Boekenplank:
Kies

Boeken van Mark Haddon

Meer over Mark Haddon

Genre: Roman

Geboren: 1962

Geboorteland: Verenigd Koninkrijk

Website: Mark Haddon


Overzicht

  • De Dolfijn - The Porpoise
  • De pier stort in en andere verhalen - The pier falls and other stories
  • Een akkefietje - A spot of bother
  • Het rode huis - The red house
  • Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht - The curious incident of the dog in the night-time

Jeugdboeken

  • Boem! - Boom!
  • Tonnie tomatensoep - Toni and the tomato soup

Dubbel uitgegeven titels

  • The curious incident of the dog in the night-time - zie Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht

gedetailleerd overzicht

OverzichtDe Dolfijn

Een pasgeboren baby is de enige overlevende van een verschrikkelijk vliegtuigongeluk. Ze wordt in welvarend isolement opgevoed door een overbezorgde vader. Als een huwelijkskandidaat langskomt, heeft hij snel door dat er iets niet in de haak is. Hij moet halsoverkop vluchten en ontsnapt aan boord van De Dolfijn, met een huurmoordenaar op zijn hielen...

Zo begint een wild avontuur doordrenkt van de zee, bloed en tranen. Een stoere roman die van de moderne tijd naar de klassieke oudheid springt; waarin piraten tekeergaan, een prinses de hand van een gladiator wint, en vrouwelijke geesten met een lampreienmond een man naar de hel sleuren. En waarin de leden van een gebroken gezin over de aardbol zwerven, op zoek naar een nieuw thuis.

Schrijver: Mark Haddon
Oorspronkelijke titel: The Porpoise
Eerste uitgave: 2019
ISBN/EAN: 9789025454135
Uitgever: Atlas Contact
De pier stort in en andere verhalen
Twee jongens vinden een pistool in een schoenendoos. Een mythische prinses wordt midden in een oorlog op een eiland achtergelaten. Een groepje aristocraten is op zoek naar avontuur in een ver land, maar ontdekt dat de grootste gevaren in henzelf schuilen.

Dit zijn enkele van de personages die voorbijkomen in deze fantasierijke bundel. In tien nietsontziende korte verhalen put Haddon uit de geschiedenis, mythologie, sprookjes, en bovenal uit het diepe inzicht in de menselijke geest dat zijn romans zo onweerstaanbaar maakt.
Schrijver: Mark Haddon
Oorspronkelijke titel: The pier falls and other stories
Eerste uitgave: 2016
ISBN/EAN: 9789025446963
Ebook: 9789025446970
Uitgever: Atlas Contact
Een akkefietje
George Hall kijkt uit naar zijn welverdiende pensioen - maar ontdekt plotseling iets verontrustends. Een cirkelvormige rode vlek op zijn heup doet hem geloven dat hij huidkanker heeft.

Dan besluit zijn onstuimige dochter te trouwen met haar volgens George totaal ongeschikte vriendje, betrapt hij zijn vrouw in bed met zijn ex-collega, en brokkelt het plezierige en opgeruimde leven van zijn zoon geleidelijk af wanneer hij zich er maar niet toe kan zetten zijn minnaar uit te nodigen voor de trouwerij van zijn zuster.

Te midden van dit alles probeert George op een waardige manier gek te worden, zonder dat iemand last van hem heeft.
Schrijver: Mark Haddon
Oorspronkelijke titel: A spot of bother
Eerste uitgave: 2006
ISBN/EAN: 9789025428389
Ebook: 9789020413441
Uitgever: Atlas Contact
Het rode huis
In Het rode huis brengen de gezinnen van broer Richard en zus Angela een week vakantie door op het Engelse platteland. Tijdens de familievakantie komen oude gevoelens naar boven drijven en worden familievetes uitgevochten.

De religieuze vijftienjarige Daisy komt uit de kast. De vijfjarige Benji ontdekt dat zijn vader een affaire heeft. Puber Melissa probeert te verbergen dat ze een schoolvriendin tot zelfmoord heeft aangezet. En Angela wordt langzaam gek van verdriet om het dochtertje dat zeventien jaar geleden doodgeboren werd.

Het kookpunt wordt bereikt als Richard vermist wordt in een storm. Geheimen kunnen niet langer verborgen blijven. De familie moet onder ogen zien dat ze bij elkaar horen en elkaar moeten steunen.
Schrijver: Mark Haddon
Oorspronkelijke titel: The red house
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789025438708
Ebook: 9789025440008
Uitgever: Atlas Contact
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht
Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht is geen gewone detectiveroman. De detective en verteller is Christopher Boone. Christopher is vijftien en heeft een vorm van autisme. Hij weet heel veel van wiskunde en heel weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en wil niet aangeraakt worden.

Hij is in zijn eentje nooit verder geweest dan het eind van de straat, maar wanneer de hond van de buurvrouw vermoord blijkt te zijn begint hij aan een angstige reis die zijn hele wereld op z'n kop zet.
Schrijver: Mark Haddon
Oorspronkelijke titel: The curious incident of the dog in the night-time
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789026141836
Ebook: 9789025449926
Uitgever: De Fontein

JeugdboekenBoem!
'Het was een idioot en levensgevaarlijk plan. Daarom is het moeilijk uit te leggen waarom ik besloot om hem te helpen. Ik denk dat het hierop neerkomt: Charlie was mijn beste vriend. Ik miste hem. En ik had eigenlijk niets beters te doen.'

Jim is bang dat hij van school gestuurd zal worden. Om meer te weten te komen, besluit hij samen met zijn beste vriend Charlie de docenten in de lerarenkamer af te luisteren. Tot hun grote verbazing horen ze mevrouw Pearce en meneer Kid in geheimtaal tegen elkaar praten. Dit is het begin van een groot en bizar avontuur.
Schrijver: Mark Haddon
Oorspronkelijke titel: Boom!
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 9789026127274
Uitgever: De Fontein
Tonnie tomatensoep
Tonnie tomatensoep is een prentenboek voor de allerkleinsten met vrolijke, felgekleurde aquarellen. Tonnie lust niets anders dan tomatensoep. Als ze een wens mag doen, zorgt een geest ervoor dat ze nog meer soep krijgt.
Schrijver: Mark Haddon
Oorspronkelijke titel: Toni and the tomato soup
Eerste uitgave: 1988
ISBN/EAN: 9789069761312
Uitgever: Hema

Dubbel uitgegeven titelsThe curious incident of the dog in the night-time

Zie voor de beschrijving van dit boek: Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht.

Schrijver: Mark Haddon
Oorspronkelijke titel: zie Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789025476106
Uitgever: Atlas Contact