dwars. Volgens een nieuwe voorspelling zal een gruwelijke plaag Onderland treffen. Deze plaag, die ook wel de vloek van de warmbloedigen wordt genoemd, kan alleen worden bedwongen door de krijger: Gregor.
Als hij te horen krijgt dat zijn vleermuis Ares het eerste slachtoffer van de vloek dreigt te worden, dringt het scherp tot Gregor door: hij moet zo snel mogelijk terug naar Onderland.
Schrijver: Suzanne Collins
Oorspronkelijke titel: Gregor and the curse of the warmbloods
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 978-90-206-6493-5
Uitgever: Kluitman
De Vuurlanden
Gregor reist elke dag heen en weer tussen New York en Onderland om zijn moeder op te zoeken. Die ligt na Gregors laatste avontuur nog steeds in het ziekenhuis in Regalia.
Tijdens een van Gregors bezoeken ontvangt koningin Luxa een alarmerend bericht van het bevriende muizenvolk. Ze twijfelt geen moment en gaat samen met Gregor op onderzoek uit. Na een gevaarlijke tocht door Onderland, komen ze terecht in de Vuurlanden. Daar doen ze een verschrikkelijke ontdekking...
Schrijver: Suzanne Collins
Oorspronkelijke titel: Gregor and the marks of secret
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 978-90-206-6494-2
Uitgever: Kluitman
De krijger
Er klonk een oorverdovend gebrul. 'Ach, daar zal je eindelijk mijn pleegkind hebben,' zei Ripred. Het was de Gesel. Sinds Gregor hem de laatste keer van dichtbij had gezien, was hij alweer bijna een meter gegroeid. Hij was inmiddels bijna vier meter hoog en de grootste ratten op het veld leken wel dwergen naast hem. Zijn lichtgevend witte vacht glansde in het licht van de toortsen.
Gregor is herstellende van zijn verwondingen in het ziekenhuis van Regalia. Maar veel tijd om te rusten heeft hij niet. Koningin Luxa heeft de oorlog verklaard aan de ratten en de strijd om Onderland staat op het punt om los te barsten. Volgens de profetie van Tijd speelt Gregor - de krijger - een belangrijke rol in deze strijd. Een rol die wel eens zijn dood zou kunnen betekenen....
Schrijver: Suzanne Collins
Oorspronkelijke titel: Gregor and the code of claw
Eerste uitgave: 2007
ISBN/EAN: 978-90-206-6495-9
Uitgever: Kluitman

De Hongerspelen

De hongerspelen
Zou jij kunnen overleven, alleen en in de wildernis? Wanneer alles en iedereen erop gebrand is dat je de ochtend niet levend haalt? Winnen betekent eeuwige roem en rijkdom. Verliezen betekent een zekere dood.
De Hongerspelen zijn begonnen... Wees gewaarschuwd: dit boek neemt je leven compleet over.
Schrijver: Suzanne Collins
Oorspronkelijke titel: The hunger games
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 978-90-475-0808-3
Uitgever: Van Goor
Vlammen
Hoe onwaarschijnlijk het ook is, Katniss Everdeen heeft de jaarlijkse Hongerspelen gewonnen, samen met haar medestrijder Peeta Mellark. Maar ze hebben de overwinning behaald in weerwil van het Capitool en de wrede regels die er gelden.
Katniss en Peeta zouden dolgelukkig moeten zijn, want ze zijn voor de rest van hun leven zeker van roem en rijkdom voor henzelf en hun familie. Maar er gaan geruchten over een opstand in verschillende districten. Tot hun schrik worden Katniss en Peeta door hun overwinning het symbool van die opstand. Het Capitool is kwaad en het Capitool wil wraak.
Schrijver: Suzanne Collins
Oorspronkelijke titel: Catching fire
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-475-0848-9
Uitgever: Van Goor
Spotgaai
Katniss heeft de Hongerspelen voor de tweede keer gewonnen. Maar nu ze uit de bloederige arena gekomen is, is ze nog niet veilig. Het Capitool is woedend en wil wraak. Wie zou de prijs moeten betalen? Juist: Katniss, voor de tweede keer.
En bovendien heeft president Snow duidelijk gemaakt dat het voor niemand anders veilig is op de koop toe. Niet haar familie, niet haar vrienden, niet de mensen van District 12...
Schrijver: Suzanne Collins
Oorspronkelijke titel: Mockingjay
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 978-90-475-0849-6
Uitgever: Van Goor

Jeugdboeken

Een jaar zonder papa
De vader van de jonge Suzy wordt naar Vietnam uitgezonden. Hoe veilig is haar vader daar? En wanneer komt hij terug?

De maanden gaan voorbij. Met elke ansichtkaart van haar vader wordt Suzy banger dat ze hem niet meer zal herkennen. Wanneer hij terugkeert, ontdekt Suzy dat de oorlog hem wel heeft veranderd, maar dat hij heel veel van haar houdt.
Schrijver: Suzanne Collins
Oorspronkelijke titel: Year of the jungle
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789000332762
Uitgever: Van Goor