Boekenplank:
Kies

Boeken van Anne Fortier

Meer over Anne Fortier

Genre: Roman

Geboren: 1971

Geboorteland: Denemarken

Website: Anne Fortier


Overzicht

  • Het spoor van de Amazones - The lost sisterhood
  • Julia - Juliet

gedetailleerd overzicht

OverzichtHet spoor van de Amazones
Diana Morgan, expert in de Griekse mythologie, is al sinds haar jeugd gefascineerd door de Amazones. Vooral omdat haar excentrieke grootmoeder beweerde er een te zijn - voordat zij spoorloos verdween. Het enige wat Diana nog van haar heeft, is een dagboek vol mysterieuze tekens.

In een opwelling gaat Diana in op een uitnodiging om een archeologische opgraving te bezoeken. Daar stuit ze op de naam van de eerste Amazonekoningin, Myrine, die de Middellandse Zee overstak in een moedige poging haar ontvoerde zusters te bevrijden van de Griekse veroveraars.

Diana zet haar reputatie - en haar leven - op het spel als ze verzeild raakt in een bloedstollende jacht, dwars door Griekenland, op de legendarische schat van de Amazones.
Schrijver: Anne Fortier
Oorspronkelijke titel: The lost sisterhood
Eerste uitgave: 2014
ISBN/EAN: 9789021810591
Ebook: 9789021810607
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Julia
De Amerikaanse Julie Jacobs gaat in Siena op zoek naar de geheime erfenis van haar overleden moeder. In een bankkluis treft ze de oerversie van Romeo en Julia's liefdesgeschiedenis aan, waarin wordt verteld over de vete tussen twee Toscaanse families: Salimbeni en Tolomei. Dan stuit Julie op een waarschuwing die aan haarzelf is gericht: 'Er rust een vloek op jouw familie en daarmee ook op jou, want je echte naam is Giulietta Tolomei.'

Siena, het jaar 1340. Na een bloedige aanval van de Salimbeni's op de familie Tolomei blijkt Giulietta Tolomei de enige overlevende te zijn. Met hulp van de monnik Lorenzo vlucht ze naar de stad om te schuilen. Onderweg worden ze aangevallen door handlangers van Salimbeni. Een jonge Sienese edelman, Romeo Marescotti, redt hen van de belagers. Romeo wordt verliefd op Giulietta, en zij op hem. Maar hun heimelijke liefde wordt wreed verstoord wanneer Giulietta gedwongen wordt te trouwen met Messer Salimbeni.

Tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis merkt Julie dat niet iedereen blij is met haar aanwezigheid in Siena. Hoe ver strekt de vloek uit het verleden zich uit?
Schrijver: Anne Fortier
Oorspronkelijke titel: Juliet
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789021802664
Ebook: 9789021804293
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Gerelateerde schrijvers