Boekenplank:
Kies

Boeken van Jim Lynch

Meer over Jim Lynch

Genre: Roman

Website: Jim Lynch


Overzicht

  • Hoogtij - The highest tide
  • Noordgrens - Border songs

gedetailleerd overzicht

OverzichtHoogtij
Midden in de nacht, bij volle maan, wordt Miles wakker. Hij heeft een bijzonder geluid gehoord en gaat op onderzoek in het haventje van zijn woonplaats. Even later staat hij oog in gigantisch oog met de mythologische Enorme Inktvis.
Dit is het begin van een bijzondere zomer, waarin de dertienjarige Miles opgejaagd wordt door tv-ploegen die van hem een kleine goeroe proberen te maken. Maar Miles is hopeloos verliefd op zijn buurmeisje, bang dat zijn ouders gaan scheiden, en hij hoopt juist dat er zo min mogelijk zal veranderen.
Schrijver: Jim Lynch
Oorspronkelijke titel: The highest tide
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 90-254-2705-7
Uitgever: Atlas Contact
Noordgrens
Het zijn zware tijden op de boerderij voor Norm. Het laatste wat hij kan gebruiken is de hulp van zijn zoon Brandon, die niet is geschikt voor het zware en ingewikkelde werk. Daarom regelt hij een baantje voor hem als grenswacht. Want dat is, op de langste onbewaakte grens ter wereld, geen veeleisende baan.
Het blijkt een gouden greep. De jaren waarin Brandon weinig meer deed dan naar vogels kijken, betalen zich nu uit: geen ongebruikelijk detail ontsnapt aan zijn aandacht en hij arresteert de ene smokkelaar na de andere. Dan arresteert hij opeens iemand die verdacht wordt van terroristische activiteiten en verplaatst de 'war on terror' zich naar dit zo rustige grensdorp.
Schrijver: Jim Lynch
Oorspronkelijke titel: Border songs
Eerste uitgave: 2009
ISBN/EAN: 978-90-254-3054-2
Uitgever: Atlas Contact

Gerelateerde schrijvers