Boekenplank:
Kies

Boeken van Markus Zusak

Markus Zusak is de zoon van een Oostenrijkse vader en een Duitse moeder, die aan het eind van de jaren '50 naar Australië zijn geëmigreerd. Hij heeft Engels en geschiedenis gestudeerd.

Meer over Markus Zusak

Genre: Roman

Geboren: 1975

Geboorteland: Australië

Website: Markus Zusak


Overzicht

  • De boekendief - The book thief
  • De boodschapper - I am the messenger
  • De bruggenbouwer - The bridge of clay

De Wolfe broers (YA serie)

  1. De underdog - The underdog
  2. De vechter - Fighting Ruben Wolfe
  3. Als honden huilen - When dogs cry

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe boekendief
Wanneer de Dood een verhaal vertelt, kun je maar beter luisteren...

Het is het jaar 1939. Nazi-Duitsland. Het land houdt de adem in. De Dood heeft het nooit drukker gehad en het zal nog drukker worden.

Het leven van Liesel Meminger verandert op slag als ze bij het graf van haar broer een voorwerp vindt dat gedeeltelijk onder de sneeuw ligt bedolven. Het is Het Doodgravershandboek, dat daar per ongeluk is achtergelaten.

Zo begint een liefdesaffaire met boeken en woorden, terwijl Liesel, met behulp van haar pleegvader, leert lezen. Al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi's, de bibliotheek van de vrouw van de burgemeester, waar er ook maar boeken te vinden zijn.  Maar dit zijn gevaarlijke tijden. Als het pleeggezin van Liesel een jood in de kelder verbergt, gaat er een wereld voor Liesel open, maar ook dicht...
The Book Thief - 2013
Regisseur: Brian Percival
Cast: Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson, e.a.
Schrijver: Markus Zusak
Oorspronkelijke titel: The book thief
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789044319651
Ebook: 9789044326192
Uitgever: The House of Books
De boodschapper
Ed Kennedy is een jonge taxichauffeur met weinig toekomstperspectief. Hij is een waardeloze kaartspeler, hopeloos verliefd op zijn beste vriendin Audrey, en verknocht aan zijn koffiedrinkende hond, de Portier. Er gebeurt niet veel in zijn leven, tot hij per ongeluk midden in een bankoverval terechtkomt...
Schrijver: Markus Zusak
Oorspronkelijke titel: I am the messenger
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789044332476
Ebook: 9789044333206
Uitgever: The House of Books
De bruggenbouwer

In de perfecte chaos van een huis zonder volwassenen, voeden vijf broers elkaar op volgens hun eigen regels. Hun moeder is gestorven, hun vader is gevlucht. Terwijl de Dunbar jongens met elkaar vechten, samen lachen en samen hun verdriet verwerken, probeert Matthew als oudste de rol van zijn ouders over te nemen.

Tot Michael, hun vader, op een dag plotseling weer binnenstapt met een verrassend verzoek. Slechts één van hen accepteert en besluit met hem mee te gaan. Het is Clay, de vierde zoon, getormenteerd door een lang begraven geheim.

Schrijver: Markus Zusak
Oorspronkelijke titel: The bridge of clay
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789044355697
Uitgever: The House of Books

De Wolfe broers (YA serie)De underdog
Het valt niet mee een tiener te zijn, zeker niet voor Cameron Wolfe. Hij heeft weinig vrienden en loopt bepaald niet over van zelfvertrouwen. Cameron en zijn broer Ruben zijn echte underdogs, eeuwige verliezers. Maar wat er ook gebeurt, ze komen altijd weer overeind. Altijd.

Jongens zijn net honden: klaar om te bijten, te blaffen en te smeken om hun een kans te geven te laten zien wat ze waard zijn...

Schrijver: Markus Zusak
Oorspronkelijke titel: The underdog
Eerste uitgave: 1999
ISBN/EAN: 9789062493852
Uitgever: Sjaloom
De vechter
De broertjes Wolfe weten hoe ze moeten vechten. Ze vechten al hun hele leven; tegen zichzelf, tegen elkaar en tegen de rest van de wereld. Nu biedt vechten hun misschien een uitweg uit hun armoedige leven: Ze besluiten mee te doen aan illegale bokswedstrijden om zo wat geld en (zelf)respect te verdienen.
Schrijver: Markus Zusak
Oorspronkelijke titel: Fighting Ruben Wolfe
Eerste uitgave: 2001
ISBN/EAN: 9789062494538
Uitgever: Sjaloom
Als honden huilen
Cameron Wolfe woont nog thuis met zijn ouders, zijn broer Ruben en zijn zus Sarah. Cameron kijkt op tegen zijn broer, die zowat elke week een nieuwe vriendin lijkt te hebben. 's Avonds laten de broers het hondje van de buren uit. Zoals altijd met hun capuchon op zodat niemand ze herkent. Want Milfy is een dwergkeesje waarmee je écht niet gezien wilt worden.

Als Octavia haar intrede doet in huize Wolfe, begrijpt Cameron niet hoe zijn broer zo'n lief meisje heeft kunnen inpalmen. Maar als Ruben haar dumpt, krijgt Cameron zijn kans. Octavia geeft hem de moed de confrontatie aan te gaan met zichzelf en zijn demonen. Tegenover haar wil hij bewijzen dat er niets mooiers is dan een underdog die opkomt voor zichzelf...
Schrijver: Markus Zusak
Oorspronkelijke titel: When dogs cry
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789044335040
Ebook: 9789044335811
Uitgever: The House of Books